Γνώμη σου...
Η δική μου είναι ότι δεν είχε ιδιαίτερη επίδραση στις ενταξιακές συνομιλίες για την Κύπρο και ότι δεν ήταν ιδιαίτερα επωφελές για την Ελλάδα.
Τι εννοείς;
Ότι θα μπορούσαμε να προβάλλουμε στο Ελσίνκι και στο μέλλον συνεχώς βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία; Το θεωρείς ρεαλιστικό;
Κατά την γνώμη μου ναι.
Η λύση δεν είναι στον πόλεμο αλλά στην οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική ισχυροποίηση της Ελλάδας ακριβώς για να μην τολμήσει κανείς γείτονας να κάνει πόλεμο μαζί μας...
Μια "ισραηλοποίηση" της Ελλάδας δεν θα ήταν και τόσο κακή ιδέα αλλά χλωμό το βλέπω.
Πόσο περισσότερο οικονομικά ισχυροί να γίνουμε; Σαν την Ελβετία;
Για δες τον κατάλογο με την κατάταξη των χωρών ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ:
Νομίζεις ότι η Ελλάδα δικαιούται ή αντικειμενικά μπορεί να βρίσκεται σε πολύ ψηλότερη θέση από την 23η σύμφωνα με το ΔΝΤ; (και πάνω από το Ισραήλ).
Προφανώς δεν διαβάζειις τα links που βάζει ο Tomito με τα κείμενα του Κονδύλη. Πιθανόν επειδή τα βιβλία του τα εκδίδει το Θεμέλιο.
Καλώς ή κακώς, είτε το θέλουμε είτε όχι η Τουρκία είναι μία μεγαλύτερη χώρα από την Ελλάδα. Ο πληθυσμός της είναι νέος. Η Ελλάδα είναι ουσιαστικά μιά γερασμένη χώρα και αν δεν υπήρχαν και οι μετανάστες ο πληθυσμος θα παρουσίαζε συρρίκνωση και όχι αύξηση.
Επί πλέον η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και μέσα σε 20-30 χρόνια θα είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
(Δεν αναφέρω τα περί ενεργειακού κόμβου, τα θεωρώ υπερτιμημένα).
Όλα αυτά μου θυμίζουν την κλάψα γιατί δεν είμαστε στους G20. Εεεεεε, τι να κάνουμε, ρεαλιστικά δεν μπορούμε να είμαστε.
Τώρα όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η 10η ή η 5η ή 1η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, τότε δεν έχω να συζητήσω τίποτε.
Τώρα για την διπλωματική ισχύ. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Δηλαδή πιστεύεις ότι μπορούμε να αναζητούμε συμμαχίες σε Ασία, Αφρική και Ωκεανία και να γίνουμε τακίμια με άλλες χώρες;
Οι οποίες ποιές θα είναι; Εεεεεε, τα περί Ρωσίας και Κίνας δεν τα συζητώ.
Πιθανόν θα πρέπει να νεκραναστήσουμε το "Κίνημα των Αδεσμεύτων" του αείμνηστου Ανδρέα.
Η στρατιωτική ισχύ είνα επακόλουθο της οικονομικής. Παραπέμπω στην σχετική μου επιχειρηματολογία.
Τα περί Ισραήλ είναι μία άλλη κουβέντα.