Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πολυ καλημερα δασκαλε.

Νομιζω κατι βερβερινους πειρατες ειχαν βαρεσει, δε θυμαμαι ποτε ομως. Αν δεν εννοεις αυτο τοτε πρεπει να ειναι η Λιβύη 1983?

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
1903 πανω κατω... δε μου παει το μυαλο καπου σε εκεινη την περιοδο. Μουσουλμανους..μπαα

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Λοιπόν,ήταν εναντίον της σκληροτράχηλης φυλής των Μουσουλμανων Μόρος στις Φιλιππίνες το 1900.Τ βρήκαν μπαστούνια οι Αμερικάνοι κ έκαναν 3 πολέμους χωρίς να μπορέσουν ουσιαστικα ποτέ να τους πατάξουν

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Αχα, δε το ειχα ξανακουσει ποτε αυτο το περιστατικό.

Απο το δόγμα Μονρόε εφυγαν τοτε περιπου ή λιγο αργοτερα με τον Αππ ουσιαστικα.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Θεωρείται το πρώτο Αμερικανικο ΄΄Βιετνάμ΄΄.Ήταν ένα όνειδος για τους Αμερικάνους.Για πάνω από 10 χρόνια το 1/4 του Αμερικάνικου στρατου-το μεγαλύτερο μέρος που ποτέ έχει εμπλακεί σε πόλεμο στην Αμερικάνικη Ιστορία.
Πολλοί Αμερικάνοι κ σήμερα αγνοούν την εμπλοκή αυτή των Αμερικάνων στις Φιλιππίνες κ πόσο μάλλον τα σφαγεία που έπαθαν.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Οι Μόρος ήταν ένα περίεργο κράμα λαού που είχε γονίδια από Φιλιππινέζους,ΜΑλαισιανούς,Ιάπωνες κ Κινέζους.Από όλους αυτούς τους λαούς κληρονόμησαν τα σκληρα τους στοιχεία.ΖΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ.
Η καθημερινή ζωή ενός Μόρο άντρα ήταν να σφάξει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έναν άντρα,αλλιώς η μέρα του ήταν απότυχημένη.
Αγνοούσαν την τεχνολγική υπόσταση του εχθρού,όπως κ τον αριθμό τους.
Φανταστείτε πόσο μπαστούνια τα βρήκε ο νεότευκτος Αμερικάνικος στρατός,ο οποίος ουσιαστικά οι πόλεμοι που είχε δώσει ήταν να κυνηγάει τα γυναικόπαιδα των τελευταίων Ινδιάνων.

Αφορμή των μαχών με τους Μόρος ήταν να φτιαχτεί το ΠΕΡΙΦΗΜΟ πιστόλι Colt 0,45 επειδή το προηγούμενο μοντέλο αδυνατούσε να σταματήσει τον αλλόφρονα Μόρο κ ας είχε φάει την σφαίρα!!!!!!!!!!!!!!!

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ταιριαζει και η ημερομηνία γιατι το 1899 εγινε ο Αμερικανο-ισπανικος πολεμος και οι Φιλιππινες ηταν Ισπανικη αποικία.  Τοσο πορωμένοι ηταν ε? Σαν ιαπωνες καμικαζι μια ψυχοσύνθεση. Αρα λογικα ηταν ληστες/επιδρομεις/φονιαδες και επιτιθεντο σε οποιον εβρισκαν?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ακριβώς γκουρού.
Η μάχη Αμερικανών-Μόρος ήταν απόρροια του Αμερικανο-ισπανικού πολέμου του Ειρηνικού το 1899.

Μάλιστα το όνομα Μόρος ο εν λόγω λαός το πήρε από τους Ισπανούς κατά το 1500 όταν ήρθαν σε επαφή μαζί τους,και τους το έδωσαν ως σύντμηση του ονόματος ΜΑΥΡΙΤΑΝΟΙ μιας κ οι Μόρος ήταν Μουσουλμάνοι όπως οι προαιώνιοι εχθροί των Ισπανών στην Αφρική.

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Αφορμή των μαχών με τους Μόρος ήταν να φτιαχτεί το ΠΕΡΙΦΗΜΟ πιστόλι Colt 0,45 επειδή το προηγούμενο μοντέλο αδυνατούσε να σταματήσει τον αλλόφρονα Μόρο κ ας είχε φάει την σφαίρα!!!!!!!!!!!!!!!
Σκοτεινέ,κι εσύ οπλάκιας ? Γιά νά δώ άν είσαι δικός μου,IPSC σού λέει κάτι ?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Οπλάκιας δεν είμαι ιδιαίτερα φιλαράκι μου.Το παράθεσα αυτό ως ενδιαφέρον τιπς

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Επί τη ευκαιρία να σάς ρωτήσω και κάτι σχετικό,από πού ιστορικά προέρχεται η συνήθεια να μήν ανάβει τρίτος το τσιγάρο του από το ίδιο σπίρτο ?

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πολυ καλημερα δασκαλε, καλημερα σε ολους.

Αν και ειμαι σχετικα οπλακιας, δε μου λεει κατι το IPSC. Για ριξε καμια βοηθεια Τσαρε. :think:

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Πολυ καλημερα δασκαλε, καλημερα σε ολους.

Αν και ειμαι σχετικα οπλακιας, δε μου λεει κατι το IPSC. Για ριξε καμια βοηθεια Τσαρε. :think:
Δέν τό έβαλα σάν κουΪζ,απλώς σημαίνει International Practical Shooting Confederation (γιά τούς φίλους της πρακτικής σκοποβολής)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Πόλεμος των Μπόερς, Νότια Αφρική, γύρω στα 1900.

Οι άριστοι ελεύθεροι σκοπευτές των Μπόερς έβλεπαν το πρώτο άναμμα μέσα στα χαρακώματα των Άγγλων βράδυ και εντόπιζαν την παρέα. Στο δεύτερο ήξεραν καλύτερα που περίπου είναι ο στόχος και κράταγαν το όπλο στραμμένο σταθερά εκεί. Στο τρίτο άναμμα είχαν καλό στόχο και...

Επισκέπτης
tsar αυτό που γράφεις κάτω από το avatar ξέρεις ποιος και που το είπε?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166

Οι άριστοι ελεύθεροι σκοπευτές των Μπόερς έβλεπαν το πρώτο άναμμα μέσα στα χαρακώματα των Άγγλων βράδυ και εντόπιζαν την παρέα. Στο δεύτερο ήξεραν καλύτερα που περίπου είναι ο στόχος και κράταγαν το όλο στραμμένο σταθερά εκεί. Στο τρίτο άναμμα είχαν καλό στόχο και...

Οι άριστοι ελεύθεροι σκοπευτές των Μπόερς έβλεπαν το πρώτο άναμμα μέσα στα χαρακώματα των Άγγλων βράδυ και εντόπιζαν την παρέα. Στο δεύτερο ήξεραν καλύτερα που περίπου είναι ο στόχος και κράταγαν το όλο στραμμένο σταθερά εκεί. Στο τρίτο άναμμα είχαν καλό στόχο και...

ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩ.

Με πρόλαβες

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
ο Α. στις Σ. στιγμές πριν τον "καθαρίσουν"

Tsar

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2007
Like
1
Πόντοι
1

:thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom