Νέα

Καρκίνος. Η νόσος των αιώνων...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 119
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Καλά τώρα σώθηκες.
Εδώ μέσα μπορεί και να σου αποδείξουν ότι το κάπνισμα προστατεύει από τον καρκίνο.
Αφού είπαμε για όλα φταίνε οι πολυεθνικές βιομηχανίες που ρυπαίνουν και οι φαρμακοβιομηχανίες που συνωμοτούν εναντίον μας.
Και τις επιδημιολογικές μελέτες τις κάνουν πληρωμένοι λακέδες των φαρμακοβιομηχανιών.

Είπαμε.......

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δεν είπε κανείς ότι ευθύνεται μόνο το κάπνισμα.Αλλά αν έχεις 30% πιθανότητες να σε χτυπήσει μια μορφή καρκίνου,με το κάπνισμα και τις καταχρήσεις αυξάνεται.Ο πατέρας μου αν με άκουγε που του έλεγα ότι ο πρωινός βήχας είναι ύποπτος,και είχε πάει 2-3 χρόνια πριν στο γιατρό θα το είχαμε προλάβει.Δεν πήγε όμως,και έφτασε όταν είχε είδη κάνει μεταστάσεις.Ποια είναι η έννοια του καπνίσματος δηλαδή;Κι εγώ έχω δοκιμάσει,αλλά δεν μου άρεσε.Όπως δεν μου αρέσει οι γκόμενες να καπνίζουν και να βρωμάει το στόμα τους.Βλέπω κάτι γελοίους στο βουνό να καπνίζουν επάνω στους αναβατήρες.Βρε βλάκα,όσο πιο ψηλά πας τόσο περισσότερο οξυγόνο ζητάει ο πνεύμονας,και αντί για οξυγόνο του ρίχνεις CO2 και άλλα χημικα,πόσο να σε κρατήσει;

sotosdep2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2008
Like
1.919
Πόντοι
206
  Επέτρεψε μου και μένα με τη σειρά μου IMAGINAS να σε συλλυπηθώ για το χαμό του πατέρα σου. Καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο τον δικό σου αλλά και των υπόλοιπων ανθρώπων που τον αγαπούσαν.
Συμπάσχω μαζί σου κι εγώ αφού μόλις 9 ημέρες πριν (την περασμένη Παρασκευή) έχασα τον πατέρα μου από την ίδια αρρώστια μετά από ένα αγώνα σχεδόν 5 χρόνων από την ημέρα που χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου στον αριστερό πνεύμονα.
Δεν ξέρω αν πρέπει ν’ αρχίσω  να μιλάω για το κάπνισμα ή για το οτιδήποτε άλλο υποθέτουμε πως προκαλεί την νόσο αυτή. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αυτά τα 5 χρόνια  στην ογκολογική κλινική του ‘Σωτηρία’  βίωσα απίστευτα αληθινές στιγμές λύπης και πόνου αλλά και απίστευτες στιγμές ανθρωπιάς, αγάπης και θάρρους. Αυτές τις στιγμές (καλές και κακές) θα τις φυλάω για πάντα ζωντανές στο μυαλό μου και θα προσπαθήσω να τις έχω για πάντα οδηγό στη ζωή μου.
Να θυμάσαι για πάντα τον πατέρα σου έτσι όπως τον αγαπούσες.

kovi1

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Kαι επειδή γίνεται πολυς λόγος για ενα νεο φάρμακο που σώζει από καρκίνο και γίνονται και group στο facebook και ντόρος διαβαστε εδώ πριν γίνει για πολλοστή φορά ο καρκίνος εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου!!!!

Προσοχή στις αερολογίες!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ο παράγοντας που προκαλεί τον καρκίνο πιστεύω δεν είναι η μια ή η άλλη δραστηριότητα καθεαυτές. Αλλά η ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ και το ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. Ας δούμε όμως τι είναι ο καρκίνος... Καρκίνος δεν είναι άλλο παρά η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ των κυττάρων. Τα κύτταρα του οργανισμού, ζουν για η διατήρηση και επιβίωση του οργανισμού. Όταν αλλάζουν ξαφνικά προσανατολισμό και κίνητρο και πλέον δε ζουν για τον οργανισμό αλλά για τα ίδια, ότε ο οργανισμός αρχίζει και αποσυντίθεται. Οι τρόποι άμυνας είναι δύο ειδών : Είτε "επαναφέρεις" στην τάξη τα "επαναστατημένα-εγωιστικά" κύτταρα. Είτε "απομονώνεις" και στη συνέχεια "καταστρέφεις" τους στασιαστές.

Ένας βασικός παράγοντας για τον καρκίνο αλλά και άλλες αρρώστεις είναι το ΑΓΧΟΣ. Το άγχος ΣΚΟΤΩΝΕΙ κυριολεκτικά. Και βγαίνει με διάφορες ασθένειες. Αλλά το μη φυσιολογικό, το μη συμβατό με την ανθρώπινη ζωή είναι που αποδιοργανώνει τα κύτταρα νομίζω. Είτε αυτό είναι ακτινοβολία, είτε καπνός, είτε κάποια άλλη επιβλαβής δραστηριότητα. Είναι και πως τα δέχεσαι. Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο.

Η τραγωδία και το δράμα κάποιου ανθρώπου τουλάχιστον μπορούν να αποβούν διδακτικά και να σώσουν χιλιάδες άλλους. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι η ζωή κάποιου δε πήγε χαμένη αλλά "θυσιάστηκε" για κάποιον ανώτερο ας το πούμε έτσι σκοπό.
Επίσης όλα αυτά για να βλέπουμε τι μικορί και αδύναμοι είμαστε. Να μην αναλωνόμαστε σε ψευδαιστήσεις και διάφορες άλλες μαλακίες που μας χαραμίζουν τη ζωή. Άλλα είναι τα προβλήματα και τα σημαντικά. Αλλά σε αυτή τη ζωή όλα δανεικά είναι  τίποτε δε μας ανήκει πραγματικά. Αντί λοιπόν να κοιτάξουμε με χαρά και σύμπνοια και ενωμένοι να απολαύσουμε τις στιγμές που αναπνέουμε, τις συντρίβουμε με διάφορες ηλιθιότητες και μικροεγωισμούς...

Επισκέπτης
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ και απο μενα...τετοιες στιγμες απαιτουν δυναμη...οση μπορει να χει κανεις...οταν χανει αγαπημενα του προσωπα.ο καρκινος ειναι δυστυχως αποτελεσμα πολλων παραγοντων ,οπως η διατροφη ,η εκθεση του οργανισμου σε συνθηκες που ευνοουν την αναπτυξη καρκινου κ.α...για το καπνισμα...τι να πω...δεν επηρεαζονται μονο οι καπνιστες,αλλα και αυτοι που ειναι διπλα τους στους κλειστους χωρους...η προληψη ειναι το πιο καταλληλο μετρο που μπορουμε να παρουμε για να αποφυγουμε καθε μορφη καρκινου,οπως και καθε αλλη ασθενεια...ποτο,τσιγαρο,διατροφη χωρις φρουτα και λαχανικα...και η καταναλωση τροφων χωρις θρεπτικα στοιχεια για τον οργανισμο αυξανουν πολυ τη πιθανοτητα εμφανισης καρκινου :S ...ΔΥΝΑΜΗ φιλε αυτη την ωρα...και κουραγιο

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.280
Πόντοι
8.645
Θερμα συλλυπητηρια imaginas.

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως έχουν ήδη βρεθεί τα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου και του aids,απλά δε τα δίνουν στην αγορά γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν βρίσκουν κέρδος,άσε που πολλοί θα ζημιωθούν(π.χ.χημιοθερπαπευτές,ογκολόγοι, κ.λ.π.)
Θεωρεις οτι ειναι σωστο να τα αναφερεις αυτα στο παρον θρεντ;

Kinky_man

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Καμιά απαγόρευση δεν θα ισχύσει και να το ξέρετε όλοι αυτό.
Τα συληπητηρια μου και από εμένα.

Όλοι θα έχουμε κάποιον γνωστό ή/και κάποιον συγγενή που απεβίωσε εξαιτίας κάποιας μορφής καρκίνου.Ίσως και κάποιον γονέα.Ο πατέρας μου είναι καρκινοπαθής,στο τελευταίο στάδιο και ανά πάσα στιγμή θα αποβιώσει.Μέσα σε 3 μήνες η ασθένεια εξελίχθηκε ραγδαία.Καπνιστής 60 χρόνια με 2 πακέτα την ημέρα,αλλά δραστήριος.Στο σπίτι δεν μπορούσε να μείνει.Ήθελε δρόμο και χωράφια να περιποιείται τα δένδρα του.Ελιές,αμπέλι...Τώρα στο νοσοκομείο είναι σε κάκιστη κατάσταση...Δυστυχώς,όλο και περισσότεροι αντί να κόβουν το κάπνισμα,καπνίζουν από πιο νέοι.Ακόμα και γιατροί...Μικρά παιδιά με ένα τσιγάρο στο στόμα.Η επιστήμη δε φαίνεται να κάνει κάτι.Δεν ξέρω αν μπορεί ή αν εμπλέκονται τα τεράστια συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών,αλλά τόσα χρόνια θα μπορούσαν να κάνουν πιο μεγάλα άλματα στην εξεύρεση προστασίας.Ελπίζω τον Ιούλιο που θα αρχίσει η απαγόρευση καπνίσματος να τηρηθεί.Ίσως σωθεί κάποια ζωή παραπάνω...

plutafr

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
imaginas τα συλληπητηρια μου και απο εμενα.
Περισυ τετοια εποχη εχασα την μητερα μου απο καρκινο και σε καταλαβαινω.
Μακαρι τις τελευταιες "στιγμες" να του εδειξες οσο μπορουσες περισσοτερο την αγαπη σου και σου ευχομαι να βρεις την δυναμη να το ξεπερασεις.

sarman

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
>:( >:( >:(

Ρε παιδιά χαλάρωστε.

Σε αυτό το site μπαίνουμε για να διασκεδάσουμε. Τι θέμα είναι αυτό τώρα με καρκίνους, αρρώστιες και θανάτους?

Έχετε καταλάβει ότι είστε στο bourdela.tv??? Γιατί δεν βρίσκετε κάποιο forum με σχετική θεματολογία ή κάποιο site αφιερωμένο σε ιατρικά θέματα?

... LOL

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057

Ρε παιδιά χαλάρωστε.

Σε αυτό το site μπαίνουμε για να διασκεδάσουμε. Τι θέμα είναι αυτό τώρα με καρκίνους, αρρώστιες και θανάτους?

Έχετε καταλάβει ότι είστε στο bourdela.tv??? Γιατί δεν βρίσκετε κάποιο forum με σχετική θεματολογία ή κάποιο site αφιερωμένο σε ιατρικά θέματα?

... LOL

ώπα μεγάλε.... χαλάρωσε....  λάθος σε βρίσκω.....
μια παρέα είμαστε .... ;) ;)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Να ζήσεις να τον θυμάσαι φίλε μου.

Έχασα κι εγώ τον δικό μου πριν από μερικά χρόνια και ξέρω.

Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του DNA του ανθρώπου - δεν είναι ιός για να βρεθεί εμβόλιο.

Έχει χαρακτηριστικά που δεν έχει καμία ασθένεια - όπως η αθανασία των κυττάρων κλπ και επίσης είναι η μόνη ασθένεια όπου η ιατρική επιστήμη έχει προχωρήσει ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια.

Πλήρης λύση στο πρόβλημα θα έρθει μόνο όταν μετά από 50-100 χρόνια θα υπάρχουν εμφυτευμένα κύτταρα-μπάτσοι τα οποία θα παρακολουθούν όποιο αρχέγονο κύτταρο ξεκινάει τον πολλαπλασιασμό και θα το σκοτώνει επι τόπου.

Αυτό ή γενετικά προσχεδιασμένους ανθρώπους με άριστα γονίδια (τα οποία βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι δε θα μεταλλαχθούν). Άρα κάποιας μορφής παρακολούθηση των κυττάρων πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως.

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Τελικά ο πατέρας μου πέθανε.Στα 75 του.Ευτυχώς στο κρεβάτι έμεινε μόνο περίπου 20 ημέρες,διότι αυτό ήταν που θα του στοίχιζε περισσότερο.Τα μαλλιά του τα είχε χάσει από το τέλος Δεκεμβρίου από τις ολοκρανιακές ακτινοβολήσεις,κάτι που τον είχε "ρίξει" ψυχολογικά.Ηρεμιστικά στο νοσοκομείο δεν έπαιρνε επειδή είχε αναπνευστικό πρόβλημα και δεν πάνε μαζί αυτά.Πάντως ότι είχε αγαπήσει το θυμόταν.Τη σκυλίτσα του που νέος πήγαινε για κυνήγι,τα καράβια στα οποία είχε ταξιδέψει,τα χωράφια του που είχε καλλιεργήσει.Από την Παρασκευή το βράδυ,κάτι μου έλεγε να μην πάω το Σάββατο για σκι που είχα προγραμματίσει.Και το μεσημέρι με ζήταγε όπως και τον αδερφό μου.Έφυγα από το νοσοκομείο στις 20:00 και στις 01:00 πέθανε.Η ζωή συνεχίζεται όμως,και αυτά τα γεγονότα την καθιστούν πιο σημαντική.Δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης των ασθενών στα νοσοκομεία είναι-θεωρώ-εξευτελιστικές.Και όπως καταλαβαίνω,είναι ένας τρόπος πίεσης να πηγαίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία-ξενοδοχεία.Όμως δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα αυτή.Μια αποκλειστική νοσοκόμα παίρνει 90-120€ τη βραδιά.Οι υπάρχουσες νοσοκόμες δε φτάνουν να εξυπηρετήσουν τις νοσηλείες όλων των ασθενών,τι άλλο να κάνουν;Σίγουρα μερικές είναι ηλιθιες αλλά προσωπικά περισσότερες καλές κοπέλες γνώρισα παρά ηλίθιες.Πάντως από αυτή την τρίμηνη περιπέτεια διαπίστωσα ότι υπάρχουν άνθρωποι στο ΕΣΥ,που αν τους αξιοποιήσει η πολιτεία,θα πάει το σύστημα μπροστά.Τόσο οι γιατροί στην Πολυκλινική Αθηνών (δημόσιο νοσοκομείο),όσο και οι γιατροί στον Ε.Ε.Σ,αλλά και ένας πνευμονολόγος στο "ΣΩΤΗΡΙΑ" και φυσικά οι γιατροί του Αγίου Σάββα ήταν εξαιρετικοί.Μόνη παραφωνία,οι μαλακισμένες γιατρινες στην Εφημερία του ΚΑΤ όπου τον πήγα 5 μέρες πριν τον πάω στον Ε.Ε.Σ και παρόλο που είχε αρχίσει να παραλύει το πόδι του δεν τον κράτησαν να του κάνουν αποιδηματική αγωγή,όπως έπρεπε.Και επί 30 λεπτά ήταν ένας άνθρωπος στο κρεβάτι και δεν είχαν ζητήσει τα στοιχεία του.Τέτοιους μαλάκες δεν τους χρειαζόμαστε.
Φιλε imaginas.gr, σου ευχομαι τα καλυτερα για σενα και για ολους τους υπολοιπους, που ζουν διπλα σου. Σκεψου μπροστα...                                                                 

Αγαπητε bakalhs,σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.                     

Δεσποινις sarman,αν οντως ανηκετε στο θηλυκο γεννος,με ευχαριστηση σας γαμαγα τον κωλο τωρα!

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
εχει ακουσει κανεις για το φαπμακο του μπλε σκορπιου για τον καρκινο που παραγουν στην κουβα?

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
6
Δεν ξέρω πως να αρχίσω..Τόσες μέρες βλέπω ένα θέμα στα δεξιά μου που αναφέρει την λέξη καρκίνος και απλά δεν έδινα σημασία διότι πίστευα ότι για ακόμη μια φορα κάποιος θα αμπελοφιλόσοφouse .Όταν ήμουν 6 χρονων άκουγα την μητέρα μου και τους γύρου μου που μου έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι άρρωστος...χωρίς βεβαια να αντιλαμβάνομαι την σοβαρότητα της κατάστασης με τον καιρό έβλεπα τον πατέρα μου να έχει παραμορφωθεί το πρόσωπο του και να μην μπορεί να φάει παρα μόνον με κουτάλι και μόνον υγρά.Μετά από 2 χρονια διαφορων θεραπειών στο Λονδίνο ο πατέρας μου απεβίωσε στις 15 αυγούστου σε ηλικία 61.Λίγες συμβουλές μακριά όσο μπορείτε από το κινητό τηλέφωνο κατά την διάρκεια της ημέρας και αν δεν μιλάτε!!Κλείστε το κατά την  διάρκεια μετακίνησης με αμάξι παράγει 100 φορες "δουνατοτερηα" ακτινιβολία προκειμενου να πιάσει το σήμα λόγω μετακίνησης!Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά ο Άνθρωπος είναι ζωον καρποφόρο και όχι  παμφάγο όπως μας ανάγκασαν οι νέοι τρόποι ζωής!Πάντως δε καμια περίπτωση δεν περίμενα να δω τόσο σοβαρές  συζητήσεις ,τόσο σοβαρές απόψεις τόσο σοβαρά μέλη,σε ένα site που έψαχνα πριν ένα χρόνο μονο και μονο για να βρω καμια πληρωμένη να περάσω καλά.

ps:Φιλε δεν θέλω να ακουστώ γραφικός αλλα σου εύχομαι να κανεις μια όμορφη οικογένεια και να αισθανθείς το αίσθημα πληρότητας στην ζωή σου νωρίς.Για μένα αυτός είναι ο λόγος που ερχόμαστε στην ζωή...Για να δημιουργήσουμε ζωή....και να αφήσουμε ζωή..

OP
OP
I

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Ρε παιδιά χαλάρωστε.

... LOL

Έχεις δίκιο φίλη μου (;) σε αυτό το φόρουμ μπαίνουμε για να διασκεδάσουμε.Αλλά η διασκέδαση προϋποθέτει υγεία,και η ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας είναι σημαντική για την υγεία μας.Όπως θα βρεις θέματα για τα ΣΜΝ,και θέματα για τον καρκίνο είναι σημαντικά,διότι πολλές μορφές Καρκίνου προσβάλουν μέρη του σώματος που έχουν σχέση με τη σεξουαλικότητα όπως ο μαστός στις γυναίκες,οι ωοθήκες,οι όρχεις.Δεν άνοιξα αυτό το θέμα για να με λυπηθείτε,αλλά ως αφορμή για προβληματισμό.Τέλος πάντων,σεβαστή η άποψη σου.
Ευχαριστώ όλα τα μέλη για τα συλλυπητήρια.

panourgos

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Like
6
Πόντοι
6
Φιλε μου σε καταλαβαινω απολυτα , εχω χασει τον πατερα μου απο αυτον το διαολο , ενω ειχε ολα τα προβληματα(καρδια , εγκεφαλικο , ζαχαρο κτλ) ηρθε ο καρκινος του πνευμονα να τον τελειωσει σε μολις τρεις μηνες ,
ευχομαι να τελειωσει με οσο το δυνατον λιγοτερη ταλαιπωρια κυριως για αυτον

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom