Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

  • Ναι

    Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 23 23,7%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Αξιόλογο βιογραφικό και ωραίο όσο και χρήσιμο post.
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
Αν ξέρεις κ μερικά πράγματα ,γράψε μας κ για τον θρυλικό Ντουρούντι.
 

bigbrother07

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2007
Μηνύματα
26
Like
0
Πόντοι
0
Αν ξέρεις κ μερικά πράγματα ,γράψε μας κ για τον θρυλικό Ντουρούντι.
O Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1896 στο Λεόν μια ορεινή περιοχή στην κεντρική βόρεια Ισπανία. Ο πατέρας του ήταν εργάτης των σιδηρόδρομων και χαρακτήριζε τον εαυτό του ως ελευθεριακό σοσιαλιστή.

Ο Μπουεναβεντούρα παράτησε το σχολείο στα 14 του χρόνια και πήγε να εργαστεί ως μαθητευόμενος μηχανικός στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λεόν, το 1917 η Γενική ένωση εργατών (U.G.T) κήρυξε απεργία των εργατών σιδηρόδρομων του βορρά. Ο Ντουρρούτι έπαιξε ενεργό ρόλο σε αυτή την απεργία, η οποία μετατράπηκε σε γενική απεργία όταν η κυβέρνηση αρνήθηκε να αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι εργοδότες και η Ένωση. Η γενική απεργία κράτησε τρεις μέρες και συντριβή από το Στράτο, απολογισμός ήταν 70 νεκροί, 500 τραυματίες και επιπλέον 2000 εργάτες που φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση. Η κτηνωδία του Ισπανικού κράτους είχε ένα βαθύ και διαρκή αντίκτυπο πάνω στον νεαρό Ντουρρούτι. Από τα τέλη του 1917 έως τις αρχές του 1920, ο Ντουρρούτι εργάστηκα στο Παρίσι ως μηχανικός. Στη συνέχεια, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ισπανία και έτσι πήγε στο Σαν Σεμπαστιάν, λίγο μετά τα σύνορα Εκεί, ήρθε σε επαφή με την τοπική αναρχική ομάδα .Λίγο μετά, ο Μπουενακάζα, τότε πρόεδρος της πρόσφατα δημιουργημένης Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (C.Ν.Τ) που ελεγχόταν από τους αναρχικούς, τον έπεισε να πάει στη Βαρκελώνη όπου το αναρχικό κίνημα, καθώς επίσης και το συνδικαλιστικό, υφίστατο μια κτηνώδη καταστολή, ενώ τα περισσότερα μέλη του ήταν στη φυλακή ή είχαν εκτελεστεί.

Για ένα διάστημα, υπήρχε σημαντική αναταραχή στη Βαρκελώνη και σε ολόκληρη την Καταλονία.

Τον Φλεβάρη του 1919, οι εργάτες ενός μεγάλου εργοστασίου ηλεκτρικών ειδών κατέβηκαν σε απεργία, σε ένδειξη συμπαράστασης προς επτά συναδέλφους τους που είχαν απολυθεί για πολιτικούς λόγους και για να ζητήσουν αύξηση του μισθού ορισμένων κατηγοριών εργατών του εργοστασίου αυτού. Η απεργία ήταν καλά οργανωμένη, κάτι που αποτελούσε μια σημαντική επίδειξη δύναμης της C.Ν.Τ. Ο Άγγλος διευθυντής ήταν έτοιμος να συμβιβαστεί - ιδιαίτερα, επειδή οι μισθοί σ’ αυτό το εργοστάσιο ήταν κάτω του μέσου - όμως, κατόπιν συμβουλής του τοπικού Στρατηγού-διοικητή, άλλαξε γνώμη και αρνήθηκε να συζητήσει με το Συνδικάτο για την επανάληψη της εργασίας. Επιπλέον, ο Στρατηγός φυλάκισε τα ανώτερα στελέχη της CΝΤ και κήρυξε στρατιωτικό νόμο, μολονότι, η απεργία ήταν απολύτως ειρηνική και «νόμιμη». Μετά την άρνηση των αρχών της Βαρκελώνης ν’ αφήσουν ελεύθερους τους οργανωτές, ξεκίνησε μια γενική απεργία στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης, η οποία διήρκεσε δεκαπέντε ημέρες και στην oποία πήραν μέρος πάνω από 100.000 εργάτες. Η κρατική τρομοκρατία εναντίον των εργατών της C.Ν.Τ και του αναρχικού κινήματος, έφθασε στο αποκορύφωμα της. Οδηγούμενοι στην απόγνωση εξαιτίας της ακραίας καταστολής, αναρχικοί όπως ο Ντουρρούτι και ο φίλος του Ασκάσο, αρτεργάτης από την Καταλονία, ανταπάντησαν στην βία με βία, στη δολοφονία με δολοφονία. Μεταξύ 1919 και 1922, σχεδόν κάθε γνωστός αναρχικός ή συνδικαλιστής είτε δολοφονήθηκε από πιστολερός που είχε προσλάβει η ομοσπονδία εργοδοτών, είτε σκοτώθηκε ενώ «προσπαθούσε να δραπετεύσει» από την φυλακή . Ένας από τους πιο δημοφιλείς αναρχικούς της χώρας, ο πρόεδρος της C.N.T Σαλβαδόρ Σεγκυί δολοφονήθηκε από έναν οπλισμένο αστυνομικό.

Το κύριο όργανο υλοποίησης της καταστολής και της τρομοκρατίας, που ξεκίνησε το 1920, ήταν η κυβέρνηση του Ντάτο. Ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι αποφάσισαν να τον δολοφονήσουν. Ο Ντάτο πράγματι δολοφονήθηκε στη Μαδρίτη, το 1921, απ’ ότι λέγεται από αναρχικούς - όχι όμως από τον Ασκάσο ή τον Ντουρρούτι.
Ωστόσο το 1923 ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι θα δολοφονήσουν τον καρδινάλιο της Σαραγόσας που υποστήριζε και οικονομικά την καταστολή των αναρχικών και της C.N.T.
Αργότερα ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι θα αναγκαστούν να φύγουν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν την καταστολή της δικτατορίας του Πρίμο ντε Ριβέρα.
Ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι, πήγαν αρχικά στην Αργεντινή, όπου μεγάλος αριθμός εργατών τους υποδέχθηκε με φοβερό ενθουσιασμό. Ωστόσο, σχεδόν αμέσως, η αστυνομία άρχισε να τους κυνηγά. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Αργεντινή. Οι Ισπανικές αρχές είχαν προφανώς προειδοποιήσει όλες τις κυβερνήσεις της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική, ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι δεν βρήκαν ούτε στιγμή ησυχία. Συχνά πεινασμένοι, κατέφυγαν κυνηγημένοι πρώτα στη Χιλή και υστέρα στην Ουρουγουάη και το Μεξικό, Η κυβέρνηση της Αργεντινής τους καταδίκασε σε θάνατο ως αναρχικούς ταραχοποιούς. Πράγματι, ακόμα και ο σταλινικός έμμισθος κονδυλοφόρος Ιλία Έρεμπουργκ σχολίασε αργότερα με στόμφο ότι τέσσερα καπιταλιστικά κράτη είχαν καταδικάσει σε θάνατο τον Ντουρρούτι. Ενώ ο Ντουρρούτι βρισκόταν ακόμη στη Νότιο Αμερική, πολλοί αναρχικοί αγωνιστές συγκεντρώθηκαν στη Γαλλία και, σύμφωνα με τον Τόμας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περιστασιακές επιδρομές στην Ισπανία περνώντας παράνομα τα σύνορα. Αυτή η δραστηριότητα, είχε φυσικά την υποστήριξη των Γάλλων αναρχικών. Συνακόλουθα, ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι αποφάσισαν να πάνε στη Γαλλία, καθώς, εκτός των άλλων, ο Ντουρρούτι γνώριζε το Παρίσι καλά. Εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι και Ο Ντουρρούτι άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο. Σ’ αυτή την πόλη θα συναντούσε για πρώτη φορά τον Νέστορα Μάχνο. Λίγους μήνες αργότερα, το 1924, ο διαβόητος αρχιαντιδραστικός Βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσος XIII, επισκέφθηκε το Παρίσι. Ο Ασκάσο και ο Ντουρρούτι επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά συνελήφθησαν. Παρέμειναν και οι δυο στη φυλακή για ένα χρόνο. Όταν πλησίαζε η αποφυλάκιση τους, η Αργεντινή ζήτησε την έκδοση τους προκειμένου να εκτελεστεί η θανατική ποινή στην οποία είχαν καταδικαστεί. Ωστόσο, το Γαλλικό αναρχικό κίνημα άρχισε μια τεράστια ελευθεριακή εκστρατεία υπέρ αυτών και κατάφερε να απορριφθεί η αίτηση των αρχών της Αργεντινής, Τελικά, στις 19 Ιούλη 1925 αποφυλακίστηκαν, αλλά τους δόθηκε προθεσμία δυο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν την χώρα. Το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο τους αρνήθηκαν την χορήγηση πολιτικού ασύλου και έτσι, πήγαν στην Γερμανία, όπου εκείνη την εποχή βρισκόταν στην εξουσία μια Σοσιαλδημοκρατική (Εργατική) κυβέρνηση. Όμως και οι Σοσιαλδημοκράτες αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα.

Στη συνέχεια, ο Ντουρρούτι και ο Ασκάσο επέστρεψαν παράνομα στην Γαλλία, Για μια ακόμα φορά έζησαν κρυμμένοι στο Παρίσι. Λεν ήταν όμως Ευχαριστημένοι, καθώς η ζωή τους εξαρτιόταν από τη βοήθεια και την αλληλεγγύη των Γάλλων συντρόφων τους. Ήθελαν να εργαστούν και να κερδίσουν τα προς το ζην. Έτσι, αποφάσισαν να πάνε στη Λυών. Εκεί, βρήκαν και οι δυο δουλειά, αλλά σύντομα εντοπίσθηκαν απ’ την αστυνομία, γιο να συλληφθούν και στη συνέχεια να καταδικαστούν σε εξάμηνη φυλάκιση. Αφού εξέτισαν την ποινή τους, έζησαν ξανά παράνομα, για ένα διάστημα, στο Βέλγιο. Το 1927. ο Ντουρρούτι πήγε στο Βερολίνο όπου έμεινε στο σπίτι του γνωστού Γερμανού αναρχικού Αουγκουστίν Σούχυ. Αλλά οι Γερμανοί δεν σκόπευαν να τον αφήσουν να παραμείνει εκεί. Τελικά όμως η στάση της Βελγικής κυβέρνησης μεταστράφηκε. Η Βελγική αστυνομία χορήγησε άδεια παραμονής, τόσο στον Ασκάσο όσο και στον Ντουρρούτι, Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιπλάνησης από χώρα σε χώρα, ο Ντουρρούτι πήρε μέρος σε διάφορες αναρχικές δραστηριότητες και διατήρησε στενή επαφή με πολλούς συντρόφους του στην ίδια την Ισπανία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Σοβιετικές αρχές, αντιλαμβανόμενες την ενδεχόμενη επιρροή που θα ασκούσε, αργότερα, ο Ντουρρούτι στην Ισπανία, πρόσφεραν άσυλο στην ΕΣΣΔ, τόσο σ’ αυτόν όσο και στον Ασκάσο. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα πήγαιναν στη Ρωσία. Ο Μάχνο, αν όχι κάποιος άλλος, θα πρέπει να τους είχε προειδο­ποιήσει να μην αποδεχθούν την Κομμουνιστική «φιλοξενία».

 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
ΑΚΡΙΒΩΣ.Στην κηδεία του οποίου στην Βαρκελώνη πήγαν 250.000 άνθρωποι.
 

bigbrother07

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2007
Μηνύματα
26
Like
0
Πόντοι
0

Συνημμένα

  • DURRUTI FUNERAL.jpg
    DURRUTI FUNERAL.jpg
    49,5 KB · Εμφανίσεις: 19
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ,με την έννοια που το γράφεις. ;)
 
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
15.458
Like
31
Πόντοι
166
...απλώς μου αρέσει να παραθέτω αντικειμενικά τα γεγονότα.

Μπορεί να έγραψες ότι έγραψες για την Πασιοναρία τα οποία δεν τα αμφισβητώ ΚΑΘΟΛΟΥ,αλλά έφαγε τζάμπα πολύ κόσμο,ενώ παράλληλα η ίδια εστελνε τον γιο της μακριά από την Ισπανία,στέλνοντας τους συντρόφους της να σκοτώνονται.
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πότε έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου και ποιοι πήραν μέρος?
 

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Μηνύματα
220
Like
0
Πόντοι
1
Πότε έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου και ποιοι πήραν μέρος?
1571 μ.Χ Οι Οθωμανοί ήταν υπο την ηγεσία του Αλί Πασά (καμία σχέση με τον αρβανίτη  :2funny:) και ο χριστιανικός  'Ιερός Συνασπισμός΄ Sacra Liga (Ισπανικά,Βενετσιάνικα,Παπικά και Γαλλικά καράβια) υπο την ηγεσία του Δον Ζουάν του 'Αυστριακού'.Να σημειώσουμε ότι και στις 2 παρατάξεις πήραν μέρος και έλληνες πεζοναύτες.
 

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Μηνύματα
220
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παιδιά δεν σας προλαβαίνω.Καταπιαστήκατε με όλα  :rockon: Συγχαρητήρια στον bigbrother07 για το αφιέρωμα στον Ντουρούτι :thumbsup:
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Γάλλος πιλότος του Α παγκοσμιου Πολεμου

Ακριβώς. ηταν ο πρώτος που σκέφτηκε να βάλει ενα πολυβόλο μπροστά απο το κόκπιτ για ευκολία. Για μα μην κόβεται ομως η ξύλινη έλικα, έβαλε μεταλικά πλακίδια στο ύψος που χτυπούσαν οι σφαίρες. Με αυτο τον τρόπο κατέρριψε 3 Γερμανικά αεροσκάφη στις 1 Απριλίου 1915. Δεν έκανε αλλες κατταρίψεις και σκοτώθηκε σε αερομαχία στις 5 Οκτωβρίου 1918, ενα μήνα πριν τη συνθηκολόγηση

Roland_Garros.jpg
 

bigbrother07

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2007
Μηνύματα
26
Like
0
Πόντοι
0
Για να δουμε Συντροφοι τις γνωσεις σας
Παρακαλω Ποιος ηταν ο Μιχαλης Ραπτης....
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  Καλησπερα φιλοι... Σχετικα με το ποιος ηταν ο μεγαλυτερος στρατηγικος-τακτικος εγκεφαλος του 13ου αιωνος, η απαντηση που διδεται στις περισσοτερες ακαδημιες πολεμου ανα τον κοσμο ειναι....
ο Subutai Bahadur,γηραιος στρατηγος του Temutjin εν αρχη,και του υιου του Ogedai αμφοτεροι και οι δυο τους Τζενγκις-χαν(Μεγαλος χαν)...Η εκστρατεια που διεξηγαγε, κατ εντολη του Τemutjin, κατα της αυτοκρατοριας των Χωρασμιων( KHWARIZM EMPIRE) και του Σαχη της  Muhamad,ηταν τοσο αριστοτεχνικα σχεδιασμενη και εκτελεσμενη απο τον ιδιο ,ωστε σε λιγοτερο απο 5 μηνες η στρατια μολις 200.000 Μογγολων του(κατα αντιπαραθεση παντα με το ανθρωπινο δυναμικο που μπορουσε να διαθεσουν οι Χωρασμιοι,και που ηταν τετραπλασιο ανα πασα ωρα....)εθεσαν τον στρατο του Σαχη μεταξυ σφυρας και ακμονος και κατακρεουργηθηκε....
  Λιγο μετα ζητησε(..και ελαβε...) εγκριση για αναγνωριστικη επιδρομη στα εδαφη των Κιπτσακ στην νοτια Ρωσια...Για δυο χρονια ο Subutai ,κινουμενος σε εχθρικο εδαφος συνεχως,κονιορτοποιησε τις δυναμεις του βασιλια της Γεωργιας στην Τιφλιδα οπως και των Ρωσων,των Βουλγαρων του Βολγα,των Κουμανων,και των Κανγκλι....

  Αυτο ανοιξε την ορεξη των Μογγολων...Το 1227 ο ηγετης-θρυλος Temutjin πεθαινει,αφηνοντας διαδοχο τον γιο του Ogedai,ο οποιος χωρις να χρονοτριβει αναθετει στον γηραιο πια Subutai να ετοιμασει μια επιθεση τωρα πια και οχι επιδρομη στην καρδια της ηπειρωτικης Ευρωπης...Επειτα απο ετοιμασιες,μια θυελλα 120.000 αντρων ξεχυνεται στην ευρωπη....Για τρια χρονια ,κατανικησαν οποιον τους αντιπαρατεθηκε σε 18 μεγαλες μαχες....Τσμιελνικ-Χαλιτς-Μεχεντια-Σαντομιρ και αλλες...με κορυφαια την μαχη στι Λικνιτζ ,οπου τους ανοιχτηκαν οι δρομοι μεχρι τις διδυμες πολεις Βουδα και Πεστη....

  Τις εσωσαν ο ξαφνικος θανατος του Μεγαλου χαγανου Ογκενται,γιατι οι διαδοχοι που τους ειχε μαζι του η γρια αλεπου Σουμπουται,επρεπε να επιστρεψουν στην κουριλται τους(επισημο συμβουλιο)στην πρωτευουσα τους Καρακορουμ,ωστε να παρουν μερος στις διαδικασιες διαδοχης...



  Εαν ημουν Κρητικος της εποχης του Χανδακα,θα προτιμουσα Βενετους αντι για τουρκους....Προσωπικως τους απεχθανομαι....Οι σχεσεις Κρητικων-Βενετων ηταν μια μελι-μια κεντρι...Οι Βενετοι χρειαζονταν ηρεμια για να ασκουν το εμποριο τους,και το εξασφαλισαν μεσω παροχων προς τον ντοπιο πληθυσμο...Θα αναφερθω και στο μελλον αν ζητηθει...


  Πρωτεργατης του "κεραυνοβολου πολεμου" ηταν ο Μεγ.Αλεξανδρος...Ακολουθουν οι Μογγολοι του Subudai και τελειοποιησαν οι Γερμανοι με τους Μανσταιν-Γκουντεριαν-Ρομμελ-φον Μαντωιφελ και αλλους...
  Το κυριο αρμα των Γερμανων κατα την μαχη της Γαλλιας ηταν το PzKpfw III (SdKfz 141) το οποιο χρησιμοποιηθηκε σε μεγαλες συγκεντρωσεις σημειακης υπεροχης,ωστε να εκμεταλλευονται το ρηγμα και με να αναστροφη να χτυπουν τον αμυνομενο απο τα πλαγια και νωτα....

  Το Tiger ,μπορει να μην ηταν στην αρχη αξιοπιστο και να ειχε πολλες βλαβες,αλλα στην συνεχεια εξελιχθηκε εξαιρετικα ωστε ακομα και η σχετικα μικρη διαθεσιμοτητα του να θεωρειται εξαιρετικα επιφοβη....Ενα μονο Tiger με διοικητη τον ασσο Μικαελ Βιτμαν στο Βιλλερ Μποκαζ στο Βελγικο υπαιθρο ,τον Δεκενβριο του 44,καθηλωσε με το 88αρι του ολοκληρη τεθωρακισμενη αμερικανικη μεραρχια...


Παω για τον γαυρο...τα λεμε αυριο
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Gooood morning Vietnaaaam!!
Πολυ καλημέρα στη παρέα. Οι γαύροι μες τη τρελή χαρά ετσι?χαχα

Ο Μίκαελ Βίτμαν κατέστρεψε μονος του πολλά συμμαχικά άρματα σε μια μέρα, χωρις να εχει ουτε ενα δεύτερο αρμα. Σκοτώθηκε μεσα στο τάιγκερ του το οποίο ανακαλύφθηκε στα μέσα του '70 θαμένο δίπλα απο ενα δρόμο απο ενα συνεργείο που έκανε εργα διαπλάτυνσης. Ο πρώτος άσσος των Τάιγκερ ηταν ο Kurt Knispel με 168 κατεστραμένα εχθρικά αρματα.
Ενα ενδιαφέρον σχετικο λινκ
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Απο που πήραν οι Ιάπωνες την ιδέα για την επίθεση στο Πέρλ Χάρμπορ?
 

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
3.289
Like
3
Πόντοι
16
Gooood morning Vietnaaaam!!
Πολυ καλημέρα στη παρέα. Οι γαύροι μες τη τρελή χαρά ετσι?χαχα

Ο Μίκαελ Βίτμαν κατέστρεψε μονος του πολλά συμμαχικά άρματα σε μια μέρα, χωρις να εχει ουτε ενα δεύτερο αρμα. Σκοτώθηκε μεσα στο τάιγκερ του το οποίο ανακαλύφθηκε στα μέσα του '70 θαμένο δίπλα απο ενα δρόμο απο ενα συνεργείο που έκανε εργα διαπλάτυνσης. Ο πρώτος άσσος των Τάιγκερ ηταν ο Kurt Knispel με 168 κατεστραμένα εχθρικά αρματα.
Ενα ενδιαφέρον σχετικο λινκ

Πολυ ενδιαφερον. Ευχαριστω
 

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.422
Like
2
Πόντοι
16
πριν λίγο καιρό πέτυχα μια εκπομπή στο κρατικό και έμαθα απο που πήρε το γήπεδο του Ηρακλή το όνομα Ιβανώφειο.
ποιος ήταν, ποια η δράση του στην κατοχή ελάχιστοι ξέρουν.
λέγετε οτι δεν έγινε γνωστός λόγω των πολιτικών του πιστεύω.
εσείς οι διαβαστεροί τον έχετε πετύχει σε κανα βιβλίο?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom