Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Επισκέπτης
Ευχαριστώ τις τίμιες κουβέντες που ανταλλάξαμε κ δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.Μπορείτε να συνεχίσετε φίλοι,εγώ πάω γυμναστήριο γιατί πέταξα παχάκια κ φωνάζει η Φρόσω.Καλό βράδυ φίλοι και ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
θα αναστενάξουν τα παιδάκια στης 13/12

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Όπως το είπες.Ο γραπτός λόγος παρεξηγείται.Εγώ προσωπικά όμως τρελαίνομαι με φιλοκαπιταλιστές,ρατσιστές,εθνικιστές και κάθε λογής απο αυτές τις κατηγορίες.
Ξεχασες τους κομμουνιστες

Επισκέπτης
κομμένους τους βλέπω όλους σήμερα την  κάνανε.

latex

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Like
0
Πόντοι
1
κομμένους τους βλέπω όλους σήμερα την  κάνανε.
Αυτό βλέπω και γω Αρίωνα  :think: την κάνανε για κάνα ποτό η τσάρκα  :cheesy:

Επί του θέματος τώρα για να μην ξεφεύγω μου στείλανε πρόσφατα το Teutonic Knight
1190–1561 (Warrior 124)απο την ospey.Mερικά περιληπτικά λόγια για το βιβλίο.
The Military Order of Teutonic Knights was one of the three most famous Crusading Orders, on a par with the Templars and the Hospitallers. This title uses detailed illustrations and photographs to bring to life the appearance, beliefs and battle experience of the Teutonic Knights.
Αυτά απο μένα  :)

Επισκέπτης
Αυτό βλέπω και γω Αρίωνα  :think: την κάνανε για κάνα ποτό η τσάρκα  :cheesy:

Επί του θέματος τώρα για να μην ξεφεύγω μου στείλανε πρόσφατα το Teutonic Knight
1190–1561 (Warrior 124)απο την ospey.Mερικά περιληπτικά λόγια για το βιβλίο.
The Military Order of Teutonic Knights was one of the three most famous Crusading Orders, on a par with the Templars and the Hospitallers. This title uses detailed illustrations and photographs to bring to life the appearance, beliefs and battle experience of the Teutonic Knights.
Αυτά απο μένα  :)
τα παλικάρια στερούνται ορθών γνώσεων ότι τους σερβίρουν λένε μάλλον θέλουν μαθήματα πολιτικής.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Μου φαίνεται ότι η Ελαφρα ταξιαρχία ήταν οι Άγγλοι γιατί πολέμησαν οι στρατιώτες μονοι τους δίχως αξιωματικούς.Θυμάμαι καλά;
Ο Απολλωνας δεν ηταν η Ελαφρα Ταξιαρχια ;  :rockon:
Ρε λατεξ γιατι λες τον Βλαδιμηρο σκυλας γιο ;  :-
Ειναι λιγο περιεργος βεβαια, αλλα απο τον μεθυστακα τον Γιελτσιν  μια χαρα ειναι. Ξαναλειτουργησε το κρατος επιτελους.
Τωρα εκλεισε λεει ολους τους αντιπαλους του στη φυλακη  :2funny: :2funny: :2funny:  Δημοκρατης!

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Είναι η νεώτερη Ελαφρά Ταξιαρχία ο Απόλλων Αθηνών. :rockon: :rockon: :rockon:

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Επίτηδες το έκανα.Αυτοί εμένα τουλάχιστον προσωπικά δεν με τρελαίνουν  :)
Καλημερα και απο εμενα.
Να ανοιξω μια παρενθεση για την απαντηση του latex αν και ιδεολογικα ειμαστε αντιθετοι τον παραδεχομε για το οτι δεν ειναι προκλητικος οπως σε προηγουμενα μυνηματα του προς τον Νταρκ.
Εγω προσοπικα δεν εχω κανενα προβλημα να ανταλαξω αποψης με τον οποιονδηποτε ασχετα με το τι πιστευει αρκει και αυτος να σεβεται τα πιστευω τον αλλον.
Και οσο αφορα την ιστορια ορισμενα γεγονοτα παιζει μεγαλο ρολο το απο που αντλει ο καθενας της πληροφοριες του και μεσα απο πιο ιδεολογικο πρισμα τα βλεπει.
Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει αλλα το να αφοριζουμε και να προσβαλουμε με χαρακτιρισμους διαφορες ιδεολογιες δεν βοηθαει γιατι ολοι μπορουμε να κανουμε το ιδιο και να ανταλασουμε προσβολες ο ενας με τον αλλον και στο τελος να τσακονομαστε με τα πληκτρα.
Ασε που με αυτο τον τροπο θα ανεβαζουμε της πωλησεις τον εταιριων που εμπορευονται πληκτρολογια και κατι τετοιο δεν το θελη κανειε ουτε κομμουνιστης ουτε φασιστας. :cheesy:

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πολυ καλημέρα κυριε καθηγητα, καλημέρα σε ολους.
Στο θρεντ αυτο μιλάμε για ιστορία, δηλαδη γεγονότα που συνέβησαν.
Δε μιλάμε για πολιτική, δε μιλάμε για ιδεολογίες, δε μιλάμε για ανθρώπους και ιδεολογίες που μας τρελένουν/αντιπαθουμε/διαφωνούμε και κυρίως δεν κρίνουμε τι ανθρωπος ειναι ο αλλος και δε βγαζουμε ταμπελοειδή συμπεράσματα. Γιατι απλά δε θέλουμε. Ολοι εχουμε αυτα που μας τρελένουν αλλα δε τα λεμε εδω.
Οποιος θέλει να μιλήσει για τετοια θεματα να παει αλλου. Εδω δε μας ενδιαφέρουν και προσωπικά με ενοχλούν τετοιες κουβέντες σε αυτο το θρεντ.

Επι του πρακτέου τωρα. Κύριε καθηγητά τι καλο μας εχετε σήμερα? Ειμαι οπλισμένος κι ετοιμος.. :dancing:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα Ιπτάμενε.Με κάλυψες απόλυτα με το προηγούμενό σου post.ΑΠΟΛΥΤΑ.Τώρα όσον αφορά κάποιο θέμα,δεν μου ρχεται κάτι,τώρα.Αν θες θέσε κάποιο εσύ ή περίμενε μην κατεβάσει κάτι η κούτρα μου. :think:

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλημερα και απο εμενα ...
θα ηθελα να ξεκαθαρισω κατι που αφορα τον Πετρο Κοκκαλη εναν Ηρωα της Εθνικης Αντιστασης
καλο θα ειναι το μισος μας για καποιον να μας αφηνει να βλεπουπε αντικειμενικα τους Προγονους του....

Ο Πέτρος Κόκκαλης (1886-1962) γεννήθηκε στη Λειβαδιά και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια της Ζυρίχης και της Βέρνης στην Ελβετία όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (1919). Εργάστηκε για ένα διάστημα στην Γερμανία στο πλάι διαπρεπών καθηγητών και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1926. Το 1929 ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1935 έγινε καθηγητής στην Ιατρική Σχολή.

Το 1942 έχασε την θέση του στο Πανεπιστήμιο λόγω της συμμετοχής του στην Αντίσταση. Συμμετείχε στην ΠΕΕΑ, την "κυβέρνηση του βουνού", ως γραμματέας (υπουργός) Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας. Μετά την Απελευθέρωση αναχώρησε στην Γαλλία το 1947 και εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Γερμανία το 1949, όπου συνέχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα. Πέθανε το 1962 στην Ανατολική Γερμανία.

ήταν μέλος του ΕΑΜ και διετέλεσε μάλιστα υπουργός κοινωνικής πρόνοιας στη "Κυβέρνηση του Βουνού"

Επιτροπή που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΕΑΜ στη Βίνιανη της Ευρυτανίας στις 10 Μαρτίου του 1944. Είχε ως σκοπό να οργανώσει τη διοίκηση της "Ελεύθερης Ελλάδας". Αποκαλούνταν και "Κυβέρνηση του Βουνού". Αυτοδιαλύθηκε λίγο πριν την απελευθέρωση στις 9 Οκτωβρίου 1944

Το Εθνικό Συμβούλιο (ή Βουλή της Κυβέρνησης του Βουνού) εξελέγη μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Απριλίου 1944 σ' όλη την Ελλάδα, για την εκλογή εκλεκτόρων και ολοκληρώθηκαν στις 30 Απριλίου με την οριστική ψήφο των εκλεκτόρων για την ανάδειξη 202 Εθνοσυμβούλων. Στις εκλογές συμμετείχαν 1.800.000 πολίτες και άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών και για πρώτη φορά εκλέγονται πέντε Ελληνίδες Βουλετές:

Μαρία Σβώλου και
η Καίτη Νισυρίου - Ζεύγου (ψηφοδέλτιο Αθήνας),
η Χρύσα Χατζηβασιλείου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (Πειραιάς),
η Μάχη Μαυροειδή (Καλαμάτα),
η Φωτεινή Φιλιππίδη (Λάρισα) και
η Ευγενία Μαυροσκότη, δασκάλα (Αιτωλοακαρνανία).

Διοίκηση και πρόσωπα
Προσωρινή Διοίκηση (10 Μαρτίου - 10 Απριλίου του 1944)

Πρόεδρος (Πρωθυπουργός) και προσωρινά Γραμματέας (υπουργός) Εξωτερικών, ο στρατηγός Ευριπίδης Μπακιρτζής
Γραμματέας Στρατιωτικών (και προσωρινός Συγκοινωνίας), ο στρατηγός Μανώλης Μάντακας,
Γραμματέας Εσωτερικών (και προσωρινός Επισιτισμού), ο Γιώργος Σιάντος
Γραμματέας Δικαιοσύνης (και προσωρινά Οικονομικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Κοινωνικής Πρόνοιας) ο Ηλίας Τσιριμώκος
Γραμματέας Γεωργίας (και προσωρινά Εθνικής Οικονομίας), ο Κώστας Γαβριηλίδης.
Τελική Σύνθεση της (10 Απριλίου 1944 - 9 Οκτωβρίου 1944)

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Σβώλος
αντιπρόεδρος και Γραμματέας Επισιτισμού Ευριπίδης Μπακιρτζής
Γραμματέας Δικαιοσύνης: Ηλίας Τσιριμώκος
Γραμματέας Εσωτερικών: Γιώργος Σιάντος
Γραμματέας Στρατιωτικών: Εμμανουήλ Μάντακας
Γραμματέας Συγκοινωνίας: Νικόλαος Ασκουτσής
Γραμματέας Οικονομικών: Άγγελος Αγγελόπουλος
Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας: Πέτρος Κόκκαλης
Γραμματέας Γεωργίας: Κώστας Γαβριηλίδης
Γραμματέας Εθνικής Οικονομίας: Σταμάτης Χατζήμπεης

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Δεν βλέπω που εκδηλώθηκε το μίσος για κάποιον,είτε για πρόγονο είτε για απόγονο.ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.Μόνο γεγονότα παρατέθηκαν.Και εδώ δεν είναι οπαδικό θρεντ κ ούτε ευελπιστεί να γίνει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ευχαριστούμε για τα στοιχεία για τον Πέτρο Κόκκαλη που παράθεσες.ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΑ.

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Δεν βλέπω που εκδηλώθηκε το μίσος για κάποιον,είτε για πρόγονο είτε για απόγονο.ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.Μόνο γεγονότα παρατέθηκαν.Και εδώ δεν είναι οπαδικό θρεντ κ ούτε ευελπιστεί να γίνει.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ευχαριστούμε για τα στοιχεία για τον Πέτρο Κόκκαλη που παράθεσες.ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΑ.
Πάντα με καλή διάθεση και πιστή σου επισημαίνω ότι σε ένα ποστάρισμα σου στην σελίδα 69 αφήνεις να εννοηθεί κάποιου είδους ίντριγκα ανάμεσα στον Άρη Βελουχιώτη τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Γεώργιο Σημίτη.....
Νόμιζα ότι ο σκοπός του Θρεντ ήταν να παραθέτουμε Στοιχειά και Ιστορικά Γεγονότα αφήνοντας έξω την Γνώμη μας και πολιτικές σκοπιμότητες.
Π.Χ την Τάδε Χρονολογία, οι Τάδε Άνθρωποι, Πολέμησαν στο Τάδε Πεδίο, με τους
Τάδε Ανθρώπους….
Και όχι Οι «κατά την Γνώμη μου Καλοί» Πολέμησαν τους «Κατά την Γνώμη μου Κακούς»…
Προφανώς έκανα λάθος,
Πάντα με καλή Πιστή…..
Ευχαριστω….

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Απο το όνομα της Ιταλικής εταιρείας που έφτιαχνε ντουφέκια κ φαινόνταν πάνω σε αυτά.Cariofila ή κάπως έτσι λεγόνταν δεν θυμάμαι καλά.Διαβάζοντας το οι Έλληνες το παραποίησαν σε καριοφίλι.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ακριβώς. Απο το ονομα του Βενετικού εργοστασίου Carlo E. Figli (καρλο και υιοί).

Ψήφισες Σαλαμίνα? Εγω Στάλιγκραντ :dancing: :rockon: :dancing: :rockon:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Πάντα με καλή διάθεση και πιστή σου επισημαίνω ότι σε ένα ποστάρισμα σου στην σελίδα 69 αφήνεις να εννοηθεί κάποιου είδους ίντριγκα ανάμεσα στον Άρη Βελουχιώτη τον Πέτρο Κόκκοι και τον Γεώργιο Σημίτη.....
Νόμιζα ότι ο σκοπός του Θρεντ ήταν να παραθέτουμε Στοιχειά και Ιστορικά Γεγονότα αφήνοντας έξω την Γνώμη μας και πολιτικές σκοπιμότητες.
Π.Χ την Τάδε Χρονολογία, οι Τάδε Άνθρωποι, Πολέμησαν στο Τάδε Πεδίο, με τους
Τάδε Ανθρώπους….
Και όχι Οι «κατά την Γνώμη μου Καλοί» Πολέμησαν τους «Κατά την Γνώμη μου Κακούς»…
Προφανώς έκανα λάθος,
Πάντα με καλή Πιστή…..
Ευχαριστω….

Πάντα με καλή διάθεση,εγραψα ότι είχαν φιλικές σχέσεις δίχως να σχολιάσω.Απλά και όμορφα έγραψα κάτι,που ήταν και ΑΛΗΘΕΙΑ.Υπάρχουν και σχετικές φώτο επί αυτού.Τους πτέρες Σημίτη κ Κόκκαλη τους έγραψα καθαρά κ μόνο επειδή ήταν πατέρες των συγκεκριμένων γνωστών σημερινών Ελλήνων,αλλιώς θα μου ήταν παντελώς αδιάφοροι.Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι γνωστός κ για τις φιλανθρωπίες του καθώς κ για τον μετριοπαθή του χαρακτήρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom