Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 244K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Αφου δεν το ξέρει κανείς το απαντάω εγώ.
Το Μαγιερλινγκ είναι δάσος στα περίχωρα της Βιέννης,όπο υπήρχε η εξοχική κατοικία των Αυστριακών βασιλιάδων.Εκεί αυτοκτόνησε με την ερωμένη του ο δια΄δοχος του Αυστριακού θρόνου Ιωσήφ επειδή το παλάτι δεν δεχόνταν τον έρωτα τους.

Ο Ιωσήφ ήταν γιος της Ελισάβετ της Αυστρίας πιο γνωστή μας ως Σίσσυς.

Για να ξεφύγει από την στενοχώρια της απώλειας του γιού της,τι έχτισε η Σίσσυ κ που;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Κανείς δεν ξέρει τι έχτισε η Σίσσυ για να ξεχάσειτην απώλεια του γιου της;

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Κανείς δεν ξέρει τι έχτισε η Σίσσυ για να ξεχάσειτην απώλεια του γιου της;

Καλησπέρα από μενα.
Δυστυχώς μόλις τώρα κατάφερα λόγω δουλειάς να ασχοληθώ λίγο, και το είδα.
Μάλλον αναφέρεσαι στο Αχίλλειο....έτσι dark ;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
ΑΚΡΙΒΩΣ.Το Αχίλλειο της Κέρκυρας το έχτσε για να ξεχάσει την θλιψη της κάτι σαν το σημερινό shopping therapy.

kαι ποιος ήταν ο δεύτερος ιδιοκτήτης του Αχίλλειου που δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ εξαιτίας μιας ΄΄μανούρας΄΄ που άρχισε;

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
ΑΚΡΙΒΩΣ.Το Αχίλλειο της Κέρκυρας το έχτσε για να ξεχάσει την θλιψη της κάτι σαν το σημερινό shopping therapy.

kαι ποιος ήταν ο δεύτερος ιδιοκτήτης του Αχίλλειου που δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ εξαιτίας μιας ΄΄μανούρας΄΄ που άρχισε;

Χμμμμ......τον Κάιζερ Βίλχεμ τον Β΄λές έτσι ;
Τρομερά φιλοδοξος....και έκανε [size=12pt]τα αίσχη[/size] στο Αχίλλειο.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ναι τον Κάιζερ εννοώ.Το χάρηκεως ιδιοκτήτης του μόνο 8 χρόνια γιατί μεά ξέσπασε ο ΑΠΠ'.

Για τι αίσχη μιλάς;
Αρχιτεκτονικά;
Γιατί ξέρω ότι έβαλε κ αυτές τις δικές του εικαστικές πινελιές όχι απαραίτητα κα΄κές

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ναι τον Κάιζερ εννοώ.Το χάρηκεως ιδιοκτήτης του μόνο 8 χρόνια γιατί μεά ξέσπασε ο ΑΠΠ'.

Για τι αίσχη μιλάς;
Αρχιτεκτονικά;
Γιατί ξέρω ότι έβαλε κ αυτές τις δικές του εικαστικές πινελιές όχι απαραίτητα κα΄κές

Κάποιες ήταν γελοίες.
Ηλεκτρικό κουδούνι στην τουαλέττα.....μια σέλλα για γραφείο....ένα άγαλμα του Αχιλλλέα με την αφιέρωση : "Στον μέγιστο των Ελλήνων από τον μέγιστο της Γερμανίας "....και άλλα .
Έχεις πάει στο Αχίλλειο Dark ;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
3 φορές.Την μια φορά τσακώθηκα με τους φύλακες άσχημα κ με έβγαλαν σχεδόν σηκωτό έξω γιατί ήθελα να πάω κ στον πρώτο όροφο που απαγορευόταν.

Ένας πίνακας που βρίσκεται στον π΄ρωτο όροφο κ δείχνει την αποδιοπόμπευση του Έκτορα απ΄τον Αχιλλέα ,τι λάθος έχει που όταν το ανακάλυψε ο ζωγράφος του όταν τον ολοκλήρωσε,αυτοκτόνησε;

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
3 φορές.Την μια φορά τσακώθηκα με τους φύλακες άσχημα κ με έβγαλαν σχεδόν σηκωτό έξω γιατί ήθελα να πάω κ στον πρώτο όροφο που απαγορευόταν.

Ένας πίνακας που βρίσκεται στον π΄ρωτο όροφο κ δείχνει την αποδιοπόμπευση του Έκτορα απ΄τον Αχιλλέα ,τι λάθος έχει που όταν το ανακάλυψε ο ζωγράφος του όταν τον ολοκλήρωσε,αυτοκτόνησε;
Κλασσικό ερώτημα.
Ο τροχός τού άρματος του Αχιλλέα φαίνεται ακίνητος.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
3 φορές.Την μια φορά τσακώθηκα με τους φύλακες άσχημα κ με έβγαλαν σχεδόν σηκωτό έξω γιατί ήθελα να πάω κ στον πρώτο όροφο που απαγορευόταν

Ε, αυτό [size=12pt]μόνο σε σένα[/size] θα μπορούσε να συμβεί.
Το 'χεις στο αίμα σου να κοντράρεσαι μου φάινεται.....
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Είμαι γνωστός μανουριάρης.
το χω στα γονίδια μου ελέω Μάνης...

Αφού είναι κλασσικό ερώτημα αυτό πέσμου τότε που εμφανίζεται στο εν λόγω πίνακα μια σβάστικα;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
   Απο την τελευταια "Στρατιωτικη Ιστορια" το θεμα με τους Μορος και την συγκρουση τους με τους Αμερικανους δεν το γνωριζα καν και ηταν εξαιρετικα ενδιαφερον.Οπως ειπαν και ολοι οι φιλοι λιγες σελιδες πριν οντως τα Αμερικανα τα βρηκανε μπαστουνια με τους αιμοσταγεις Μορος και πρωτη φορα στην ιστορια τους ηρθαν αντιμετωποι με τετοιου ειδους πρακτικες πολεμου και αγριοτητες...Καλα να παθουν.

Τοσο πολυ που τρομαξαν,ωστε σχεδιασαν ενα πιστολι ,το περιφημο 45αρι Colt,του οποιου το φυσιγγιο παρειχε στον χρηστη την τρομακτικη του ισχυ ανασχεσης που χρειαζοταν,ουτως ωστε να "κοκκαλωσει"(αυτοι που ξερουν ,γνωριζουν τον ορο..)τον αλλοφρονα εφορμουντα Μορο...Οι τυποι ειχαν τρομεροι "επιτυχια" στις εφορμησεις τους,κραδαινοντας τα κυματοειδους μορφης ξιφη τους,μεσα στο πληθος...Ηταν και δεινοι χειριστες του ξιφους,οποτε τα Αμερικανα ειχαν κυριολεκτικα χεστει πανω τους...

Επειδη ομως απο καθε τευχος της "Στρατιωτικης Ιστοριας" μου αρεσει να βγαζω και καποιο ζουμι που λεμε,εκεινο που με συνεπηρε ειναι η ιστορια του Μαρκου Μποτσαρη...Περα απο τα γνωστα που ολοι λιγο πολυ ξερουμε( ...ή ευκολα μπορουμε να βρουμε ψαχνοντας)για την δραση του αλλα και την ανδρεια του και την συνεισφορα του στον Απελευθερωτικο μας Αγωνα,εκεινο που μου αρεσε ηταν και η προσπαθεια του να συνταξει ενα λεξικο Ελληνο-Αλβανικης.Με βοηθους τον πατερα του(ακουστε ονοματα συνωνυμα της Ανδρειας)Κιτσο,τον θειο του Νοτη τον πεθερο του και τον Γαλλο περιηγητη Φ. Πουκεβιλ,προσπαθησε να συνταξει το "Λεξικον της Ρωμαικοις και Αρβανητηκης Απλης",καθως αυτο θα ηταν μπουσουλας για να συνταχθει αργοτερα στο μελλον απο τον Πουκεβιλ ,ενος Γαλλο-αλβανικου λεξικου ή γλωσσαριου.Η αρβανιτικα γλωσσα στερειτο γραφης,και τα αρβανιτικα μεταφραζονταν απο τον διγλωσσο Σουλιωτη οπλαρχηγο στα Ελληνικα και απο κει στα Γαλλικα απο τον Πουκεβιλ.Ετσι αυτα να τα θυμομαστε και να τα αντιπαραθετουμε,οταν ακουμε διαφορα χαζα περι αλβανικοτητας των Σουλιωτων...

Εχω σκαναρει και το εν λογω τοπικ για οποιον θελει,και δεν εχει αγορασει το τευχος...

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πολυ καλημερα σε ολους τους φιλους.
Μιας και ειναι της μοδος το θεμα του Κοσσυφοπεδίου, πως λεγοταν ο φονιάς του τουρκου σουλτάνου στη μαχη αυτη?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ο Γιάννης Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης.Ελληνικής καταγωγής άσχετα αν δεν το παραδέχονται οι φίλοι μας οι Αλβανοί κ τον έχουν(δικαια) εθνικό τους ήρωα.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ο Γιάννης Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης.Ελληνικής καταγωγής άσχετα αν δεν το παραδέχονται οι φίλοι μας οι Αλβανοί κ τον έχουν(δικαια) εθνικό τους ήρωα.

Τι?? Σοβαρα μιλας? Ηξερα για καποιον Milos Obilic, βοεβοδα Σερβο.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Είμαι γνωστός μανουριάρης.
το χω στα γονίδια μου ελέω Μάνης...

Αφού είναι κλασσικό ερώτημα αυτό πέσμου τότε που εμφανίζεται στο εν λόγω πίνακα μια σβάστικα;

Δεν το είδα καθόλου γιατί είχα δουλειά ( όχι σαν εσένα ....    :2funny: :2funny: :2funny:  )
Αλλά και να το έβλεπα δεν το ξέρω.
Πάντως και να υπάρχει, θα είναι σύμπτωση....ή θα το έκαναν οι Γερμανοί στην κατοχή .
Αυτές τις μέρες έχει πολλήηηη δουλειά και ο χρόνος μου στο σάιτ είναι ελάχιστος.

Τα λεμε πιο βραδάκι....(λέμε τώρα, αν προλάβω )....λογικά θα έιμαι πιο χαλαρός.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Υπάρχει ακριβώς πάνω από την πύλη της Τροίας στον ίδιο πίνακα μια σβάστικα.

Δεν την έκαναν Γερμανοί κ ούτε είχε να κάνει με φασισμό κ.λ.π. του ζωγράφου ή άλλα τέτοιου είδους πράγματα.

Απλά ο αγκυλωτός σταυρός ήταν καθαρά αρχαιοελληνικό σύμβολο(απεικονίζεται πολλές φορές σε αρχαίες ζωγραφιές/τοιχογραφίες/σχέδια σε ασπίδες/αγγεία) και για αυτό έκρινε ο ζωγράφος ότι έπρεπε να τον απεικονίσει.

Εξάλλου όταν ζωγραφίστηκε ο εν λόγω κλασικός πίνακας έγινε πολύ πριν την άνοδο του χιτλερισμού στην Ευρώπη.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
465
Πόντοι
36
Σήμερα είδα και αγόρασα (8 Ε) το 1ο τεύχος της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Τι θα συνέβαινε αν...)

WHAT IF

εκδόσεις Περισκόπιο, 120 σελίδες περίπου

Περιεχόμενα:

(εννοείται τι θα συνέβαινε αν)

1. Οι Πέρσες νικούν στη ναυμαχία της σαλαμίνας
2. Ο Φίλιππος Εκστρατελυει Εναντίον των Περσών
3. Η Ισπανικά Αρμάδα κατακτά την Αγγλία
4. Ο Τουρκοαιγυπτιακός Στόλος Αποφεύγει την καταστροφή στο ναυαρίνο
5. Οι Μπολσεβίκοι Εξουδετερώνονται από τον Κερένσκυ
6. Η Βέρμαχτ Κυριεύει το Στάλινγκραντ
7. Pax Germanica Το Γ' Ράιχ Κυριαρχεί Απόλυτα στην Ευρώπη
8. Το ΚΚΕ Συμμετέχει στις πρώτες Μεταπολεμικές Εκλογές

Όλα τα άρθρα είναι Ελλήνων συγγραφέων, άρα δεν πρόκειται για μεταφράσεις περιοδικών του εξωτερικού.

Μόλις το άνοιξα, αλλά φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Βέβαια, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΑΑΑΑΑΑΝ.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Εξάλλου όταν ζωγραφίστηκε ο εν λόγω κλασικός πίνακας έγινε πολύ πριν την άνοδο του χιτλερισμού στην Ευρώπη.

Δεν το ανέφερα γι αυτό ρε Dark....λες να μην το ξέρω ότι ο πίνακας είναι προ της κατοχής ;
Το Αχίλλειο όμως χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζίδες κατά την κατοχή για Διοικητήριο, οι οποίοι μάλιστα φεύγοντας αφαίρεσαν και τα πιο πολύτιμα αντικείμενα απο το εσωτερικό του....γι αυτό και είναι αρκετα φτωχό απο αντικείμενα εποχής σήμερα.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση να είχαν αλλοιώσει το έργο μέσα στο φανατισμό τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom