Νέα

Καρκίνος. Η νόσος των αιώνων...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 119
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Rovral

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
1
Μακάρι να τα καταφέρουν,αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο,πριν βγει μια θεραπεία στην κυκλοφορία,σταματάνε οι χρηματοδοτήσεις.

Ο πατέρας μου δεν έχει επιστροφή.Πήρε την κατιούσα...Το απόγευμα φώναζε συγγενείς που έχουν αποβιώσει πολλά χρόνια πριν.Φώναζε τον πατέρα του σαν μικρό παιδί.Όπως και την αδερφή του...

Παιζει ρολο και οι "ναρκωτικες" ουσιες που προφανως του εχουν χορηγηθει ( σε οποιαδηποτε μορφη) για να μην εχει τους αφορητους πονους.
Κατα άλλους ερμηνευεται αυτο  οτι εκεινη τη στιγμη βλεπει τις ψυχες των δικων του που εχασε παλαιοτερα και των "καλουν" κοντα τους σ'ενα "καλο μερος".
Τη γνωριζω καλα την κατασταση σας ...πριν 2 χρονια εχασα την μητερα μου απο τον ιδιο λογο και ,διαβαζοντας τα γραφομενα σου, ειναι σαν τα εχω γραψει εγω.

Φιλε κουραγιο και στασου γερος για να στηριξεις τα υπολοιπα μελη της οικογενειας.
Να ξερεις οτι το χαμο ενος γονεα τον καταλαβαινεις αργοτερα ..

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Δύναμη και κουράγιο μαζί σου, φίλε μου .

Rovral

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
1
Ο κολλητος μου εχασε την μανα του απο καρκινο οταν ηταν γυμνασιοπαιδο  και τον πατερα του ,επισης απο καρκινο,μολις ενηλικιωθηκε .Απεμεινε να μεγαλωσει μονος τον μικροτερο αδερφο του και να σπουδασουν .
Τωρα και οι δυο τους ειναι πετυχημενοι επιστημονες.

Τετοια γεγονοτα υγειας / θανατων ή σε χαλυβδωνουν ή σε καταρακωνουν.

riderer

Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Κουράγιο φίλε καιδύναμη.Αν δεν ζήσεις τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να καταλάβεις πόσες φορές πεθαίνει ο ασθενής και πόσες ακόμα οι συγγενείς γύρω του.Εϊδα να πεθαίνουν δίπλα στον δικό μου άνθρωπο νέες κοπέλες παλικάρια με μικρά παιδιά κυρίες και κύριοι που είχαν άλλάξει τελείως απο τις χημεοθεραπείες,τους πόνους και την συνεχή πάλη για να κρατηθούν στη ζωή.Σε διαλύει και συνάμα σε κάνει πιό δυνατό.Ιδιαίτερα αν δείς σε τι μπουρδέλο κράτος ζούμε και σε τι συνθήκες νοσηλευονται οι καρκινοπαθείς μας.

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Κοίτα αν είχε βγει φάρμακο δεν θα το κρατούσαν κρυφό..Και ναι δέχομαι ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν μόνο να βγάζουν λεφτά και είναι αλήτες αφού συνεργάζονται και με γιατρούς και μας φορτώνουν φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε μόνο για τη μίζα!Αλλά πίστεψέ με για να ξεκινήσει ο γιατρός την προσπάθεια,να μπει σε αυτή τη διαδικασία της έρευνας,να θυσιάζει πολλές φορές και την προσωπική του ζωή και να κοιμάται τόσες νύχτες στο εργαστήριο σημαίνει ότι αγαπά την ανθρώπινη ζωή.Και να σου πώ κάτι αν βγάλει (μακάρι) γιατρός το φάρμακο για το καταραμένο το HIV χέστηκε για τα λεφτά της φαρμακοβιομηχανίας,αφού και θα τιμηθεί με Νομπελ και θα μείνει στην ιστορία και σαν γιατρός θα ανέβουν οι μετοχές του.

να θυμήσω ότι πόσες άλλες αρρώστιες που παλιά ήταν θανατηφόρες είναι πλέον θεραπεύσιμες.Να πω τη σύφιλη που σκότωνε αβέρτα και τώρα θεραπεύεται με μια απλή αντιβίωση,τη χλαμύδια και γονόρροια που με 1 αντιβίωση θεραπεύονται;Οι για πόσες λοιμώξεις που ευθύνονται επικύνδυνα μικρόβια είναι πια σχετικά εύκολο να φύγουν;

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Όλοι θα έχουμε κάποιον γνωστό ή/και κάποιον συγγενή που απεβίωσε εξαιτίας κάποιας μορφής καρκίνου.Ίσως και κάποιον γονέα.Ο πατέρας μου είναι καρκινοπαθής,στο τελευταίο στάδιο και ανά πάσα στιγμή θα αποβιώσει.Μέσα σε 3 μήνες η ασθένεια εξελίχθηκε ραγδαία.Καπνιστής 60 χρόνια με 2 πακέτα την ημέρα,αλλά δραστήριος.Στο σπίτι δεν μπορούσε να μείνει.Ήθελε δρόμο και χωράφια να περιποιείται τα δένδρα του.Ελιές,αμπέλι...Τώρα στο νοσοκομείο είναι σε κάκιστη κατάσταση...Δυστυχώς,όλο και περισσότεροι αντί να κόβουν το κάπνισμα,καπνίζουν από πιο νέοι.Ακόμα και γιατροί...Μικρά παιδιά με ένα τσιγάρο στο στόμα.Η επιστήμη δε φαίνεται να κάνει κάτι.Δεν ξέρω αν μπορεί ή αν εμπλέκονται τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών,αλλά τόσα χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν πιο μεγάλα άλματα στην εξεύρεση προστασίας.Ελπίζω τον Ιούλιο που θα αρχίσει η απαγόρευση καπνίσματος να τηρηθεί.Ίσως σωθεί κάποια ζωή παραπάνω...
Αγαπητε imaginas.gr, πρωτα απ 'ολα θα ηθελα να σου πω καλο κουραγιο για τη δυσκολη κατασταση που περνας. Εμενα, κυριολεκτικως η ασθενεια που αναφερεις με εχει ξεκληρισει. Τον πατερα μου καλα καλα δεν τον γνωρισα. Στα 34 του, ηταν ηδη στον αλλο κοσμο... Καρκινος του πνευμονα. Εγω τοτε, ημουν τεσσαρων. Πριν 20 μηνες, εχασα και τη μητερα μου. Κι'αυτη σχετικα νεα. 62. Καρκινος του παγκρεατος. Ενδιαμεσα, εχασα αλλον ενα θειο (στα 37 του) απο καρκινο στον πνευμονα (επισης) και μια θεια (στα 45) με ογκο στον εγκεφαλο! Καταλαβαινεις, οτι η ζωη δε μου φερθηκε με τον πρεποντα σεβασμο... Λεπτομερεια,οτι ολοι τους καπνιζαν. Βεβαιως, το τσιγαρο ειναι πολυ επιβαρυντικος παραγοντας,αλλα οχι ο μονος... Οταν βλεπεις αυτο το μπουρδελο να χτυπαει καθημερινως ακομα και παιδακια η νεους ανθρωπους, ποσο να τους εχει επηρεασει ολους αυτους το τσιγαρο? Εγω τη μια καπνιζω, την αλλη το κοβω. Το 'χα κοψει και δυο χρονια,αλλα ο μαλακας το ξαναρχισα. Και γενικως ειμαι της υπερβολης! (το θαυμαστικο εδω, σημαινει σκατα στα μουτρα μου)! Οταν καπνιζω,τα δυο πακετακια τα εχω στανταρ στην καλυτερη περιπτωση (ημερησιως). Το κακο με αυτη την κωλοαρρωστια ειναι, οτι περα απο τη ζωη (που τελικως σου παιρνει), σου τσακιζει και τις τελευταιες ρανιδες υπαρξης οσο ζεις. Πονας (στις περισσοτερες μορφες του), σου πεφτουν τα μαλλια (με τις πιο πολλες χημειοθεραπειες), χανεις κιλα και γινεσαι λειψανο (πριν ακομα πεθανεις) και το πιο τραγικο για μενα (που το εχω βιωσει χωρις να το εχω ζησει),ειναι οτι εν τελει γνωριζεις, οτι η ημερομηνια ληξης σου ειναι κοντα. Αυτο, αυτοστιγμει σου στερει καθε οραμα και σε γεμιζει φοβο γι' αυτα που πιθανον δεν καταφερες να ολοκληρωσεις η να κανεις και γι 'αυτα που πιθανον δεν εδωσες (και ηθελες να δωσεις) σε αυτους που αγαπουσες. Το μονο "καλο", που εχει η συγκεκριμμενη ασθενεια (για ολους εμας τους υπολοιπους),ειναι οτι σε προετοιμαζει. Δεν ειναι οπως ενα τροχαιο (μακρυα απο μας),που θα σε παρουν και θα σου πουν, "ξερεις, αυτος που αγαπουσες μολις τελειωσε..." Εδω, εχεις ολο τον χρονο να συμβιβαστεις (οσο γινεται) με τις νεες σου προοπτικες... Το να ζεις μ εναν καρκινοπαθη,ειδικα οταν αυτος ειναι ενας γονεας σου φιλε imaginas.gr, σου σπαραζει την καρδια. Φροντισε να εισαι κοντα του και δωστου οσο μπορεις ηρεμια και "χαρα". Τις πιο πολλες φορες και μονο η παρουσια σου αρκει... Σκεψου θετικα και δες το φιναλε σαν αρχη κατι καινουργιου. Ουτως η αλλως, αν το καλοσκεφτεις,ολη μας τη ζωη με αυταπατες την περναμε... Τουλαχιστον αυτη, μπορει να ειναι και ουσιαστικη...

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Τελικά ο πατέρας μου πέθανε.Στα 75 του.Ευτυχώς στο κρεβάτι έμεινε μόνο περίπου 20 ημέρες,διότι αυτό ήταν που θα του στοίχιζε περισσότερο.Τα μαλλιά του τα είχε χάσει από το τέλος Δεκεμβρίου από τις ολοκρανιακές ακτινοβολήσεις,κάτι που τον είχε "ρίξει" ψυχολογικά.Ηρεμιστικά στο νοσοκομείο δεν έπαιρνε επειδή είχε αναπνευστικό πρόβλημα και δεν πάνε μαζί αυτά.Πάντως ότι είχε αγαπήσει το θυμόταν.Τη σκυλίτσα του που νέος πήγαινε για κυνήγι,τα καράβια στα οποία είχε ταξιδέψει,τα χωράφια του που είχε καλλιεργήσει.Από την Παρασκευή το βράδυ,κάτι μου έλεγε να μην πάω το Σάββατο για σκι που είχα προγραμματίσει.Και το μεσημέρι με ζήταγε όπως και τον αδερφό μου.Έφυγα από το νοσοκομείο στις 20:00 και στις 01:00 πέθανε.Η ζωή συνεχίζεται όμως,και αυτά τα γεγονότα την καθιστούν πιο σημαντική.Δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών στα νοσοκομεία είναι-θεωρώ-εξευτελιστικές.Και όπως καταλαβαίνω,είναι ένας τρόπος πίεσης να πηγαίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία-ξενοδοχεία.Όμως δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα αυτή.Μια αποκλειστική νοσοκόμα παίρνει 90-120€ τη βραδιά.Οι υπάρχουσες νοσοκόμες δε φτάνουν να εξυπηρετήσουν τις νοσηλείες όλων των ασθενών,τι άλλο να κάνουν;Σίγουρα μερικές είναι ηλιθιες αλλά προσωπικά περισσότερες καλές κοπέλες γνώρισα παρά ηλίθιες.Πάντως από αυτή την τρίμηνη περιπέτεια διαπίστωσα ότι υπάρχουν άνθρωποι στο ΕΣΥ,που αν τους αξιοποιήσει η πολιτεία,θα πάει το σύστημα μπροστά.Τόσο οι γιατροί στην Πολυκλινική Αθηνών (δημόσιο νοσοκομείο),όσο και οι γιατροί στον Ε.Ε.Σ,αλλά και ένας πνευμονολόγος στο "ΣΩΤΗΡΙΑ" και φυσικά οι γιατροί του Αγίου Σάββα ήταν εξαιρετικοί.Μόνη παραφωνία,οι μαλακισμένες γιατρινες στην Εφημερία του ΚΑΤ όπου τον πήγα 5 μέρες πριν τον πάω στον Ε.Ε.Σ και παρόλο που είχε αρχίσει να παραλύει το πόδι του δεν τον κράτησαν να του κάνουν αποιδηματική αγωγή,όπως έπρεπε.Και επί 30 λεπτά ήταν ένας άνθρωπος στο κρεβάτι και δεν είχαν ζητήσει τα στοιχεία του.Τέτοιους μαλάκες δεν τους χρειαζόμαστε.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 Φιλε imaginas,

αν και απότι λενε η Ζωη και ο Πονος ειναι πολυ προσωπικο "πραμα"
 για να μπορουμε εμεις οι παραεξω(εκτος του ασθενη εννοω..) να
 καταλαβουμε το τι περναει,σου ευχομαι ....να τον θυμασαι οπως ΗΤΑΝ...

Ο καρκινος ειναι μια αρρωστεια που σου διαλυει την αξιοπρεπεια και το
 ηθικο να την πολεμησεις

Σου ευχομαι επισης να μην εχεις ηδη μετανοιωσει που δεν ειχες περασει
 τον χρονο που θα ηθελες μαζι του...να μην του ειχες πει εστω και μια
 φορα οτι τον αγαπας....

Φιλε ...μην το πολεμας αν δεν ειναι αναστρεψιμο(μεσα σου εννοω...)
 Θα σε βοηθησει αργοτερα να εχεις την εικονα του μπροστα σου, εκεινη
 την εικονα την καλη...που κλαδευε τις ελιες και τα αμπελια του..

Χρεος ειναι τωρα να φανεις εσυ ο αντρας της οικογενειας σου(αν εχεις
  την μητερα σου..).Τα δυσκολα,σε αυτες τις ηλικιες,ειναι γι'αυτους που
  μενουν πισω...Στηριξε την μανα..

Αυτα
  Μακαρι να μην υπηρχε....

Τελικά ο πατέρας μου πέθανε.

Πληκτρολογουσα το ποστ την ωρα που το εγραφες..
  Δυναμη Φιλε,δυναμη να κανεις αυτα που εκεινος περιμενε απο σενα...
  Τα συλληπητηρια μου..

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
τα συλληπιτηρια μου...δε ξερω τι να πω αλλο...με καλυψε ο γκανταμπου.να τον θυμασαι οπως ηταν...λυπαμαι...

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Οσοι αγαπαμε ζουν για παντα μεσα μας...!!!

Τα θερμα μου συλληπητηρια...

Επισκέπτης
Ἀγαπητὲ imaginas θερμὰ συλλυπητήρια.

Συγχαρητήρια στὸν MR. DRAMBUIE γιὰ τὴν ἅρτια θεώρηση τοῦ θέματος.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
θερμά συλληπητήρια.ο θεός να σας έχει γερούς να τον θυμάστε.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
διαβασα προσεκτικα και τις 3 σελιδες!
κριμα φιλε για τον ποατερα σου! πραγματικα να μην τυχει σε κανεναν!
διαβαζω 3 σελιδες ποσο ασχημη ασθενεια ειναι και οτι δεν θεραπευεται για το τσιγαρο κλπ κλπ
δεν ειναι ομως η μονη αρωστεια που σου γαμει τα πρεκια και την αξιοπρεπεια!

οσοι ξερουνε απο σκληρηνση κατα πλακας θα καταλαβενουνε τι ενοω!
δεν χρειαζεται να το αναλυσω αλωστε ο τιτλος ειναι αλλος!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
διαβασα προσεκτικα και τις 3 σελιδες!
κριμα φιλε για τον ποατερα σου! πραγματικα να μην τυχει σε κανεναν!
διαβαζω 3 σελιδες ποσο ασχημη ασθενεια ειναι και οτι δεν θεραπευεται για το τσιγαρο κλπ κλπ
δεν ειναι ομως η μονη αρωστεια που σου γαμει τα πρεκια και την αξιοπρεπεια!

οσοι ξερουνε απο σκληρηνση κατα πλακας θα καταλαβενουνε τι ενοω!
δεν χρειαζεται να το αναλυσω αλωστε ο τιτλος ειναι αλλος!
δυστυχως γνωριζω απο σκληρυνση απο στενο συγγενικο προσωπο πολυ στενο......και νομιζω πως ειναι αν οχι χειροτερη το ιδιο ασχημη με καρκινο!(μακρια απ μας!).αν ανοιχτει θεμα θα εχουμε να πουμε πολλα...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
εγω δεν θα ηθελα να επεκταθω σε τετοια θεματα.........δυστυχως ο καρκινος ειναι απο τις χειροτερες αρωστιες αλλα ειναι και καποιες αλλες το ιδιο αθεραπευτες απλα δεν ακουγονται τοσο η δεν τις γνωριζουν! ο καρκινος ειναι ο πιο  δημοφηλης!

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μακάρι να τα καταφέρουν,αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο,πριν βγει μια θεραπεία στην κυκλοφορία,σταματάνε οι χρηματοδοτήσεις.

Ο πατέρας μου δεν έχει επιστροφή.Πήρε την κατιούσα...Το απόγευμα φώναζε συγγενείς που έχουν αποβιώσει πολλά χρόνια πριν.Φώναζε τον πατέρα του σαν μικρό παιδί.Όπως και την αδερφή του...
Φιλε  imaginas  , εγω τωρ τι να πω για την τραγωδια που βιωνεις;;Εδω οι λεξεις χανουν το νοημα τους.
Σε νοιωθω απολυτα, εχασα τον δικο μου πατερα πριν 13 χρονια με διπλο καρκινο( πρωτα στα νεφρα και επειτα απο 3 χρονια στον πνευμονα).Το τι τραβηξαμε σαν Οικογενεια αυτα τα 5 χρονια που ταλαιπωρειτο με την επαρατη, δεν περιγραφονται με λογια.
Και γι αυτη την γαμημενη αρρωστια , αυτο που προξενει μεγαλυτερο πονο , ειναι να κανει τον ανθρωπο σου να λοιωνει στην κυριολεξια, σμπαραλιαζοντας την αξιοπρεπεια του και κξαταρρακωνοντας αυτον και τους οικειους του!!
Εγω θα σε συμβουλευα να στηριξεις ψυχολογικα την μανα σου κατα κυριο λογο και ο Θεος να σου δωσει δυναμη να περασεις αυτη τηυν τραγικη δοκιμασια.
Εγω αυτα θελω να σου πω και να εισαι παντα καλα....

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Τελικα, πηγαινοντας στην 3η σελιδα , ειδα το  post  σου που αναφεροταν στον θανατο του πατερα σου.
Φιλε μου, δεξου τα θερμα μου συλληπητηρια και ο Θεος να σου δωσει δυναμη σ εσενα και τον αδελφο σου να το ξεπερασετε..

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Ευχαριστώ όλους σας.
Μακάρι από αυτό το θρεντ που άνοιξα να σταματήσουν έστω και το 10% όσων το διάβασαν,το κάπνισμα.Κρατάτε τα λεφτά να γαμάτε (με προφυλακτικό εννοείται) και όχι να πλουτίσουν οι καπνοβιομηχανίες και άλλο.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Να είσαι καλά να τον θυμάσε φιλε μου.
Μέσα σε πέντε χρόνια, αντιμετόπησαν την επάρετο νόσο τρεις δίκοί μου άνθρωποί.
Πρώτα ο πεθερός μου 64 ετών το 2001, καρκίνο στον προστάτη, του έκαναν ολικη προστατεκτομή και ακτινοβολίες, ζει και ειναι φτου του-φτου του μια χαρά. Κανένα πρόβλημα.
Μετά ο πατέρας μου 77 χρονων το 2004, καρκίνο στον πνεύμονα, χειρουργήθηκε και έκανε ακτινοβολίες, το ξεπέρασε κάπως αλλά των φάγανε ατζαμίδες γιατροί μετά από έξι μήνες.
Κάπνιζε σαν φουγάρο 60 + χρόνια.
Μετά η πεθερά μου 62 ετών το 2005, καρκίνο μαστού ευτηχώς σε αρχικό στάδιο, της κάναν μερική μαστεκτομή+χημιοθεραπίες+ακτινοβολίες, ζει ειναι μια χαρά και ευτηχισμένη με τα εγγόνια της.
Εχώ ομως χάσει την μάνα μου όταν ειμουνα 18 ετών και αυτή 52 το 1983, από καρκίνο στο πάγκρεας, μέσα σε 40 ήμέρες.
Αυτά τα γράφω, για να πω ότι ο καρκίνος θέλει αγώνα στη θεραπία του και φυσικά αναλόγος τη μορφή του, νομίζω ότι πλέον σε πολλές περιπτώσεις θεραπευται.
Αρκετή φιλοι απο το σαιτ που με γνωρίζουνε δια ζώσης, ξέρουν το προβλημά μου (δεν επιθυμό να το αναφέρω δημόσια) και έχω να πω σεμνά αυτό:
ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ- ΑΓΩΝΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ-ΠΊΣΤΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Υ.Γ. Το ότι ένα τέτοιο θέμα ανοίχτηκε στο παρόν σάιτ, αντικατροπτίζει την ποιότητα των μελών του. Άλλωστε θάνατος +έρωτας  πάνε μαζί χέρι -χέρι

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Φίλε imaginas, ειλικρινή συλλυπητήρια κι από μένα...
Φαντάζομαι όλοι έχουν χάσει παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες, κλπ. από καρκίνο, αλλά μόνο όταν χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου, καταλαβαίνεις για τι αρρώστεια μιλάμε. Δυστυχώς, ταλαιπώρησε και πήρε και τον δικό μου πατέρα, σχετικά νέο σε ηλικία.
Τώρα για το κάπνισμα, που πολύ σωστά θίγεις, τι να πω; Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι βρίσκουν σ'αυτή τη μαλακία. Πολλά χρόνια καπνιστής και ο πατέρας μου, αν και τελικά δε τον χτύπησε στους πνεύμονες.
Αλλά ξέρω... μαγκιά... Άντε να απαγορευτεί να ησυχάσουμε. Όχι ότι έτσι θα γλιτώσουμε τον καρκίνο, αλλά δε θέλω να πάω απ'το τσιγάρο του άλλου βρε αδερφέ πώς να το κάνουμε;
Κόφτε το τσιγάρο παιδιά, πρώτα για τους εαυτούς σας και τους δικούς σας και μετά για τους υπόλοιπους...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom