Νέα

Καζακστάν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα syggrafeas8
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (3 μέλη και 4 επισκέπτες)

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.569
Πόντοι
2.306
Έχω πάει σε 15 χώρες και αυτό έιναι το καλύτερο ταξίδι που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Φανταστική φύση, ειδικά Kolsay Lake κλπ. Δεν είναι τόσο φτωχοί όσο νομίζουμε. Οι μεγάλες πόλεις τους (Αστάνα και Αλμάτι) είναι πιο ανεπτυγμένες από τις δικές μας. Καλά για Αστάνα δεν το συζητώ, είναι σαν το Abu Dhabi. Απίστευτα κτίρια, ουρανοξύστες κλπ.

Δωσε καμια πρακτικη πληροφορία. Πως μετακινείσαι ; Πως συνεννοείσαι ; Δε με ενδιαφέρει καθόλου η Αστάνα , μόνο στο Αλμάτι θέλω να παω (και στα περιξ λιμνες κλπ) και μετά να βρω τροπο να παω οδικώς Ουζμπεκισταν.

GiorgosM145

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Δεκ 2016
Κριτικές
10
Like
13.123
Πόντοι
2.546
George δεν θα είχα κανένα θέμα να παντρευτώ Καζακστανή. Μια χαρά κοπέλες είναι. Σίγουρα θα βρεις και αρκετές Gold Diggers που απλά ψάχνουν δίοδο για την Ευρώπη αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Επίσης για κάποιον λόγο όλες νομίζουν πως στην Ελλάδα έχουμε λεφτά.

In any case, θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα. Εγώ θα ξαναπάω σίγουρα.
Ρωσια-Καζακσταν-Σλαβες ισως γενικα θεωρουσαν απο παντα οτι εχουμε φραγκα κ ειχαν δικαιο ως καποτε.Δικαιωματα αποκτουν κ αποκταμε.Αναλογως διοτι μενουν κ σε χωρια.Προθυμες συμφωνω και καμια σχεση με Ελλεεινιδες.Πουταναρια παντου,στις καλες ισχυει οτι λες.Γενικα λαοι οικογενειων κ οπου παντρευονται νεαρες οι γυναικες συνηθως αξιζουν κ ειναι δωσμενες.Μιλαμε δωσμενες οχι αστεια.Κ οι Ρωσιδες αν σαγαπανε τελος σαγαπανε μεχρις εσχατων.Καζακες κ Ασιαττισες μας φτιαχνουν σαν σχιστοματικα,εγω μικρος ειχα κομπλεξ μεχρι που ειδα μουνες απο Ιαπωνια κ αρχισα να αλλαζω γνωμη.Φυσικα και να παντρευτεις εφοσον τα βρισκεις με κουλτουρες και Θρησκειες.Για αυτες η Ελλαδα ειναι διεξοδος,για τις αλλες ειναι διακοπες.Παντως τολμουν δε μπορω να μην το λεω,εμεις αρχιδια θα πηγαιναμε σε ενα χωριο καπου για καποια.Αυτες τι κανουν γτ θελουν να παντρευτουν κ το εννουν.Κ δε κοιτουν φουλ εμφανιση,διοτι αν δειςβιντεο πχ γαμων η τραγουδιων και καλα βιντεοκλιπ μεσα απο γαμους κτλ θα δεις οτι δεν υπαρχει τρελα κ ειρωνεια στο εμφανισιακο,υπαρχει απλοτητα τουλαχιστον στο φυλο μας.Γεννηθηκα το 88,ξερω οτι ακομα πλουσιου φτωχοι ηταν φιλοι χωρις φθονο,το πιστευεις?Κι ομως συμβαδιζαν!Κ πριν καιρο που αντεδρασαν για καυσιμα επαθα πλακα.Κ το μακαβριο,για θαψιμο εθαβαν απλα οπουειχε χωρο χωρις πληρωμες.Πρεπει να παω καλα τα λες ειδικα οσοι εχουμε προιστορια εκει.

OP
OP
S

syggrafeas8

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2024
Like
58
Πόντοι
0
Δωσε καμια πρακτικη πληροφορία. Πως μετακινείσαι ; Πως συνεννοείσαι ; Δε με ενδιαφέρει καθόλου η Αστάνα , μόνο στο Αλμάτι θέλω να παω (και στα περιξ λιμνες κλπ) και μετά να βρω τροπο να παω οδικώς Ουζμπεκισταν.
Για μετακινήσεις είπα:
Yandex taxi. 1-5 ευρώ η κάθε κούρσα. Σκέψου πολλοί παίρνουν ταξί για να πάνε να δούμε και κάποια αξιοθέατα γύρω από Αλμάτι επειδή είναι πάμφθηνο.

Μην πάρεις κούρσα χωρίς Yandex γιατί θα σε πετσοκόψουν επειδή είσαι τουρίστας. Με το Yandex προ-πληρώνεις με την κάρτα σου και είσαι μια χαρά.

Από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη 15€-20€ βγαίνει, τίποτα δηλαδή.

Επίσης έχε πάνω σου μετρητά πάντα γιατί σε πολλά μέρη δεν δέχονται κάρτα, ειδικά στα χωριά πιο έξω που θα πας στις λίμνες.

Εμείς για να πάμε Kolsay Lake, Kaindy Lake και Charyn Canyon νοικιάσαμε έναν ιδιωτικό οδηγό που τον βρήκαμε μέσω FB Group. Τρομερός τύπος και απίστευτος μουνάκιας. Όλο για γκόμενες λέγαμε. Αν ενδιαφέρεσαι θα σου πω πως τον λένε. Εμείς για ένα tour 1000 χιλιομέτρων και ένα βράδυ διαμονή σε ένα χωριό είχαμε δώσει 650$ (4 άτομα). Οπότε 162$ το άτομο.

Μιλούσε και άπταιστα Αγγλικά γιατί είχε δουλέψει UN για πολλά χρόνια. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον οδηγό που μιλάει καλά Αγγλικά αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε.

Διαμονή κλείσε μέσω Booking ή Airbnb. Έχει πολλά φθηνά διαμερίσματα στο κέντρο.

Τα κλάμπ/bar επίσης είναι ανοιχτά σχεδόν κάθε μέρα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο nightlife έχουν οι Καζακστανοί. Πάντα θα βρεις κάτι ανοιχτό.

Επίσης στο αεροδρόμιο να ξέρεις ίσως το περάσουν από κόσκινο το διαβατήριο γιατί παλιά κυκλοφορούσαν πολλά πλαστά Ελληνικά διαβατήρια. Μην αγχωθείς, απλά θα στο κοιτάει κανά 10λεπτο.

Τέλος, πήγαινε από άνοιξη και μετά έως Οκτώβρη. Εκεί φτάνει -40 δεν είναι να πας τον χειμώνα.

Αγγλικά δεν μιλάνε πολύ, και με κάποιες γκόμενες ίσως σε κουράσει αυτό. Έχε πάντα ανοιχτό και κάνα Google Translate.

Αυτά. Αν έχεις κάποια άλλη απορία εδώ είμαι να στην λύσω.

klarino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2010
Κριτικές
3
Like
4.415
Πόντοι
736
Φέτος στα μέσα Οκτωβρίου είχε ήδη χιονίσει στην Αστανα

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
538
Πόντοι
96
Φέτος στα μέσα Οκτωβρίου είχε ήδη χιονίσει στην Αστανα
1731351244020.png

Slavrlfucker

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
889
Πόντοι
81
Από τις πιο ωραίες σλαβες οι Καζακαστανες.
Έχω γαμήσει αρκετές βίζιτες τέτοιες και έχω γνωρίσει και άλλες γκόμενες από εκεί στο εξωτερικό.

Είναι ο κορυφαίος συνδυασμός: Ρωσίδα στο σώμα με ασιατικά χαρακτηριστικά!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom