Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Τα λέμε πιο μέτα φιλαράκια...τώρα πρέπει να την κάνω.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Κάντην.πάντως ότι γράφω το θυμάμαι απέξω όταν τα γράφω.Για αυτό ίσως κ κάνω πολλά λάθη.

Και επειδή πάντα τηρώ τις υποσχέσεις μου το γράφω:

ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η Α.Ε.Κ.

Εννοώ όμως την Αθλητική Ένωση Κυτίου,την Α.Ε.Κ. δηλαδή της Κύπρου. :2funny: :2funny: :2funny:

Sorry φίλοι Κύπριοι.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Με την ευκαιρία, να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φίλους, γιατί λόγω μεγάλης πίεσης στη δουλειά, δεν έχω χρόνο.
Και δεν μπορώ να συμμετέχω όσο θα ήθελα...ιδίως στο παρόν θρεντ.

Μια από τα ίδια και΄γω φίλοι.
Χαιρετώ τα εκλεκτά μέλη της μπουρδελοκοινότητας που του δίνουν και καταλαβαίνει του thread, και με χαρά βλέπω πως αρχίσατε να ασχολείστε με Όμηρο που είναι και το θέμα της πρώτης μας εργασίας φέτος στο μάθημα στο ΕΑΠ
Κανονίστειτε να σας βάλω στην βιβλιογραφία :2funny:
Να λινκάρω τίποτα ή γίνομαι σπαστικός;
Και όποιος έχει κάτι ολοκληρωμένο να προσφέρει τον περιμένω στο σαϊτ της υπογραφής μου να του δώσουμε "χώρο" διότι
Ζητούνται συγγραφείς και ποιητές, ιστορικοί και ζωγράφοι, σκηνοθέτες και νεραϊδόψυχοι μα κυρίως άνθρωποι με ΓΝΩΜΗ και ΑΠΟΨΗ
:)   
Καλά να περνάτε μάγκες :rockon:

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Η σημαία της Τουρκίας δεν είναι ακριβώς ημισέληνος.Είναι μια σελήνη γεμάτη κατά το 1/4.Ήταν η φάση του φεγγαριού εκείνη που υπήρχε στις 29 Μαϊου 1453-ημέρα κατάληψης της Κωνσταντινούπολης.
Έστω και καθυστερημένα προς αποκατάσταση της αλήθειας. Αυτό που αναφέρει ο σκοτεινός σύντροφος είναι ένας μύθος.Και υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την τουρκική σημαία, μια από τις παλαιότερες στον κόσαμο, Στην πραγματικότητα όταν κατελήφθη η Πόλη οι Οθωμανοί κατακτητές είχαν διάφορες σημαίες (μπαϊράκια) τα περισσότερα με πρασινο χρώμα. Η βασική μορφή της τουρκινής σημαίας υιοθετήθηκε επί Σελήμ ΙΙΙ το 1793, όταν αντικαταστάθηκε το πράσινο χρώμα στη σημαία (που έμεινε σε χρήση από το ναυτικό) με την ημισέληνο (δηλ τη γραφική απεικόνιση του 1/4 της σελήνης)με ενα πολυάκτινο αστέρι. Η σημαία με τον πεντάκτινο αστέρα χρησιμοποιήθηκε το πρώτον το 1844 και ως επίσημη σημαία του τουρκικού κράτους καθιερώθηκε το 1923 επί Ατατούρκ.
Η ημισέληνος μπορεί να υιοθετήθηκε από τους μουσουλμάνους και να κατέστη ένα ισχυρό διακριτικό γνώρισμα αυτών όμως χρησιμοποιήθηκε πολακις ως έμβλημα ΠΡΟ της εμφάνισης του Μωαμεθανισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημαία του Βυζαντίου την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (προ Κων/νου Α δηλ.) που απεικονίζεται η ημισέληνος, έμβλημα της Αρτέμιδος (τότε) πολιούχου της πόλης, την οποία και παραθέτω.

Συνημμένα

• Byzantium.JPG
    Byzantium.JPG
    13,5 KB · Εμφανίσεις: 21
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα στο πιο κουλτουριάρικο θρεντ του φόρουμ. :2funny:

Ποιος θα μου πει τι σημαίνει Ν.Ο.Α.;
Και που συνήθως εμφανιζόταν;

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Πολύ καλημέρα στην ομήγυρη.

Μια σύγχρονη ερωτησούλα: Ποιός ηταν ο μεγαλύτερος άσσος καταδιωκτικών (περισσότερες καταρρίψεις) του κόσμου και πόσσες καταρρίψεις είχε πετύχει?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Θυμάμαι νομίζω το παρατσούκλι του.O ''Kόκκινος Βαρώνος΄΄ δεν ήταν;

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Θυμάμαι νομίζω το παρατσούκλι του.O ''Kόκκινος Βαρώνος΄΄ δεν ήταν;
Ο Κόκκινος Βαρώνος ήταν ο μεγαλύτερος άσσος του Αππ με 83 κατταρίψεις Γαλλικών και Βρεττανικών αεροσκαφών. Ολων των εποχών ηταν στον Βππ.

Πάντως Ν.Ο.Α. ....δε μου θυμίζει κάτι. Με ναυτικό πρέπι να έχει σχέση και αποβάσεις ισως?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Δεν το ξέρω σχετικά με τους ''άσσους΄΄.Η αεροπορία δεν είναι το φόρτε μου.Πάντως το Ν.Ο.Α. έχει να κάνει με το Βυζάντιο.

Πώς τα μπλέξαμε πάλι,Β'Παγκόσμιο πόλεμο,Βυζάντιο κ.λ.π. :headbang:

Ιπτάμενος

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
16
Λοιπόν, το παίρνει το ποτάμι: Ο Γερμανός Ερικ Χάρτμαν, 352 κατταρίψεις σε βάρος Σοβιετικών αεροσκαφών, επι το πλείστον καταδιωκτικών. Αιχμαλωτίστηκε απο τους Σοβιετικούς και κατηγορήθηκε οτι απο τον τεράστιο όγκο πυρομαχικών που χρησιμοποίησε για να κάνει ολες αυτες τις καταρρίψεις, κάποια θα πέσαν στο έδαφος και θα σκότωσαν άοπλους πολίτες, αρα ειναι εγκληματίας πολέμου (για τρελα σου λέω!!). Φυλακίστηκε μέχρι το 1955 οπότε και γύρισε στη Γερμανία. Τότε τον πήραν οι Αμερικανοί για εκπαιδευτή στην Αεροπορία τους.

Μηπως Ν.Ο.Α. έγραφε και η σημαία του καπετάν Φλαντανελά?

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Λοιπόν, το παίρνει το ποτάμι: Ο Γερμανός Ερικ Χάρτμαν, 352 κατταρίψεις σε βάρος Σοβιετικών αεροσκαφών, επι το πλείστον καταδιωκτικών.

!!!! Δηλαδή 5-6 ακόμα σαν και αυτόν να είχε η Γερμανία και θα τον κέρδιζε τον πόλεμο....

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
ΟΧΙ.Περιμένω κ τους άλλους φίλους μπας κ το βρουν.Νόμιζα ότι είναι εύκολο. :think:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ζουρπένκο δεν το ξέρεις ρε συ το Ν.Ο.Α.;;;εκπλήσσομαι :o :o :o

zourpenko

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Δεν το γνωριζω, περιμένω με ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί...

Μέχρι τότε ας βάλω κ εγω μια ερωτηση..

Ποια είναι η φράση που αναρτησε στην Αγια-Σοφια ο Ιουστινιανός και διαβάζεται και κανονικά και ανάποδα?

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
για πες?εχει ενδιαφερον!!!!

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Νίψον Ανομήματα, μή μόναν Όψιν”*. * (ξέπλυνε τις αμαρτίες σου, όχι μόνον το πρόσωπό σου).
αφιερωμενο σε πολλους εδω μεσα!!!!!!!

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Νίψον Ανομήματα, μή μόναν Όψιν”*. * (ξέπλυνε τις αμαρτίες σου, όχι μόνον το πρόσωπό σου).
αφιερωμενο σε πολλους εδω μεσα!!!!!!!
τι εννοεις?

για πες και εσυ ρε deark τι ειναι το νοα..?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ν.Ο.Α.:Νικά Ο Αετός
Ήταν συνθηματικό του Βυζαντινού στρατού και συνόδευε τα τηλεγραφήματα εκείνα που ως σκοπό είχαν την κινητοποίηση του στρατού για εκστρατεία.Γραφόταν συνθηματικά(Ν.Ο.Α.) σε περίπτωση που έπεφτε στα χέρια του εχθρού να μην καταλάβουν τι σήμαινε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom