Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

gp07

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
35
Πόντοι
16
Εισαι ψευτης και πανασχετος. Οι ανταρτες επιασαν περιπου 60 Γερμανους αιχμαλωτους μετα τη μαχη της Κερπινης. Τους κρατησαν περιπου 2 μηνες και τους σκοτωσαν λιγο εξω απο τα Καλαβρυτα οταν πλεον οι διαπραγματευεις για ανταλαγη τους με αιχμαλωτους ανταρτες που κρατουνταν στην Πατρα απο Γερμανους ειχαν διακοπει. Ενταξη να γραφουμε μαλακιες αλλα οχι να γραφουμε την ιστορια οπως μας βολευει.

Οσον αφορα τις εκτελεσεις δικιο εχεις κι εσυ αλλα και ο προλαλησας. Δεν με νοιαζει αν εφαγαν οι Ελασιτες 60 Η 70 Γερμανους , καλλα τους εκαναν δυναμεις κατοχης στη χωρα μου ηταν ανεξαρτητα αν τους γουσταρω η οχι σαν λαο. Η ντροπιαστικη εκτελεση (μετα ευνουχισμου ) των δυο αξιωματικων ειναι κι αυτη αληθινη. Τα απανθρωπα αντιποινα ειναι κι αυτα αληθεια. Δεν υπερασπιζουμε τους Γερμανους αν αναλυουμε τους λογους βασει των οποιων λειτουργησαν . Αυτο ομως που ειναι ασυγχωρητο ειναι οτι οι ψευτοπαληκαραδες του ΕΛΑΣ αφησαν τον αμαχο πληθυσμο απροστατευτο αφου (καλλως ή κακως) εκαναν οτι εκαναν και ενω γνωριζαν τι θα ακολουθουσε. Αυτο δεν αλλαζει. Φαινεται ομως οτι ο ομοφυλοφιλος και παιδεραστης Βελουχιωτης μαλλον ειχε να οργανωσει καποιο παιδομαζωμα ( αυτα τα εκανε αργοτερα βεβαια) ή σκοπευε να συγκρουστει με δυναμεις του ΕΔΕΣ εκεινη την περιοδο..

Επισκέπτης
Όντως για τη σφαγή των Καλαβρύτων ευθύνονται οι Κομμουνιστές. Επιτέθηκαν άνανδρα όπως πάντα σε δύο Γερμανούς αξιωματικούς και τους σκότωσαν παρά την προειδοποίηση των Γερμανών πως αν κάνουν κάτι τέτοιο θα ξεκληρίσουν σε αντίποινα ολόκληρες κοινότητες.
Ψιλογερμανοτσολια σε κοβω Σταματη
Θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει,Eskiya.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Κατεβαλε παντως φιλοτιμες προσπαθειες, ομολογω. Αλλα οπως λες, η χαρα νικησε

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.460
Πόντοι
216
Οσον αφορα τις εκτελεσεις δικιο εχεις κι εσυ αλλα και ο προλαλησας. Δεν με νοιαζει αν εφαγαν οι Ελασιτες 60 Η 70 Γερμανους , καλλα τους εκαναν δυναμεις κατοχης στη χωρα μου ηταν ανεξαρτητα αν τους γουσταρω η οχι σαν λαο. Η ντροπιαστικη εκτελεση (μετα ευνουχισμου ) των δυο αξιωματικων ειναι κι αυτη αληθινη. Τα απανθρωπα αντιποινα ειναι κι αυτα αληθεια. Δεν υπερασπιζουμε τους Γερμανους αν αναλυουμε τους λογους βασει των οποιων λειτουργησαν . Αυτο ομως που ειναι ασυγχωρητο ειναι οτι οι ψευτοπαληκαραδες του ΕΛΑΣ αφησαν τον αμαχο πληθυσμο απροστατευτο αφου (καλλως ή κακως) εκαναν οτι εκαναν και ενω γνωριζαν τι θα ακολουθουσε. Αυτο δεν αλλαζει. Φαινεται ομως οτι ο ομοφυλοφιλος και παιδεραστης Βελουχιωτης μαλλον ειχε να οργανωσει καποιο παιδομαζωμα ( αυτα τα εκανε αργοτερα βεβαια) ή σκοπευε να συγκρουστει με δυναμεις του ΕΔΕΣ εκεινη την περιοδο..
Nα συμπληρώσω πως ο Θανάσης Κλάρας (αυτός που οι θαυμαστές του αποκαλούν Άρη Βελουχιώτη), ήταν εκληματίας και πρώην κατάδικος του κοινού ποινικού δικαίου. Το ίδιο το ΚΚΕ αποκάλυψε πως ήταν αδερφάρα και ο Ριζοσπάστης τον αποκαλούσε Μιζέρια! Τελικά το ΚΚΕ τον διέγραψε και οδήγησε ένοπλα τμήματα εναντίον του προκειμένου να τον δολοφονήσουν. Τελικά, αυτοκτόνησε ή κατ' άλλους τον φάγαν τα συντρόφια του. Έτσι απαλαχτήκαμε από τον Θανάση Κλάρα (γνωστό με το καλλιτεχνικό του Άρης Βελουχιώτης), το χειρότερο προδότη στην ιστορία, ισάξιο του αρχαίου Εφιάλτη.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Με τις ανοησίες που ασχολούμαστε, έχουμε ξεχάσει την ιστορία...
Έστω και με καθυστέρηση, να θυμίσω την 30ή  Μαρτίου 1282...

Θυμάται κανείς τί προσωνύμιο έχει δοθεί στην εν λόγω ημερομηνία; :think:

Σικελικός εσπερινός?

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Με τις ανοησίες που ασχολούμαστε, έχουμε ξεχάσει την ιστορία...
Έστω και με καθυστέρηση, να θυμίσω την 30ή  Μαρτίου 1282...

Θυμάται κανείς τί προσωνύμιο έχει δοθεί στην εν λόγω ημερομηνία; :think:

Σικελικός Εσπερινός. ΝΑΙ. :dancing:

Σφαγή των Γάλλων με αφορμή παρενόχλησης ντόπιας από Γάλλο ιππότη. Μάλλον είχαν ανακατευτεί οι Παλαιολόγοι που (ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ) είχαν προηγούμενα με τους Γάλλους, που είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη το 1204 (1261 ανάκτηση) και ουσιαστικά διέλυσαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκτατορία.

Επισκέπτης
Sir Steven Runciman:"Σικελικοι Εσπερινοι",Εκδοσεις Παπαδημα.

Καλογραμμενο,οπως και ολα τα Ρανσιμανικα.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
η διδασκαλία τής ελληνικής ιστορίας πρέπει νά γίνετε βάσει ντοκουμέντων όπως εγγράφων,απομνημονευμάτων καί λαικής παράδοσης όπως τραγούδια κλπ.. άνθρώπων πού ζήσαν εκείνη τήν εποχή όπως απομνημονεύματα κασομούλη,σπηρομήλιου,μακρυγιάννη κλπ αρχεία διαφόρων κοινοτήτων ,αλληλογραφία επισήμων κλπ καί όχι βάσει συμπερασμάτων ιστορικών μεταγενέστερων χρόνων πού επιρεαζόμενοι από πολιτικές καταστάσεις τής εποχής τους καί ακρέες ιδεολογίες μάς .εχουν κάνει πλύσει εγκεφάλου
έχουν κρυφτεί από ιστορικούς βασικότατες πτυχές όπως η πυρποληση τού ελληνικού στόλου από τόν μιαούλη,ο εμφύλιος΄καταστροφικός πόλεμος καί έχουν δοθεί εμφάσεις σέ γεγονότα αλλές φορές σωστά άλλες φορές λάθος μέ κορυφέο τήν ημερομηνία έναρξης τού αγώνα
θά ήθελα νά διαβάσετε τί έχω γράψει εάν δέν σάς κάνει κόπο στό θριτ 25 η μαρτίου 1826 η μάχη τής κλείσοβας η μεγάλη ευκαιρία...είναι μία από τίς πλέον εποικές μάχες τής ελληνικής ιστορίας πού έχει αποκρυφτεί από πολλους ιστορικούς καί πού ακόμα καί τούρκοι ιστορικοί μένουν κατάπληκτοι από τήν παράληψη..
Σωστο΄ς ο Κοπρονις. Μη ξεχναμε οτι ενας απο τους λογους που ο Ιμπραιμ καταφερε να ελενξει το Μορια ηταν γιατι οι κατοικοι της Τριπολεως και η " Κυβερνηση " αρνηθηκαν να γκρεμισουν τα τειχη της πολης γιατι φοβηθηκαν οτι ο βαθυτερος λογος που ο Γερος ζητησε κατι τετοιο ήταν για να κανει πλιατσικο και να τους εκδικηθει για τη φυλακιση του.[/u] Η αληθεια ειναι οτι ο Κολοκοτρωνης γνωριζοντας την στρατηγικη θεση της Τριπολης καταλαβε οτι ο Ιμπραημ θα φροντιζε να την καταλαβει και απο εκει να εξαπολυει επιθεσεις σε ολη την Πελοπονησο αποκοπτοντας τις περιοχες μεταξυ τους και εμποδιζοντας τους  Μοραιτες οπλαρχηγους να ενωθουν και να συγκεντρωσουν στρατο. Απο την αλλη αν τα τειχη ειχαν καταστραφει ο Ιμπραημ θα εμενε στο κεντρο της Πελλοπονησου με ενα τεραστιο στρατο ακαλυπτος και εβαλωτος απο ολες τις πλευρες, αποκομμενος απο οποιαδηποτε βοηθεια θα μπορουσε να φτασει απο τη θαλασσα.
Και οπως ειπε και ο ιδιος ο Κολοκοτρωνης " τοτε ξερω εγω κατατοπια να σταθω και να τους χτυπησω που ουτε το ιππικο του Ιμπραιμ ουτε οι φραγκοι αξιωματικοι και τα κανονια τους θα μπορεσουν να σταθουν και να πολεμησουν."

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Sir Steven Runciman:"Σικελικοι Εσπερινοι",Εκδοσεις Παπαδημα.

Καλογραμμενο,οπως και ολα τα Ρανσιμανικα.

+1000 για το βιβλίο...
Όπου βρείτε βιβλίο του Ράνσιμαν, το αγοράζετε με κλειστά μάτια  :rockon:

Σικελικός Εσπερινός. ΝΑΙ. :dancing:

Σφαγή των Γάλλων με αφορμή παρενόχλησης ντόπιας από Γάλλο ιππότη. Μάλλον είχαν ανακατευτεί οι Παλαιολόγοι που (ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ) είχαν προηγούμενα με τους Γάλλους, που είχαν καταλάβει την Κωνσταντινούπολη το 1204 (1261 ανάκτηση) και ουσιαστικά διέλυσαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκτατορία.

Ουσιαστικά, ο Μιχαήλ Παλαιολόγος, που φέρεται ως ο κύριος υποκινητής των γεγονότων, θέτει τέλος στα σχέδια του Καρόλου του Ανζού - αδελφού του Αγίου Λουδοβίκου της Γαλλίας - να διεκδικήσει το Βυζαντινό θρόνο...

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Nα συμπληρώσω πως ο Θανάσης Κλάρας (αυτός που οι θαυμαστές του αποκαλούν Άρη Βελουχιώτη), ήταν εκληματίας και πρώην κατάδικος του κοινού ποινικού δικαίου. Το ίδιο το ΚΚΕ αποκάλυψε πως ήταν αδερφάρα και ο Ριζοσπάστης τον αποκαλούσε Μιζέρια! Τελικά το ΚΚΕ τον διέγραψε και οδήγησε ένοπλα τμήματα εναντίον του προκειμένου να τον δολοφονήσουν. Τελικά, αυτοκτόνησε ή κατ' άλλους τον φάγαν τα συντρόφια του. Έτσι απαλαχτήκαμε από τον Θανάση Κλάρα (γνωστό με το καλλιτεχνικό του Άρης Βελουχιώτης), το χειρότερο προδότη στην ιστορία, ισάξιο του αρχαίου Εφιάλτη.
Και μονο που μπερδευεις τον Βελουχιωτη  με το ΚΚΕ και τον Σταλιν, εισαι εκτος θεματος.Ας μας πεις καλητερα εσυ ή το αλλο το αστερι που μιλησε πιο πανω για παιδομαζωμα γιατι αραγε ο ΕΛΑΣ πολεμαγε τον ΕΔΕΣ?

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.460
Πόντοι
216
Και μονο που μπερδευεις τον Βελουχιωτη  με το ΚΚΕ και τον Σταλιν, εισαι εκτος θεματος.Ας μας πεις καλητερα εσυ ή το αλλο το αστερι που μιλησε πιο πανω για παιδομαζωμα γιατι αραγε ο ΕΛΑΣ πολεμαγε τον ΕΔΕΣ?
Προβοκατόρικη ερώτηση αλλά θα σου απαντήσω. Σκοπός του Κλάρα και όλων των μελών της συμμορίας που ονομαζόταν ΕΛΑΣ ήταν να καταλάβουν την εξουσία και να αντικατασταθούν οι Ναζί από τους Σοβιετικούς. Και δεν ενοοώ στρατιωτικά, αλλά να ανήκει η Ελλάδα στην επιρροή της ΕΣΣΔ. Στα αρχίδια τους η ελεύθερη Ελλάδα, το μόνο που θέλαν ήταν να ελέγχει την Ελλάδα η ΕΣΣΔ. Για αυτό πολεμούσαν το Ζέρβα. Μοιραία κάποτε, αργά ή γρήγορα, οι Γερμανοί θα φεύγανε. Πολεμώντας και εξουδετερώνοντας τον ΕΔΕΣ εξασφάλιζε ο ΕΛΑΣ ότι μετά την απελευθέρωση δεν θα είχε κανένα εμπόδιο να σφετεριστεί την εξουσία. Ευτυχώς δεν τους βγήκε και συνετρίβησαν στην εποποιία στο Γράμμο και στο Βίτσι, που αποτελεί λαμπρή σελίδα στη νεώτερη ιστορία, καθώς έτσι δεν γίναμε Αλβανία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουκρανία, Γεωργία κλπ Δυστυχώς για σένα ο Κλάρας και το ΚΚΕ συνδέονται άμεσα. Μέλος του ήταν ο Κλάρας και ταυτόχρονα ήταν τεράστιος θαυμαστής του πατερούλη αιμοσταγή παράφρονα Στάλιν. Ο ΕΔΕΣ αλλά και κάποιες άλλες οργανώσεις έκαναν Εθνική Αντίσταση στην τριπλή κατοχή και όχι ο Κλάρας ή οι γελοίοι, σύμφωνα με το Λεωνίδα Κύρκο, Βαφειάδης και Σαράφης.

cockpit

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Χωρίς να είμαι κομμουνιστής πιστεύω ότι τα βλέπεις λίγο μονόπλευρα τα πράγματα φίλε μου. Πρώτον ο κλαρας ήταν υπαξ του ελληνικού στρατού και μάλιστα πολέμησε στην Πίνδο. Δεύτερον το θέμα με το κκε έγινε καθαρά και μόνο για τη στάση του μετά τα Δεκεμβριανά. Πάει αυτό. Εγώ αλλού θέλω να επικεντρωθώ.
Το πρώτο που θέλω να σε ρωτήσω είναι σε ενδεχόμενη νέα κατοχή (από οποιοδήποτε) εσύ θα μείνεις άπραγος και συνεργάτης των εισβολέων (όπως έκαναν αυτοί που φαίνεται ότι υπερασπίζεις) ή θα πιάσεις τα όπλα;; Δεύτερον αν τελικά έκανες το δεύτερο και έληγε η κατοχή και τελικά έβλεπες τους πρώτους να έχουν την εξουσία (ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) τί θα έκανες;;; 
Το θέμα μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ μήπως υποκινήθηκε από τους ίδιους τους φίλους σου (τους αγγλους); Τι οδήγησε το κκε σε αποχή το 46;;; Γιατί ο ίδιος ο Πλαστήρας (τρισμέγιστος) είχε δηλώσει το 46 ότι με την υπάρχουσα τρομοκρατία θα ανέβει και αυτός στα βουνά;; Μήπως ο ίδιος ο εμφύλιος υποκινήθηκε από αμέρικα;; Πως αλλιώς θα έπιανε τόπο το σχέδιο μάρσαλ. Μήπως οι "δικοί σου" ήταν το ίδιο προδότες με τους κκεδες;; Μήπως τα επόμενα χρόνια οι Έλληνες δεν πήγαν μετανάστες σε άλλες χώρες λόγω της φτώχειας;; Μήπως από το 46 και μετά σήκωσες ποτέ κεφάλι;;;
Είμαι σίγουρος ότι όταν ο σημίτης είπε το αλησμόνητο ευχαριστώ τους αμερικάνους τον έβρισες. Τους αντικομμουνιστές γιατί δεν τους βρίζεις;; Μήπως έπρατταν με εθνική συνείδηση;; Ή μήπως η Ελλάδα ανέπνεε με έναν αγγλικο και έναν αμερικάνικο πνεύμονα;;;
Για εμένα προσωπικά ο εμφύλιος αποτελεί την μεγαλύτερη ντροπή και κατάντια αυτού του αιώνα. Μπορεί να σκοτωνόντουσαν συγγενείς μόνο και μόνο επειδή άλλος ήταν ρωσόφιλος και άλλος αμερικανόφιλος. ¨Ομως ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν αποδείχτηκε πατριώτης. Όλοι ήταν ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η τότε αριστερά έκανε μέγα λάθος που εστερνίστηκε τους Ρώσους. Έπρεπε να προβλέψει τις μελλοντικές εξελίξεις στο παγκόσμιο διπλωματικό τοπίο. Εκεί έχασε το παιχνίδι. Το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών απέδειξαν ποιοι είναι κατά την κατοχή.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Χωρίς να είμαι κομμουνιστής πιστεύω ότι τα βλέπεις λίγο μονόπλευρα τα πράγματα φίλε μου. Πρώτον ο κλαρας ήταν υπαξ του ελληνικού στρατού και μάλιστα πολέμησε στην Πίνδο. Δεύτερον το θέμα με το κκε έγινε καθαρά και μόνο για τη στάση του μετά τα Δεκεμβριανά. Πάει αυτό. Εγώ αλλού θέλω να επικεντρωθώ.
Το πρώτο που θέλω να σε ρωτήσω είναι σε ενδεχόμενη νέα κατοχή (από οποιοδήποτε) εσύ θα μείνεις άπραγος και συνεργάτης των εισβολέων (όπως έκαναν αυτοί που φαίνεται ότι υπερασπίζεις) ή θα πιάσεις τα όπλα;; Δεύτερον αν τελικά έκανες το δεύτερο και έληγε η κατοχή και τελικά έβλεπες τους πρώτους να έχουν την εξουσία (ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) τί θα έκανες;;; 
Το θέμα μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ μήπως υποκινήθηκε από τους ίδιους τους φίλους σου (τους αγγλους); Τι οδήγησε το κκε σε αποχή το 46;;; Γιατί ο ίδιος ο Πλαστήρας (τρισμέγιστος) είχε δηλώσει το 46 ότι με την υπάρχουσα τρομοκρατία θα ανέβει και αυτός στα βουνά;; Μήπως ο ίδιος ο εμφύλιος υποκινήθηκε από αμέρικα;; Πως αλλιώς θα έπιανε τόπο το σχέδιο μάρσαλ. Μήπως οι "δικοί σου" ήταν το ίδιο προδότες με τους κκεδες;; Μήπως τα επόμενα χρόνια οι Έλληνες δεν πήγαν μετανάστες σε άλλες χώρες λόγω της φτώχειας;; Μήπως από το 46 και μετά σήκωσες ποτέ κεφάλι;;;
Είμαι σίγουρος ότι όταν ο σημίτης είπε το αλησμόνητο ευχαριστώ τους αμερικάνους τον έβρισες. Τους αντικομμουνιστές γιατί δεν τους βρίζεις;; Μήπως έπρατταν με εθνική συνείδηση;; Ή μήπως η Ελλάδα ανέπνεε με έναν αγγλικο και έναν αμερικάνικο πνεύμονα;;;
Για εμένα προσωπικά ο εμφύλιος αποτελεί την μεγαλύτερη ντροπή και κατάντια αυτού του αιώνα. Μπορεί να σκοτωνόντουσαν συγγενείς μόνο και μόνο επειδή άλλος ήταν ρωσόφιλος και άλλος αμερικανόφιλος. ¨Ομως ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν αποδείχτηκε πατριώτης. Όλοι ήταν ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Η τότε αριστερά έκανε μέγα λάθος που εστερνίστηκε τους Ρώσους. Έπρεπε να προβλέψει τις μελλοντικές εξελίξεις στο παγκόσμιο διπλωματικό τοπίο. Εκεί έχασε το παιχνίδι. Το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών απέδειξαν ποιοι είναι κατά την κατοχή.
Δεν μπηκα καν στον κοπο να του απαντησω. Αλλωστε το θεμα εχει αναλυθει διεξοδικα στο παρελθον. Ειδικα το θεμα με τους Αγγλους και τον περιεργο ρολο που επαιξαν στην Αντισταση. Θα συμπληρωσω απλως πως εκτος απο τους δεξιους και τους αριστερους, θυματα αυτης της ξεφτιλας που ονομαζεται Εμφυλιος ηταν και οσοι δεν πηραν θεση σε καποιο στρατοπεδο και δολοφονηθηκαν και απο τους μεν και απο τους δε γιατι απλως δεν συμφωνουσαν με το αιματικυλισμα

Επισκέπτης
Όντως για τη σφαγή των Καλαβρύτων ευθύνονται οι Κομμουνιστές. Επιτέθηκαν άνανδρα όπως πάντα σε δύο Γερμανούς αξιωματικούς και τους σκότωσαν παρά την προειδοποίηση των Γερμανών πως αν κάνουν κάτι τέτοιο θα ξεκληρίσουν σε αντίποινα ολόκληρες κοινότητες. Φυσικά οι κομμουνιστές δεν νοιάζονταν για τον ελληνικό λαό και επιτέθηκαν 100 άτομα στους δύο και τους σκότωσαν. Αυτό φυσικά δεν είναι αντίσταση. Δεν έχασε ο Χίτλερ τον πόλεμο επειδλη οι ελασίτες σκότωναν που και που κανά Γερμανό. Άλλωστε οι ελασίτες κυρίως σκότωναν Έλληνες δεξιούς και όχι Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους. Τα αντίποινα των Γερμανών ήταν φοβερά, καθώς εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων, ενώ επιχείρησαν να κάψουν ζωντανά τα γυναικόπεδα που γλίτωσαν τελικά εξαιτίας ενός πονόψυχου Γερμανού αξιωματικού.
β)Φυσικά και υπήρξαν τα γκούλαγκ. Ήταν ο χειρότερος τόπος εξορίας. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ έμοιζαν με παιδική χαρά μπροστά τους. Υπάρχουν πολλά βιβλία που περιγράφουν αναλυτικά. Τα ΚΚ τα απαρνιούνται γιατί ακόμα είναι σταλινικά. Και κυρίως το ελληνικό κκ.
Συγνώμη ρε φίλε!!Τι λες τώρα???Αν δεν δεχτούμε οτι ο ΕΛΑΣ ήταν αυτός που έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην ήττα των Γερμανών...έπαιξε σε πολυ μεγάλο βαθμό τότε!!Ήταν αυτός που μπόρεσε να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τότε(αριστερούς,Κομμουνιστές κ.α)όταν οι άλλοι οι <<πατριώτες>> είχαν φύγει καιρο και σε άλλες χώρες..και όσοι είχαν μείνει εδώ γλύφαν γερμανικά κωλομέρια!Όσον αφορα αυτά που διάβασα για τον Αρούκο(Βελουχιώτη)8α σηκωθεί απο τον τάφο και θα σας σφάξει όλους με αυτα που γραφετε...σορυ κιόλας!Κανένας από τους σ/φους του δεν τον σκότωσε!Αυτοκτόνησε για να μην πέσει σε ξένα χέρια!

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.460
Πόντοι
216
Το ότι ο Κλάρας ήταν στις τάξεις του Ελληνικού στρατού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Τον επιστράτευσαν όπως χιλιάδες άλλους και αναγκάστηκε να πάει. Το θέμα με το ΚΚΕ έχει τεράστια σημασία καθώς δείχνει την νοοτροπία αυτών των ανθρώπων.
Φυσικά και χρειαζόταν η αντίσταση στον κατακτητή, χωρίς όμως να θίγεται η ζωή των απλών αμάχων κατοίκων. Δηλαδή αν οι ελασίτες σκότωναν δυο φαντάρους Γερμανούς και οι Γερμανοί ξεκλήριζαν για αντίποινα ένα ολόκληρο χωριό, τότε η αντίσταση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Να κάνεις κάτι να αξίζει τη θυσία των ανθρώπων. Οι Γερμανοί δεν έφυγαν από την Ελλάδα επειδή τους παρενοχλούσε ο Κλάρας ή ο Ζέρβας ή ο Ψαρρός αλλά επείδη κατέρρευσε το μέτωπο στη Ρωσία και επειδή μπήκαν οι Αμερικανοί στον πόλεμο.
Το δεύτερο ερώτημά σου είναι πονηρό καθώς προεξοφλείς πως πας αντικομμουνιστής ηταν συνεργάτης των Ναζί. Λάθος. Οι δεξιοί Ζέρβας, Ψαρρός, Γρίβας κλπ πολέμησαν τους κατακτητές και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους. Είχαν σκοπό μετά τη απελευθέρωση να επιστρέψουν την εξουσία στην προ τη γερμανική κατοχή κυβέρνηση. Αρχηγός της χώρας πριν μπουν οι Γερμανοί ήταν ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β'. Παρόλα αυτά έγιναν εκλογές και δημοψήφισμα για το να επιστρέψει ο Γεώργιος Β. Το ΚΚΕ αρνήθηκε να πάρει μέρος καθώς έχει μάθει να αρπάζει και να επιβάλλεται άνευ δημοκρατικών διαδικασιών. Ας έπαιρναν μέρος στις εκλογές άφου υποτίθεται ότι είχαν τη λαίκή στήριξη.
Ο ρόλος των Άγγλων κατα τη διάρκεια της κατοχής είναι θετικός. Άλλωστε αυτοί (Κρις Γουντχάουζ) ανατίναξαν το Γοργοπόταμο με την τυπική συμβολή των Ζέρβα - Κλάρα. Μετά την απελευθέρωση ο ρόλος τους ήταν βρώμικος και προδοτικός, όπως και των Αμερικάνων με εξαίρεση τη στρατιωτική βοήθειά τους στην τελική επικράτηση κατά των κομμουνιστών το 49. Το σχέδιο Μάρσαλ ήταν απαραίτητο για να μπορέσει να ανοικοδομηθεί η Ελλάδα.
Κομμουνιστές, όπως και οι νεοφιλελεύθεροι (Πασοκτσήδες και νεοδημοκράτες) δεν μπορούν να έχουν εθνική συνείδηση.
Το μεγαλύτερο μέρος των δεξιών έδειξαν ποιοι είναι κατά την κατοχή, αναφέρεις. Μέγιστη προπαγάνδα καθώς αυτοί ήταν που διεκδίκησαν και πέτυχαν σπουδαία πράγματα όπως να μην πολεμήσουν Έλληνες στο Γερμανικό στρατό κ.ά.
Μην ξεχνάς πως ο πρώτος μετά την απελευθέρωση πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου αποκάλεσε το ΚΚΕ κόμμα της προδοσίας.
Ο Πλαστήρας όταν έγινε πρωθυπουργός ούτε τις εξορίες σταμάτησε, ούτε το ΚΚΕ νομιμοποίησε, ούτε δίστασε να εκτελέσει τον αρχικατάσκοπο Μπελογιάννη. Δεξιοί ήταν οι διώκτες των κομμουνιστών Παπανδρέου, Πλαστήρας, Σοφοκλής Βενιζέλος, Σοφούλης; Δεν νομίζω. Απλώς έκαναν το καθήκον τους.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Το νόημα είναι το ίδιο: Ούτε κομμουνιστές, ούτε Αμερικάνοι, ούτε Άγγλοι.

Επισκέπτης
O Mητσοτάκης είπε ευχαριστούμε τους Αμερικανούς για τη βοή8εια και όχι ο Σημίτης!Οπωσδήποτε ο εμφύλιος πόλεμος αποτελεί ντροπή για όλους τους Έλληνες...το ΚΚΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές το '46 επειδή ήταν πουλημένες..στημένες οι εκλογές!!Πολυ απλά!

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.460
Πόντοι
216
Συγνώμη ρε φίλε!!Τι λες τώρα???Αν δεν δεχτούμε οτι ο ΕΛΑΣ ήταν αυτός που έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην ήττα των Γερμανών...έπαιξε σε πολυ μεγάλο βαθμό τότε!!Ήταν αυτός που μπόρεσε να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τότε(αριστερούς,Κομμουνιστές κ.α)όταν οι άλλοι οι <<πατριώτες>> είχαν φύγει καιρο και σε άλλες χώρες..και όσοι είχαν μείνει εδώ γλύφαν γερμανικά κωλομέρια!Όσον αφορα αυτά που διάβασα για τον Αρούκο(Βελουχιώτη)8α σηκωθεί απο τον τάφο και θα σας σφάξει όλους με αυτα που γραφετε...σορυ κιόλας!Κανένας από τους σ/φους του δεν τον σκότωσε!Αυτοκτόνησε για να μην πέσει σε ξένα χέρια!
Ναι ο Χίτλερ φοβήθηκε τους κλεφτοκοτάδες του ΕΛΑΣ και αποχώρησε από την Ελλάδα και όλες τις υπόλοιπες χώρες που είχε κατακτήσει καθώς ηττήθηκε από το γίγαντα Άρη Βελουχιώτη. Το ότι κατέρρευσε το ανατολοκό μέτωπο και βομβαρδιζόταν το Βερολίνο δεν μετράνε. Και μια αποβασούλα στη Νορμανδία, ούτε απασχόλησε τους στρατηγούς των Ναζί καθώς είχαν χεστεί πάνω τους από την αντίσταση του ΕΛΑΣ!!! Λίγη σοβαρότητα και πολύ διάβασμα θα ταν καλό.

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.460
Πόντοι
216
O Mητσοτάκης είπε ευχαριστούμε τους Αμερικανούς για τη βοή8εια και όχι ο Σημίτης!Οπωσδήποτε ο εμφύλιος πόλεμος αποτελεί ντροπή για όλους τους Έλληνες...το ΚΚΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές το '46 επειδή ήταν πουλημένες..στημένες οι εκλογές!!Πολυ απλά!
Ο Μητσοτάκης ντυμένος Σημίτης ευχαριστεί τους Αμερικανούς. Ήμαρτον!

Επισκέπτης
Ναι ο Χίτλερ φοβήθηκε τους κλεφτοκοτάδες του ΕΛΑΣ και αποχώρησε από την Ελλάδα και όλες τις υπόλοιπες χώρες που είχε κατακτήσει καθώς ηττήθηκε από το γίγαντα Άρη Βελουχιώτη. Το ότι κατέρρευσε το ανατολοκό μέτωπο και βομβαρδιζόταν το Βερολίνο δεν μετράνε. Και μια αποβασούλα στη Νορμανδία, ούτε απασχόλησε τους στρατηγούς των Ναζί καθώς είχαν χεστεί πάνω τους από την αντίσταση του ΕΛΑΣ!!! Λίγη σοβαρότητα και πολύ διάβασμα θα ταν καλό.
[/quote Καλά μιλάς σοβαρά τώρα?Ξέρεις τι ποσοστό είχε συσπειρώσει ο ΕΛΑΣ?Βεβαίως ισχύουν και αυτά που λες εσύ αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!Και δεν είναι κλεφτοκοτάδες!Σε παρακαλώ!Κάποιοι δωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία!!Και ήταν πολυ μεγάλο ποσοστό αυτό!Και υπόψην...ποιός οργάνωσε τη αντίσταση του λαού?Ποιός πήρε τη πρωτοβουλια ίδρυσης τοου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.Να τα λέμε αυτά!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom