Νέα

Καταναλωτική συμπεριφορά του βλαχομπαρόκ Ελληνάρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ZeroTolerance
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 136
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
και τα μπουρδέλα και τα CT και τα στούντιο και τα μασάζ είναι προς τέρψιν καταναλωτισμού, πέραν του θεραπευτικού χαρακτήρα.

Βρακί δεν έχει ο κώλος του, γάλα για το παιδί του
κι ολημερίς τραβιότανε να γιάνει το καυλί του,
και πάνω που ξαλάφρωσε και κύλησε το αίμα,
νάσουτον που το σκέφτηκε πόσ' ακριβό ειν το σπέρμα,
το πάθος του το πελώριο το λάθος του μεγάλο, τραβήχτηκε σε τράπεζες για δάνειο στον καβάλο,
μα τα επιτόκια υψηλά δε σύμφερε να πάρει,
κάθεται τώρα κλαίγεται παν' στο δεξί παπάρι.

Δικό σου ειναι το διδακτηκό ποιήμα ή δημόδες;;; :2funny: :2funny: :2funny:

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
 τζιμακος - νεοελληνας :

κανω βουτιες σε βοθρο με εικονες
       φουσκωνω τα βυζια μου με ορμονες
       θελω να γινω σαν αμερικανος
       μ αρεσει στα κρυφα και ο μητροπανος
       ...................................
       καιω τα δεντρα χτιζω μεζονετες
       θα κανω τα παιδια μου μαριονετες
       μαραθηκε η λουλουδιασμενη ιτια
       και ψηλωσε η κοντουλα λεμονια
       στα σαλωνα δε σφαζουνε αρνια
       δε παει το παπακι στη ποταμια

η παπα-λαμπραινα γυμνη
       χαιδευει δωρο συσκευη
       σ ενα τηλεπαιχνιδι πουλημενο
       ............................
       ............................
       μαρκα adidas μου πιασε τη φτερνα
       μπερδευω το τζουκμποξ με τη λατερνα    :idiot:

είναι super ο ''νεοέλληνας'' αλλά κι αυτή η κουφάλα ο Πανούσης...κι από τη μύγα ξύγκι ο πούστης.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Πολύ φιλοσοφιμένα τα όσα λες, όμως δεν είναι έτσι για τους περισσότερους

Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς. Σίγουρα αν έχεις οικογένεια τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα.
Επίσης τους λεβιέδες και τις ψωνάρες που χρεώνονται, όχι για να κάνουν κάτι που τους αρέσει αλλά για να τους δουν οι γύρω και να το παίξουν μουράτοι, μπορώ να σου πώ οτι δεν τους λυπάμαι και καθόλου όταν τους τα παίρνουν οι τράπεζες.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Εγώ πάλι γενικώς διαφωνώ. Ίσως φταίει το ότι δεν έχω οικογένεια για να ανησυχώ για το μέλλον τους. Αν και δεν είμαι καταναλωτικός τύπος (τα ρούχα μου ανανεώνονται όταν αρχίσουν και αποσυντίθενται τα παλιά ενώ ευτυχώς οι geta κρατάνε χρόνια). Τα περισσότερα λεφτά φεύγουν σε μηχανή, διασκέδαση και πουτάνες, όταν θέλω κάτι το παίρνω. Έχει τύχει να βγάλω λεφτά από την πιστωτική για να πάω σε συναυλία. Στα παπάρια μου, αν βγώ από το σπίτι και με πατήσει ένα λεωφορείο τι θα καταλάβω? Να τα χαρούν άλλοι αν έχω μαζέψει κανένα φράγκο?

Σου λεει κατι η φραση ....

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ?

Δεν σημαινει οτι αν βγεις να κανεις την ζωη σου
οτι πρεπει να ξεχνας και τα γεραματα σου

Στα γεραματα σε ξεχνανε ολοι ....

Για ρωτα και κανεναν μεγαλο δεν μπορει να ειναι ΟΛΟΙ χαζοι με αυτα που λενε
Πρεπει και να ΑΚΟΥΜΕ..... λιγο

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μία αυθόρμητη στιχομυθία.
Είσαι για μελοποίηση;
(Λέω να φωνάξω Κατσαρό με σαξο-)
Οχι ο Κατσαρός άλλαξε το ονομά του-δεν το ξέρεις;;;
Μακρυμάλλης λέγεται πλέον  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
έχεις όμως οίστρο εύγε σου

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
όποιος ακολουθεί γραμμικό μοντέλο δηλαδή εκμεταλλεύομαι-παράγω-πουλάω-καταναλώνω (αλλά δεν εξασφαλίζω το κλείσιμο του κύκλου με τη χρήση όρων αειφορίας) ομοιάζει κάπως με ακρίντα (ναι ακρίντα όχι ακρίδα,,, σωστά!). Προδιεγεγραμμένο το μελλούμενο = δύει ο ήλιος μας.

Ακόμη χειρότερο για τους πορωμένους αδηφάγους (παρα-)μορφωμένους καταναλωτάς οι οποίοι λόγω του εθισμού και της επανάπαυσης στην πληθώρα επιλογών μόλις βρεθούν στα σορτατζις ξεκινάνε να θυμούνται ότι προέρχονται από το κτήνος.
Έχουμε να δούμεεεεεεε πολλά ακόμα.

Ειδικά εμείς ως χώρα που ούτε κατσαρόλα δε φτιάχνουμε. Και η παρλαπίπα του τουρισμού ασταβράσταγάμησντα, υπηρεσίες στυλ <<θα σου πιάσω τον κώλο κι ας μην ξανάρθεις>>, ή << φάτε φύκια φρέσκα για μεταξωτές κορδέλες >> (αλλά μένεις με το ότι είναι φρέσκα, οπότε καταναλωτικώς είσαι καλυμμένος, έφαγες κάτι φρέσκο κι ας ήτανε και σκατά καλοτυλιγμένα).

Εντάξει, ευαγγελισμός τέλος, έχει κανείς λύση;

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Οχι ο Κατσαρός άλλαξε το ονομά του-δεν το ξέρεις;;;
Μακρυμάλλης λέγεται πλέον  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
έχεις όμως οίστρο εύγε σου

Ο ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ .....

Γιάννης Ζουγανέλης

Διώξε πια το μακρυμάλλη
Διώξε πια το μακρυμάλλη
Διώξε πια το μακρυμάλλη για χατήρι φαλακρού
Πέντε τρίχες όλες κι όλες
Πέντε τρίχες όλες κι όλες
Πέντε τρίχες όλες κι όλες μα καρδιά μικρού παιδιού

Μακρυμάλλη μακρυμάλλη
Άντε βρες κι εσύ μιαν άλλη
Η αγάπη που τις είχες
Ήταν ένα μάτσο τρίχες

Να ζήσουν οι καράφλες...

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Σου λεει κατι η φραση ....

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ?

Δεν σημαινει οτι αν βγεις να κανεις την ζωη σου
οτι πρεπει να ξεχνας και τα γεραματα σου

Στα γεραματα σε ξεχνανε ολοι ....

Για ρωτα και κανεναν μεγαλο δεν μπορει να ειναι ΟΛΟΙ χαζοι με αυτα που λενε
Πρεπει και να ΑΚΟΥΜΕ..... λιγο

Προσπαθώ να ζώ την κάθε μέρα μου φίλε όσο καλύτερα γίνετε και τα λεφτά δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο. Δεν το καταφέρνω πάντα. Το αύριο θα το κοιτάξω όταν έρθει.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η καλοπέραση έχει συνδεθεί άμεσα με το πόσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις. Τραγικό λάθος. Προσωπικά οι καλύτερες στιγμές στην ζωή μου (διασκέδαση, σεξ κλπ) είναι μέχρι τώρα φάσεις που δεν μου κόστισαν τίποτα.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Προσπαθώ να ζώ την κάθε μέρα μου φίλε όσο καλύτερα γίνετε και τα λεφτά δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο. Δεν το καταφέρνω πάντα. Το αύριο θα το κοιτάξω όταν έρθει.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι η καλοπέραση έχει συνδεθεί άμεσα με το πόσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις. Τραγικό λάθος. Προσωπικά οι καλύτερες στιγμές στην ζωή μου (διασκέδαση, σεξ κλπ) είναι μέχρι τώρα φάσεις που δεν μου κόστισαν τίποτα.

Φιλε μου καταλαβαινω παρα πολυ καλα τι θες να πεις .....

αλλα διαβασε και μια καλη συμβουλη που δινω σε ολους απο καρδιας....

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ....
ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΕΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ .....
ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ .....

ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ......

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
στους ελληναρες λεμε ναι
και στους βλαχους λεμε ναι
ζητωωωωωωωω

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16

Σε μερικους ανθρωπους το να εχουν λεφτα  τους προσφερει μια ασφαλεια, οχι απαραιτητα να ειναι υπερκαταναλωτικοι.
Οπως ειπες επειδη ισως δεν εχεις οικογενεια και τετοιες υποχρεωσεις να μην το βλεπεις ακομα. Αφου μπορεις παντως και εξασφαλιζεις τη διασκεδαση σου και οτι αλλο θες χωρις χρηματα πραγματικα ειναι σημαντικο.

Υ.Γ. Πως το κανεις??

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Η επίδειξη του βλαχομπαρόκ Ελληνα στην επαρχεία είναι που έχει το περισσότερο γέλιο.
Βλέπεις ανθρώπους να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα και λουσάτα-επώνυμα ρούχα και σου έρχεται να κλαίς και να γελάς μαζί.
Συγχωριανοί μου που μένουν στο χωριό και δεν έχουν ούτε ένα κήπο, ούτε μια κότα ή άλλο ζωντανό για τις ανάγκες της οικιακής οικονομίας.
Νέοι/ες που δεν ξέρουν να βάλουν πατάτες-ντομάτες κλπ γιατί "ασχολούνται με των τουρισμό"  :jerking: (σερβιτόροι, καμαριέρες κλπ) και τον χειμώνα ζουν με το επίδομα ανεργείας.

aris63

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
616
ασε ξερω.η γυναικα ενος φιλου μου παιρνει το Jeep για να πηγαινει στο χωριο της,καπου στην Βοιωτια για να πουλησει μονο και μονο μουρη στις φιλες της  :headbang:

Swimmer

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Διάβαζα σε σημερίνη εφημερίδα, ότι οι πλειστηριασμοί αυτοκινήτων γίνονται σε κλειστό κύκλωμα, μαντράδων και εισαγωγέων μεταχειρισμένων. Οι τιμές διατηρούνται χαμηλές, μιας και αυτοί απορροφούν τα αυτοκίνητα και τα μεταπωλούν (συνήθως ως "μεταχειρισμένα εισαγωγής από Γερμανία").

Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και με τα σπίτια που κατάσχουν οι τράπεζες;

Όλα στην Ελλάδα είναι γνωριμίες+να είσαι στο κύκλωμα.
Γι'αυτό βασιλεύουν οι μαυραγορίτες και η παραοικονομία!

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Ωραία όλα αυτά που λέτε ρε μάγκες αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα.  ΟΛΟΙ οι έλληνες που θα συζητήσεις σχολιάζουν και βρίζουν αυτή τη βλαχομπαρόκ συμπεριφορά. Τελικά ποιός την έχει αυτήν τη συμπεριφορά? Οι ίδιοι που τη βρίζουν ? Δεν εξηγείται αλλιώς ...Δε μπορεί 10.000.000 έλληνες να βρίζουν αυτόν τον τρόπο ζωής και να έχει επικρατήσει...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ωραία όλα αυτά που λέτε ρε μάγκες αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα.  ΟΛΟΙ οι έλληνες που θα συζητήσεις σχολιάζουν και βρίζουν αυτή τη βλαχομπαρόκ συμπεριφορά. Τελικά ποιός την έχει αυτήν τη συμπεριφορά? Οι ίδιοι που τη βρίζουν ? Δεν εξηγείται αλλιώς ...Δε μπορεί 10.000.000 έλληνες να βρίζουν αυτόν τον τρόπο ζωής και να έχει επικρατήσει...

Δε τη βρίζουν 10 εκ. Έλληνες, φίλε!  Που το είδες αυτό?
20-30 users εδώ μέσα τη βρίζουν, από που βγάζει το συμπέρασμα ότι 10 εκ. τη βρίζουν?

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1

bravo re megale...αυτη ειναι η ουσια.Εγω εχω περασει πολυ καλυτερα στο παρελθον με πολυ πολυ λιγοτερα λεφτα.
350.000 δρχ το μηνα(το 1998).Τωρα με πολυ πολυ περισσοτερα η μονη μου χαρα ειναι η κορη μου 20 μηνων.Καποιος γνωστος (μεγιστανας πλεον )ειπε:
Ευτυχισμενος ειναι αυτος που πλουτιζει σιγα σιγα.Σωστο αλλα......εγω τα βαρεθηκα ηδη ολα (Πορσε, μονοκατοικια κλπ..)
Τι να πω...εχω καταντησει αλκοολικος γιατι βαριεμαι του σκοτωμου...για χαρα σε ολους...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Καλά τα λες φίλε μου Κομοδινε, αλλα εσύ εισαι εργολάβος (γλυκούλης μιαμ-μιαμ)
Εμείς ειμαστε μισθοτοί μακακες :bigdick: :bigdick: :bigdick:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom