Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
ΑΚΡΙΒΩΣ.ΤΟ BACARDI είναι.

Μπράβο σας ρε μάγκες

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ανάποδα τά λές ! Γιατί όπως και μέ τίς ρίζες καπνού που μεταφύτεψαν στό Santo Domingo,δέν πέτυχαν την ποιότητα τών Κουβανέζικων πούρων,έτσι και μέ τό ζαχαροκάλαμο και τό ρούμι συμβαίνει τό ίδιο.

Απο ποιότητα ζαχαροκάλαμου ισως ναι, αλλα η αυθεντική συνταγη ειναι μονο στα χερια των Μπακαρντι. Το Αβανα κλαμπ δεν ειναι η αυθεντικη, μπορει να εχει καλυτερο ζαχαροκάλαμο ομως.
παντως εγω πινω καπτεν μοργκαν μαυρο :2funny: :2funny: :rockon: :rockon:
Το γυρισαμε στο αλκοολικι πρωι πρωι

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Morgan, άψογο!  Δοκίμασε και το Spiced και το λευκό (άχρωμο δλδ). Πολύ καλά. Και επειδή πρέπει να λέμε κι όλη την αλήθεια, αν πετύχεις Myers, τίμησέ το. Ειδικά το μαύρο. Πολύ αρωματικό.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Morgan, άψογο!  Δοκίμασε και το Spiced και το λευκό (άχρωμο δλδ). Πολύ καλά. Και επειδή πρέπει να λέμε κι όλη την αλήθεια, αν πετύχεις Myers, τίμησέ το. Ειδικά το μαύρο. Πολύ αρωματικό.

Θενκς για τις πληροφορίες αλφα291. Εχω δοκιμασει το γκολντ, κατι ελεγε αλλα προτιμω το μαυρο. Το λευκο δε το εχω δοκιμασει ποτε. Το Myers που ειπες δε το εχω ξανακουσει, θα το ψαξω.

Μιας και πιασαμε Κουβα, η βαση στο Γκουαντανάμο ποτε εγινε και πως?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Υπήρχε σύμβαση από το 1947 νομίζω που είχαν υπογράψει οι Αμερικάνοι με τον Μπατίστα με κάμμια μορφή ιδιότυπου ενοικίου.Νόμίζω ότι το ενοίκιο δεν το δίνουν στον Κάστρο μιας κ δεν τον αναγνωρίζουν.Κάπου τελειωνει η σύμβαση κ τότε θα δούμε πώς και αν θα ΄΄ξενοικιαστεί΄΄
Πάντως το Γκουαντάναμο είναι τεραστια πολιτεία.Σε έκταση είναι περίπου όσο ο Πειραιάς κ τα περίχωρά του.

doritis spermatos

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
66
Υπήρχε σύμβαση από το 1947 νομίζω που είχαν υπογράψει οι Αμερικάνοι με τον Μπατίστα με κάμμια μορφή ιδιότυπου ενοικίου.Νόμίζω ότι το ενοίκιο δεν το δίνουν στον Κάστρο μιας κ δεν τον αναγνωρίζουν.Κάπου τελειωνει η σύμβαση κ τότε θα δούμε πώς και αν θα ΄΄ξενοικιαστεί΄΄
Πάντως το Γκουαντάναμο είναι τεραστια πολιτεία.Σε έκταση είναι περίπου όσο ο Πειραιάς κ τα περίχωρά του.
το ενοικιο ειναι της πλακας,σαν ποσο.αυτος που δεν το δεχεται ειναι ο καστρο γιατι δεν αναγνωριζει τη συμβαση και η συμβαση βασει του αρχικου συμβολαιου ειναι αοριστου χρονου(κατι σαν τους δημοσιους υπαλληλους στην ελλαδα δηλαδη :2funny:)

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ετσι εξηγείται. Νομιζα οτι την ειχαν σα βαση απο το 1899 που πηραν την Κούβα απο τους Ισπανους.

doritis spermatos

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
66
Ετσι εξηγείται. Νομιζα οτι την ειχαν σα βαση απο το 1899 που πηραν την Κούβα απο τους Ισπανους.
εχεις απολυτο δικιο,οτι την εχουν απο τους ισπανους,την χρονια δεν την ξερω αλλα νομιζω τοτε ηταν δεν εχω λογο να διαφωνησω

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Δίκιο έχεις φίλε Ιπτάμενε. Την ελέγχουν από το 1898, με το τέλος του Ισπανο- Αμερικανικού πολέμου, επικυρώθηκε η κατάσταση με συμφωνία το 1903.Είναι η παλαιότερη βάση τους στο εξωτερικό.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Καλημερούδια φιλοι της Ιστοριας

Πως προστατευονταν οι Μογγόλοι ιππεις απο τα εχθρικα βέλη?

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Καλημερούδια φιλοι της Ιστοριας

Πως προστατευονταν οι Μογγόλοι ιππεις απο τα εχθρικα βέλη?
ειναι γνωστο οτι οι μογγολοι ιππεις καβαλουσαν τα αλογα τους(και) αναποδα(με την πλατη στην μουρη του αλογου..)για να εχουν μεγαλυτερη επιτυχια με τα τοξα τους..
αλλα πως προστατευοντουσαν δεν θυμαμε..

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τους έδειχναν τις αγριοφατσες τους κ αυτά τρόμαζαν :2funny:

Για να σοβαρευτώ,ειλικρεινά δεν ξέρω.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Τα "πουκαμισα" τους ηταν απο μεταξι και επειδη ηταν πολυ ελαστικο το μεταξι, αποροφούσε την κινητικη ενεργεια του βελους, εμπαινε στο σωμα μπροστα απο το βελος για ελαχιστη αποσταση. Ετσι το βαθος της πληγης ηταν πολυ λιγο, το βελος δε το εσκιζε το πουκαμισο, κι ετσι δεν ερχοταν σε επαφη με το σωμα τους. Κολποσχεδιο.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Κάτι σαν το Μίθριλ δηλαδή για όποιον έχει δει τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Κάτι σαν το Μίθριλ δηλαδή για όποιον έχει δει τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών

Τον εχω δει τον Αρχοντα αλλα δε θυμαμαι το μιθριλ. Κατι απο Γουορκραφτ και λαινειτζ μου θυμιζει :2funny: :2funny:
Τετοιο πραμα ηταν?

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Ωραία τόπες για το μετάξι Ιπτάμενε!

Στην Ευρώπη από την ανακάλυψη των πυροβόλων όπλων και μετά, άρχισαν να πειραματίζονται με υλικά που θα εμπόδιζαν τη διείσδυση της σφαίρας, αφού οι σιδερένιες πανοπλίες αποδείχτηκαν εντελώς άχρηστες (για να γίνουν αλεξίσφαιρες θα έπρεπε να γίνον τόσο χοντρές, άρα και τόσο βαριές , που κανείς δε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει).

Κατάληξαν στα μεταξένια πουκάμισα. Φορούσαν πάνω από ένα (το ένα πάνω από το άλλο), όσοι είχαν τα φράγκα φυσικά, και αυτά ήταν τα πρώτα "αλεξίσφαιρα". Ίδιος μηχανισμός με αυτόν που ανέφερες για τους Μογγόλους και τα βέλη. Τι υλικό απορροφά μέρος της ενέργειας του βλήματος. Σε διαδοχικά στάδια για πάνω από 1 πουκάμισα.

Ίδιος είναι και ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται σήμερα με τα αλεξίσφαιρα  cevlar.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Τον εχω δει τον Αρχοντα αλλα δε θυμαμαι το μιθριλ. Κατι απο Γουορκραφτ και λαινειτζ μου θυμιζει :2funny: :2funny:
Τετοιο πραμα ηταν?
Τετοιο πραμα ηταν?

Έλα μωρέ ένα μεταξένιο πουκάμισο που δωσαν τα ξωτικά στον Φρόντο για να μην τον πιάνουν τα ξίφη των Ορκ.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μίγμα νάφτας,πίσσας,πετρέλαιου κ αλλων λοιπών έφλεκτων υγρών που εκτοξευόνταν από σωλήνα που έμοιαζε πιο πολύ με βάζο από τα καράβια.Ο εφαυρέτης του ήταν ο Καλλίνικος.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα φίλοι-λάτρεις της Ιστορίας.

Ποιο ήταν το πρώτο μουσουλμανικό Έθνος στο οποίο στράφηκαν ενάντίον τους,για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Αμερικάνοι κ πότε;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom