Νέα

Καλύτερος καφές κρύος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

novas98

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2012
Like
47
Πόντοι
16
Όλα τα καλά στην ζωή αξίζουν κατιτίς παραπάνω  :grin:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.472
Πόντοι
2.356
Εγώ πάλι νομίζω ο καλύτερος καφές είναι ο ζεστός.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τι λες παλι ρε πειραγμενε
βάλε όπου τ το χ γιατί μου ξέφυγε.
Γενικώς η πλειοψηφία των καφέδων που προσφέρουν τα starbucks είναι καφές-τούρτα,
ενώ η παρασκευή τους είναι κάτι όπως : λίγο ζουμί από αυτόν τον κουβά, λίγο ζουμί από τον άλλο τον κουβά, πέτα το στο μίξερ και σέρβιρέ το με κεράκια να τα σβήσει ο καταναλωτής.
Άμα πας σε τέτοιο μαγαζί και δεν έχει ποικιλίες καφέ να διαλέξεις δε λέει.
χτύπα ένα φιέστα από το περίπτερο καλύτερα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
για καλο εσπρεσσακι τι προτεινετε παιδια

Τύπε αν ενδιαφέρεσαι για πραγματικό καφέ, δηλαδή για καφενεία που διαλέγουν τα χαρμάνια τους με δικές τους εισαγωγές και φυσικά με δικό τους καβούρδισμα και όχι αηδίες τύπου Mikel, Γρηγόρη κλπ, κλπ:

Kaya (best VFM, 90 λεπτά εσπρέσσο)

Taf Coffee

Tailor Made

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
βάλε όπου τ το χ γιατί μου ξέφυγε.
Γενικώς η πλειοψηφία των καφέδων που προσφέρουν τα starbucks είναι καφές-τούρτα,
ενώ η παρασκευή τους είναι κάτι όπως : λίγο ζουμί από αυτόν τον κουβά, λίγο ζουμί από τον άλλο τον κουβά, πέτα το στο μίξερ και σέρβιρέ το με κεράκια να τα σβήσει ο καταναλωτής.
Άμα πας σε τέτοιο μαγαζί και δεν έχει ποικιλίες καφέ να διαλέξεις δε λέει.
χτύπα ένα φιέστα από το περίπτερο καλύτερα.

ελβετια εισαι τωρα?

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Τύπε αν ενδιαφέρεσαι για πραγματικό καφέ, δηλαδή για καφενεία που διαλέγουν τα χαρμάνια τους με δικές τους εισαγωγές και φυσικά με δικό τους καβούρδισμα και όχι αηδίες τύπου Mikel, Γρηγόρη κλπ, κλπ:

Kaya (best VFM, 90 λεπτά εσπρέσσο)

Taf Coffee

Tailor Made

ξερεις που μπορω να βρω καλο εσπρεσσο να το φτιαχνω μονος μου ? αλλα δεν εχω εσπρεσσιερα

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ξερεις που μπορω να βρω καλο εσπρεσσο να το φτιαχνω μονος μου ? αλλα δεν εχω εσπρεσσιερα

Όλα αυτά πουλάνε και καφέ.

Αλλά πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο ο εσπρέσσο χωρίς μηχανή και μάλιστα σωστή δηλαδή όχι με αμπούλες. Επίσης χρειάζεσαι και κόφτη.

Το σπορ είναι πραγματικά ακριβό αν θέλεις να το κάνεις σωστά αλλά κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα.

Η καλλίτερη εναλλακτική αν δεν έχεις μηχανή είναι αυτή που έχουν όλοι οι Ιταλοί στα σπίτια τους:

Με κάτι τέτοιο όμως δεν έχει καμία σημασία η ποιότητα του καφέ. Πάρε Illy συσκευασμένο από το σουπερμάρεκτ.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Όλα αυτά πουλάνε και καφέ.

Αλλά πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο ο εσπρέσσο χωρίς μηχανή και μάλιστα σωστή δηλαδή όχι με αμπούλες. Επίσης χρειάζεσαι και κόφτη.

Το σπορ είναι πραγματικά ακριβό αν θέλεις να το κάνεις σωστά αλλά κατά την γνώμη μου δεν έχει νόημα.

Η καλλίτερη εναλλακτική αν δεν έχεις μηχανή είναι αυτή που έχουν όλοι οι Ιταλοί στα σπίτια τους:

Με κάτι τέτοιο όμως δεν έχει καμία σημασία η ποιότητα του καφέ. Πάρε Illy συσκευασμένο από το σουπερμάρεκτ.

o εσπρεσσο ειναι ο μονος καφες που με πιανει κ εχει λιγοτερη καφεινη απο τον φραπε νες κλπ

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
o εσπρεσσο ειναι ο μονος καφες που με πιανει κ εχει λιγοτερη καφεινη απο τον φραπε νες κλπ

Παρόλο που αυτό είναι γενικά σωστό δεν είναι καθόλου σίγουρο με τους διάφορους άσχετους και τα κοριτσάκια που το παίζουνε μπαρίστας.

Θεωρητικά ένας εσπρέσσο γίνεται από 7 γραμμάρια ψιλοκομένου καφέ με 0,44 λίτρα νερού θερμοκρασίας 95 βαθμών Κελσίου για 25 δευτερόλεπτα.

Τότε ναι, έχει λιγότερο καφεΐνη ακόμη και από ένα φλιντζάνι καφέ φίλτρου (γαλλικό).

squeazy

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2010
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
1
Για κρύο καφέ μόνο Ipanema, ίσως το καλύτερο χαρμάνι ευρείας κατανάλωσης και διαθέσιμο σε πολλά καφέ. Ακολουθεί ο Molinari. Αηδίες τύπου Mikel & Coffee island ειναι για τους αδαής trendydes!!!

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.068
Πόντοι
2.606
Παρόλο που αυτό είναι γενικά σωστό δεν είναι καθόλου σίγουρο με τους διάφορους άσχετους και τα κοριτσάκια που το παίζουνε μπαρίστας.

Θεωρητικά ένας εσπρέσσο γίνεται από 7 γραμμάρια ψιλοκομένου καφέ με 0,44 λίτρα νερού θερμοκρασίας 95 βαθμών Κελσίου για 25 δευτερόλεπτα.

Τότε ναι, έχει λιγότερο καφεΐνη ακόμη και από ένα φλιντζάνι καφέ φίλτρου (γαλλικό).
συμφωνω με taf ,0.44 μήπως λε πολλά ;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
συμφωνω με taf ,0.44 μήπως λε πολλά ;

Λάθος μου.

Θέλει ακόμη ένα μηδενικό 0,044.

Και πάλι πιθανόν να βγει lugo.

Γενικά η ποσότητα του νερού εξαρτάται και από το χαρμάνι όσον αφορά το μέγεθος των κόκκων.

Αυτοί εδώ:

Istituto Nazionale Espresso Italiano

κάπου έχουν τις "πρότυπες" αναλογίες, θερμοκρασίες μέχρι και ιξώδες.

Slavyanka Delicatessen

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2013
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
166
Για κρύο καφέ μόνο Ipanema, ίσως το καλύτερο χαρμάνι ευρείας κατανάλωσης και διαθέσιμο σε πολλά καφέ. Ακολουθεί ο Molinari. Αηδίες τύπου Mikel & Coffee island ειναι για τους αδαής trendydes!!!
η γι αυτους που απλα θελουν να πιουν έναν φθηνο γαμημενο ρημαδοκαφε  :jerking: :jerking: :jerking:

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Λάθος μου.

Θέλει ακόμη ένα μηδενικό 0,044.

Και πάλι πιθανόν να βγει lugo.

Γενικά η ποσότητα του νερού εξαρτάται και από το χαρμάνι όσον αφορά το μέγεθος των κόκκων.

Αυτοί εδώ:

Istituto Nazionale Espresso Italiano

κάπου έχουν τις "πρότυπες" αναλογίες, θερμοκρασίες μέχρι και ιξώδες.

e nai με μισο λιτρο θα εβγαινε κατρουζουμι

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom