Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Πόσα χρόνια είμαστε Αστοί;
Άστο καλύτερα!
Πόσα χρόνια είμαστε Αστοί;
Θα σταθώ για λίγο σε αυτό το σχόλιο. Έχετε συνειδητοποιήσει ότι στην Ελλάδα τα επώνυμα προϊόντα παρουσιάζουν εκπληκτικές διαφορές στην τιμή τους συγκριτικά με τιμές ίδιων προϊόντων στο εξωτερικό? Και δεν αναφέρομαι σε outlets εξωτερικού ή σε e-shops, αλλά σε κανονικότατα καταστήματα.
Το έχω παρατηρήσει σε μεγάλο εύρος προϊόντων ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές, ρολόγια, αξεσουάρ γενικότερα και άλλα πολλά.
Σε κάποιες ειδικές κατηγορίες προϊόντων μάλιστα, όπως συγκεκριμένα έπιπλα γνωστών σχεδιαστών κλπ, οι Ελληνικές τιμές είναι κατά 200% αυξημένες συγκριτικά με τις αντίστοιχες των Ευρωπαϊκών. Και μάλιστα, χωρίς να έχουν δείγματα, με ανύπαρκτες εκθέσεις και όρους αδιανόητους (προκαταβολή κλπ).
Το πιο τραβηγμένο παράδειγμα πάντως, το οποίο σε βγάζει τελείως από τα ρούχα σου, είναι όταν γνωστές αλυσίδες καταστημάτων οι οποίες πουλάνε πανομοιότυπα προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φουσκώνουν τις Ελληνικές τιμές. Πιο τρανό παράδειγμα: I K E A.
Έλεος κύριε θερμοσίφωνα....έλεος!
Μια παρατηρηση θα κανω:Βλεπω οτι ορισμενοι συνδεουν τις παραπανω συμπεριφορες,διαχρονικα γνωρισματα των Ελληνων αστων και μεγαλοΑστων,και τις αναγουν σε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ συμπεριφορα του μεσου Ελληνα εργαζομενου-η,πιο σωστα ΙΜΟ,του μεσου εργαζομενου στην Ελλαδα(μιας και ενα σοβαρο κομματι του πλυθησμου πλεον ειναι οικονομικοι μεταναστες απο αλλες χωρες).
Κατι τετοιο ειναι υπεραπλουστευση του χειριστου ειδους και συμπερασμα καφενειακου επιπεδου-αυτο που διαβασα σε μια αφισσα χτες:"ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ"...
Πριν μια βδομάδα γύρισα από το Φραιμπουργκ Γερμανίας. Πήγενα σουπερμάρκετ για μικρά ψώνια, 10 με 15 ευρώ την κάθε φορά. Ε! λοιπόν οι περισσότεροι γερμανοί πελάτες είχαν ακόμα μικρότερους λογαριασμούς. Δεν είχαν πολλα να ψωνίσουνε τα αναγκαία καθημερινά.
Ααααα! ρε Ελλαντισταν έλεγα μέσα μου, εδω κανένας δεν αγοράζει λιγα τα αναγκαία αλλα τιγκαρει τις τσάντες.
Θέλει τυρί;; δεν αγοράζει αυτό που χρειάζεται αλλα πολύ περαπάνω, λες και δεν θα βρει τυρι να αγοράσει την άλλη μέρα, Θέλεις φρούτα με το κιλό, λες και θα εξαφανιστούνε.
όλα τα χώνουμε στο ψυγίο και σαπίζουνε.
το ωραιο ειναι οτι οι Ελληνες καταναλωνουν χρημα που δεν εχουν
πληρωνουν με πλαστικο χρημα η αγοραζουν με δοσεις
αποτελεσμα: μονο τον Ιανουαριο εγιναν 7000 κατασχεσεις ή αιτησεις για κατασχεσεις αυτοκινητων
ήθελα να δώ τι θα τα κάνουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα οι τράπεζες? κλύσμα?
Η Ελληνικη αστικη ταξη ειχε παντα αυτον τον επαρχιωτισμο και την λιγουρα σαν γνωρισμα της.Προπολεμικα,και λογω της διαφορετικης ιστορικης πορειας της χωρας χαρακτηριζοταν ΑΣΤΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΙΚΗ,και η τρελλη καταναλωση ακριβων μαρκων οπως και τα ταξιδια στο εξωτερικο για να βρουν καλυτερες τιμες μπορουν να ερμηνευτουν και σαν προσπαθειες"ξορκισματος"μιας"νοθας"καταγωγης.Πόσα χρόνια είμαστε Αστοί;
ήθελα να δώ τι θα τα κάνουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα οι τράπεζες? κλύσμα?
Οποιος έχει ΜΕΤΡΗΤΑ + κάποια ΚΑΛΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ (μέσα σε Τράπεζα, ή Δικαστικό Επιμελητή)... μπορεί να βρει ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ... ;)
Το δυστήχημα ειναι ότι δεν υπάρχη μέτρο. Δλδ, να μην πάρει κάποιος 2-3 μήλα ή φέτες καρπούζι για την οικογένεια του, αλλά να πάρει μια ποσότητα ικανή με την τσέπη του και τις ανάγκες του.
Το άλλο ωραίο είναι η ¨λουξ¨υπηρεσίες που θέλουμε να απολάμβάνουμε και που και αυτές είναι δήθεν, πχ: τα ιδιοτικά μαιευτήρια που είναι πανάκριβα και κακού επιπέδου υπηρεσιών. Τον έχω ζήσει και αυτόν τον εφιάλτη, τον εχω πληρόσει ακριβά (3 παιδιά έχω)
αστο φίλεαλλο χαράτσι αυτό.. ευτυχώς η δικιά μου (δημόσιος υπάλληλος γάρ) δικαιούται θέση δίκλινο και έτσι και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν σε δημόσιο μαιευτήριο με σχετική αμοιβή γιατρού (πανεπιστημιακού)... είδα μία διαφορά ως προς το ξενοδοχειακό κομμάτι από τα ιδιωτικά αλλά μεταξύ μας τα γαμωσταυρίδια που έχω ρίξει στο ΜΗΤΕΡΑ σε ένα χειρουγείο που χρειάστηκε η γυναίκα μου τα θυμάμαι ακόμη./..
αστο φίλε
γέννησε η γυναίκα του κολητού μου πριν 1 μηνα στο Ιασώ....
Το ζευγάρι ένα μεροκάμματο βγάζει, αλλά ο γιατρός τους είναι εκεί (δυστυχως)
σε 4κλινο την είχαν την κοπέλα, νομίζω τους πήγε το κουστουμάκι 5-6 χιλιαρικάκια...
Το δυστήχημα ειναι ότι δεν υπάρχη μέτρο. Δλδ, να μην πάρει κάποιος 2-3 μήλα ή φέτες καρπούζι για την οικογένεια του, αλλά να πάρει μια ποσότητα ικανή με την τσέπη του και τις ανάγκες του.
Το άλλο ωραίο είναι η ¨λουξ¨υπηρεσίες που θέλουμε να απολάμβάνουμε και που και αυτές είναι δήθεν, πχ: τα ιδιοτικά μαιευτήρια που είναι πανάκριβα και κακού επιπέδου υπηρεσιών. Τον έχω ζήσει και αυτόν τον εφιάλτη, τον εχω πληρόσει ακριβά (3 παιδιά έχω)