Το προβλημα με τους Τουρκους έπρεπε να λυθει απο το 1996 και μετά. Οχι με πόλεμο τοτε αλλα με εξοπλισμο μετά.
Εξοπλιζεις τις δυναμεις σου μιας και διαφαινεται η απειλη απο μακρυά και 20 χρονια μετά τους δινεις ένα τελεσιγραφο :
Αν ξαναπαραβιάσει τουρκικο αεροσκάφος ή πλοιο τα συνορα θα καταριφθει. Θα θεωρηθει εχθρική ενέργεια απο το ελληνικό κράτος.
Εμένα τα Ίμια μου δίδαξαν ένα πράγμα.
Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία, τέλος.
Δεν μπορούμε να αντέξουμε το κόστος μίας τέτοιας σύγκρουσης - ακόμη και προ κρίσης - πόσο μάλλον τώρα.
Δεν μπορούμε να αντέξουμε το κόστος μίας τέτοιας σύγκρουσης διότι είμαστε μία δυτική δημοκρατία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, μαλθακότητα πληθυσμού, καλοπερασάκηδες, κόστος ανθρώπινης ζωής στην κοινωνία, κλπ κλπ.Επιπλέον έχουμε τόσα νησιά να προστατεύσουμε που απλά δεν είναι δυνατόν να ΜΗ χάσουμε κάποια.
Το δόγμα μας είναι η αποτροπή (μού το έχει πει αξιωματικός αυτό, προσπαθούμε να δείξουμε στους Τούρκους οτι δεν τους συμφέρει να κάνουν μαλακία). Αν και νομίζω οτι και αυτοί μας έχουν πάρει χαμπάρι και είναι άλλοι που τους κρατάνε να μην κάνουν ντου. (Ή απλά δεν τους ενδιαφερουμε τόσο στην πραγματικότητα εμείς γιατί έχουν πιο σοβαρά παλούκια στα ανατολικά).
Αυτό έγινε στα Ίμια. Τούρκοι ανέβηκαν σε ελληνικό έδαφος και εμείς στο τέλος ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής που δεν έγινε πόλεμος (χάριν στη συνδρομή τους).
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ.