αλλος παπαρας ο Κουβανος...ο νέος Κάστρο είναι ρε.....
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Καταδικάστηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης
- Μέλος που άνοιξε το νήμα pisoxostis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 523
- Εμφανίσεις 18K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
μονο που εγω δεν ειμαι βουπου...,ειμαι ΓΤΠΕγώ βοθρούλη λέω να φτιάξουμε την 7-ΒουΠου
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
εσύ τα ξέρεις καλύτερα από μένα....Για τη δολοφονία του γιατρού Τσιρώνη το 77 όμως δεν μας είπες ...εσύ που ξέρεις.
Τι να σου πω...
ότι η Δεξιά έιχε πολλά καριόλια;
ΠΟΣΕΣ φορές θέλεις ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ;
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΟΥ;
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
οκει ....μονο που εγω δεν ειμαι βουπου...,ειμαι ΓΤΠ
7-ΓΤΠΚ
εφτά για τον πούτσο καβάλα...
τους τέσσερις τους ξέρω ήδη
τους άλλους ψάχνω....
εσύ τα ξέρεις καλύτερα από μένα....
Τι να σου πω...
ότι η Δεξιά έιχε πολλά καριόλια;
ΠΟΣΕΣ φορές θέλεις ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ;
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΟΥ;
Πότε τιμωρήθηκαν οι δολοφόνοι του Τσιρώνη;
Άρθρο 97 Συντάγματος
1. Τα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, όπως νόμος ορίζει. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων αυτών υπόκεινται στα ένδικα μέσα που ορίζει ο νόμος.
2.Κακουργήματα και πολιτικά εγκλήματα , που με συντακτικές πράξεις, ψηφίσματα και ειδικούς νόμους έχουν υπαχθεί έως την ισχύ του Συντάγματος στη δικαιοδοσία των εφετείων, εξακολουθούν να δικάζονται από αυτά, εφόσον δεν υπαχθούν με νόμο στην αρμοδιότητα των μικτών ορκωτών δικαστηρίων.
Με νόμο μπορεί να υπαχθούν στη δικαιοδοσία των ίδιων εφετείων και άλλα κακουργήματα.
3. Τα εγκλήματα κάθε βαθμού που διαπράττονται δια του τύπου υπάγονται στα τακτικά ποινικά δικαστήρια, όπως νόμος ορίζει.
Επειδή είδα μία συζήτηση περί πολιτικών ή μη εγκλημάτων, παραπάνω βάζω το άρθρο του Συντάγματος για τα μεικτά δικαστήρια και το τι δικάζουν. Τι προκύπτει από αυτό το άρθρο;
1)Τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται ΜΟΝΟΝ από μεικτά δικαστήρια.
2)Τα κακουργήματα του κοινού ποινικού δικαίου δικάζονται κατά κανόνα από μεικτά δικαστήρια, ενώ μπορεί ο κοινός νομοθέτης να αναθέσει την εκδίκαση ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ στα εφετεία, δηλαδή σε δικαστήρια αποτελούμενα μόνον από τακτικούς δικαστές και όχι και από ενόρκους.
3)Δεν λέει πουθενά το Σύνταγμα ότι τα μεικτά δικαστήρια θα αποτελούνται κατά πλειοψηφία από ενόρκους, όπως συμβαίνει σήμερα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη το πόσοι θα είναι οι ένορκοι και πόσοι οι δικαστές σε ένα μεικτό δικαστήριο.
Τέλος, η ανθρωποκτονία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Πολιτικό έγκλημα είναι λ.χ. η εσχάτη προδοσία. Η ανθρωποκτονία είναι έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου όποιο και εάν ήταν το κίνητρό της, έστω δηλαδή και εάν γίνεται για πολιτικούς λόγους. Εάν λ.χ. εγώ τσακωθώ με το γείτονά μου που είναι χουντικός ενώ εγώ κομμουνιστής και τον σκοτώσω μετά από έναν πολιτικό καβγά, δεν έχω τελέσει πολιτικό έγκλημα!!!
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει καμία αντίθεση στο Σύνταγμα του νόμου που όριζε ότι τα εγκλήματα της 17Ν θα δικαστούν από δικαστήριο συγκροτούμενο ΜΟΝΟΝ από τακτικούς δικαστές.
1. Τα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, όπως νόμος ορίζει. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων αυτών υπόκεινται στα ένδικα μέσα που ορίζει ο νόμος.
2.Κακουργήματα και πολιτικά εγκλήματα , που με συντακτικές πράξεις, ψηφίσματα και ειδικούς νόμους έχουν υπαχθεί έως την ισχύ του Συντάγματος στη δικαιοδοσία των εφετείων, εξακολουθούν να δικάζονται από αυτά, εφόσον δεν υπαχθούν με νόμο στην αρμοδιότητα των μικτών ορκωτών δικαστηρίων.
Με νόμο μπορεί να υπαχθούν στη δικαιοδοσία των ίδιων εφετείων και άλλα κακουργήματα.
3. Τα εγκλήματα κάθε βαθμού που διαπράττονται δια του τύπου υπάγονται στα τακτικά ποινικά δικαστήρια, όπως νόμος ορίζει.
Επειδή είδα μία συζήτηση περί πολιτικών ή μη εγκλημάτων, παραπάνω βάζω το άρθρο του Συντάγματος για τα μεικτά δικαστήρια και το τι δικάζουν. Τι προκύπτει από αυτό το άρθρο;
2)Τα κακουργήματα του κοινού ποινικού δικαίου δικάζονται κατά κανόνα από μεικτά δικαστήρια, ενώ μπορεί ο κοινός νομοθέτης να αναθέσει την εκδίκαση ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ στα εφετεία, δηλαδή σε δικαστήρια αποτελούμενα μόνον από τακτικούς δικαστές και όχι και από ενόρκους.
3)Δεν λέει πουθενά το Σύνταγμα ότι τα μεικτά δικαστήρια θα αποτελούνται κατά πλειοψηφία από ενόρκους, όπως συμβαίνει σήμερα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη το πόσοι θα είναι οι ένορκοι και πόσοι οι δικαστές σε ένα μεικτό δικαστήριο.
Τέλος, η ανθρωποκτονία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Πολιτικό έγκλημα είναι λ.χ. η εσχάτη προδοσία. Η ανθρωποκτονία είναι έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου όποιο και εάν ήταν το κίνητρό της, έστω δηλαδή και εάν γίνεται για πολιτικούς λόγους. Εάν λ.χ. εγώ τσακωθώ με το γείτονά μου που είναι χουντικός ενώ εγώ κομμουνιστής και τον σκοτώσω μετά από έναν πολιτικό καβγά, δεν έχω τελέσει πολιτικό έγκλημα!!!
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει καμία αντίθεση στο Σύνταγμα του νόμου που όριζε ότι τα εγκλήματα της 17Ν θα δικαστούν από δικαστήριο συγκροτούμενο ΜΟΝΟΝ από τακτικούς δικαστές.
κολιτε αυτα χρειαζονται χρονο και νιατα και οχι νταγλαρομπιροκοιλιαδες σαν και μεναοκει ....
7-ΓΤΠΚ
εφτά για τον πούτσο καβάλα...
τους τέσσερις τους ξέρω ήδη
τους άλλους ψάχνω....
Άρθρο 97 Συντάγμος
Τελικά που διαφωνείτε με τη ΝΔ είπαμε;
Και θέλετε και συνεργασία με την Αριστερά....
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
για μένα αυτό το έγκλημα είναι δυικό. Δλδ και ποινικό και πολιτικό...
Τα άλλα που μου λες ωραία ειναι αλλά για να περνά η ώρα με θεωρίες.....
Μια ανθρωποκτονία με πολιτικά κίνητρα είναι άλλο έγκλημα από μια δολοφονία ερωτικού πάθους. Μην τρελλαθούμε τώρα.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
όλοι οι καλοί χωράνε..κολιτε αυτα χρειαζονται χρονο και νιατα και οχι νταγλαρομπιροκοιλιαδες σαν και μενα
Δεν ξέρω για σένα φίλε ανεπιθύμητο πρόσωπο σε τι διαφέρει η μία περίπτωση από την άλλη, πλην όμως εγώ σου λέω τι ισχύει νομικώς.Και νομικώς είτε την γκόμενά μου σκοτώσω είτε το γείτονα που διαφωνώ πολιτικά μαζί του, είναι ένα και το αυτό. Ξέχασα όμως ότι στην Ελλάδα όλοι είναι δικηγόροι και γιατροί, οπότε όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους.για μένα αυτό το έγκλημα είναι δυικό. Δλδ και ποινικό και πολιτικό...
Τα άλλα που μου λες ωραία ειναι αλλά για να περνά η ώρα με θεωρίες.....
Μια ανθρωποκτονία με πολιτικά κίνητρα είναι άλλο έγκλημα από μια δολοφονία ερωτικού πάθους. Μην τρελλαθούμε τώρα.
οι καλοι χωρανε,εγω δεν ειμαι καλος αλλα εχω κΑλο στον εγκεφαλοόλοι οι καλοί χωράνε..
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
και οι κάλοι και οι καλοί και οι κάλλοι λέει ο πατέρας μου χωράνε......οι καλοι χωρανε,εγω δεν ειμαι καλος αλλα εχω κΑλο στον εγκεφαλο
Δεν ξέρω για σένα φίλε ανεπιθύμητο πρόσωπο σε τι διαφέρει η μία περίπτωση από την άλλη, πλην όμως εγώ σου λέω τι ισχύει νομικώς. Ξέχασα όμως ότι στην Ελλάδα όλοι είναι δικηγόροι και γιατροί, οπότε όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους.
Όπα ρε μεγάλε με τη δικτατορία των "ειδικών".
Εγώ δηλαδή, παρ' ότι δεν ασκώ το επάγγελμα, ΔΕΝ έχω περάσει απο τη Νομική νομίζεις;
τονος ρε μορφωση πως μπαινει???και οι κάλοι και οι καλοί και οι κάλλοι λέει ο πατέρας μου χωράνε......
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
δε καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να είμαι δικηγόρος ή γιατρός για να λέω την άποψή μου....Δεν ξέρω για σένα φίλε ανεπιθύμητο πρόσωπο σε τι διαφέρει η μία περίπτωση από την άλλη, πλην όμως εγώ σου λέω τι ισχύει νομικώς. Ξέχασα όμως ότι στην Ελλάδα όλοι είναι δικηγόροι και γιατροί, οπότε όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους.
Επίσης το νομικό σύστημα το έχουν φτιάξει άνθρωποι οπότε είναι ατελές από μόνο του.
Ας πούμε νομικά στέκει να επικαλείται η κυβέρνηση νόμο της χούντας για να επιστρατεύσει απεργούς....
Αλλά βέβαια δεν είμαι δικηγόρος για να έχω άποψη.
Εκτός βέβαια, εάν προτείνεις κάτι διαφορετικό από τον ορισμό της Δημοκρατίας που εγώ έχω στο μυαλό μου.
Πάλι καλά που κατάλαβες το αυτονόητο.
Θα σου θυμίσω οτι οι χιλιάδες καταδίκες σε θάνατο των αριστερών στον εμφύλιο δεν φαινόταν οτι είχαν πολιτικά ελατήρια.
Γιατί τύποις ίσχυε η αμνηστεία της Συμφωνίας της Βάρκιζας.
Ο στρέιτ και ο Λέων θα μας πούνε κιόλας οτι καλώς έγιναν όλες αυτές οι εκτελέσεις.
Ο πρώτος μάλιστα με παππού αντιστασιακό στο ΕΑΜ.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
ρίο μάρε εννοάς;τονος ρε μορφωση πως μπαινει???
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
σου είχα δώσει διαφορετική εντύπωση;Πάλι καλά που κατάλαβες το αυτονόητο.
Θα σου θυμίσω οτι οι χιλιάδες καταδίκες σε θάνατο των αριστερών στον εμφύλιο δεν φαινόταν οτι είχαν πολιτικά ελατήρια.
Γιατί τύποις ίσχυε η αμνηστεία της Συμφωνίας της Βάρκιζας.
Ο στρέιτ και ο Λέων θα μας πούνε κιόλας οτι καλώς έγιναν όλες αυτές οι εκτελέσεις.
Ο πρώτος μάλιστα με παππού αντιστασιακό στο ΕΑΜ.
οχι ρε τζον γουεστ με ηλιελαιο,ο ριο μαρε ειναι με ελαιολαδο που ναι τοξικο γεματο μεθανιορίο μάρε εννοάς;