You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στα Μέγαρα. Νεκροί οι δυο χειριστές
- Μέλος που άνοιξε το νήμα easyrider77
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 508
- Εμφανίσεις 16K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Το να το ρίξεις σε ανθρώπινο λάθος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ βολικό.
Ο νεκρός δεν μπορεί να αντιλέξει...
Ο νεκρός δεν μπορεί να αντιλέξει...
Από την παρτίδα των προβληματικών ελικοπτέρων
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο προέρχεται από την παρτίδα 12 ελικοπτέρων του ίδιου τύπου, ΑΗ-64 DHA, «Apache», αμερικανικής κατασκευής από την εταιρεία «Μπόινγκ» που κατά την πρώτη παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα. Εκτοτε, παρέμειναν για πάνω από δύο χρόνια στην πίστα του αεροδρομίου των Μεγάρων, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και στην αρμύρα της θάλασσας και μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν υπάρξει στο κουφάρι αυτών των ελικοπτέρων είχαν φωλιάσει ακόμα και... ποντίκια.
Ολα αυτά είχαν καταγραφεί όχι μόνο στον Τύπο αλλά και σε Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στις 25 Ιούνη 2009. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα ενέταξε τον Απρίλη του 2010 στην Αεροπορία Στρατού. Τη σύμβαση για την αγορά είχε υπογράψει το 2003, ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, συνολικού ύψους 683 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2004, μετά την εκλογή της ΝΔ και την ανάληψη καθηκόντων Γενικού Γραμματέα Εξοπλισμών από τον πρώην εισαγγελέα Γ. Ζορμπά συγκροτήθηκε επιτροπή για την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το διάστημα άφιξης των ελικοπτέρων στην Ελλάδα (Φλεβάρης - Μάης 2007) οι αρμόδιοι για τον έλεγχό των ελικοπτέρων διαπίστωσαν πλήθος προβλημάτων (πρόβλημα στο κιβώτιο μετάδοσης κίνησης, μη ικανοποιητική η ευκρίνεια στο ηλεκτρονικό σύστημα, πρόβλημα στον οπλισμό του ελικοπτέρου, πρόβλημα στις πλάκες θωράκισης, αποχρωματισμένα πτερύγια της κύριας έλικας). Από το Μάη του 2007 τα ελικόπτερα παρέμεναν στην Πάχη Μεγάρων, λόγω της άρνησης παραλαβής από το υπουργείο Αμυνας. Το διάστημα αυτό υποτίθεται πως έγιναν τέσσερις τροποποιήσεις στην αρχική σύμβαση και αντίστοιχα στα ελικόπτερα. Τελικά η επίσημη παραλαβή και η ένταξή τους στην Αεροπορία Στρατού πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2010.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Τα εχουμε πει και παλαιοτερα κυριε μου
Την καλημερα μας κυριε
Μπουμπα καταλαβες;
Πολύ καλημέρα σας.
Όντως τα είχαμε πει αλλά καλό είναι να τα επαναλαμβάνουμε.
Για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ένα λάθος μπορεί μερικές φορές να είναι μοιραίο.
Για να υπενθυμίσουμε ότι οι κανόνες δεν είναι όλοι ΓΤΠ και ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος που υπάρχουν.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Όχι Γιάννης,Γιαννάκης.
Άσε μας ρε ίσιε,που πρέπει να πεις τη μαλακία σου ντε και καλά.
Το ίδιο αποτέλεσμα έχει η απώλεια του πίσω στροφείου είτε οριζόντιο,είτε κατακόρυφο είναι αυτό.
Τώρα συγκρίνοντας τις συνθήκες πτώσης ανάμεσα σ'ένα ελικόπτερο κι ένα αεροσκάφος,απλά λες παπαριές..
Αν δεν ξέρεις τη διαφορά κάθετου σταθερού και ουριαίου στροφείου, καλό θα ήταν να μην το παιζεις ειδήμων για τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα και να αποφεύγεις τα άκρως εριστικά "μην επιμένεις"...
Υπενθυμίζω ότι η κουβέντα αφορούσε αν υπάρχουν εκτινασσόμενα καθίσματα σε ελικόπτερα...
Όταν ισχυρίστηκα ότι υπάρχουν και μάλιστα σε επιχειρησιακά μοντέλα, προσπάθησες απεγνωσμένα να με βγάλεις λάθος, λέγοντας τη μία ότι ναι υπάρχουν αλλά είναι πειραματικά, ναι, έχουν μπει σε μάχιμα ελικόπτερα αλλά ήταν απενεργοποημένα, ναι, ήταν απενεργοποιημένα γιατί αν καταστραφεί το ουριαίο στροφείο δεν το σώζει τίποτα, ναι, δεν έχει ουριαίο στροφείο αλλά έχει δεν έχει, το ίδιο είναι, θέλω να πιστεύω από ισχυρογνωμοσύνη ("εγώ θα σου πω" syndrome) και όχι από προσωπική εμπάθεια...
Επίσης, όταν ισχυρίζεσαι κάτι, καλό είναι να παραθέτεις πηγούλα (κοπυράιτ γνωστό)...
Πάντα φιλικά...
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Παντα φιλικα....δεν αξιζει ο κοπος να συνομιλεις σοβαρα μαζι του!Αν δεν ξέρεις τη διαφορά κάθετου σταθερού και ουριαίου στροφείου, καλό θα ήταν να μην το παιζεις ειδήμων για τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα και να αποφεύγεις τα άκρως εριστικά "μην επιμένεις"...
Υπενθυμίζω ότι η κουβέντα αφορούσε αν υπάρχουν εκτινασσόμενα καθίσματα σε ελικόπτερα...
Όταν ισχυρίστηκα ότι υπάρχουν και μάλιστα σε επιχειρησιακά μοντέλα, προσπάθησες απεγμωσμένα να με βγάλεις λάθος, λέγοντας τη μία ότι ναι υπάρχουν αλλά είναι επιραματικά, ναι, έχουν μπει σε μάχιμα ελικόπτερα αλλά ήταν απενεργοποημένα, ναι, ήταν απενεργοποιημένα γιατί αν καταστραφεί το ουριαίο στροφείο δεν το σώζει τίποτα, ναι, δεν έχει ουριαίο στροφείο αλλά έχει δεν έχει, το ίδιο είναι, θέλω να πιστεύω από ισχυρογνωμοσύνη ("εγώ θα σου πω" syndrome) και όχι από προσωπική εμπάθεια...
Επίσης, όταν ισχυρίζεσαι κάτι, καλό είναι να παραθέτεις πηγούλα (κοπυράιτ γνωστό)...
Πάντα φιλικά...
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Παντα φιλικα....δεν αξιζει ο κοπος να συνομιλεις σοβαρα μαζι του!
Ευχαριστώ αλλά ως ενήλικας εδώ και 15 χρόνια, επίτρεψέ μου να επιλέγω ο ίδιος τους συνομιλητές μου και όχι κατόπιν υποδείξεων ατόμων με ενίοτε εξεζητημένες (ευφημισμός) απόψεις...
Παιχτουρας
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Οκτ 2009
- Κριτικές
- 37
- Like
- 4
- Πόντοι
- 296
Κανενα προβλημα...(δεν σχολιαζω αυτο που κοκκινισα,.. το προσπερνω)....καλη σου συνεχεια!Ευχαριστώ αλλά ως ενήλικας εδώ και 15 χρόνια, επίτρεψέ μου να επιλέγω ο ίδιος τους συνομιλητές μου και όχι κατόπιν υποδείξεων ατόμων με ενίοτε εξεζητητημένες (ευφημισμός) απόψεις...
Επισκέπτης
Αν δεν ξέρεις τη διαφορά κάθετου σταθερού και ουριαίου στροφείου, καλό θα ήταν να μην το παιζεις ειδήμων για τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα και να αποφεύγεις τα άκρως εριστικά "μην επιμένεις"...
Όταν ισχυρίστηκα ότι υπάρχουν και μάλιστα σε επιχειρησιακά μοντέλα, προσπάθησες απεγνωσμένα να με βγάλεις λάθος, λέγοντας τη μία ότι ναι υπάρχουν αλλά είναι πειραματικά, ναι, έχουν μπει σε μάχιμα ελικόπτερα αλλά ήταν απενεργοποημένα, ναι, ήταν απενεργοποιημένα γιατί αν καταστραφεί το ουριαίο στροφείο δεν το σώζει τίποτα, ναι, δεν έχει ουριαίο στροφείο αλλά έχει δεν έχει, το ίδιο είναι, θέλω να πιστεύω από ισχυρογνωμοσύνη ("εγώ θα σου πω" syndrome) και όχι από προσωπική εμπάθεια...
Πάντα φιλικά...
Δεν το παίζω ειδήμων,ούτε καν στη δουλειά μου.
Τα περί εμπάθειας δε μ'αγγίζουν καν κι ένα λάθος μου το οποίο μπορώ ν'αναγνωρίσω είναι τα εριστικά "μην επιμένεις" (τα οποία δεν έχουν να κάνουν με καμία εμπάθεια η οποία άλλωστε δεν υπάρχει).
Δε μπορεί φυσικά κανένας να απαγορεύσει στο συνομιλητή του,να επιμείνει στις απόψεις του.
Τώρα όσο για τις πηγούλες υπάρχουν κι εκτός νετ.
Φυσικά αν επιμένεις μπορούμε να πούμε 2 πραγματάκια.
Και να διευκρινίσω ότι επιμένω στις απόψεις μου και δεν τίθεται θέμα κωλοτούμπας..
Απλά βαριέμαι να πλακώνομαι..
mirage2000
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Αυγ 2008
- Κριτικές
- 5
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Εννοειται πως μας ενδιαφερουν και τα χρηματα γιατι ειναι απο την τσεπη μας αλλα πανω απο ολα ειναι η ανθρωπινη ζωη!Ειναι σαν να τρακαρεις,να διαλυσεις το αμαξι σου αλλα εσυ να μην παθεις τιποτα και αντι να λες δωξα τον θεο που σωθηκα να κλαις για το αμαξι!Οσον αφορα καποιους που κραζουν κατα μια εννοια τους πιλοτους,θα ηθελα να πω οτι οι πιλοτοι(οταν εμεις πινουμε τον καφε μας,ειμαστε στο γηπεδο,γαμαμε και γενικα κανουμε οτι θελουμε)βρισκονται σε επιφυλακη απο 30 μεχρι και 2 λεπτα ετσι ωστε αν εντοπιστει εχθρικο ιχνος να απογειωθουν και να το αναχαιτησουν!Δηλαδη μπορει να συμβει ενα ατυχημα κατα την πτηση τους,να σκοτωθουν για εμας ουσιαστικα που εχοντας ως αυτονοητο οτι καποιοι πιλοτοι ειναι σε επιφυλακη τα κανουμε ολα ελευθεροι!Αρα ενας σεβασμος δεν βλαπτει...