Νέα

Καθυστέρηση απόκτησης πτυχίου-Παίζει ρόλο στην αγορά εργασίας;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα n_i_k_o_s
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 167
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

AlberttheGreek

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Εννοείται ότι η καθυστέρηση στη λήψη πτυχίου επιδρά αρνητικότατα στον υποψήφιο εργοδότη. Όποτε ως εργοδότης προσέλαβα πτυχιούχο που άργησε να πάρει το δίπλωμά του, το μετάνιωσα.

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Δηλαδη με λιγα λογια, αν εγω εφυγα στα 18, σπουδασα 5 χρονια στο NYU 2 χρονια με GRAND στο Harvard Business School (κατα την περιδο αυτη δουλευα part time στην Citicorp και μετα εριχνα και μια πινελια στο Seton Hall για πολιτικες επιστημες θα με εκανε τον "απ'ευθειας βλακα"? Που δουλευεις φιλε?

Παντως σε πληροφορώ οτι στην Αμερικη χανοντας 2 μαθηματα (winter/spring semester) 2 συνεχομενα terms δλδ, εισαι OUT! Και οχι μονο αυτο, αλλα μετα εισαι και fucked! γιατι θα πρεπει να τιμωρηθεις με Community College... Εδω, αστα ....Τα χρονια στα θρανια ειναι παρασημα....
Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά και γύρισες Ελλάδα για δουλειά μάλλον έχω δίκιο στο χαρακτηρισμό μου. Έξω πάνε απευθείας για σπουδές πρώτου πτυχίου:
Τα παιδιά των πλουσίων και πολιτικών που θα γυρίσουν να συνεχίσουν το επάγγελμα των δικών τους , όσοι ξέρουν ότι θα μείνουν μόνιμα έξω και όσοι δεν μπορούν να περάσουν τις Ελληνικές εξετάσεις της πλάκας. Μπαίνουν στην Ελλάδα οι 7/10. Οι υπόλοιποι τι είναι ?

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
oποιος θελει ιντερβιου σε μενα  :)

0b8.jpg

peinasmenos_lukos

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
Παιδια εχω την εξης απορια. Εχω φιλους, γνωστους, γνωστους γνωστων κλπ. που για διαφορους σοβαρους λογους εχουν καθυστερησει να παρουν πτυχιο. Για παραδειγμα

-Γιατρος που οι γονεις δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να τον στηριξουν ειναι 10ο ετος(δουλευει ο ιδιος)

-Νομικη γνωστος με ψυχολογικα 9ο ετος

-Φιλο πολιτικο μηχανικο που δυσκολευεται εξαιτιας της δυσκολιας της σχολης να παρει πτυχιο 10ο ετος

Κι αλλα παρομοια

Αυτο παιζει ρολο στην αγορα εργασιας; Οι εργοδοτες μπορει να σε δουν καπως; πειτε τη γνωμη σας απο δικες σας εμπειριες ειτε ως εργοδοτες ειτε ως εργαζομενοι..

:hi:

δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ενχώρεια αγορά εργασίας και στο εξωτερικό ίσως να μην ασχοληθούν καν με την καθυστέρηση, εκεί που θα σε παιδέψει είναι στα μεταπτυχιακά κτλ και πάλι όχι στο αν θα σε δεχτούν αλλά στο πότε εσύ θα τα τελειώσεις αν θα έχεις δυνάμεις λόγο ηλικίας κτλ.
προσωπικά είμαι μηχανολόγος μηχανικός μόνο το 10% πήρε πτυχίο από την σχολή μου στην ώρα του και ίσως να λέω και μεγάλο ποσοστό ήταν όλοι οι βυσματίες,

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
παιζει να ισχυει αυτο αν ειναι δυσκολο αει

Φυσικά και ισχύει ρε μάστορα.

Στα Ελληνικά ΑΕΙ έχει και άσχετα μαθήματα πολλές φορές. Για να βγάλεις 8+ πρέπει λοιπόν να βάζεις χρόνο και γα μαθήματα που δε θα σε βοηθήσουν σε τίποτα σε αυτό που θές να κάνεις. Αυτό εμένα μου λεει κάτι για τον υποψήφιο. Δεν τον θέλω σε αυτή την περίπτωση. Θέλω κάποιον να ξέρει τι θέλει να κάνει και να αφοσιώνεται σε αυτό. Αν έχεις 8+ σημαίνει επίσης οτι θες να κάνεις περίοπτο βιογραφικό για να κάνεις σουπερ μεταπτυχιακό κτλπ. Θέλεις δηλαδή να γίνεις "υπάλληλος" με υψηλές απολαβές. Δεν θέλω υποψήφιους με νοοτροπία υπαλλήλου. Θέλω να έρθουν να μάθουν τι παίζει και η φιλοδοξία τους να είναι να το κάνουν καλύτερα από μένα μετά κάνοντας δική τους εταιρεία.

Αυτά είναι απλώς τα δικά μου θέλω/πιστεύω. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν τα σχόλια και οι κακίες. Δεν αποτελούν αυτά που γράφω καμία παγκόσμια αλήθεια. Για άλλους είναι σούπερ μαλακίες, για άλλους απλά μαλακίες και όλο και κάποιος μπορεί να συμφωνεί. 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τι άλλη μαλακία παίζει να διαβάσουμε εδώ μέσα ρε μαλάκες σοβαρευτείτε! Ο άλλος γράφει ότι όποιος έχει πτυχίο πάνω από 7 είναι προβληματικός!  :2funny:

κΑΙ ΠΟΥ να αρχισει να γραφει ο τραμουντανας για αυτα τυπε  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δηλαδη με λιγα λογια, αν εγω εφυγα στα 18, σπουδασα 5 χρονια στο NYU 2 χρονια με GRAND στο Harvard Business School (κατα την περιδο αυτη δουλευα part time στην Citicorp και μετα εριχνα και μια πινελια στο Seton Hall για πολιτικες επιστημες θα με εκανε τον "απ'ευθειας βλακα"? Που δουλευεις φιλε?

Παντως σε πληροφορώ οτι στην Αμερικη χανοντας 2 μαθηματα (winter/spring semester) 2 συνεχομενα terms δλδ, εισαι OUT! Και οχι μονο αυτο, αλλα μετα εισαι και fucked! γιατι θα πρεπει να τιμωρηθεις με Community College... Εδω, αστα ....Τα χρονια στα θρανια ειναι παρασημα....

Φιλε αμα έχεις κανει καλες σπουδές και καλες συνεργασιες με εταιρειες και πάς μετα να ζητησεις δουλεια σε κανα μικρομαγαζο μη σου κανει εντυπωση αμα θελησει να σε αντιμετωπίσει ο εργοδοτης έτσι ισα ισα μερικοι για να σπάσουν τον τσαμπουκά έτσι θα σου φερθουν σε στυλ "ηρθες τωρα εδω μη νομιζεις οτι θα μας κανεις το μάγκα" που ο υποψηφιος παιζει να μην εχει καν αυτη τη προθεση.

peinasmenos_lukos

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
Αυτά είναι απλώς τα δικά μου θέλω/πιστεύω. Δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν τα σχόλια και οι κακίες. Δεν αποτελούν αυτά που γράφω καμία παγκόσμια αλήθεια. Για άλλους είναι σούπερ μαλακίες, για άλλους απλά μαλακίες και όλο και κάποιος μπορεί να συμφωνεί. 

παίζουν πολλά ρόλο πχ η ειδικότητα, δεν γίνεται η ίδια συνέντευξη σε έναν γιατρό σε έναν μηχανολόγο και σε έναν λογιστή.
άσε που από εταιρία σε εταιρία έχουμε άλλη αντιμετώπιση ανάλογα με την φιλοσοφία που έχει η κάθε μια

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φυσικά και ισχύει ρε μάστορα.

Στα Ελληνικά ΑΕΙ έχει και άσχετα μαθήματα πολλές φορές. Για να βγάλεις 8+ πρέπει λοιπόν να βάζεις χρόνο και γα μαθήματα που δε θα σε βοηθήσουν σε τίποτα σε αυτό που θές να κάνεις. Αυτό εμένα μου λεει κάτι για τον υποψήφιο. Δεν τον θέλω σε αυτή την περίπτωση. Θέλω κάποιον να ξέρει τι θέλει να κάνει και να αφοσιώνεται σε αυτό. Αν έχεις 8+ σημαίνει επίσης οτι θες να κάνεις περίοπτο βιογραφικό για να κάνεις σουπερ μεταπτυχιακό κτλπ. Θέλεις δηλαδή να γίνεις "υπάλληλος" με υψηλές απολαβές. Δεν θέλω υποψήφιους με νοοτροπία υπαλλήλου. Θέλω να έρθουν να μάθουν τι παίζει και η φιλοδοξία τους να είναι να το κάνουν καλύτερα από μένα μετά κάνοντας δική τους εταιρεία.

Ναι αυτο μου κανει εντυπωση και μενα οτι ενω ειναι τα δικα σου θελω και το παραδέχεσαι θέλεις να ειναι και τα θέλω των υπαλληλων σου. Σαν εναν προισταμενο παλια που ειχε πει σε εναν "αμα βγεις με γκομενα θα σου δωσω αδεια κ ρεπο" και γυρναει και του λεει ο υπάλληλος συγγνωμη αλλα εσεις θα αποφασισετε πως θα περάσω εγω το ρεπο μου?  :2funny: :2funny:

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Στην σημερινη εποχη μετραει περισσοτερο ποσο αντεχεις χωρις να πληρωνεσαι παρα ποσα πτυχια εχεις. Αρκει να βγαζεις την ιδια δουλεια.

peinasmenos_lukos

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
Τι άλλη μαλακία παίζει να διαβάσουμε εδώ μέσα ρε μαλάκες σοβαρευτείτε! Ο άλλος γράφει ότι όποιος έχει πτυχίο πάνω από 7 είναι προβληματικός!  :2funny:

νομίζω ότι όποιος έχει περάσει από αει-τει ξέρει ότι υπάρχουν τρόποι να ανεβάσεις στον θεό την βαθμολογία σου, ένα ποσοστό των μεγάλων βαθμών πτυχίου είναι και βύσματα πως να το κάνουμε?!
γεγονός που δεν απορρίπτει ότι κάποιοι είναι πολύ καλοί και έχουν πάρει με το σπαθί τους τους βαθμούς

kaboul

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2013
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
16
μην το 8ιγεται αυτο το 8εμα ρε παιδια :grin:

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.416
Πόντοι
6.955
Δεν εχω διαβάσει τα προηγουμενα σχόλια, ως πτυχιούχος θα διατυπώσω δυο τοποθετήσεις.
- Φυσικά και επηρεάζει αρνητικα μια καθυστερηση λήξης πτυχίου, καθυστέρηση όμως για ενα δυο εξάμηνα είναι ανεκτή.
- Πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και ο βαθμός του πτυχίου. Μίνιμουν 7/10 για εμένα είναι το ανεκτό.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Στην σημερινη εποχη μετραει περισσοτερο ποσο αντεχεις χωρις να πληρωνεσαι παρα ποσα πτυχια εχεις. Αρκει να βγαζεις την ιδια δουλεια.

1 εβδομαδα διορια θα έδινα απο την προκαθορισμενη ημερομηνια πληρωμης. Τουλαχιστον θα χάσεις το 1/4 του μισθου και δεν θα κυνηγας με δικαστηρια κτλπ.

Αν η συμβαση ειχε εξοφληση με προπληρωμη μηνα αν τα λεφτα τα επαιρνες καθε τέλος του μήνα τοτε 2ο μηνα αν δεν ειχα πληρωθει το 1ο δεν υπηρχε περιπτωση να πάω. Αλλα αυτα ειναι και πληροφοριες εκ των εσω καποιος θα σου σφυριζε οτι τα πραγματα δεν πανε καλα και ο επιχειρηματιας ειναι ετοιμος να βαρέσει πιστολι οποτε μηπως εσωνες τον μισο μήνα εστω.

zadren

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2015
Κριτικές
17
Like
2.555
Πόντοι
2.756
Αν τα έχεις κάνει όλα αυτά και γύρισες Ελλάδα για δουλειά μάλλον έχω δίκιο στο χαρακτηρισμό μου. Έξω πάνε απευθείας για σπουδές πρώτου πτυχίου:
Τα παιδιά των πλουσίων και πολιτικών που θα γυρίσουν να συνεχίσουν το επάγγελμα των δικών τους , όσοι ξέρουν ότι θα μείνουν μόνιμα έξω και όσοι δεν μπορούν να περάσουν τις Ελληνικές εξετάσεις της πλάκας. Μπαίνουν στην Ελλάδα οι 7/10. Οι υπόλοιποι τι είναι ?
Παμε στο κοκκινο...Ο καθενας γυριζει πισω για καποιο λογο φιλε. Εσυ ως HRmanagεr θα επρεπε να το ξερεις αυτο...Οταν θα βγαλουμε τα pets μας μαζι για κατουρημα θα τα πουμε...

Παμε στο μπλε...Εγω δεν ειμαι εκκατομυριουχος ουτε πολιτικος. Η κορη μου η μια τελειωσε με αριστα Νομικη Αθηνων, περασε με την πρωτη στην Διπλωματικη ακαδημια (σαν  ΗRMgr μαλλον (?) γνωριζεις). Ο λογος?  Oτι γνωριζει σε επιπεδο last, 4 γλωσσσες (ξερεις το last) και Κινεζικα - ΜΑντ- επιπεδο lower.

Και κατι αλλο. Εγω εμπειρια δεν εχω απο επιχειρησεις. Αλλωστε ενας απλος φυλακας μουσειου ειμαι...Αλλα εχω δει διαδικασια προσληψης σε ορισμενες μασωνικες εταιριες (Johnson&Johnson πχ που ειναι η επιτομη του καπιταλισμου που διαμορφωνει μεχρι και το "αυριο"). Ειδα και γνωριζω τι κοιτουν, τι ψαχνουν, και με ποιες 2 ερωτησεις ΜΟΝΟ, προσλαμβανουν. Αλλα για να μπεις εκει στο δρυινο γραφειακι εχουν δει σε ποια κατηγορια βρισκεται το school(UN) που πηγες +καποιες αλλες μικρολεπτομερειες που ουτε καν βαζει το μυαλο σου,και φυσικα (τα τελευταια 5 χρονια) και τι μαλακιες ποσταρεις και στο facebook.

Αν θελεις καποια βοηθεια μπορω να σε φερω σε επαφη με φιλο μου να στα πει στοματικως. Αν θες την δικη μου βοηθεια, ειπαμε τα pets...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
1 εβδομαδα διορια θα έδινα απο την προκαθορισμενη ημερομηνια πληρωμης. Τουλαχιστον θα χάσεις το 1/4 του μισθου και δεν θα κυνηγας με δικαστηρια κτλπ.

Αν η συμβαση ειχε εξοφληση με προπληρωμη μηνα αν τα λεφτα τα επαιρνες καθε τέλος του μήνα τοτε 2ο μηνα αν δεν ειχα πληρωθει το 1ο δεν υπηρχε περιπτωση να πάω. Αλλα αυτα ειναι και πληροφοριες εκ των εσω καποιος θα σου σφυριζε οτι τα πραγματα δεν πανε καλα και ο επιχειρηματιας ειναι ετοιμος να βαρέσει πιστολι οποτε μηπως εσωνες τον μισο μήνα εστω.
Αν δεν εβρισκες αλλου δουλεια και ετρεχαν τα ενοικια τα ρευματα οι δοσεις και τα παγια θα καθοσουν και 1 μηνα απληρωτος περιμενοντας να παρεις το επομενο εστω και τα μισα. Εκτος αν εχεις εισοδημα απο αλλου.

peinasmenos_lukos

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
Παμε στο κοκκινο...Ο καθενας γυριζει πισω για καποιο λογο φιλε. Εσυ ως HRmanagεr θα επρεπε να το ξερεις αυτο...Οταν θα βγαλουμε τα pets μας μαζι για κατουρημα θα τα πουμε...

Παμε στο μπλε...Εγω δεν ειμαι εκκατομυριουχος ουτε πολιτικος. Η κορη μου η μια τελειωσε με αριστα Νομικη Αθηνων, περασε με την πρωτη στην Διπλωματικη ακαδημια (σαν  ΗRMgr μαλλον (?) γνωριζεις). Ο λογος?  Oτι γνωριζει σε επιπεδο last, 4 γλωσσσες (ξερεις το last) και Κινεζικα - ΜΑντ- επιπεδο lower.

Και κατι αλλο. Εγω εμπειρια δεν εχω απο επιχειρησεις. Αλλωστε ενας απλος φυλακας μουσειου ειμαι...Αλλα εχω δει διαδικασια προσληψης σε ορισμενες μασωνικες εταιριες (Johnson&Johnson πχ που ειναι η επιτομη του καπιταλισμου που διαμορφωνει μεχρι και το "αυριο"). Ειδα και γνωριζω τι κοιτουν, τι ψαχνουν, και με ποιες 2 ερωτησεις ΜΟΝΟ, προσλαμβανουν. Αλλα για να μπεις εκει στο δρυινο γραφειακι εχουν δει σε ποια κατηγορια βρισκεται το school(UN) που πηγες +καποιες αλλες μικρολεπτομερειες που ουτε καν βαζει το μυαλο σου,και φυσικα (τα τελευταια 5 χρονια) και τι μαλακιες ποσταρεις και στο facebook.

Αν θελεις καποια βοηθεια μπορω να σε φερω σε επαφη με φιλο μου να στα πει στοματικως. Αν θες την δικη μου βοηθεια, ειπαμε τα pets...

το δίνεις το κορίτσι? έχω καλό σκοπό  :think:

peinasmenos_lukos

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
εχει αρραβωνιαρη, sorry my friend ;)

ψάχνω γυναίκα δικηγόρο γιατί έχω τραβήγματα και μου τρώνε τα λεφτά. είπα δίνω που δίνω ας παντρευτώ και μια να είμαι κομπλέ.
κρίμα ήταν ευκαιρία  :'(

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom