Νέα

Ίμια 1996-2011

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα COMMANDER
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

memphis75

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Μηνύματα
330
Like
141
Πόντοι
1
Αναλόγως σε μια μοναδα επιστρατεύτηκες.Εγω στην μοναδα που πηγα όλα λειτουργησαν αψογα.Ακουσα διαφορα για άλλες μοναδες,πως καποιοι αργησαν,πως αρματα δεν εβαζαν μπροστα,πως καποιοι αργησαν.Δεν μπορω να πω κατι για τα διαφορα που ακουσα.μπορω να πω για την δικη μου εμπειρια που ναι τα βρηκα όλα αψογα σε μια από τις πιο μαχημες μοναδες αλλα αυτό οφείλεται και στον διοικητη της μοναδος,το ονομα του εγινε θρυλος!!!
Οσοι εχουν ασημι 139 και υπηρετησαν σε ΚΩ-ΡΟΔΟ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΣΒΟ τον ειχαν ακουστα ή ειχαν την τιμή να τον εχουν και διοικητη.
 

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Μηνύματα
3.773
Like
137
Πόντοι
16
[size=20pt]Μανωλάς: Η κρίση στα Ίμια δεν έχει τελειώσει - Αποκαλυπτική συνέντευξη[/size]


http://[URL unfurl="true"]www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/ONALERTPHOTOS/GES/ARXHGOSGES/manolas(1).jpg[/img[/URL]]


[i]Η κρίση στα Ίμια δεν τερματίστηκε με την πτώση του ελικοπτέρου ούτε καν με την “συμφωνία της Μαδρίτης” το 1997, όταν Σημίτης και Ντεμιρέλ συνοδευόμενοι από τους Πάγκαλο και Τζεμ υπέγραφαν «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες», υπό το βλέμμα της Μαντλίν Ολμπράιτ.
Αυτό υποστηρίζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Χρίστος Μανωλάς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.
Διαβάστε τι αποκαλύπτει, σε ποιους ασκεί κριτική και τι προβλέπει για το μέλλον.

ΕΡ: Τι μαθήματα πήραμε από την κρίση;

ΑΠ:Στο θέμα χειρισμού κρίσεων από τα μαθήματα τα οποία πήραμε, στο στρατιωτικό επίπεδο, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Δηλαδή ο στρατός έχει τις διαδικασίες, υπάρχουν τα κέντρα επιχειρήσεων τα οποία χειρίζονται τις κρίσεις. Υπάρχουν οι ομάδες οι οποίες χειρίζονται τις κρίσεις, υπάρχουν τα σχέδια, υπάρχουν οι δυνάμεις, δοκιμάζονται, γίνονται ασκήσεις και επαναδοτροφοδοτείται το σύστημα.
Οι ΕΔ είναι μια μηχανή η οποία μπορεί να ανταποκριθεί σε κρίσεις. Το πώς θα ανταποκριθεί δεν εξαρτάται από τις ΕΔ, αλλά κυρίως από την πολιτική ηγεσία.

ΕΡ: Τι εννοείτε;

ΑΠ: Οι ΕΔ προτείνουν εισηγούνται, και ενεργούν μετά από τη λήψη αποφάσεων. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα αυτή η πολιτική ηγεσία, αλλά και οι προηγούμενες για να μην θεωρήσεις ότι κομματικολογώ, (αυτή περισσότερο για λόγους ιδεολοηψίας) δεν έχει μέσα στο μυαλό της τον τρόπο χρήσης του στρατιωτικού εργαλείου για επίλυση κρίσεως. Όταν δεν το έχεις μέσα στο μυαλό σου ή το έχεις τελευταίο σαν λύση, τότε αναγκαστικά διολισθαίνεις και σε επικίνδυνες λύσεις που δίνεις στις εκάστοτε παρουσιαζόμενες κρίσεις.

ΕΡ: 20 χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει ίδια...

ΑΠ: Το είχα συζητήσει με τον πρώην υπουργό Δ. Αβραμόπουλο και είχα προτείνει να έρχονται οι πολιτικοί και να εκπαιδέυονται στο ΓΕΕΑ για 2 ημέρες σε θέματα χειρισμού κρίσεων.

ΕΡ: Στις άλλες χώρες τι συμβαίνει;

ΑΠ: Υπάρχουν δυνατές δομές Δημόσιας Διοίκησης και ακρετοί πολιτικοί περνάνε σχολές Δημόσιας Διοίκησης και εκπαιδέυονται στην επίλυση κρίσης. Γιατί οι κρίσεις δεν είναι μόνο στρατιωτικές.
Επίσης στις κρίσεις εκτός από την κεφαλή, τον πρωθυπουργό στην περίπτωσή μας, απαιτούνται και ηγέτες για να δίνουν λύσεις. Εάν δεν είσαι ηγέτης να σταθείς στο ύψος της περίστασης, πιθανώς ο τερματισμός της κρίσης μπορεί να μην είναι αυτός που επιθυμείς.
Οι διαδικασίες αυτές δεν μπορεί να γίνοντται με αποφάσεις της σιτγμής. Πρέπει να είναι θεσμοθετημένο. Και είναι θεσμοθετημένο, αλλά δεν ακολουθείται από την πολιτική ηγεσία.

ΕΡ: Στη μεγάλη κρίση, στα Ίμια, η πολιτική ηγεσία δεν κατέβηκε στο ΕΘΚΕΠΙΧ

ΑΠ: Ήταν νέος ο πρωθυπουργός και δεν είχε την εμπειρία. Η εισήγηση που του έγινε ήταν να πάει στο ΓΕΕΘΑ και αντί αυτού φώναξε τον Α/ΓΕΕΘΑ στη Βουλή. Έτσι δεν επιλύεται κρίση.
Κατά την άποψή μου οι πολιτικοί πρέπει να εκπαιδεύονται σε θέματα χειρισμού κρίσεων.
Επίσης θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε θέματα τεχνικής διαπραγματεύσεων.
Οι περισσότεροι δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τη διαπραγμάτευση που καλοκαιριού που είδαμε τι έγινε. Η διαπραγμάτευση αυτή ήταν καταστροφική.
Εάν είσαι υπέυθυνος πολιτικός ηγέτης και δεν έχεις αντιληφθεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κρατών στηρίζονται στην ισχύ και στα συμφέροντα κι έχεις την εντύπωση ότι οι διαπραγματεύσεις στηρίζονται στο "δίκαιο" τότε κάτι χάνεις. Αυτά τα έγραφε ο Θουκυδίδης μερικά χιλιάδες χρόνια πριν.
Μετά τα Ίμια άλλαξαν τα θεσμικά κείμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις και ορίστηκαν συγκεκριμένες δυνάμεις για την άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης οπουδήποτε εντός του ελληνικού χώρου και δοκιμάζονται οι τακτικές.
Το τέλος της κρίσεως όμως δεν δίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το τέλος της κρίσεως δίνεται πολιτικά.

ΕΡ: Είχαμε όμως και κρίση στα Μέσα Ενημέρωσης με την απ’ ευθείας μετάδοση του απόπλου του στόλου

ΑΠ: Έγινε σαφές ότι τα ΜΜΕ απαιτούν συγκεκριμένο χειρισμό, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχει πολιτική επί θεμάτων Τύπου. Το κατά πόσο ακολουθούνται όμως είναι θέμα εκπαίδευσης. Ήταν ένα από τα “lessons learned” ο χειρισμός των ΜΜΕ. Θεσμικά υπάρχει η μέθοδος, σχέδιο και πολιτική. Το κατά πόσο ακολουθείται είναι και θέμα προσωπικοτήτων, πόσο ενημερωμένοι είναι, πόσο έχουν αντιληφθεί το θέμα της υλοποίησης της πολιτικής για τον χειρισμό των ΜΜΕ, ο υπεύθυνος χειρισμός από την πλευρά των ΜΜΕ.
Δυστυχώς εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι η επανάληψη των ασκήσεων και στη συμμετοχή και από πλευράς ΜΜΕ των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

ΕΡ: Όμως αυτό πλέον είναι ξεπερασμένο, αφού τα ΜΜΕ έχουν χάσει την παλαιά τους αίγλη και κυρίως την επιρροή εξαιτίας των social media.

ΑΠ: Με τις εφημερίδες υπάρχει γραμμή διοίκησης. Αυτό που δεν ελέγχονται είναι τα blogs, το Twitter, το Facebook Και όλα όσα θα προκύψουν.
Ποτέ όμως δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα. Εκεί μπαίνει η προσωπικότηα αυτού που διαχειρίζεται την κρίση. Η Τουρκία η οποία είναι χώρα που ακολουθεί διαδικασίες, είδες ότι στις πρόσφατες κρίσεις που είχε επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα στην ανοιχτή κοινωνία που ζούμε, κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα.
Μπορεί να ελεγχθεί μόνο ένα ποσοστό. Τα σχέδια υπάρχουν. Χρήζουν συνεχούς αναψηλάφισης.

ΕΡ: Μήπως χτίζουμε μια γραμμή Μαζινό;

Ο σχεδιασμός είναι συγκεντρωτικός, αλλά εκεί θέλεις αποκεντρωτική εκτέλεση.
Η αποκεντρωτική εκτέλεση σημαίνει ότι έχεις εκπαιδεύσει άτομα με πρωτοβουλία, ελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζοντας τις γενικές γραμμές, θα σκεφτούν και θα υλοποιήσουν μέτρα τα οποία κανείς δεν τα έχει διατάξει ως μέτρα, αλλά τα έχει διατάξει ως κεντρική κατεύθυνση. Για παράδειγμα, όταν ήμουν στο Αφγανιστάν είχα από την ηγεσία γενικές γραμμές το πώς πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Δηλαδή αυτό που λέμε ιδέες υψηλού επιπέδου. Το τι έκανα εγώ επί τόπου ήταν θέμα πρωτοβουλιών δικών μου. Η υπηρεσία μου με είχε εκπαιδεύσει ώστε να λειτουργώ αποκεντρωτικά, να παίρνω μια ιδέα του Αρχηγού, να την αντιλαμβάνομαι σωστά και να την υλοποιώ με σωστά μέτρα.
Δυστυχώς ο Στρατός πλέον δεν εκπαιδεύει κόσμο με πρωτοβουλία και με αυτενέργεια, αλλά εκπαιδεύει κόσμο ο οποίος απευθύνεται προς τους προϊσταμένους και ζητάει από αυτούς πρακτικές λύσεις. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό.
Να σου υπενθυμίσω ότι στον Β’ΠΠ ο Χίτλερ είπε στους στρατηγούς του “πηγαίνετε να καταλάβετε τη Ρωσία” δεν τους είπε λεπτομέρειες. Σήμερα έχουμε φθάσει σε σημείο να υπάρχει τόσο κεντρικός έλεγχος του στρατεύματος που οι αξιωματικοί να μην μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλία, να απευθύνονται στους διοικητές, οι διοικητές να απευθύνονται στους στρατηγούς και παρατηρούμε το φαινόμενο ένα θέμα το οποίο σε άλλες εποχές θα το επέλυε ένας λοχίας, να φθάνει στον υπουργό για να δώσει λύση.
Οι κρίσεις για να αντιμετωπιστούν επιτυχώς θέλουν συγκεντρωτική σχεδίαση, αποκεντρωτική υλοποίηση.

ΕΡ: Αυτό ήταν πρόβλημα και στα Ίμια;

ΑΠ: Η λήψη των αποφάσεων είναι θέμα συστημάτων. Ενα σύστημα εάν φθάσει να είναι τόσο συγκεντρωτικό στη λήψη των αποφάσεων, θα αποτύχει. Γιατί η επίλυση απαιτεί ταχείες αποφάσεις και ταχεία υλοποίηση. Άρα το σύστημα που φτιάχνεις θα πρέπει να είναι τέτοιο που να σου δίνει την κάλλιστη λύση τάχιστα.

ΕΡ: Μιλάμε δηλαδή και για διαφοροποίηση από την γραμμική στρατιωτική ιεραρχία;

ΑΠ: Σαφώς. Θα πρέπει να υπάρχει τόσο αποκεντρωτική εκτέλεση ώστε ο καθένας να παίρνει τις αποφάσεις του στο επίπεδό του και οι αποφάσεις να στοχεύουν προς την κεντρική λύση που στοχεύει η κυβέρνηση. Θα πρέπει δηλαδή η διαδικασία λήψης απόφασης να είναι ταχεία και αποτελεσματική. Σήμερα γίνονται στο ΓΕΕΘΑ ασκήσεις, και υπάρχει σχετική προετοιμασία, αλλά ο πολιτικός τομέας εμπλέκεται ελάχιστα, με αποτέλεσμα να μην ασκούνται.
Οι διαδικασίες θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και να βελτιστοποιηθούν μέσα από τις ασκήσεις ώστε να μπορείς να φθάσεις ως χώρα στην ταχεία λήψη απόφασης.

ΕΡ: Πότε δίδεται τέλος στην κρίση; Ποιος θα πρέπει να το δώσει;

ΑΠ: Τα Ίμια έγιναν, δυστυχώς χάσαμε 3 ήρωες. Όμως τα αποτελέσματα της κρίσης των Ιμίων τα πληρώνουμε ακόμα. Διότι η κρίση των Ιμίων εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε χαμηλή ένταση. Ως αποτέλεσμα της κρίσης των Ιμίων, είναι η συμφωνία της Μαδρίτης, στην παράγραφο 4 της οποίας γίνεται λόγω για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που σηματοδότησε την αύξηση της παρουασία της, με αποτέλεσμα να επιδώκει συνεχώς τον έλεγχο όχι μόνο των διεθνών αλλά και όλων των υδάτων από τον 25ο μεσηβρινό και ανατολικότερα.
Αυτό ήταν μια συνεπής τουρκική πολιτική από το 1974 και μετά, η οποία εκφράζεται στα θεσμικά κείμενά τους και η κορύφωσή της ήταν τα Ίμια. Το περιστατικό ήταν προσχεδιασμένο. Εμείς αδυνατούσαμε να διαβάσουμε καλά τα γεγονότα και να καταλάβουμε πού το πάνε. Η κορύφωση της κρίσης ήταν τα Ίμια, αλλά τα αποτελέσματα υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Η κρίση των Ιμίων δεν έχει ακόμα τελειώσει. Σε όλες τις κρίσεις δίνεται ένα επίσημο τέλος. Στην κρίση των Ιμίων, αυτό το τέλος δεν έχει δοθεί. Μπορεί να υπεγράφη η συνθήκη της Μαδρίτης, αλλά οι Τούρκοι με τις πράξεις τους σου δείχνουν να καταλάβεις ότι αυτό που θέλουν θα εκφραστεί και πάλι.[/i]


[URL unfurl="true"]http://www.onalert.gr/stories/manwlas-h-krisi-sta-imia-den-exei-teleiwsei-apokalyptiki-synentefksi/47713[/URL]
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.240
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Ένταση στο Ίμια: Για 'θερμό επεισόδιο' κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ


"Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής επενέβησαν και εμπόδισαν τις ελληνικές αλιευτικές βάρκες, αναγκάζοντάς τες να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα", αναφέρουν δημοσιεύματα

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα "σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών βαρκών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντας τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες. Τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατηρούν τις θέσεις τους".
"Τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο, έχουν πλεύσει αρκετές φορές γύρω από τα Ίμια από τις αρχές Δεκεμβρίου", σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.


 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
[size=20pt]Μανωλάς: Η κρίση στα Ίμια δεν έχει τελειώσει - Αποκαλυπτική συνέντευξη[/size]


http://[URL unfurl="true"]www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/ONALERTPHOTOS/GES/ARXHGOSGES/manolas(1).jpg[/img[/URL]]


[i]Η κρίση στα Ίμια δεν τερματίστηκε με την πτώση του ελικοπτέρου ούτε καν με την “συμφωνία της Μαδρίτης” το 1997, όταν Σημίτης και Ντεμιρέλ συνοδευόμενοι από τους Πάγκαλο και Τζεμ υπέγραφαν «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες», υπό το βλέμμα της Μαντλίν Ολμπράιτ.
Αυτό υποστηρίζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Χρίστος Μανωλάς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση των Ιμίων.
Διαβάστε τι αποκαλύπτει, σε ποιους ασκεί κριτική και τι προβλέπει για το μέλλον.

ΕΡ: Τι μαθήματα πήραμε από την κρίση;

ΑΠ:Στο θέμα χειρισμού κρίσεων από τα μαθήματα τα οποία πήραμε, στο στρατιωτικό επίπεδο, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Δηλαδή ο στρατός έχει τις διαδικασίες, υπάρχουν τα κέντρα επιχειρήσεων τα οποία χειρίζονται τις κρίσεις. Υπάρχουν οι ομάδες οι οποίες χειρίζονται τις κρίσεις, υπάρχουν τα σχέδια, υπάρχουν οι δυνάμεις, δοκιμάζονται, γίνονται ασκήσεις και επαναδοτροφοδοτείται το σύστημα.
Οι ΕΔ είναι μια μηχανή η οποία μπορεί να ανταποκριθεί σε κρίσεις. Το πώς θα ανταποκριθεί δεν εξαρτάται από τις ΕΔ, αλλά κυρίως από την πολιτική ηγεσία.

ΕΡ: Τι εννοείτε;

ΑΠ: Οι ΕΔ προτείνουν εισηγούνται, και ενεργούν μετά από τη λήψη αποφάσεων. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα αυτή η πολιτική ηγεσία, αλλά και οι προηγούμενες για να μην θεωρήσεις ότι κομματικολογώ, (αυτή περισσότερο για λόγους ιδεολοηψίας) δεν έχει μέσα στο μυαλό της τον τρόπο χρήσης του στρατιωτικού εργαλείου για επίλυση κρίσεως. Όταν δεν το έχεις μέσα στο μυαλό σου ή το έχεις τελευταίο σαν λύση, τότε αναγκαστικά διολισθαίνεις και σε επικίνδυνες λύσεις που δίνεις στις εκάστοτε παρουσιαζόμενες κρίσεις.

ΕΡ: 20 χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει ίδια...

ΑΠ: Το είχα συζητήσει με τον πρώην υπουργό Δ. Αβραμόπουλο και είχα προτείνει να έρχονται οι πολιτικοί και να εκπαιδέυονται στο ΓΕΕΑ για 2 ημέρες σε θέματα χειρισμού κρίσεων.

ΕΡ: Στις άλλες χώρες τι συμβαίνει;

ΑΠ: Υπάρχουν δυνατές δομές Δημόσιας Διοίκησης και ακρετοί πολιτικοί περνάνε σχολές Δημόσιας Διοίκησης και εκπαιδέυονται στην επίλυση κρίσης. Γιατί οι κρίσεις δεν είναι μόνο στρατιωτικές.
Επίσης στις κρίσεις εκτός από την κεφαλή, τον πρωθυπουργό στην περίπτωσή μας, απαιτούνται και ηγέτες για να δίνουν λύσεις. Εάν δεν είσαι ηγέτης να σταθείς στο ύψος της περίστασης, πιθανώς ο τερματισμός της κρίσης μπορεί να μην είναι αυτός που επιθυμείς.
Οι διαδικασίες αυτές δεν μπορεί να γίνοντται με αποφάσεις της σιτγμής. Πρέπει να είναι θεσμοθετημένο. Και είναι θεσμοθετημένο, αλλά δεν ακολουθείται από την πολιτική ηγεσία.

ΕΡ: Στη μεγάλη κρίση, στα Ίμια, η πολιτική ηγεσία δεν κατέβηκε στο ΕΘΚΕΠΙΧ

ΑΠ: Ήταν νέος ο πρωθυπουργός και δεν είχε την εμπειρία. Η εισήγηση που του έγινε ήταν να πάει στο ΓΕΕΘΑ και αντί αυτού φώναξε τον Α/ΓΕΕΘΑ στη Βουλή. Έτσι δεν επιλύεται κρίση.
Κατά την άποψή μου οι πολιτικοί πρέπει να εκπαιδεύονται σε θέματα χειρισμού κρίσεων.
Επίσης θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε θέματα τεχνικής διαπραγματεύσεων.
Οι περισσότεροι δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τη διαπραγμάτευση που καλοκαιριού που είδαμε τι έγινε. Η διαπραγμάτευση αυτή ήταν καταστροφική.
Εάν είσαι υπέυθυνος πολιτικός ηγέτης και δεν έχεις αντιληφθεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κρατών στηρίζονται στην ισχύ και στα συμφέροντα κι έχεις την εντύπωση ότι οι διαπραγματεύσεις στηρίζονται στο "δίκαιο" τότε κάτι χάνεις. Αυτά τα έγραφε ο Θουκυδίδης μερικά χιλιάδες χρόνια πριν.
Μετά τα Ίμια άλλαξαν τα θεσμικά κείμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις και ορίστηκαν συγκεκριμένες δυνάμεις για την άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης οπουδήποτε εντός του ελληνικού χώρου και δοκιμάζονται οι τακτικές.
Το τέλος της κρίσεως όμως δεν δίνεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το τέλος της κρίσεως δίνεται πολιτικά.

ΕΡ: Είχαμε όμως και κρίση στα Μέσα Ενημέρωσης με την απ’ ευθείας μετάδοση του απόπλου του στόλου

ΑΠ: Έγινε σαφές ότι τα ΜΜΕ απαιτούν συγκεκριμένο χειρισμό, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχει πολιτική επί θεμάτων Τύπου. Το κατά πόσο ακολουθούνται όμως είναι θέμα εκπαίδευσης. Ήταν ένα από τα “lessons learned” ο χειρισμός των ΜΜΕ. Θεσμικά υπάρχει η μέθοδος, σχέδιο και πολιτική. Το κατά πόσο ακολουθείται είναι και θέμα προσωπικοτήτων, πόσο ενημερωμένοι είναι, πόσο έχουν αντιληφθεί το θέμα της υλοποίησης της πολιτικής για τον χειρισμό των ΜΜΕ, ο υπεύθυνος χειρισμός από την πλευρά των ΜΜΕ.
Δυστυχώς εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι η επανάληψη των ασκήσεων και στη συμμετοχή και από πλευράς ΜΜΕ των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

ΕΡ: Όμως αυτό πλέον είναι ξεπερασμένο, αφού τα ΜΜΕ έχουν χάσει την παλαιά τους αίγλη και κυρίως την επιρροή εξαιτίας των social media.

ΑΠ: Με τις εφημερίδες υπάρχει γραμμή διοίκησης. Αυτό που δεν ελέγχονται είναι τα blogs, το Twitter, το Facebook Και όλα όσα θα προκύψουν.
Ποτέ όμως δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα. Εκεί μπαίνει η προσωπικότηα αυτού που διαχειρίζεται την κρίση. Η Τουρκία η οποία είναι χώρα που ακολουθεί διαδικασίες, είδες ότι στις πρόσφατες κρίσεις που είχε επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα στην ανοιχτή κοινωνία που ζούμε, κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τα πάντα.
Μπορεί να ελεγχθεί μόνο ένα ποσοστό. Τα σχέδια υπάρχουν. Χρήζουν συνεχούς αναψηλάφισης.

ΕΡ: Μήπως χτίζουμε μια γραμμή Μαζινό;

Ο σχεδιασμός είναι συγκεντρωτικός, αλλά εκεί θέλεις αποκεντρωτική εκτέλεση.
Η αποκεντρωτική εκτέλεση σημαίνει ότι έχεις εκπαιδεύσει άτομα με πρωτοβουλία, ελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζοντας τις γενικές γραμμές, θα σκεφτούν και θα υλοποιήσουν μέτρα τα οποία κανείς δεν τα έχει διατάξει ως μέτρα, αλλά τα έχει διατάξει ως κεντρική κατεύθυνση. Για παράδειγμα, όταν ήμουν στο Αφγανιστάν είχα από την ηγεσία γενικές γραμμές το πώς πρέπει να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Δηλαδή αυτό που λέμε ιδέες υψηλού επιπέδου. Το τι έκανα εγώ επί τόπου ήταν θέμα πρωτοβουλιών δικών μου. Η υπηρεσία μου με είχε εκπαιδεύσει ώστε να λειτουργώ αποκεντρωτικά, να παίρνω μια ιδέα του Αρχηγού, να την αντιλαμβάνομαι σωστά και να την υλοποιώ με σωστά μέτρα.
Δυστυχώς ο Στρατός πλέον δεν εκπαιδεύει κόσμο με πρωτοβουλία και με αυτενέργεια, αλλά εκπαιδεύει κόσμο ο οποίος απευθύνεται προς τους προϊσταμένους και ζητάει από αυτούς πρακτικές λύσεις. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό.
Να σου υπενθυμίσω ότι στον Β’ΠΠ ο Χίτλερ είπε στους στρατηγούς του “πηγαίνετε να καταλάβετε τη Ρωσία” δεν τους είπε λεπτομέρειες. Σήμερα έχουμε φθάσει σε σημείο να υπάρχει τόσο κεντρικός έλεγχος του στρατεύματος που οι αξιωματικοί να μην μπορούν να αναπτύξουν πρωτοβουλία, να απευθύνονται στους διοικητές, οι διοικητές να απευθύνονται στους στρατηγούς και παρατηρούμε το φαινόμενο ένα θέμα το οποίο σε άλλες εποχές θα το επέλυε ένας λοχίας, να φθάνει στον υπουργό για να δώσει λύση.
Οι κρίσεις για να αντιμετωπιστούν επιτυχώς θέλουν συγκεντρωτική σχεδίαση, αποκεντρωτική υλοποίηση.

ΕΡ: Αυτό ήταν πρόβλημα και στα Ίμια;

ΑΠ: Η λήψη των αποφάσεων είναι θέμα συστημάτων. Ενα σύστημα εάν φθάσει να είναι τόσο συγκεντρωτικό στη λήψη των αποφάσεων, θα αποτύχει. Γιατί η επίλυση απαιτεί ταχείες αποφάσεις και ταχεία υλοποίηση. Άρα το σύστημα που φτιάχνεις θα πρέπει να είναι τέτοιο που να σου δίνει την κάλλιστη λύση τάχιστα.

ΕΡ: Μιλάμε δηλαδή και για διαφοροποίηση από την γραμμική στρατιωτική ιεραρχία;

ΑΠ: Σαφώς. Θα πρέπει να υπάρχει τόσο αποκεντρωτική εκτέλεση ώστε ο καθένας να παίρνει τις αποφάσεις του στο επίπεδό του και οι αποφάσεις να στοχεύουν προς την κεντρική λύση που στοχεύει η κυβέρνηση. Θα πρέπει δηλαδή η διαδικασία λήψης απόφασης να είναι ταχεία και αποτελεσματική. Σήμερα γίνονται στο ΓΕΕΘΑ ασκήσεις, και υπάρχει σχετική προετοιμασία, αλλά ο πολιτικός τομέας εμπλέκεται ελάχιστα, με αποτέλεσμα να μην ασκούνται.
Οι διαδικασίες θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και να βελτιστοποιηθούν μέσα από τις ασκήσεις ώστε να μπορείς να φθάσεις ως χώρα στην ταχεία λήψη απόφασης.

ΕΡ: Πότε δίδεται τέλος στην κρίση; Ποιος θα πρέπει να το δώσει;

ΑΠ: Τα Ίμια έγιναν, δυστυχώς χάσαμε 3 ήρωες. Όμως τα αποτελέσματα της κρίσης των Ιμίων τα πληρώνουμε ακόμα. Διότι η κρίση των Ιμίων εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε χαμηλή ένταση. Ως αποτέλεσμα της κρίσης των Ιμίων, είναι η συμφωνία της Μαδρίτης, στην παράγραφο 4 της οποίας γίνεται λόγω για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο που σηματοδότησε την αύξηση της παρουασία της, με αποτέλεσμα να επιδώκει συνεχώς τον έλεγχο όχι μόνο των διεθνών αλλά και όλων των υδάτων από τον 25ο μεσηβρινό και ανατολικότερα.
Αυτό ήταν μια συνεπής τουρκική πολιτική από το 1974 και μετά, η οποία εκφράζεται στα θεσμικά κείμενά τους και η κορύφωσή της ήταν τα Ίμια. Το περιστατικό ήταν προσχεδιασμένο. Εμείς αδυνατούσαμε να διαβάσουμε καλά τα γεγονότα και να καταλάβουμε πού το πάνε. Η κορύφωση της κρίσης ήταν τα Ίμια, αλλά τα αποτελέσματα υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Η κρίση των Ιμίων δεν έχει ακόμα τελειώσει. Σε όλες τις κρίσεις δίνεται ένα επίσημο τέλος. Στην κρίση των Ιμίων, αυτό το τέλος δεν έχει δοθεί. Μπορεί να υπεγράφη η συνθήκη της Μαδρίτης, αλλά οι [color=purple]Τούρκοι με τις πράξεις τους σου δείχνουν να καταλάβεις ότι αυτό που θέλουν θα εκφραστεί και πάλι[/color].[/i]


[URL unfurl="true"]http://www.onalert.gr/stories/manwlas-h-krisi-sta-imia-den-exei-teleiwsei-apokalyptiki-synentefksi/47713[/URL]
[/quote]


Διαπιστώσεις. Λύσεις;

Αφού οι πολιτικοί, τους έχουν γραμμένους τους στρατιωτικούς.

Θα πρέπει να χάσουμε το μισό Αιγαίο για να τους πάρουν από το χέρι τους πολιτικούς για ένα [i]φροντιστήριο[/i];



Τώρα θα έχει πλάκα, που θα συναντηθεί ο Σ/φος Αλέξης με τον Τούρκο για το Κυπριακό,

να του το ξεφουρνίσει επισήμως ο σουλτάνος το παραμύθι για το Αιγαίο...


Ε ρε γλέντια που θα γίνουν πάλι.

Γαμιώντας θα του μπει και το '17 του σ/φου...
 

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Μηνύματα
6.563
Κριτικές
4
Like
2.366
Πόντοι
506
Αναλόγως σε μια μοναδα επιστρατεύτηκες.Εγω στην μοναδα που πηγα όλα λειτουργησαν αψογα.Ακουσα διαφορα για άλλες μοναδες,πως καποιοι αργησαν,πως αρματα δεν εβαζαν μπροστα,πως καποιοι αργησαν.Δεν μπορω να πω κατι για τα διαφορα που ακουσα.μπορω να πω για την δικη μου εμπειρια που ναι τα βρηκα όλα αψογα σε μια από τις πιο μαχημες μοναδες αλλα αυτό οφείλεται και στον διοικητη της μοναδος,το ονομα του εγινε θρυλος!!!
Οσοι εχουν ασημι 139 και υπηρετησαν σε ΚΩ-ΡΟΔΟ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΣΒΟ τον ειχαν ακουστα ή ειχαν την τιμή να τον εχουν και διοικητη.
Αρταβάνης;
 

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.792
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20+ χρονια μπορω να πω σημερα οτι εχω αλλη αποψη για τοτε,υπηρετουσα σειρα 232,
σε μαχιμη μοναδα αλλα 2 μηνες πριν ειχα ξαναγυρισει κεντρο(επιανε 15-17-19 μηνο τοτε.
Στο κεντρο δεν υπηρξε επιστρατευση κ σαν παλιοι δεν καταλαβαμε τιποτα(η μοναδα που ημουν πριν 2 μηνες πεταγε ομως---ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ)-
ΓΙΑ την μοιραια νυχτα εχουν γινει 1,000 αναλυσεις η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ μετα κοιτωντας ψυχραιμα.
-ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΘΗΝΗ ΜΕΓΑΛΗ Ο υπευθηνος στρατιωτικου σχεδιασμου...κ ολοι οι πιο κατω απο αυτον-
τραγελαφος....
-τα ΟΥΚ να μην εχουν μπαταριες εφεδρικες η τις δανεισαν στους αλλους!!!! και υλικα να μην υπηρχαν σε αθφονια μπαταριες ρε????
(ΕΚΤΟς αν ειναι ιστορια μουφα για να καλυψει αλλα πραγματα).
-αφυλαχτη η αλλη βραχονησιδα απο τον κεφαλα λυμπερη(βρειτε στο youtube  το λεει "υπηρχε στην αλλη στρατος-περιπολουσαν τα πλοια,κ ειχαμε κ στην καλολημνο".....ΑΛΛΟΥ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ....δηλαδη αφησε το μοναδικο σημειο που θα μπορουσε να γινει σκηνικο αφυλακτο.
-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΤΛ...ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Αν δεν εκανε αυτην την μ@@@@ δεν θα υπηρχε αποβαση, ΑΝ γινονταν αλλου θα ηταν αλλο θεμα.
-πολιτικα λαθη....
δεν εγινε συσκεψη οπως επρεπε
συνεργασια με ΕΥΠ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟς μηδεν-
----------------------
ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ αλλα διαχρονικο οτι δεν ειχαμε το καταληλο υλικο αν γινονταν κατι εκεινη την μερα.
βληματα αερος-αερος που χαν οι τουρκοι..κ.α πολλα-
----
στην συγκεκριμενη φαση αν κ δεν υπηρετουσα ναυτικο ,ουτε θα το παιξω ξερολας,...μαλλον θα κερδιζαμε μια μερικες ωρες στην συγκεκριμενη τοποθεσια....ειχαμε πλεονεκτημα κ υποβρυχια
ΚΑΝΕΙΣ απο αυτους που κραζουν προδοτες κ μ@@@@@ (ειχα κ γω ιδια αποψη)..απο αεροπορια ημασταν πισω,αρματα, Α/Α αμυνα  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εστω κ με την σημερινη κριση σημερα κ σε πολλους τομεις.
Για αυτο ΟΙ ΠΙΟ πολλοι αξιωματικοι ηταν ολοι ΧΕΣΜΕΝΟΙ..αντιθετα με εμας που δεν ειχαμε ιδεα(βλεπεις ειχαμε μεινει στο ντου-γιουργια-αΕΡΑ)
ΑΛΛΑ οι εποχες αλλαζουν...
ΣΗΜΕΡΑ ακομη κ ετσι οπως ειμαστε νομιζω αν ξαναγινει κατι θα εχουμε καλυτερη τυχη.
α-κατι μαθαμε απο το 95/96
β-ΕΧΟΥΜΕ πολυ καλυτερη Α/Α..
γ-καλυτερο υλικο.
δεν θα υπαρχει καμια δικαιολογια σημερα αντιθετα  το 95 ο σημιτης ειχε ελαχιστους μηνες η βδομαδες σαν πρωθυπουργος,και εκει τον ΤΕΣΤΑΡΑΝΕ....
 

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Μηνύματα
9.196
Like
767
Πόντοι
146
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20+ χρονια μπορω να πω σημερα οτι εχω αλλη αποψη για τοτε,υπηρετουσα σειρα 232,
σε μαχιμη μοναδα αλλα 2 μηνες πριν ειχα ξαναγυρισει κεντρο(επιανε 15-17-19 μηνο τοτε.
Στο κεντρο δεν υπηρξε επιστρατευση κ σαν παλιοι δεν καταλαβαμε τιποτα(η μοναδα που ημουν πριν 2 μηνες πεταγε ομως---ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ)-
Είχαν ορκιστεί οι νέοι τότε;Αν δεν κάνω λάθος δεν μπορείς να επιστρατευσεις μη ορκισμένους οπλίτες.
Πάντως σε εμάς ,350 ΣΜ Νίκη στον Υμηττό στο αρχηγείο  , είχε συναγερμο στο ύψιστο βαθμό σε  σημείο να εχουν  επιστρέψει όλοι και να μην υπάρχει κρεβάτι να κοιμηθείς.Θυμάμαι πάντως τον διοικητή (ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ανθρωπος που ενεπνεε ΤΕΡΑΣΤΙΟ σεβασμο,καλή του ωρα όπου και να είναι) να λέει ότι τελευταία στιγμη δεν πήγαν στην αστυνομία τα χαρτιά της γενικής επιστράτευσης.Πόσες φορες ανεβήκαμε με τον Δικα στην Πάρνηθα στα ραντάρ ούτε και θυμάμαι.Και ΟΛΟΙ ήταν σίγουροι ότι το μπαμ θα γίνει και θα πάμε για πόλεμο.
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Μία συνάθροιση από κλόουν:
 

Συνημμένα

  • image.jpg
    image.jpg
    183,1 KB · Εμφανίσεις: 59
Εγγρ.
8 Ιουλ 2015
Μηνύματα
454
Κριτικές
3
Like
18
Πόντοι
1
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20+ χρονια μπορω να πω σημερα οτι εχω αλλη αποψη για τοτε,υπηρετουσα σειρα 232,
σε μαχιμη μοναδα αλλα 2 μηνες πριν ειχα ξαναγυρισει κεντρο(επιανε 15-17-19 μηνο τοτε.
Στο κεντρο δεν υπηρξε επιστρατευση κ σαν παλιοι δεν καταλαβαμε τιποτα(η μοναδα που ημουν πριν 2 μηνες πεταγε ομως---ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ)-
ΓΙΑ την μοιραια νυχτα εχουν γινει 1,000 αναλυσεις η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ μετα κοιτωντας ψυχραιμα.
-ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΥΘΗΝΗ ΜΕΓΑΛΗ Ο υπευθηνος στρατιωτικου σχεδιασμου...κ ολοι οι πιο κατω απο αυτον-
τραγελαφος....
-τα ΟΥΚ να μην εχουν μπαταριες εφεδρικες η τις δανεισαν στους αλλους!!!! και υλικα να μην υπηρχαν σε αθφονια μπαταριες ρε????
(ΕΚΤΟς αν ειναι ιστορια μουφα για να καλυψει αλλα πραγματα).
-αφυλαχτη η αλλη βραχονησιδα απο τον κεφαλα λυμπερη(βρειτε στο youtube  το λεει "υπηρχε στην αλλη στρατος-περιπολουσαν τα πλοια,κ ειχαμε κ στην καλολημνο".....ΑΛΛΟΥ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ....δηλαδη αφησε το μοναδικο σημειο που θα μπορουσε να γινει σκηνικο αφυλακτο.
-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΤΛ...ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Αν δεν εκανε αυτην την μ@@@@ δεν θα υπηρχε αποβαση, ΑΝ γινονταν αλλου θα ηταν αλλο θεμα.
-πολιτικα λαθη....
δεν εγινε συσκεψη οπως επρεπε
συνεργασια με ΕΥΠ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟς μηδεν-
----------------------
ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ αλλα διαχρονικο οτι δεν ειχαμε το καταληλο υλικο αν γινονταν κατι εκεινη την μερα.
βληματα αερος-αερος που χαν οι τουρκοι..κ.α πολλα-
----
στην συγκεκριμενη φαση αν κ δεν υπηρετουσα ναυτικο ,ουτε θα το παιξω ξερολας,...μαλλον θα κερδιζαμε μια μερικες ωρες στην συγκεκριμενη τοποθεσια....ειχαμε πλεονεκτημα κ υποβρυχια
ΚΑΝΕΙΣ απο αυτους που κραζουν προδοτες κ μ@@@@@ (ειχα κ γω ιδια αποψη)..απο αεροπορια ημασταν πισω,αρματα, Α/Α αμυνα  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ εστω κ με την σημερινη κριση σημερα κ σε πολλους τομεις.
Για αυτο ΟΙ ΠΙΟ πολλοι αξιωματικοι ηταν ολοι ΧΕΣΜΕΝΟΙ..αντιθετα με εμας που δεν ειχαμε ιδεα(βλεπεις ειχαμε μεινει στο ντου-γιουργια-αΕΡΑ)
ΑΛΛΑ οι εποχες αλλαζουν...
ΣΗΜΕΡΑ ακομη κ ετσι οπως ειμαστε νομιζω αν ξαναγινει κατι θα εχουμε καλυτερη τυχη.
α-κατι μαθαμε απο το 95/96
β-ΕΧΟΥΜΕ πολυ καλυτερη Α/Α..
γ-καλυτερο υλικο.
δεν θα υπαρχει καμια δικαιολογια σημερα αντιθετα  το 95 ο σημιτης ειχε ελαχιστους μηνες η βδομαδες σαν πρωθυπουργος,και εκει τον ΤΕΣΤΑΡΑΝΕ....
φιλε μου το ξερεις οτι τοτε στα Ιμια οι μογγολοι θα εχαναν τα 3/4 του στολου τους και εμεις μονο το 1/4 περιπου και αν?ηταν τετοια και ειναι ακομα ετσι η θαλασσα του Αιγαιου και το οτι εμεις την ξερουμε ενω αυτοι οχι ,που δεν χωρανε μαγκιες εδω
 

Επισκέπτης
φιλε μου το ξερεις οτι τοτε στα Ιμια οι μογγολοι θα εχαναν τα 3/4 του στολου τους και εμεις μονο το 1/4 περιπου και αν?

αυτο το "θα" οπως και το  "αν" πρεπει να απαγορευτουν απο την ελληνικη γλωσσα.
χρησιμοποιουνται παντα λαθος σε υποθετικες,φαντασιακες, εκτος πραγματικοτητας καταστασεις που στο τελος καταληγουν παντα σε φιασκο.
κατα τα αλλα, μαζεψτε λιγο την τεστοστερονη σας.
Η Τουρκια το 2016 ειχε
α) 31% λιγοτερους τουριστες
β) 30% μειωση των εσοδων απο τον Τουρισμο
γ) Αποπειρα πραξικοπηματος και πολιτικη ασταθεια απο τοτε
δ) Τρομοκρατικες επιθεσεις

Προσπαθουν απεγνωσμενα για μια αναπτερωση του ηθικου τους , λιγες σταγονες αισιοδοξιας και οι λεονταρισμοι μεσα σε αυτο το πλαισιο πρεπει να λαμβανονται υποψη.
Αδιαφορια, αυτοσυγκρατηση και ενημερωση των οποιων συμμαχων σας εχουν απομεινει ειναι οι ενδεικνυομενες απαντησεις.
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
αυτο το "θα" οπως και το  "αν" πρεπει να απαγορευτουν απο την ελληνικη



Προσπαθουν απεγνωσμενα για μια αναπτερωση του ηθικου τους , λιγες σταγονες αισιοδοξιας και οι λεονταρισμοι μεσα σε αυτο το πλαισιο πρεπει να λαμβανονται υποψη.

Η υπόθεση εξακολουθεί να είναι τρόπος προσέγγισης μέχρι σήμερα. Από την αρχαιότητα.



Μόνο αφελείς εξακολουθούν να πιστεύουν την παπάντζα της "εσωτερικής κατανάλωσης",

και για άτομα που πηγαίνουν μπουρδέλα, μου φαίνεται περίεργη τέτοια αντίληψη των πραγμάτων.
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.363
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
αυτο το "θα" οπως και το  "αν" πρεπει να απαγορευτουν απο την ελληνικη γλωσσα.
χρησιμοποιουνται παντα λαθος σε υποθετικες,φαντασιακες, εκτος πραγματικοτητας καταστασεις που στο τελος καταληγουν παντα σε φιασκο.
κατα τα αλλα, μαζεψτε λιγο την τεστοστερονη σας.
Η Τουρκια το 2016 ειχε
α) 31% λιγοτερους τουριστες
β) 30% μειωση των εσοδων απο τον Τουρισμο
γ) Αποπειρα πραξικοπηματος και πολιτικη ασταθεια απο τοτε
δ) Τρομοκρατικες επιθεσεις

Προσπαθουν απεγνωσμενα για μια αναπτερωση του ηθικου τους , λιγες σταγονες αισιοδοξιας και οι λεονταρισμοι μεσα σε αυτο το πλαισιο πρεπει να λαμβανονται υποψη.
Αδιαφορια, αυτοσυγκρατηση και ενημερωση των οποιων συμμαχων σας εχουν απομεινει ειναι οι ενδεικνυομενες απαντησεις.
Αν και "πρασινοφρουρός" σωστά μίλησες...Εκτός από την "αδιαφορία",εκεί θα πρόσθετα την "προετοιμασία"..
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.680
Κριτικές
31
Like
13.307
Πόντοι
5.097
Αν και "πρασινοφρουρός" σωστά μίλησες...Εκτός από την "αδιαφορία",εκεί θα πρόσθετα την "προετοιμασία"..
Eπρεπέ να το βυθίσετε το ρημάδι τους μαζί με τον αρχηγό του κωλοστρατού τους,ως πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις τους?  :sunglasses:
 

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Μηνύματα
4.926
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
μαγκες στα ιμια τι παιχτηκε ακριβως γιατι βαριεμαι να διαβαζω ολα τα προηγουμενα ?

μονο  dragonball θυμαμαι απο το 1996 και yugi-oh

ααα και υπερ-ατου !!
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
28.042
Κριτικές
16
Like
15.104
Πόντοι
6.515
μαγκες στα ιμια τι παιχτηκε ακριβως γιατι βαριεμαι να διαβαζω ολα τα προηγουμενα ?

μονο  dragonball θυμαμαι απο το 1996 και yugi-oh

ααα και υπερ-ατου !!

(με λιγα λογια)

σκοτωθηκαν από πτωση πολεμικου ελικοπτερου 3 αξιωματικοι τυπε, μαλλον το εριξαν οι τουρκοι.
Οι ελληνες πολιτικοι (σιμιτης) δεν αφησαν τον στολο να αντιδρασει αλλα παρακαλεσαν τους αμερικανους να ηρεμησουν τους τουρκους  :S

 

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Μηνύματα
4.926
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
(με λιγα λογια)

σκοτωθηκαν από πτωση πολεμικου ελικοπτερου 3 αξιωματικοι τυπε, μαλλον το εριξαν οι τουρκοι.
Οι ελληνες πολιτικοι (σιμιτης) δεν αφησαν τον στολο να αντιδρασει αλλα παρακαλεσαν τους αμερικανους να ηρεμησουν τους τουρκους  :S

καταλαβα

thanks φιλε

 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.297
Like
2.363
Πόντοι
456
μαγκες στα ιμια τι παιχτηκε ακριβως γιατι βαριεμαι να διαβαζω ολα τα προηγουμενα ?

μονο  dragonball θυμαμαι απο το 1996 και yugi-oh

ααα και υπερ-ατου !!

Σε καλο δρομο εισαι.Λογικα μονο για υπερατου και μικυ μαους κανεις
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom