Νέα

Κάποιος έπεσε σε σταθμευμένο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tsioubiou
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.415
Πόντοι
5.006
Για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου και απο άλλα προβλήματα κάνε μια μήνυση κατ' αγνώστων, ας βίσκεται καταγεγραμμένο το συμβάν.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Κι αμα τους βρει γραψτε μου

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
Καταρχήν πιστεύω ότι καλά έκανε και έθεσε το θέμα εδώ, σε περίπτωση που κάποιος συναγωνιστής πήρε μάτι το συμβάν. Σε αυτήν όμως την περίπτωση -δεδομένης και της "ηχητικής περιγραφής" του συμβάντος- ο τύπος πρέπει να είναι κυριολεκτικά κασκαντέρ στο επάγγελμα κι η μηχανή επιπέδου LEOPARD TANK ώστε να μαζευτεί και να την κάνει σε dt! Επομένως πινακίδα δε νομίζω να σκέφτηκε ή / και να πρόλαβε ο όποιος συναγωνιστής να συγκρατήσει.
Γεγονός που μας φέρνει στην περίπτωση της αμοιβής. Λογικό, το παληκάρι πάνω στην αγανάκτησή του κοιτάζοντας να βρει άκρη, προτείνει και αυτό.

Του στέλνω λοιπόν εγώ, ο "καλοθελητής" ΡΜ : "φιλαράκι ήμουν εκεί και το είδα το συμβάν! Ο τύπος πήγαινε με χίλια, κάπου την έχασε, έπεσε κάτω και σέρνοντας καρφώθηκε πίσω από το αμάξι σου! Φαίνεται το κράνος κι η στολή τον προφύλλαξαν, αφού περιέργως σηκώθηκκε σφαίρα, σήκωσε και τη μηχανή σφαίρα, που προφανώς δεν είχε πάθει σοβαρή ζημιά αφού έφυγε σφαίρα! Δεν ξέρω πολλά από μηχανές για να σου πω λεπτομέρειες, αλλά ήταν μία από τις "Κροσάτες" κι όχι "Δρόμου" (LEOPARD TANK είπαμε), σκούρο χρώμα και νομίζω πως το πρώτο γράμμα της πινακίδας ήταν Ι " (πιστεύω καταλάβατε το σκεπτικό μου)

Κάποιοι προτείνανε καταγραφή του συμβάντος στην Αστυνομία. Συμφωνώ κι επαυξάνω!

Κάποιος πρότεινε φιλική δήλωση με το σαράβαλό του. Καλό ακούγεται αρχικά αλλά εγώ προσωπικά δεν θεωρώ τους εμπειρογνώμονες των Ασφαληστικών (ειδικά αυτών που θα πληρώσουν)  μαλάκες.

Καλή (και πολλή) τύχη εύχομαι στο φίλο αν και, χωρίς να θέλω να τον στεναχωρήσω, πιστεύω ότι θα χρειαστεί να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη. Εκτός κι αν έχει μεικτή ασφάλεια, πράγμα που δε νομίζω καθώς δεν θα είχε λόγο ύπαρξης το παρόν νήμα.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
και θα του δωσουν στοιχεια απο το νοσοκομειο? τα λενε αυτα σε οποιον να νε? :police:
Αν υποβαλει μηνυση στην αστυνομια τοτε ισως να μπορει να βρει καποια στοιχεια.
Δεν ξερω ομως κατα ποσο θελει να μαθευτει που ηταν παρκαρισμενο το αυτοκινητο του οταν τον χτυπησαν.
Γιατι μετα θα μπορουν να δουν τα χαρτια του συμβαντος στενοι συγγενεις και αντε μετα να τους εξηγησεις τι δουλεια ειχες εκει τετοια ωρα.
Ηθικο διδαγμα: Δεν παιρνουμε ποτε σε μερη που κανουν μπαμ (Φυλης, Μεταξουργειο) αυτοκινητο.
Διοτι αν συμβει μια στραβη κινδυνευουμε να αποκαλυφθουν τα κρυφα μας χομπυ. >:(

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Ρε παιδιά συγνώμη, εδώ έχουμε ζημιά από άγνωστο όχημα - αυτό δεν εμπίπτει στη ζημιά από ανασφάλιστο όχημα; - όρος συμβολαίου που είναι υποχρεωτικός σε όλα τα συμβόλαια, υπό την έννοια του ότι δεσμεύει την κάθε εταιρεία να καλύψει την ζημιά του ασφαλισμένου της από το ανασφάλιστο όχημα.
Και με την ευκαιρία ρωτάω: Για να σε καλύψει η εταιρεία σου σε περίπτωση που σε χτυπήσει ανασφάλιστος, είναι προϋπόθεση να παραμείνει ο ανασφάλιστος στον τόπο του ατυχήματος;
Ε, αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ...Αν είναι έτσι, σώζεσαι μόνο αν συγκρατήσεις τις πινακίδες.
Θα έλεγα πάντως στο φίλο να εξετάσει κάθε πιθανότητα με την ασφαλιστική του εταιρεία, ειδικά αν έχει κάποιον γνωστό ασφαλιστή που μπορεί να τρέξει το θέμα.
Δεν αποκλείεται να μπορείτε να μαγειρέψετε κάποιο σενάριο που να εμπίπτει στους όρους του συμβολαίου σου.
Σημ.: το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών εταιρειών χρεώνεται την αποζημίωση για ζημιά από ανασφάλιστο όχημα.
edit κάλεσες την ασφαλιστική σου εταιρεία, ώστε να έρθει κάποιος επί τόπου στο σημείο του ατυχήματος ή αντίστοιχα να έρθει οδική βοήθεια;

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Σημ.: το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστικών εταιρειών χρεώνεται την αποζημίωση για ζημιά από ανασφάλιστο όχημα.
"Επικουρικό Κεφάλαιο" λέγεται, όχι ταμείο.
Πριν κανα εξάμηνο:
Χτυπάει το τηλέφωνο στο σπίτι (υπάρχει στον κατάλογο ΟΤΕ στο όνομα μου): -"Ο κ. Μάριος Θεοδοσίου?"
-"Μάλιστα, ο ίδιος".
-"Έχετε μια μοτοσυκλέττα με αριθμό ΑΒΓ123?"
-"Ναι, αλλά γιατί ρωτάτε?"
-"Είμαι δικηγόρος, εκπροσωπώ το επικουρικό κεφάλαιο. Είχατε ένα ατύχημα την 2/8/2009 με τη μοτοσυκλέττα σας?"
-"Όχι". (πράγματι, ποτέ δεν είχα).
-"Και όμως, υπάρχει καταγγελία ότι την 2/8/2009 στη διασταύρωση τάδε είχατε ατύχημα, χτυπήσατε ένα αυτοκίνητο, του προξενήσατε ζημιές, φταίγατε, ήσασταν ανασφάλιστος και το επικουρικό κεφάλαιο καλείται τώρα να πληρώσει τη ζημιά".

Ακολούθησε συζήτηση για να καταλήξει ότι την άλλη μέρα 9 το πρωϊ έπρεπε να είμαι στην Ευελπίδων (δικαστήρια), αν ήθελα να βοηθήσω το επικουρικό κεφάλαιο να μην πληρώσει άδικα αυτά τα λεφτά, και αυτήν να κερδίσει την υπόθεση.
Πήγα, για να δω τι ήταν αυτή η ιστορία.
Μάρτυρας (και ενάγων) από την άλλη πλευρά ήταν ένας Αλβανός που εξιστόρησε μια εντελώς ανύπαρκτη ιστορία, και μάλιστα για να καλύψει το γεγονός ότι δεν με ήξερε είπε ότι τη μηχανή την οδηγούσε άλλος (όχι εγώ), ο οποίος μάλιστα χτύπησε από τη σύγκρουση.
Απίστευτα παραμύθια.

Έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχει στηθεί βιομηχανία αγωγών η οποία καταλήγει να ζητάει τα λεφτά του "ατυχήματος" από το επικουρικό κεφάλαιο, το οποίο σαν ημι-κρατικός οργανισμός δεν είναι και πολύ ικανό να τις αποκρούει. Υπήρχε και δικηγόρος του Αλβανού, που προφανώς είναι παράγων αυτής της βιομηχανίας.

Πράγματι, αν η μάλλον συμπαθής και φιλότιμη δικηγόρος (η δικιά μου) δεν είχε φάει τον κόσμο να με βρει, το επικουρικό κεφάλαιο θα πλήρωνε τη "ζημιά" του (με Ελληνικές πινακίδες) Αλβανού, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων απαλλαγής. Μιλάμε για κανα-δυο χιλιάρικα, υπήρχαν "τιμολόγια επισκευής" για το τρακάρισμα.

Στις ερωτήσεις της δικηγόρου (την οποία εγώ δασκάλεψα τι να ρωτάει, γιατί η γυναίκα δεν ήξερε από μηχανάκια) ο Αλβανός απαντούσε με αοριστίες:
-Τί μάρκα ήταν η μηχανή?  -Δεν πρόσεξα.
-Τι χρώμα ήταν η μηχανή?  -Σκούρο.
-Ήρθε ασθενοφόρο?  -Δεν ξέρω, ο οδηγός της μηχανής κάθησε στο πεζοδρόμιο να συνέλθει.
Τέτοια.

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
"Επικουρικό Κεφάλαιο" λέγεται, όχι ταμείο.
Πριν κανα εξάμηνο:
Χτυπάει το τηλέφωνο στο σπίτι (υπάρχει στον κατάλογο ΟΤΕ στο όνομα μου): -"Ο κ. Μάριος Θεοδοσίου?"
-"Μάλιστα, ο ίδιος".
-"Έχετε μια μοτοσυκλέττα με αριθμό ΑΒΓ123?"
-"Ναι, αλλά γιατί ρωτάτε?"
-"Είμαι δικηγόρος, εκπροσωπώ το επικουρικό κεφάλαιο. Είχατε ένα ατύχημα την 2/8/2009 με τη μοτοσυκλέττα σας?"
-"Όχι". (πράγματι, ποτέ δεν είχα).
-"Και όμως, υπάρχει καταγγελία ότι την 2/8/2009 στη διασταύρωση τάδε είχατε ατύχημα, χτυπήσατε ένα αυτοκίνητο, του προξενήσατε ζημιές, φταίγατε, ήσασταν ανασφάλιστος και το επικουρικό κεφάλαιο καλείται τώρα να πληρώσει τη ζημιά".

Α, για να είμαι ειλικρινής, είχα καταλάβει (από τις συνήθεις κουβέντες με τους ασφαλιστές) ότι το επικουρικό είναι συλλογικό ταμείο όλων των εταιρειών - γι΄αυτό μου είχε κάτσει η λέξη "ταμείο". Δεν ήξερα ότι έχει ανάμιξη το κράτος.
Είναι προβληματικό τώρα πάντως - άστο, ας μην το μελετάμε...
Αλλά η ιστορία με τον Αλβανό είναι για να τα παίρνεις στο κρανίο.
Εφόσον η απόφαση ήταν υπέρ σου - δηλαδή, αποδείχτηκε ότι δεν είχες σχέση - μπορούσες μετά να στραφείς εσύ εναντίον του, αφού σε κατήγγειλε ψευδώς ως υπαίτιο του ατυχήματος; Όχι τίποτε άλλο, για να τους ξεσκεπάσεις.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
φίλε μήν χάνεις τόν καιρό σου
δέν πρόκειτε νά βγάλεις άκρη.ακόμη καί  ασφαλισμένη νά ΄΄ηταν η μηχανή πού  σέ χτύπισε
στά αρχίδια του τού οδηγού..νά κάθετε νά τρέχει νά κάνει δηλώσεις κλπ....
εγώ είχα μιά τέτοια περίπτωση αλλά ο οδηγός μού αφισε σημείωμα καί έκανε δήλωση διότι ήταν καλό παιδί αλλά ήμουν τυχερός...
μάλλον κανένας κολοαλβανός η ρωσσοπόντιος θάταν μέ ανασφάλιστη η κλεμένη μηχανή....πού καί τά στοιχεία να σού δώσουν τής μηχανής μάλλον κλεμένη θάταν η κανενός αλβανού πού πρέπει νά τρέχεις στά τύρανα η στό μαρόκο νά τόν βρείς....

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Α, για να είμαι ειλικρινής, είχα καταλάβει (από τις συνήθεις κουβέντες με τους ασφαλιστές) ότι το επικουρικό είναι συλλογικό ταμείο όλων των εταιρειών - γι΄αυτό μου είχε κάτσει η λέξη "ταμείο". Δεν ήξερα ότι έχει ανάμιξη το κράτος.
Είναι προβληματικό τώρα πάντως - άστο, ας μην το μελετάμε...
Αλλά η ιστορία με τον Αλβανό είναι για να τα παίρνεις στο κρανίο.
Εφόσον η απόφαση ήταν υπέρ σου - δηλαδή, αποδείχτηκε ότι δεν είχες σχέση - μπορούσες μετά να στραφείς εσύ εναντίον του, αφού σε κατήγγειλε ψευδώς ως υπαίτιο του ατυχήματος; Όχι τίποτε άλλο, για να τους ξεσκεπάσεις.

Δεν κατάλαβες.

1) Η μηχανή είναι δική μου (ακόμα είναι)
2) Την αγόρασα το 2007 (καινούρια). SUZUKI για να ξέρουμε για τι μιλάμε.
3) Από το 2007 μέχρι σήμερα έχει κάνει 8.000 km.
4) Έχω άλλες δυο μηχανές. Η μία αγορασμένη το 2003 και η άλλη το 2010. Αυτές τις κυκλοφορώ περισσότερο.
5) Οι δυο άλλες μηχανές είναι ασφαλισμένες κανονικά.
6) Από το 2007 μέχρι πριν 3 μήνες η Suzuki μηχανή ήταν ανασφάλιστη. Με το σκεπτικό ότι:
α) Δεν την κυκλοφορώ πολύ.
β) Αν τύχει κάτι (χτυπήσω κάποιον) θα κάνω δήλωση ότι έγινε με μια από τις άλλες δυο.
7) Πριν 3 μήνες ασφάλισα και τη Suzuki γιατί (όπως ίσως ξέρετε) άλλαξαν το νόμο και το πρόστιμο έρχεται από την εφορία (για ανασφάλιστο όχημα) και όχι από την τροχαία επειδή σε έπιασε.
8) Από το 2007 (που την αγόρασα) μέχρι σήμερα, δηλαδή για όλα αυτά τα 8.000km η μηχανή αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑ. Ούτε καν έχει πέσει κάτω.

9) Το 2009 (που ο τύπος είπε ότι δήθεν τον τράκαρε η μηχανή μου) ήταν όντως ανασφάλιστη. Άρα στράφηκε κατά του επικουρικού, όχι κατά εμού. Το αν στη συνέχεια (και σε περίπτωση καταδίκης του επικουρικού να πληρώσει τη ζημιά) αυτό στρεφόταν κατά εμού, είναι άλλη υπόθεση. Που ούτε είχε ξεκινήσει, ούτε δικαζόταν σε αυτή τη δίκη.

Άρα:
Η "βιομηχανία" που έγραψα νωρίτερα, ΗΞΕΡΕ ότι η ΑΒΓ123 μοτοσυκλέττα είναι ανασφάλιστη. Και γι' αυτό κυνήγησε αυτή την πινακίδα, και όχι κάποια άλλη.

Το ερώτημα είναι:
[size=12pt]Πως το ήξερε[/size] (ότι αυτή η μηχανή είναι ανασφάλιστη)????  :think:  :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom