Νέα

Ιστορία:Μια αναδρομή στους αιώνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 246K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι η επομπή του ΣΚΑΙ για το '21,ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

• Ναι

Ψήφοι: 31 32,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 44,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 23 23,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Επισκέπτης
Ο Γκραντ και πολυ πιο μετά ο Αιζνχαουερ είναι οι Στρατηγοι που έγιναν και πρόεδροι!

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Πολυ καλημερα στην παρεα.
Παμε μια οπλικη: Πως λειτουργούσε (περίπου) το πυρπολικό? Τι ηταν η σκαμπαβία?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Καλώστον.
Ήταν μεγάλες βάρκες ουσιαστικά που της είχαν φορτώσει με ευφλεκτα υλικά με νάφτα μπαρούτη κ γενικά οτιδήποτε εύφλεκτο που μπορούσε να απλωθεί.
Πάνω του δεν υπήρχαν άντρες .Το ρυμουλκούσαν με μια βάρκα που ήταν πάνω κωπηλάτες κ το έσερναν.Το κόλλαγαν πάνω στο πλοίο του εχθρού αφού το είχαν ανάψει.Το εύφλεκτο υλικό απλωνόνταν παντού κ κάποια στιγμή μοιραία θα έφτανε στην μπαρουταποθήκη όπου θα γινόνταν το μοιραίο.
Θρυλική ήταν η ανατίναξή του με αυτόν τον τρόπο της ναυαρχίδας του Καραλή από τον Κανάρη ως εκδίκηση για την σφαγή της Χίου το 1822.Περίπου 3000 άντρες σκοτώθηκαν σε αυτή την ανατίναξη γιατί γιόρταζαν το Ραμαζάνι.2 από την ομάδα Κανάρη σκοτώθηκαν στην ίδια έκρηξη όταν έγιναν αντιληπτοί από τους σκοπούς πάνω στο πλοίο κ τους έριχναν-αλλά εκείνοι απτοήτοι συνέχιζαν.
Γενικώς τα πυρπολικά ελλείψη μεγάλου στόλου από πλευράς Ελλήνων,ήταν ο φόβος κ ο τρόμος των Τούρκων στην θάλασσα.

Δεν μου ρχεται κ η ονομασία του στα τουρκικα γαμώτο

Όσο για την σκαμπαβία,κάπου το είχε παρει το μάτι μου αλλά μου διαφεύγει.

Επισκέπτης
Η Σκαμπαβία σαν ρυμουλκό που έσπρωχνε τα πλοία στη άπνοια και έριχνε την άγκυρα από τα καπόνια, μετέφερε το πλήρωμα ή τα υλικά και προπάντων διέσωζε το πλήρωμα του πυρπολικού, μετά την επίθεση

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ακριβως δάσκαλε. Μαλιστα το εκρηκτικο υλικο, νομιζω πίσα και νάφθα μαζι, ηταν αργής σχετικά αναφλεξης και πλασμένο σε σφαιρες, οποτε μολις εκρυγνητο, οι μπαλες εκτοξευονταν παντου ολογυρα και εβαζαν φωτια.
Σωστα Ταρατσα, η σκαμπαβία ηταν η βαρκα με την οποία διέφευγε το πλήρωμα του πυρπολικου. Νομίζω κατα τον πλου προς το στόχο ηταν πανω στο πυρπολικο.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Ψαριανός αγωνιστης του 1821 , βυθισε τουρκικη κορβετα στη ναυμαχία της Λέσβου. Εγινε βουλευτης και υπουργος ναυτικων μετα την απελευθέρωση

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
θέλω καποιος να μου πει αν ξέρει,για πια πράξη του στιγματίστηκε αρνητικά ο Μιαούλης απένενατι στην Ελλάδα;

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Ψαριανός αγωνιστης του 1821 , βυθισε τουρκικη κορβετα στη ναυμαχία της Λέσβου. Εγινε βουλευτης και υπουργος ναυτικων μετα την απελευθέρωση

Και που έμενε κατα τα τελευταία χρόνια της ζωής του;

Επισκέπτης
Βλέπει κανείς το ντοκιμαντέρ στην ΕΤ1 για τους Ισπανούς?

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μηπως στην Πλάκα στην Αθήνα?
Μηπως στην Πλάκα στην Αθήνα?

Είσαι ΘΕΟΣ.
Ακριβώς.Στην Ναυάρχου Νικοδήμου που είναι κάθετη της Φιλελλήνων έμενε μέσα σε ένα καταγώγειο πάμπτωχος ξεχασμένος από την Πολιτεία,όπως άλλωστε κ πολλοί αγωνιστές του 21.
Η εν λόγω οδός πήρε το όνομα της εξαιτίας της κατοικίας του εκεί.

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
θέλω καποιος να μου πει αν ξέρει,για πια πράξη του στιγματίστηκε αρνητικά ο Μιαούλης απένενατι στην Ελλάδα;

Κανείς;

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.031
Πόντοι
12.056
Χαιρε Τομιτο...που εχεις χαθει εσυ??? :think: :think:

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.710
Πόντοι
19.485
Καλημέρα σε όλους! Αν και άσχετη η ερώτησή μου, παρακαλώ να απαντήσει κάποιος: Πώς δδημιουργεί κάποιος ένα νέο post?

Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Καλημέρα σε όλους! Αν και άσχετη η ερώτησή μου, παρακαλώ να απαντήσει κάποιος: Πώς δδημιουργεί κάποιος ένα νέο post?
Μπες στην ενότητα που θές να ανοίξεις το νέα θέμα και θα δείς πάνω δεξιά που λέει ΝΕΟ ΘΈΜΑ πάτα εκεί και δημιούργησε το θέμα που θες!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom