Νέα

Καλύτερος Έλληνας στράικερ που αγωνίστηκε στο εξωτερικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Quasimodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Καλύτερος Έλληνας στράικερ που αγωνίστηκε στο εξωτερικό

• Γιώργος Σιδέρης

Ψήφοι: 8 7,8%
  • Άγγελος Χαριστέας

Ψήφοι: 6 5,8%
  • Νίκος Μαχλάς

Ψήφοι: 57 55,3%
  • Γιάννης Αναστασίου

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ντέμης Νικολαΐδης

Ψήφοι: 28 27,2%
  • Νίκος Λυμπερόπουλος

Ψήφοι: 5 4,9%
  • Κώστας Μήτρογλου

Ψήφοι: 24 23,3%
  • Φάνης Γκέκας

Ψήφοι: 23 22,3%
  • Ζήσης Βρύζας

Ψήφοι: 3 2,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    103
OP
OP
Quasimodo

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Μου αρεσει η προσεγγιση σου, 100% για Ντεμη, συμφωνω και για Γκεκα στην τριτη θεση αλλα δεν ειμαι σιγουρος για Σαμαρα. Αν ο Μαχλας ηταν να ειχαμε να λεγαμε στην Ολλανδια (ειχε βγει κορυφαιος σκορερ νομιζω) το Σκωτσεζικο πρωταθλημα τι ειναι;
Τον Σαμαρα τον παρακολουθουσα απο την Χερενφεεν, εκει μου αρεσε παρα πολυ, σουλουπι φαν Μπαστεν, επαιζε 10αρι κατι σαν Σοκρατες.. Ψηλος, λιγο αργος αλλα πολυ καλη ντριμπλα και αρχοντικος. Στην Σιτυ προσπαθησαν να παρει ογκο και να γινει φορ περιοχης, δεν εγινε ποτε, τον εβαλαν στα ακρα.. Τον κατεστρεψε λιγο το περασμα του εκει.
Θα εβαζα δευτερο τον Γκεκα και τριτο τον Μητρογλου.

Ο Μαχλας εκανε το απιστευτο για Ελληνα να παρει το Χρυσο Παπουτσι αλλα η μετεπειτα πορεια του εδειξε πως ηταν και λιγο συγκυριακο.
Sorry αλλά πόσοι είχαν διάρκεια;
Όλοι 2-5 χρόνια είχαν.

10 χρόνια σε τοπ επίπεδο έχει μόνο ο Μέσι και ο Ρονάλντο.

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.293
Πόντοι
2.586
Sorry αλλά πόσοι είχαν διάρκεια;
Όλοι 2-5 χρόνια είχαν.

10 χρόνια σε τοπ επίπεδο έχει μόνο ο Μέσι και ο Ρονάλντο.

O Γκεκας ειχε διαρκεια. Ο Νικολαιδης μπορει να επαιξε εναν χρονο μονο στην Ατλετικο αλλα τον ξεραμε απο πριν τι παιχτουρα ηταν.

Βασικα αναθεωρω γιατι γινομαι αδικος με τον Μαχλα και οφειλεται σε λαθος πληροφορηση. Πρωτο διατηρω τον Ντεμη γιατι ηταν παιχταρα και αν ειχε παει εξω νωριτερα θα ειχε κανει μεγαλη καριερα (ΠΑΟ ειμαι), δευτερο Μαχλα γιατι ηταν ο καλυτερος ολων (απλα το στυλ του Ντεμη μου αρεσε περισσοτερο) και μετα Γκεκας γιατι τα πηγε εξαιρετικα σε δυσκολοτερο πρωταθλημα και ειχε διαρκεια.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
    Ο Γιώργος Σιδέρης έκανε μια μέτρια χρονιά στο Βέλγιο με 25 συμμετοχές και 7 γκόλ (όταν τα ελληνικά στατιστικά του ήταν σχεδόν συμμετοχή και γκολ). Ήταν ο πρώτος Έλληνας επιθετικός που έπαιξε στο εξωτερικό. Το 1969 είχε καταταγεί 17ος στο δημοψήφισμα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, πρώτος είχε ψηφιστεί ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ. Το 1970 πήγε στην Αντβέρπ στο Βέλγιο.
    Ο Άγγελος Χαριστέας αγωνίστηκε "ποιοτηκά" απο το 2002 εώς το 2007 σε Βέρντερ, Αγιαξ, Φέγενορτ έχοντας συνολικά 125 συμμετοχές και 47 γκολ. Στο Euro 2004 ήταν στα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. (Είχε και άλλες χρονιές μέχρι το 2011 σε Νυρεμβέργη και Χέρτα χωρίς ιδια επιτυχία).
    Ο Νίκος Μαχλάς από το 1996 εως το 2003 αγωνίστηκε σε Φίτεσε και Άγιαξ στην Ολλανδία. Η μετακίνηση του δε απο την Φίτεσε ήταν ρεκορ μεταγραφής για Έλληνα παίκτη ομάδά του εξωτερικού. Την χρονιά 1997-1998 πήρε το χρυσό παπούτσι έχοντας 34 γκολ σε 32 αγώνες. Συνολικά σε Φίτεσε και Άγιαξ έπαιξε 166 παιχνίδια πετυχαίνονας 98 γκολ.
    Ο Λάμπρος Χούτος δεν θα έπρεπε να είναι καν στην λίστα. Ταλαιπωρήθηκε πολύ απο τον τραυματισμό του στον Ολυμπιακό (τον χειρούργησε ο Δάρρας, δεν θα μπω σε λεπτομέριες αλλά απο κάηκε). Στην Ιντερ έκατσε τρία χρόνια με 3 συμμετοχές και 0 γκολ. Είχε μεγάλη παικτική αξία αλλα δεν σταθηκε τυχερός.
    Ο Γιάννης Αναστασίου τα ποιοτικά του χρόνια ήταν απο το 1998 εως 2006 όπου και αγωνίστηκε σε Αντερλεχτ, Ρόντα και Άγιαξ έχοντας 169 συμμετοχές και 64 γκολ. Χρονικά ίδια εποχή και παρόμοια πρωταθλήματα με Νίκο Μαχλά οπότε πιστεύω οτι η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
    Ο Ντέμης Νικολαΐδης για πρώτη φορά στην καριέρα του έφυγε από την Ελλάδα για το εξωτερικό, όταν έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Έφτασε κοντά στη μεταγραφή του στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τελικά προτίμησε την ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Σε μια χρονιά γεμάτη τραυματισμούς, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να εντυπωσιάσει με τις ικανότητές του τους απαιτητικούς Ισπανούς. Σημείωσε 6 γκολ σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος κυρίως ως επιθετικό δίδυμο με τον νεαρό και ανερχόμενο τότε, αλλά μετέπειτα διάσημο διεθνή Ισπανό φορ Φερνάντο Τόρρες.
    Στο τέλος εκείνης της περιόδου η Ατλέτικο του έκανε προσφορά για ανανέωση συμβολαίου, ώστε να παραμείνει στην ομάδα, αλλά ο Νικολαΐδης είχε πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί λόγω χρόνιου προβλήματος στη μέση, όπου είχε ήδη χειρουργηθεί, αλλά κυρίως για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ, να βγει από την κρίση, γινόμενος εν τέλει πρόεδρός της.
    Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης από το 2008-2010 έχοντας 50 συμμετοχές και 10 γκολ.
    Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε 2 φανταστικές χρονιές στην Μπενφίκα 2015-2017 και σε 60 συμμετοχές πέτυχε 36 γκολ. Όπου απο το 2017 εως σήμερα ανοίκει στην ομάδα της Μασσαλίας στην Γαλλία έχοντας πετύχει 12 γκολ σε 32 αγώνες. Το 2019 δόθηκε δανεικός σε Γαλατάσαραι και Αιντχόφεν με 7 συμμετοχές και 1 γκολ και 8 συμμετοχές και 1 γκολ αντίστοιχα.
    Ο Φάνης Γκέκας πήγε δανεικός στην Μπόχουμ το 2006 και "έκλεψε την παράσταση", καθώς στον πρώτο του κιόλας χρόνο αναδείχθηκε 1ος σκόρερ με 20 γκολ σε 32 αγώνες αφήνοντας πίσω του ποδοσφαιριστές - "κολοσσούς", όπως ο Ρόι Μακάι και ο Μίροσλαβ Κλόζε. Το 2007 πήρε μεταγραφή στην Μπάγερν Λεβερκούζεν για 4 χρόνια έχοντας 50 συμμετοχές και 12 γκολ. Το 2009 δόθηκε δανεικός στην Πορτσμουθ και το 2010 στην Χέρτα. Τον Μάιο του 2010 υπόγραψε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για 2 χρόνια όπου αναγεννήθηκε με 48 συμμετοχές και 23 γκολ. Από το 2012 εως 2017 συνέχισε την καριέρα του σε Τουρκικές ομάδες χαμηλής δυναμικότητας με ενδιάμεσους σταθμούς Ισπανία και Ελβετία όπου ήταν αποτελεσματικός με 128 συμμετοχές 65 γκολ.
    Ο Ζήσης Βρύζας αγωνίστηκε από το 2000 εως 2003 στην Περούτζια έχοντας 108 συμμετοχές και 25 γκολ. 2003 εως 2005 στην Φιορεντίνα με 20 συμμετοχές και 4 γκολ ώσπου δόθηκε δανεικός στην Θέλτα το 2004 με 32 συμμετοχές και 7 γκολ. Το 2005 αγωνιστηκε στην Τορίνο για έναν χρόνο με 11 συμμετοχές και 2 γκολ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
    Μια όμορφη πληροφορία που ανακάλυψα μαζεύοντας όλο το υλικό. Ο Φάνης Γκέκας καθαρά σε παιχνίδια του εξωτερικού είχε 276 συμμετοχές και 127 γκολ. Ενώ ο Νίκος Μαχλάς 231 συμμετοχές και 117 γκολ. Βέβαια μετά από ολο αυτό το σεντόνι, επιμένω στην αρχική μου άποψη.
    1. Νίκος Μαχλάς
    2. Άγγελος Χαριστέας
    3. Ντέμης Νικολαΐδης

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Εως τώρα ο Γκέκας

takhs andr

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2017
Like
341
Πόντοι
21
Νικος αναστοπουλος ο μονος που επαιξε στην ιταλια που τοτε ειχε ολη την αφροκρεμα του παγκοσμιου ποδοσφαιρου και επιανε θεση ξενου και τοτε ειχαν μονο 2 και σιδερης στο βελγιο ποιο παλια σαν ξενος και αυτος

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.168
Πόντοι
506
Δεν το συζητάω.

Ο αγαπημένος μου Έλληνας παίκτης. Και 10αρι και πολυβόλο. Ο θεός, ο μάγος Τσίαρτας.

https://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/Files/article3341667.ece/BINARY/original/vt12.jpg[/img[/URL]]

[img]https://[URL unfurl="true"]www.sport24.gr/Files/article3341658.ece/BINARY/w620/vt06.jpg[/img[/URL]]

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
Δεν το συζητάω.

Ο αγαπημένος μου Έλληνας παίκτης. Και 10αρι και πολυβόλο. Ο θεός, ο μάγος Τσίαρτας.
    Σε πολλούς αγαπημένος και χαιρόμασταν να τον βλέπουμε και στην εθνική. Μόνο που το θέμα είναι για καθαρούς επιθετικούς.

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
764
Πόντοι
86
Λυμπεροπουλος κυριοι...
Αν ειχε κ ταχυτητα αυτος ο παιχτης θα ειχε παιξει στη Real...

listo

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
4
Like
336
Πόντοι
21
Ντέμης ο καλύτερος Έλληνας φορ της γενιάς του, απέδειξε ότι μπορούσε να σταθεί άνετα κ στο ισπανικό πρωτάθλημα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
[quote author=takhs andr notid=175967 link=topic=309025.msg9255338#ms :s&m_3:g9255338 date=1578051505]
Νικος αναστοπουλος ο μονος που επαιξε στην ιταλια που τοτε ειχε ολη την αφροκρεμα του παγκοσμιου ποδοσφαιρου και επιανε θεση ξενου και τοτε ειχαν μονο 2 και σιδερης στο βελγιο ποιο παλια σαν ξενος και αυτος
[/quote]

Ο Νίκος Αναστόπουλος αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ Ελλάδας και μια φορά τρίτος σκόρερ Ευρώπης (χάλκινο παπούτσι παίζοντας στον Ολυμπιακό). Αυτές οι διακρίσεις παρακίνησαν την ιταλική Αβελίνο να τον αποκτήσει. Αυτή η κίνηση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, σε μια εποχή που η μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό (πόσο μάλλον σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό) ήταν σχεδόν ανήκουστη. Στην Ιταλία αγωνίστηκε την περίοδο 1987-88 χωρίς να καταφέρει να προσαρμοστεί (16 συμμετοχές 0 γκολ), αλλά εκείνη την περίοδο εμφάνισε τη διάσημη πλέον αδυναμία του για τα ακριβά ιταλικά κοστούμια και για όλα τα είδη ιταλικού καφέ. Τότε πρωταγωνίστησε και σε διαφημίσεις διάφορων προϊόντων. Επέστρεψε στην Ελλάδα την επόμενη χρονιά για να αγωνιστεί στον Πανιώνιο φέρνοντας ως προίκα την ιταλική κουλτούρα.
    Για τον Σιδέρη έγραψα παραπάνω, ήταν ο πρώτος Έλληνας επιθετικός που έπαιξε στο εξωτερικό. Αν αναλογιστούμε το ελληνικό ποδοσφαιρικό επίπεδο της εποχής, οι μεταγραφές που έκαναν ήταν απο μόνες τους επίτευγμα.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Γκέκας και Μαχλάς. Αυτοί οι δύο μόνο φάνηκαν εκεί που έπαιζαν (ο Γκέκας κιόλας πρώτος σκόρερ παίζοντας στην Μπόχουμ). Οι άλλοι τουρίστες ήταν όλοι, τσίμπησαν 5 φράγκα και γύρισαν.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
Γκέκας και Μαχλάς. Αυτοί οι δύο μόνο φάνηκαν εκεί που έπαιζαν (ο Γκέκας κιόλας πρώτος σκόρερ παίζοντας στην Μπόχουμ). Οι άλλοι τουρίστες ήταν όλοι, τσίμπησαν 5 φράγκα και γύρισαν.
    Σκληρή και άδικη η κριτική σου...

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Δεν τον ξέχασα. Δεν έβαλε ούτε ένα γκολ στην Αβελίνο.
Κι όχι μόνον αυτό, αλλά συνέχισε τις βουτιές μπας και πάει άσπρη βούλα, ξεχνώντας ότι δεν έπαιζε Ελλάδα και γαύρο. Δε θυμάμαι σε ποιο ματς έκανε το μακροβουτι, ο διαιτητής τον έγραψε και πήγε ο αντίπαλος τερματοφύλακας από πάνω και τον έψελνε. Ο Αναστο έκανε τον ψοφιο κοριό και είχε πέσει τρελό γέλιο τότε στα στιγμιότυπα.
Για μένα Γκέκας. Μεγάλος ξυλοκόπος αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός σε ένα ποιοτικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Έπαιζε στην ΑΕΛ, σε πέτρινα χρόνια, αμπαλος ξεκίνησε, αμπαλος τελείωσε, αλλά έκανε σοβαρή διεθνή καριέρα. Πάντα μου θύμιζε έναν ξανθό που έπαιζε στην ΑΕΚ, Δανός νομίζω, Νίλσεν ή κάπως έτσι, που έκανε κοντρόλ με το καλάμι κι ο Μπάγεβιτς πάθαινε συνεχόμενα εγκεφαλικά.

OP
OP
Quasimodo

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Κι όχι μόνον αυτό, αλλά συνέχισε τις βουτιές μπας και πάει άσπρη βούλα, ξεχνώντας ότι δεν έπαιζε Ελλάδα και γαύρο. Δε θυμάμαι σε ποιο ματς έκανε το μακροβουτι, ο διαιτητής τον έγραψε και πήγε ο αντίπαλος τερματοφύλακας από πάνω και τον έψελνε. Ο Αναστο έκανε τον ψοφιο κοριό και είχε πέσει τρελό γέλιο τότε στα στιγμιότυπα.
Για μένα Γκέκας. Μεγάλος ξυλοκόπος αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικός σε ένα ποιοτικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Έπαιζε στην ΑΕΛ, σε πέτρινα χρόνια, αμπαλος ξεκίνησε, αμπαλος τελείωσε, αλλά έκανε σοβαρή διεθνή καριέρα. Πάντα μου θύμιζε έναν ξανθό που έπαιζε στην ΑΕΚ, Δανός νομίζω, Νίλσεν ή κάπως έτσι, που έκανε κοντρόλ με το καλάμι κι ο Μπάγεβιτς πάθαινε συνεχόμενα εγκεφαλικά.
Επισης δες στατιστικα του Γκεκα με την...Καλλιθεα...η Β Εθνικη ειναι πολυ δυσκολο πρωταθλημα

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
    Σκληρή και άδικη η κριτική σου...

Ναι δε λέω... είναι λίγο κάθετη! Αλλά αν το σκεφτείς, δεν κατάφερε κανείς κάτι το ιδιαίτερο πέραν αυτών των δύο. Και το thread είναι για τον καλύτερο που αγωνίστηκε στο εξωτερικό. Όλοι όσοι έπαιξαν έξω ήταν πολύ καλοί εδώ. Έξω όμως όχι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Πάντα μου θύμιζε έναν ξανθό που έπαιζε στην ΑΕΚ, Δανός νομίζω, Νίλσεν ή κάπως έτσι, που έκανε κοντρόλ με το καλάμι κι ο Μπάγεβιτς πάθαινε συνεχόμενα εγκεφαλικά.

Πω ρε φίλε τι μου θύμισες τώρα! Ο Χένρικ Νίλσεν ήταν, το "ομορφόπαιδο" από τη Δανία!!! Αντικατέστησε τον παιχταρά τον Σάντμπεργκ και ήρθε πρώτος σκόρερ στην πρώτη του χρονιά με την ΑΕΚ βάζοντας τα μισά γκολ με πέναλτι!!! :cheesy: Γι' αυτό και τον έστειλαν στον Ηρακλή και ξεχάστηκε.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
Ναι δε λέω... είναι λίγο κάθετη! Αλλά αν το σκεφτείς, δεν κατάφερε κανείς κάτι το ιδιαίτερο πέραν αυτών των δύο. Και το thread είναι για τον καλύτερο που αγωνίστηκε στο εξωτερικό. Όλοι όσοι έπαιξαν έξω ήταν πολύ καλοί εδώ. Έξω όμως όχι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
    Έκατσα και έγραψα ολόκληρη ανάλυση με τα κατορθώματα τους. Δεν νομίζω ότι Σιδέρης, Χαριστέας, Αναστασίου, Μήτρογλου ακόμα και ο Βρύζας έκαναν τουρισμό... Τον Χούτο απο οτι βλέπω καλα έκανε και τον έβγαλε γιατι δεν μπορεί να κριθεί, όσο για τον Λυμπερόπουλο δεν ήταν καθαρός σεντερ φορ για να τον κρίνουμε μόνο απο τα γκολ. Γιατί κακα τα ψέματα για τους Έλληνες του εξωτερικού όταν κανανε γκολ μαθαίναμε και βλέπαμε στην τηλεοράση ή διαβάσαμε ατην εφημερίδα οτι αγωνίστηκαν. Δεν νομίζω ποτε να είδε κανένας παιχνίδι της Μπόχουμε σε Γερμανικό πρωτάθλημα για να δει Γκέκα...
    Το οτι ήταν πολύ καλοί στην Ελλαδα τους έδωσε διαβατήριο για το εξωτερικό... Δεν πάει να πει, οτι δεν προσαρμόστηκαν ή οτι δυσκολεύτηκαν έκαναν τουρισμό!! Αν δεις τον Γκέκα μετά τον πρώτο χρόνο στην Γερμανία που πήρε μεταγραφη στην Μπαγερν Λεβερκουζεν 3 χρόνια δεν έκανε πολλά... μετά τον πήρε η Αιντραχτ αναγεννήθηκε και έφυγε για τα αζήτητα της Τουρκίας... Απλώς μας εχει εντυπωθεί ο τίτλος του πρώτου σκόρερ (οχι ότι δεν είναι μεγάλο επίτευγμα και απο μόνο του).
    Περιμένω να ανακαλέσεις... μου πλήγωσες τον Ντέμη μου!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom