Νέα

Καταναλωτική συμπεριφορά του βλαχομπαρόκ Ελληνάρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ZeroTolerance
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 136
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Δε τη βρίζουν 10 εκ. Έλληνες, φίλε!   Που το είδες αυτό?
20-30 users εδώ μέσα τη βρίζουν, από που βγάζει το συμπέρασμα ότι 10 εκ. τη βρίζουν?

20-30 users φίλε Σταύρο, αλλά αυτοί δεν είναι απο τον Άρη. Μέσα απο τον κουβά των 10εκ. είναι !

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
20-30 users φίλε Σταύρο, αλλά αυτοί δεν είναι απο τον Άρη. Μέσα απο τον κουβά των 10εκ. είναι !

Επειδή την κρίση την περνάμε όλοι λιγο πολύ.
Νομίζω από τα μαμησια που θα πέσουν κάτι θα καταλάβουν οι περισσότερη, μάγκες μιλάμε για πείνα.
Αν το παίζει κάποιος άνετος και καλά δεν τρεχει τίποτα, μάλλον έχει τζαζέψει ή του έχουν βάλει πολύ βαζελίνη στον λώκο του και δεν νοιόθει τιποτε. ;)

komodino001

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Καλά τα λες φίλε μου Κομοδινε, αλλα εσύ εισαι εργολάβος (γλυκούλης μιαμ-μιαμ)
Εμείς ειμαστε μισθοτοί μακακες :bigdick: :bigdick: :bigdick:
sorry ετσι οπως το εγραψα βγηκε λιγο μακακια..που το ξερεις οτι ειμαι εργολαβος?
Παντως παραμενει η λογικη οτι τα λεφτα δε φερνουν την ευτυχια...αυτο ηθελα να πω
χωρις να παρεξηγηθω..

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166

Τώρα το μάζεψες λίγο :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Αφου κάτι τέτοιο εχω καταλάβει από άλλο θρεντ (των διαμερισμάτων)ότι είσαι εργολάβος :think:

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Σε αυτό το θέμα είχε τοποθετηθεί από το ΒΗΜΑ τον Ιούλιο του 2008 ο εκλεκτός δημοσιογράφος Γιάνης Μαρίνος, με δύο άρθρα του , τη συρραφή των οποίων σας την παραθέτω... Είναι αξιόλογα τα άρθρα , αξίζει να τα διαβάσετε ...
"Διαβάζω τίτλους εφημερίδων: Κοκτέιλ τρόμου στις αγορές του κόσμου. Πανικόβλητη η φυγή των κεφαλαίων από τις μετοχές - Ευρωρεκόρ ακρίβειας - Ο εφιάλτης του πληθωρισμού πλανάται πάνω από την Ευρώπη - Σκηνές πανικού από την πετρελαϊκή βόμβα - Ποιος θα μας σώσει από τους οικονομικούς εφιάλτες; Ακόμη και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που ως τώρα περιορίζονταν στην ανατίμηση της βενζίνης από τους έλληνες κερδοσκόπους(!) και στην τιμή της ντομάτας, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει διεθνώς. Ωστόσο, ενώ δικαιολογημένα διεκτραγωδούν το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, άφησαν ασχολίαστα γεγονότα που αμφισβητούν τη δραματική εικόνα της ακρίβειας, όπως παρουσιάζεται.

Είναι σχεδόν απίστευτη η πληροφορία που προκύπτει από την ειδησεογραφία για την επικείμενη συναυλία της Μαντόνας. Για την ίδια συναυλία στο Αμστερνταμ οι τιμές των εισιτηρίων ορίστηκαν από 59 ως 108 ευρώ, στο Παρίσι από 73 ως 149 ευρώ και στην Αθήνα από 80 ως 250 ευρώ!!!

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι γνωστό ότι καθορίζονται από το πόσα είναι διατεθειμένοι ή μπορούν να πληρώσουν οι φιλοθεάμονες. Οι μάνατζερ της πολυσυζητημένης τραγουδίστριας διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι Ελληνες, είτε έχουν είτε δεν έχουν λεφτά, προσφέρονται να πληρώσουν τα πιο ακριβά εισιτήρια. Και δεν διαψεύστηκαν: Οι ουρές που σχηματίστηκαν και η εξάντληση ιδίως των πιο ακριβών εισιτηρίων μέσα σε ελάχιστη ώρα απέδειξαν ότι είναι πάρα πολλοί οι Ελληνες που έχουν λεφτά (αλλά παριστάνουν τους φτωχούς καθώς φοροδιαφεύγουν μη δηλώνοντας έσοδα από παραοικονομία και κάθε φύσεως μίζες και δωράκια). Αλλά και αν δεν έχουν, πληρώνουν όσα και να τους ζητήσεις. Εδώ ξημεροβραδιάζονται στα πανάκριβα καφέ Starbucks πληρώνοντας εξωφρενικές τιμές και δεν θα αγόραζαν τα εισιτήρια της Μαντόνας; Σημειώνω ότι η διάσημη αλυσίδα Starbucks έκλεισε πολυάριθμα καταστήματά της στις ΗΠΑ ελλείψει πελατών για τον πανάκριβο καφέ της. Στην Ελλάδα η ίδια φίρμα δεν προλαβαίνει να ανοίγει νέα καταστήματα. Για το εισιτήριο της Μαντόνας μπορεί να πήραν και καταναλωτικό δάνειο. Θα βρουν άλλωστε ενθουσιώδεις συνηγόρους όταν τους βγάζουν οι τράπεζες στο σφυρί το σπίτι ή το αυτοκίνητό τους. Κατά τους τηλεσχολιαστές, φταίει η αναλγησία των τραπεζιτών και όχι η βλακεία των δανειζομένων για να αγοράσουν πανάκριβα τζιπ ή να πάνε για ψώνια στο Λονδίνο ή για να παρακολουθήσουν το Ευρωποδόσφαιρο στη Βιέννη.

Οι τακτικοί αναγνώστες μου έχουν πληροφορηθεί ότι οι φτωχοί στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότεροι από όσους αριθμούν οι επίσημες στατιστικές. Συνεπώς το φαινόμενο των ανάρπαστων πανάκριβων εισιτηρίων της Μαντόνας επιβεβαιώνει ότι πολλοί από τους δήθεν φτωχούς έχουν άφθονα άδηλα εισοδήματα. Και όταν εκφράσεις σχετική απορία, εισπράττεις την ελληνικής ευρεσιτεχνίας ρήση: «Η φτώχεια θέλει καλοπέραση».

Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι όλοι αυτοί που εκστρατεύουν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, και πολύ περισσότερο τις τριήμερες και βάλε διακοπές, με το ΙΧ τους για να πάνε στο εξοχικό τους ή με το ακτοπλοϊκό για να κάνουν ένα μπανάκι σε νησί χρεώνονται στις τράπεζες για αυτό.

Για του λόγου το αληθές, ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων. Μολονότι οι τιμές τους μειώθηκαν κατά 2,8%, η δαπάνη για εισαγωγές αυτοκινήτων το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου αυξήθηκε κατά 18% και ας μην αυξήθηκε ο αριθμός των πωληθέντων. Η εξήγηση που διάβασα στο «Βήμα» είναι ότι αυξήθηκε ο μέσος κυβισμός των νέων αυτοκινήτων.......
Παρατηρείται όμως επίσης και το παράλογο αλλά πραγματικό γεγονός ότι μια μεγάλη κατηγορία Ελλήνων και Ελληνίδων, μολονότι δεν έχουν αρκετά λεφτά, ξοδεύουν αφειδώς αγοράζοντας κατά προτίμηση ακριβά, έστω και αν καταφεύγουν στον απερίσκεπτο δανεισμό ή στη στέρηση άλλων στοιχειωδών αγαθών. Πριν από τρεις δεκαετίες, ως νεόκοπος οικονομικός συντάκτης, εξέφραζα την κατάπληξή μου στον αείμνηστο οικονομολόγο, δημοσιογράφο, πολιτικό και δάσκαλό μου Αθανάσιο Κανελλόπουλο για το εξής: σε υπόγειο της διπλανής από τη δική μου πολυκατοικίας, χωρίς φως και καθαρό αέρα, κατοικούσε μια κοπέλα που δούλευε ως υπάλληλος σε κάποιο μικρό μαγαζί με ελάχιστο μισθό. Εξ ου και δεν μπορούσε να νοικιάσει μια κάπως υγιεινότερη κατοικία. Διέθετε όμως αυτοκίνητο, και μάλιστα κομβέρτιμπλ, το οποίο χρησιμοποιούσε μόνο για να επιδειχθεί στις παρέες της.

Ο Κανελλόπουλος μου εξήγησε ότι είναι κλασική περίπτωση του οικονομικού φαινομένου που καλείται από την επιστήμη demonstration effect (σύνδρομο της επίδειξης). Πληρώνεις ακριβά, μολονότι δεν έχεις λεφτά, για να δείξεις ότι είσαι κάποιος. Και όσο πιο στερημένος και κοινωνικά υποδεέστερος αισθάνεσαι τόσο προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι κάτι άλλο, καλύτερο. [size=12pt]Καθώς μας διακατέχει ακόμη το σύνδρομο της Ψωροκώσταινας προσπαθούμε με κάθε θυσία να αποδείξουμε το αντίστροφο[/size]. Και καθώς το φαίνεσθαι μετράει περισσότερο από το είναι, η επίδειξη αναδεικνύεται συχνά πρώτη προτεραιότητα. Νέες κοπέλες εργαζόμενες σπαταλούν σχεδόν όλον τον μισθό τους για την αμφίεση και την εμφάνισή τους. Νεαροί αγοράζουν ακριβές μηχανές ή αυτοκίνητα με το υστέρημα του μπαμπά τους ή σπαταλούν τον μισό μισθό τους για να πάνε στο εξωτερικό να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Μικρόνοες που μετά βίας συντηρούν ένα μικροαστικό σπιτικό ψωνίζουν από μπουτίκ του Κολωνακίου για να πουν την επομένη στο γραφείο πόσο έγιναν απλησίαστες οι τιμές αναφέροντας φυσικά από πού αγόρασαν.
Ρώτησα μια μέρα έναν γνωστό καταστηματάρχη που πουλάει φωτιστικά είδη πώς μπορεί να ξεφορτωθεί τα ντεμοντέ ή αυτά που δεν ζητούνται. Υπάρχει ένας συχνά πολύ αποτελεσματικός τρόπος. Αυτό που σε τιμή 20 ευρώ έμεινε αζήτητο το βάζεις 200 και το παρουσιάζεις με ύφος εμπιστευτικό στον αδαή πελάτη που ζητάει κάτι καλό. Είναι σπάνιο κομμάτι, του λες, λίγο ακριβό αλλά μοναδικό. Συνήθως το παίρνει.... "

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
αυτή τη στιγμή 2 άτομα σε γαμάτο εστιατόριο στο Λονδίνο πληρώνουν 40 ευρώ, σε κινέζικο στην Chinatown 30 ευρώ.
Αντίστοιχα εδώ θες για το ίδιο εστιατόριο 180-200 και για το κινέζικο 80-100.
Για ποιότητα, ευγένεια και σέρβις δεν μιλάμε....

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ηρθε η ωρα να μαζευτουμε εδω στην ελλαδα.τι θα πει 3 αυτοκινητα σε καθε οικογενεια?τι θα πει αν εχουν πιτσιρικια να εχουν πανακριβα κινητα?τα  χοντος εχουν ξεσκιστη στο χρημα ασχετα με την κριση.

OP
OP
ZeroTolerance

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.923
Πόντοι
42.697
αυτή τη στιγμή 2 άτομα σε γαμάτο εστιατόριο στο Λονδίνο πληρώνουν 40 ευρώ, σε κινέζικο στην Chinatown 30 ευρώ.
Αντίστοιχα εδώ θες για το ίδιο εστιατόριο 180-200 και για το κινέζικο 80-100.
Για ποιότητα, ευγένεια και σέρβις δεν μιλάμε....

έχεις απόλυτο δίκιο.
πρίν 3 μήνες πήγα για πρώτη φορά στο Βερολίνο.
Επαθα πλάκα απο τις τιμές, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια (όχι το δήθεν) των "Γερμαναράδων"...
Τέσπα...

Σκέψου όμως , πως εδώ στην Ελλάδα , απο τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά σε αριθμο εστιατόρια που χρεώνουν το γευμα (150-200 ε τα 2 άτομα), γιατί υποτίθεται πως "κανουν τέχνη", αυτό σημάινει οτι υπάρχει πολύς κόσμος που τα δίνει αυτά τα λεφτά για να φάει σε κυριλέ εστιατόριο...

OP
OP
ZeroTolerance

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.923
Πόντοι
42.697
ηρθε η ωρα να μαζευτουμε εδω στην ελλαδα.τι θα πει 3 αυτοκινητα σε καθε οικογενεια?τι θα πει αν εχουν πιτσιρικια να εχουν πανακριβα κινητα?τα  χοντος εχουν ξεσκιστη στο χρημα ασχετα με την κριση.

το μεγαλυτερο γέλιο το είχα ρίξει στον στρατό με τα κινητα....
έβλεπα κάτι υπαξιωματικούς και κάτι ΕΠΥ που με το μισθό που περνανε δεν έιχανε 2ο βρακί να βάλουν ,είχαν όμως τότε οτι πιο ακριβό υπηρχε σε κίνητο!!! :think: :jerking:
και φυσικά το αλλάζανε κάθε 6 μήνες....χαχαχα

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
και ο καθε εποπ εχει καινουριο αυτοκινιτο και ειχε δωσεις μεχρι το 2033

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
και ο καθε εποπ εχει καινουριο αυτοκινιτο και ειχε δωσεις μεχρι το 2033
Καλά αν μιλάμε για βλαχομπαρόκ,τα ΕΠΟΠια είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του βλαχομπαρόκ... Δεν το συζητάω...

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ο εποπ ειναι ο ορισμος τις καταστροφης του ανθρωπου.
Ελα
Παρε
Ολο
Πουτσες

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
έχεις απόλυτο δίκιο.
πρίν 3 μήνες πήγα για πρώτη φορά στο Βερολίνο.
Επαθα πλάκα απο τις τιμές, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια (όχι το δήθεν) των "Γερμαναράδων"...
Τέσπα...

Σκέψου όμως , πως εδώ στην Ελλάδα , απο τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά σε αριθμο εστιατόρια που χρεώνουν το γευμα (150-200 ε τα 2 άτομα), γιατί υποτίθεται πως "κανουν τέχνη", αυτό σημάινει οτι υπάρχει πολύς κόσμος που τα δίνει αυτά τα λεφτά για να φάει σε κυριλέ εστιατόριο...
για πόσο ακόμα όμως???

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια χειροτερο πραγμα απο το να εισαι G700 και να το παιζεις λεφτας υπαρχει?οταν ξεπερασουμε αυτα τα κομπλεξ που εχουμε σαν λαος πιστευω οτι θα ειμαστε καλυτερα.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  με την αναλυση της μαντανα θα διαφωνησω . Η Αθηνα ειναι σε μια αβολη ακρη της Ευρωπης με ακυρες χωρεσ γυρω γυρω οποτε μια συναυλια ειναι ΜΟΝΟ για Αθηναιους (στη Θεσσ/νικη παει και ο Βουλγαρος και ο Σερβος - στο Παρισι παει η μιση Ευρωπη). Εννοω οτι οποιος ερθει βαραει το εισητηριο για να βγει το ταξιδι )

Απο την αλλη ο Ελληνας ειναι λιγο επιφανειακος και κομπλεξικος και θελει το λουσο για να δειξει οτι καποιος ειναι και θελει να δει τον αλλον να το φυασαει για να του δωσει σημασια !!

Πχ εγω παω ν αδω για αυτοκινητο με τζινακι και μπουφανακι και με γραφουν στα παπαρια τους , ετσι μου ερχεται να χωσω ενα σακακι και ενα bluetooth να κανω τον μανατζαραιο  για να μου μιλανε πιο ομορφα  :uglystupid: :uglystupid: (τα ιδια λεφτα θα δώσω ετσι και αλιως)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δε μπορουσα να διαβασω ολες τις σελιδες γιατι βαριομουνα αν και ειμαι σιγουρη οτι με τους πιο πολλους συμφωνω......ωραιο θρεντακι και μου ειχε ξεφυγει.....οι ελληνες ειναι κατ' εξοχην ξενομανεις, επιδειξιες, κομπλεξικοι και επιφανειακοι οσο και αν προσπαθουν να το κρυψουν.......οχι ολοι φυσικα αλλα σε ενα μεγαλο ποσοστο......η δε τραγικη δικαιολογια οτι ειμαστε ο καλυτερος λαος εβερ, ειμαστε μαγκες, τους παιζουμε στα δαχτυλα τους ξενους κτλ που κρυβεται πισω απο καθε μπαστουνοβλαχο ελληναρα μου σηκωνει το τριχωτο της κεφαλης καγκελο.....

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε παιδια σημερα πηγα να παρω ενα παντελονι απο ενα μαγαζι.ηταν εκει ενας τυπος με μια γκομενα,η γκομενα κοιτουσε να παρει τζιν και αυτη.ξαφνικα χτυπαει το κινητο του τυπου,ηταν μαλλον καποιος που του χρωστουσε λεφτα ο τυπος και του ελεγε διαφορες μαλακιες θα στα φερω σε μια εβδομαδα και τετοια.και για να μην πολυλογο η γκομενα εκτος του οτι το ματι τις επαιζε παρα πολυ φορτωθηκε καμια 500 ευρω σε μαλακιες,και βγαζει ο τυπος πιστωτικη καρτα να πληρωσει και ειναι μουφα,δεν τη δεχοτανε το μηχανημα.η γκομενα τοτε τον παταη ενα καριολικι οτι την εκανε ρεζιλι και καλα και φευγει απο το μαγαζι και τον αφηνει εκει συξηλο.λεει αυτος την πωλητρια οτι παει μεχρι την τραπεζα να φερει λεφτα και ερχετε.εγω εκατσα κανενα μισαωρω στο μαγαζι και ο τυπος δεν ειχε εμφανιστη ακομα.ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom