Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
KAΛΗΜΕΡΑ σε όλους τους φίλους !!
Μπήκα για λίγο....από Νετκαφέ.
Δυστυχώς...από τη σύνδεση μου (Tellas).....ενώ μπορώ νασ μπώ οπουδήποτε αλλού....στο σαίτ είναι αδύνατο να μπώ.    :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Μέχρι να διορθωθεί......ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Καλημερούδια δάσκαλε.
Τυρρανοκτόνοι... Αρμόδιος και Αριστιγείτων, σκότωσαν τον Ίππαρχο, αδελφό του τυρράνου Ιππία. Δεν ηταν πολιτική δολοφονεία και η τυρρανεία παρέμεινε. Τα κίνητρα τους δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική αλλα με προσωπικούς λόγους. Επίσης ηταν ομοφυλόφυλοι και Εβραίοι.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Δυστυχώς...από τη σύνδεση μου (Tellas).....ενώ μπορώ νασ μπώ οπουδήποτε αλλού....στο σαίτ είναι αδύνατο να μπώ.    :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Ανησύχησα Ημεροβάτη τι απέγινες.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16

Καλώς τον, καλά ξεμπερδέματα με την τελάς και καλές γιορτές. Σε περιμένουμε!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημερούδια δάσκαλε.
Τυρρανοκτόνοι... Αρμόδιος και Αριστιγείτων, σκότωσαν τον Ίππαρχο, αδελφό του τυρράνου Ιππία. Δεν ηταν πολιτική δολοφονεία και η τυρρανεία παρέμεινε. Τα κίνητρα τους δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική αλλα με προσωπικούς λόγους. Επίσης ηταν ομοφυλόφυλοι και Εβραίοι.
Καλημερούδια δάσκαλε.

Το ξερα περί ομοφυλοφιλους αλλά όχι κ Εβραίους.Η Αθήνα μετά τους τίμησε φτιάχνοντάς τους αγάλματα.Ο Ιππίας μετά από πολλά χρόνια σε ποια μάχη πήρε μέρος ως σύμβουλος ,γηραιός γαρ;

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλά είμαι παιδιά.......γαμώ την Tellas γαμώ !!!!!
Να περνάτε καλά !

bigbrother07

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΟΚ
O ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ TOY TANK που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του και μιλάει πρωτη φορα για το μακελειο της 17ης Νοεμβρίου 1973
«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ' AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ' AYTO ΠΟΥ EKANA.
Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο.
Στους "μαυροσκούφηδες", στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας,
τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »
1973-2003. Ο A. Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σπάει την τριαντάχρονη σιωπή του και αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τη μαύρη νύχτα που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του. «Ντρέπομαι γι' αυτό που ήμουν, γι' αυτό που έκανα» λέει στην εκ βαθέων εξομολόγησή του. Μια στιγμή, μια ζωή. Στη «μία και μοναδική φορά» που δέχθηκε να ξύσει «τις πληγές του παρελθόντος», όπως λέει σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σκευοφύλαξ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη στρατιωτική επιχείρηση της χούντας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου με την έξοδο των τανκς στους δρόμους της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, με την αιματοβαμμένη εισβολή στο Πολυτεχνείο. Στη σπάνια μαρτυρία του ο κ. Σκευοφύλαξ μνημονεύει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, τις ειρηνικές εκκλήσεις των φοιτητών που ηχούσαν στα αφτιά του σαν «κραυγές εχθρών της πατρίδας». Τις διαταγές των αδίστακτων στρατιωτικών που πίστεψε ότι ήταν «πατριώτες». Θυμάται - τότε με χαρά, τώρα με θλίψη - τον πόνο των φοιτητών που είδαν το όνειρό τους να τσαλακώνεται κάτω από τις ερπύστριες που ο ίδιος έθεσε σε κίνηση, τον τρόμο που ακολούθησε από τις λυσσαλέες επιθέσεις των αστυνομικών. Το απαράμιλλο θάρρος του φοιτητή που γύρισε και του είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες μέσα;». Την οργή που του προκάλεσε και λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σε εν ψυχρώ δολοφονία. «Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή... Αν έλεγε μια κουβέντα ακόμη, θα τον σκότωνα»! Οι λέξεις βγαίνουν με δυσκολία. Σε αυτή τη συνέντευξη του κ. A. Σκευοφύλακος μιλούν δύο πρόσωπα: ο 20χρονος έφεδρος στρατιώτης και ο 50χρονος βιοπαλαιστής. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει, ακόμη και σήμερα, για μια ενέργεια που τον κατέστησε αρνητικό πρωταγωνιστή στην κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μια στιγμή, μια αιωνιότητα. Μετά την απόλυσή του από τον στρατό, ο A. Σκευοφύλαξ θα μοχθήσει για να ζήσει. «Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές το KKE». Στα 30 του θα παντρευτεί, θα αποκτήσει παιδιά. Ζώντας σε μια γειτονιά των νοτίων προαστίων, όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγει να μιλάει για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Οσες φορές θα τον ρωτήσουν «τι σχέση έχεις με τον "πορτάκια" του Πολυτεχνείου;», θα μιλήσει για «μακρινό ξάδελφο που σκοτώθηκε σε τροχαίο»! Στη γυναίκα του θα ανοίξει την καρδιά του ύστερα από χρόνια. Στα τρία παιδιά του δεν το έχει αποφασίσει ακόμη. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ 20 χρόνων. Ο έφεδρος στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο»!

1973-2003. Τριάντα χρόνια μετά, ο άνθρωπος που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου θα πει για τους φοιτητές, τους νέους και τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν για την πτώση της χούντας: «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ηταν παλικάρια». Ο κ. Σκευοφύλαξ δεν θα ξεχάσει τη φοιτήτρια που τραυματίστηκε κατά την εισβολή του τανκ, την καθηγήτρια σήμερα του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πέπη Ρηγοπούλου. «Θα ήθελα να τη δω, να της πω... Δεν τολμάω όμως. Τα λόγια δεν σβήνουν τις πράξεις».

«O στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο»
«Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Εργάτης κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω τα ίδια αιτήματα με τους εργοδότες. Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές KKE»!

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Το ξερα περί ομοφυλοφιλους αλλά όχι κ Εβραίους.Η Αθήνα μετά τους τίμησε φτιάχνοντάς τους αγάλματα.Ο Ιππίας μετά από πολλά χρόνια σε ποια μάχη πήρε μέρος ως σύμβουλος ,γηραιός γαρ;
[/quotΗταν με τους Πέρσες το 490 στο Μαραθώνα. Όταν τον έδιωξαν απο τύρρανο, πήγε στην αυλή του Δαρείου. Προσπάθησε με τους οπαδούς του να κινήσει φιλοπερσική επανάσταση στην Αττική αλλα δε τα κατάφερε. Γυρνώντας απο τη μαχη του Μαραθώνα, πέθανε στη Λήμνο.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Παραμονές της μάχης του Μαραθώνα,ο Ιππίας φτερνίστηκε δυνατά και του ξεκόλλησε ένα δόντι το οποίο έπεσε κάτω.Έψαξε να το βρει αλλά δεν το βρήκε.Τότε είπε Ο Ιππίας:΄΄αλλίμονο αφού η Αττική γη μου έφαγε το δόντι,πολύ φοβάμαι ότι δεν θα δεχτεί ούτε εμάς(τους Πέρσες) και θα χάσουμε την μάχη.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Παραμονές της μάχης του Μαραθώνα,ο Ιππίας φτερνίστηκε δυνατά και του ξεκόλλησε ένα δόντι το οποίο έπεσε κάτω.Έψαξε να το βρει αλλά δεν το βρήκε.Τότε είπε Ο Ιππίας:΄΄αλλίμονο αφού η Αττική γη μου έφαγε το δόντι,πολύ φοβάμαι ότι δεν θα δεχτεί ούτε εμάς(τους Πέρσες) και θα χάσουμε την μάχη.

Τρομερή λεπτομέρεια!!! Way to go boss

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μιας κ πιάσαμε τα περί Μαραθώνα,δεν αποδεικνείεται πουθενα ότι ο Φειδιππείδης ήταν ο Αθηναίος που έτρεξε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα για να εξαγγείλει το άγγελμα της νίκης.Μάλιστα πολλοί ιστορικοί το θεωρούν απίθανο να ήταν αυτός γιατί μόλις την προηγούμενη μέρα είχε γυρίσει από την Σπάρτη τρέχοντας για να τους ζητήσει βοήθεια κ μόλις γύρισε πολέμησε.Οπότε ήδη έχοντας κάνει 500 χλμ.πήγαινε-έλα Αθήνα-Σπάρετη-Μαραθώνα και να πολέμησε έπειτα,θεωρείται απίθανο να είχε πάει μετά από τον Μαραθώνα στην Αθήνα τρέχοντας λόγω κόπωσης.Βέβαια οι αρχαίοι Έλληνες ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ ότι έφταναν τα όρια του ημίθεου οπότε μπορεί κ να το έκανε.Ίσως να θεωρείται ότι ήταν αυτός λόγω του ότι ήταν ο επίσημος δρομέας-ταχυδρόμος των Αθηναίων.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Θέλω το όνομα του επικεφαλή ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ του Μαραθώνα.

bigbrother07

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
0
Θέλω το όνομα του επικεφαλή ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ του Μαραθώνα.
Του επικεφαλής Σύντροφε , ο επικεφαλής δεν κλίνεται  είναι ΠΑΝΤΑ επικεφαλής όχι επικεφαλή
Φιλικά Πάντα…..
Μια που αρέσει και το φιλοσοφείν!!!!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μιλτιάδης απο Έλληνες και Δάτης και Αρταφέρνης απο Πέρσες
Μιλτιάδης απο Έλληνες και Δάτης και Αρταφέρνης απο Πέρσες

Λάθος ΙΠΤΆΜΕΝΕ.Σε τσάκωσα.Επικεφαλής των Αθηναίων ήταν ο βασιλιάς Καλλίμαχος,ο οποίος είχε τον ρόλο του βασιλιά μόνο για την μάχη και όχι κάπου αλλού.Ο Μιλτιάδης είχε την οργάνωση της μάχης ως στρατηγός εκείνης της ημέρας,αλλά ΜΕΣΑ στην μάχη ήταν ο Καλλίμαχος ο οποίος ήταν και ένας από τους 196 Αθηναίους νεκρούς.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Το όνομα του τραγικού μας ποιητή που πολέμησε στον Μαραθώνα και τραυματίστηκε σοβαρά;;;;

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Λάθος ΙΠΤΆΜΕΝΕ.Σε τσάκωσα.Επικεφαλής των Αθηναίων ήταν ο βασιλιάς Καλλίμαχος,ο οποίος είχε τον ρόλο του βασιλιά μόνο για την μάχη και όχι κάπου αλλού.Ο Μιλτιάδης είχε την οργάνωση της μάχης ως στρατηγός εκείνης της ημέρας,αλλά ΜΕΣΑ στην μάχη ήταν ο Καλλίμαχος ο οποίος ήταν και ένας από τους 196 Αθηναίους νεκρούς.

:think: :think: :uglystupid: :uglystupid:
Δε το ειχα ακούσει ποτε αυτο......
Παντως χαίρεσαι να με τσακώνεις ετσι?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

ΕΥΓΕ.Πέσμου όμως τώρα και το όνομα του αδερφού του που σκοτώθηκε στην ίδια μάχη.Μιλάμε για τον ΗΡΩΑ πο προσπάθησε με τα χέρια να τραβήξει ένα καράβι των Περσών στην ακτή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Παντως χαίρεσαι να με τσακώνεις ετσι?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Αφού δεν πιάνεσαι πουθενά,μου χει κάτσει ότι κάπου πρέπει να σε πιάνω φιλαράκι μου.Και ναι ήταν 10 οι στρατηγοί όσες κ οι 10 φυλές της Αθήνας.Καθε μέρα στην εξουσία εναλάσσονταν και ένας στρατηγός.Στην μνάχη όμως,επικεφλαής ήταν ο βασιλιάς.Στην προκειμένη ο Καλλίμαχος.
Θα σου θυμίσω ποιος ήταν.Όταν είχε έρθει ισοπαλία το αποτέλεσμα ανάμεσα στος 5 στρατηγούς για το που θα πολεμήσουν,Αθήνα ή Μαραθώνα,με την ψήφο του Καλλίμαχου έγειρε η πλάστιγγα υπέρ αυτών που ήθελαν Μαραθώνα...ύστερα από τρελλό ψηστήρι του Μιλτιάδη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom