poustalekos
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Αυγ 2010
- Like
- 711
- Πόντοι
- 96
Την έχεις διαβάσει!?
Αλήθεια γιατί έχουμε Ο & Ω? Γιατί το Ο δεν περισπάται ενώ το ω περισπάται?
Λεπτομέρειες θα μου πεις ...
Καυλιαρη νομιζω το ειχα κ εγω αυτο το βιβλιο
Την έχεις διαβάσει!?
Αλήθεια γιατί έχουμε Ο & Ω? Γιατί το Ο δεν περισπάται ενώ το ω περισπάται?
Λεπτομέρειες θα μου πεις ...
Δηλαδή θα λέμε: ''ο δεκσιος Yorgos που γράφει στο bou'' ;;;Και την δεξιά με κσ!!!!!!
Nαι την έχω διαβάσει. Κι επειδή τα γράφει στην πρώτη μόλις σελίδα (!), προφανώς εσύ δεν την έχεις ανοίξει ποτέ σου.
Στην Νεοελληνική γραμματική τίποτα δεν περισπάται. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για άλλες γραμματικές μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο νήμα.
Εγώ πάντως θυμάμαι ότι μας τα μάθαιναν με τον παλιό τρόπο. Βραχύ ο κλπ. (Πως λέμε BaBy O πχ)αυτο στο οποιο διαφωνουμε ειναι στο οτι δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ετσι στο σχολειο...δεν εξεταζω ουτε το αν θα επρεπε να διδασκεται ετσι ουτε το αν θα επρεπε να εχουμε πολυτονικο συστημα...το οτι γλωσσολογικα και φωνολογικα απο μονη της η λεξη παραπεμπει στο να τραβηξεις περισσοτερο το Ω απο το Ο σημαινει απλα οτι το σκεπτικο της αρχαιας ελληνικης γλωσσας ηταν αξιοθαυμαστο...αυτο τι σχεση εχει με το τι διδασκεσαι και τι διδασκοσουν τοσα χρονια στο σχολειο?
Μέχρι κατάργηση καθαρεύουσας όλα εντάξει κ μια χαρά,άλλη απλοποίηση δεν χρειάζεται...
Ωστόσο το όλο θέμα μοιάζει με ράδιο αρβύλα.
αυτο στο οποιο διαφωνουμε ειναι στο οτι δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ετσι στο σχολειο...δεν εξεταζω ουτε το αν θα επρεπε να διδασκεται ετσι ουτε το αν θα επρεπε να εχουμε πολυτονικο συστημα...το οτι γλωσσολογικα και φωνολογικα απο μονη της η λεξη παραπεμπει στο να τραβηξεις περισσοτερο το Ω απο το Ο σημαινει απλα οτι το σκεπτικο της αρχαιας ελληνικης γλωσσας ηταν αξιοθαυμαστο...αυτο τι σχεση εχει με το τι διδασκεσαι και τι διδασκοσουν τοσα χρονια στο σχολειο?
Εγώ πάντως θυμάμαι ότι μας τα μάθαιναν με τον παλιό τρόπο. Βραχύ ο κλπ. (Πως λέμε BaBy O πχ)
Δεν είναι αυτός ο παλιός τρόπος,ο παλιός τρόπος είναι αυτός:Εγώ πάντως θυμάμαι ότι μας τα μάθαιναν με τον παλιό τρόπο. Βραχύ ο κλπ. (Πως λέμε BaBy O πχ)
Σελιδούλα 13 ... να μετράμε ξέρουμε?
Όχι, δημοτικιά.εμας οχι...τι να σου πω δεν ξερω πιο παλια τι κανανε...καθαρευουσα εκανες?
Θυμάμαι που σε κάποια φάση θα έφευγε ο σταυρός από την σημαία κ καλά κ από τα όργανα της τάξης + στρατό εντελώς,μαλακίες να'χαμέ να λέγαμε....κλασικη αναπαραγωγη ημιτελων, αδιασταυρωτων και αναξιοπιστων πληροφοριων με σκοπο να δημιουργησουν αναταραχη...
Όχι, δημοτικιά.
Δεν είναι αυτός ο παλιός τρόπος,ο παλιός τρόπος είναι αυτός:
[URL unfurl="true"]http://itzikas.files.wordpress.com/2011/09/ist2_1119816_punishment.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, ρώτα και την Κανέλλη να σου πει.
[QUOTE="mounitsa, post: 3926010"]
μηπως αναφερεσαι τοτε στο πολυτονικο? δε μας μαθαιναν "προφορα" στο σχολειο...
[/quote]
Σοβαρά, εμάς μας μάθαιναν, γι' αυτό και θυμάμαι τα σχετικά. (θολά βέβαια)
μηπως αναφερεσαι τοτε στο πολυτονικο? δε μας μαθαιναν "προφορα" στο σχολειο...
Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, ρώτα και την Κανέλλη να σου πει.
Σοβαρά, εμάς μας μάθαιναν, γι' αυτό και θυμάμαι τα σχετικά. (θολά βέβαια)
το θεμα των φθογγων το λυσαμε ή οχι? στη σελιδα 11 ειναι...και ΑΥΤΟ ακριβως που λεει στη σελιδα 11 και 12 λενε και στα περιβοητα βιβλια....διαβασε προσεκτικα ποιοι ειναι οι φθογγοι και ποια τα γραμματα...
Ουτε εμας...Μονο ορθογραφια.....
Για τους φθόγγους έχετε δίκιο. Για την προφορά όμως όχι. Στα φωνητογραφήματα έχουν προκύψει αισθητές διαφορές στην προφορά.
Επίσης η σύγκριση με την Αγγλική ήταν τουλάχιστον ατυχής.
το θεμα των φθογγων το λυσαμε ή οχι? στη σελιδα 11 ειναι...και ΑΥΤΟ ακριβως που λεει στη σελιδα 11 και 12 λενε και στα περιβοητα βιβλια....διαβασε προσεκτικα ποιοι ειναι οι φθογγοι και ποια τα γραμματα...