Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
σχετικα με την αφιερωση λεω τι εννοεις....

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
μαστα...
αδελφια μετα την αφιερωση του φιλου αλεξανδρου μπορειτε να συνεχισετε να βαζετε κουιζ η θεματα του σχετικου τοπικ..

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
!!!! Δηλαδή 5-6 ακόμα σαν και αυτόν να είχε η Γερμανία και θα τον κέρδιζε τον πόλεμο....

Είχε αλλα δεν ηταν ερκετοι. Οι αριθμοι ηταν ιλλιγγιώδεις.
Δεύτερος Άσσος 302, τρίτος 270 κατι, πάνω απο 100 καταρρίψεις ειχαν εκατονταδες χειριστές. Μόνο η μονάδα του Χάρτμαν (πτέρυγα JG 52) καττέριψε 11.000 αεροσκάφη σε ολη τη διάρκει του πολέμου.

Πάντως για το Ν.Ο.Α. δεν εχω καμία ιδέα.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Προφανώς ο καλός φίλος Αλέξανδρος εννοεί ότι πολλοί φίλοι έχουν αμαρτίες κ δεν διαφωνώ.Ξέρω για πολλούς κ εγώ για τις αμαρτίες τους εδώ μέσα.ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.Μπράβο Αλέξανδρε.ΜΠΡΑΒΟ.

Ν.Ο.Α.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Είχε αλλα δεν ηταν ερκετοι. Οι αριθμοι ηταν ιλλιγγιώδεις.
Δεύτερος Άσσος 302, τρίτος 270 κατι, πάνω απο 100 καταρρίψεις ειχαν εκατονταδες χειριστές. Μόνο η μονάδα του Χάρτμαν (πτέρυγα JG 52) καττέριψε 11.000 αεροσκάφη σε ολη τη διάρκει του πολέμου.

Πάντως για το Ν.Ο.Α. δεν εχω καμία ιδέα.

Το αποκάλυψα πριν σχετικά με το Ν.Ο.Α.

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Προφανώς ο καλός φίλος Αλέξανδρος εννοεί ότι πολλοί φίλοι έχουν αμαρτίες κ δεν διαφωνώ.Ξέρω για πολλούς κ εγώ για τις αμαρτίες τους εδώ μέσα.ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.Μπράβο Αλέξανδρε.ΜΠΡΑΒΟ.

Ν.Ο.Α.
τελος με αυτο!!!!!ας κρατησουμε αυτο το τοπικ εξω απο οτιδιποτε αλλο....

ιπταμενε δεν ειχανε υπeροχή τα στουκας εναντι στα συμμαχικα αεροπλανα..?

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
ιπταμενε δεν ειχανε υπeροχή τα στουκας εναντι στα συμμαχικα αεροπλανα..?

Οχι, επρεπε να εχουν εναέρια υπεροχή οι Γερμανοι για να μπορούν να κάνουν τα στούκας τις κάθετες εφορμήσεις τους. Εμοιζε λιγο και με καταδιωκτικό σχεδιαστικά, αλλα δε μπορούσε να τα βάλει πχ με σπιτφάιρ, θαντερμπολντ και μαστνγκ. Στη μαχη της Αγγλίας υπέστησαν πολλές απώλειες οταν έχαναν την εναέρια υπεροχή οι Γερμανοί. Έκαναν τρομερή δουλειά ομως στο έδαφος.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ποιος θα μου πει για τη ΄΄νύχτα των 1000 βομβαρδιστικών΄΄;

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
13 με 15 φεβρουαρίου 1945. 1100 Αμερικανικά βομβαρδιστικά ισωπεδώνουν τη Δρέσδη σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες αμάχους. 4000 τοννοι εμπρηστικών και εκρηκτικών βομβών έπεσαν. Η Δρέσδη δεν ειχε κανένα στοχο στρατιωτικής ή στρατηγικής σημασίας. Σκοπός ηταν να σπάσει το ηθικό του Γερμανικού λαου. Εμπνευστής ο διοικητής της διοίκησξς βομβαρδιστικών της ΡΑΦ

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Σόρυ για την καθυστέρηση - έπεσε δουλειά βλέπετε...

Η απάντηση της ερώτησης δόθηκε σωστά από τον Αλέξανδρο..

Το Ν.Ο.Α. πράγματι το ήξερα αλλά δε θα το θυμόμουν με τίποτα..μπράβο Νταρκ ψαγμένη η ερωτησούλα..

Σχετικά με τα καταδιωκτικά του Β ΠΠ, Μεσεσερμιτ ή κάπως έτσι δε λεγόταν το βασικό καταδιωκτικό των Γερμανών? Δεν ήταν καλύτερο απο τα σπιτφαιρ?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
13 με 15 φεβρουαρίου 1945. 1100 Αμερικανικά βομβαρδιστικά ισωπεδώνουν τη Δρέσδη σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες αμάχους. 4000 τοννοι εμπρηστικών και εκρηκτικών βομβών έπεσαν. Η Δρέσδη δεν ειχε κανένα στοχο στρατιωτικής ή στρατηγικής σημασίας. Σκοπός ηταν να σπάσει το ηθικό του Γερμανικού λαου. Εμπνευστής ο διοικητής της διοίκησξς βομβαρδιστικών της ΡΑΦ

Νομίζω ότι ήταν Αγγλικά τα βομβαρδιστικά κ πάλι νομίζω ότι έγινε πολύ νωρίτερα,μέσα στα πλαίσια αντιποίνων για τον βομβαρδισμό της Αγγλίας από τους Γερμανούς.Ως προς την πόλη συμφωνούμε.Για τα άλλα όμως έχω κάποιες αντιρρήσεις.Σίγουρα έτσι ήταν;

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Σχετικά με τα καταδιωκτικά του Β ΠΠ, Μεσεσερμιτ ή κάπως έτσι δε λεγόταν το βασικό καταδιωκτικό των Γερμανών? Δεν ήταν καλύτερο απο τα σπιτφαιρ?

Ναι, το βασικό τους καταδιωκτικό λεγόταν Μέσερσμιτ-109. Στην αρχή του πολέμου κυριάρχησε στην Ευρώπη εναντι Γαλλικών, Αγγλικών, Πολωνικών και Αγγλικών καταδιωκτικών. Μόνο οι Γιουγκοσλάβοι, που ειχαν αγοράσει μερικά απο τη Γερμανία προπολεμικά τα αντιμετώπισαν στα ισια. Στη μάχη της Αγγλίας αντιμετώπισε επιτυχώς τα χαρικέιν, οχι ομως και τα σπιτφάιρ σε κάποια ύψη. Ηταν καλύτερο σε χαμηλά ύψη απο το σπίτφάιρ και γενικά καλύτερο απο το χάρικέιν. Συνεχώς το βελτίωναν μέχρι που βγήκε το Φόκε βουλφ-190, ενα αεροσκάφος διαφορετικής φιλοσοφίας που έδωσε τρομερό πλεονέκτημα στους Γερμανούς. Υπερτερούσε σε ολα τα ύψη, πανίσχυρος κινητήρας, μεγάλος βαθμος στροφής και ισχύ πυρός. Οι Αγγλοι πονεκεφάλιασαν με αυτό, ωσπου ενα αετόπουλο σε πλήρη απώλεια προσανατολισμού πήγε και προσγειώθηκε κανονικότατα στην Αγγλία, νομίζοντας οτι ειναι στη Γαλλία!! Εκει οι Αγγλοι ανέλυσαν το μαχητικό και βελτίωσαν το σπίτφάιρ ανάλογα.
Επίσης οι Γερμανοι ηταν οι πρώτοι που έθεσαν σε υπηρεσία αεριωθούμενο μαχητικό, το Μέσερσμιτ-262.

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Ακριβέστερα, τη νύχτα βομβάρδιζαν οι Άγγλοι και τη μέρα οι Αμερικανοί. Ο Άρθουρ Χάρις, διοικητής της διοίκησης βομβαρδιστικών της Ραφ ικανοποιήθηκε οταν η Δρέσδη μετατράπηκε σε έναν τεράστιο κλίβανο όπου στο εσωτερικό του λυσσομανούσε μία πύρινη λαίλαπα ταχύτητας 250 km/h η οποία σάρωνε ολόκληρα κτίρια μέσα σε δευτερόλεπτα. Η ερυθροπυρωμένη άσφαλτος έλυωνε και όσοι έτρεχαν αλλόφρονες επάνω της φλέγονταν από τα πόδια προς τα πάνω. Μέσα στην πύρινη κόλαση πολλοί πίστεψαν ότι η μόνη σωτηρία από την απανθράκωση θα ήταν ο ποταμός Έλβας που διέτρεχε την πόλη. Αλλά όσοι έπεφταν στον ποταμό διαπίστωναν αμέσως ότι ο φώσφορος των εμπρηστικών βομβών εξακολουθούσε να αναφλέγεται ακόμη και στην επιφάνεια του νερού. Φρίκη γενικότερα.

Πτέραρχος Σερ Άρθουρ Χάρρις –γνωστότερος ως “Bomber” ή “Butcher” (Χασάπης) Χάρρις, αρχηγός της Διοίκησης Βομβαρδιστικών της RAF 1942-45 και ο πρώτος υλοποιητής του δόγματος του στρατηγικού βομβαρδισμού. Αναμφίβολα μία από τις κυρίαρχες φυσιογνωμίες του πολέμου η οποία απασχολεί τους ιστορικούς μέχρι σήμερα. Κατά τον Α΄ΠΠ υπηρέτησε ως πιλότος στην αεροπορία και την εποχή του μεσοπολέμου διοίκησε αρκετές μονάδες βομβαρδιστικών, διακρινόμενος πάντοτε για την τεχνογνωσία και το οργανωτικό του πνεύμα. Υπήρξε ένας αποτυχημένος στρατηγικός νους, αλλά ένας επιτυχημένος διοικητής: αν και οι στόχοι του ήταν λανθασμένοι, κατάφερε να πείσει τους άνδρες του ότι θα κέρδιζαν τον πόλεμο και παρά τις βαριές τους απώλειες, εκείνοι του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη. Οργάνωσε μονάδες, σχεδίασε τακτικές και μέσα σε ελάχιστους μήνες μετέτρεψε την Διοίκηση Βομβαρδιστικών της RAF από ένα αξιοθρήνητο σώμα σε ένα όπλο τρόμου. Αν και τα βομβαρδιστικά του υπέστησαν βαρύτατες απώλειες, ο Χάρρις ήταν πάντοτε το “αγαπημένο παιδί” του Τσώρτσιλ, ο οποίος του υπέδειξε το έγκλημα της Δρέσδης. Μετά όμως την διεθνή κατακραυγή που προκλήθηκε φρόντισε να αποστασιοποιηθεί, αφήνοντας τον πρώην προστατευόμενό του να φέρει μόνος το στίγμα του υπεύθυνου της καταστροφής. Ο Χάρρις επωμίσθηκε αδιαμαρτύρητα, σχεδόν πρόθυμα, την ευθύνη αυτή για την οποία ποτέ δεν ένιωσε την παραμικρή τύψη. «Όποιος νιώθει τύψεις για την Δρέσδη χρειάζεται ψυχίατρο!», δήλωσε χαρακτηριστικά. Μετά την λήξη του πολέμου αντικαταστάθηκε και έκτοτε δεν του δόθηκε καμία άλλη διοίκηση ή κάποιος τιμητικός τίτλος. Το 1946 αποσύρθηκε πικραμένος στην Ν. Αφρική όπου εργάσθηκε ιδρύοντας μία δική του εταιρεία. Το 1953 επέστρεψε στην Αγγλία και πέθανε στις 5 Απριλίου 1984 σε ηλικία 92 ετών, αμετανόητος για όλα.

Στην δίκη της Νυρεμβέργης, ο πρώην αρχηγός της Luftwaffe Χέρμαν Γκαίρινγκ , μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε και για την «…δολοφονική επιχείρηση του βομβαρδισμού του Κόβεντρυ» (με τους 380 νεκρούς). Όταν το άκουσε ένας Βρετανός αξιωματικός, ψιθύρισε στον διπλανό του: «Τι ανοησία! Σκέψου ο συνήγορος του Γκαίρινγκ να θυμηθεί τον Χάρρις!». 

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Για εκδίκηση για το βομβαρδισμό των πόλεων τους οι Αγγλοι απο το 1940 ειχαν βομβαρδίσει το Βερολίνο και άλλες πολεις.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τέσπα .Πολύ ενδιαφέροντα θέματα πιάσαμε.Πολύ όμορφα.Μου αρέσουν αυτά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αεροναυμαχία όλων των εποχών;;
Εύλογα ,αυτού του είδους η μάχη έγινε στον Β'Παγκόσμιο πόλεμο.

Και θέλω κ την μεγαλύτερη ναυμαχία όλων των εποχών,από πλευράς συνόλου εκτοπίσματος των πλοίων.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Γεια σας και από μένα φίλοι μου, με το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ θρεντ του σάιτ (γνώμη μου πάντα !).
Να πώ κάτι για το αεριωθούμενο μαχητικό της Γερμανίας:
Αν είχε προλάβει να παράγει αρκετά.....θα έιχε αλλάξει η ροή του πολέμου.
Όπως επίσης, να σας θυμίσω τους V-2 πυραύλους....είχαν μικρή ακρίβεια , και γι αυτό έκαναν μόνο για βομβαρδισμό μεγάλων στόχων(πόλεων π.χ.).
Αν είχαν προλάβει να τους βελτιώσουν.....δεν θέλω να σκέφτομαι την κατάληξη του πολέμου.

Το Ν.Ο.Α. , ομολογώ πως δεν το γνώριζα, αλλά ρε συ σκοτεινέ........τηλεγραφήματα στο Βυζάντιο δεν υπήρχαν....μηνύματα με αγγελιοφόρους έστελναν.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Εντάξει ΗΜΕΡΟΒΑΤΗ.Εντάξει.Μηνύματα εννοούσα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom