Έκανα ένα μίνι στριπο-ξέσπασμα τον προηγούμενο μήνα και πήρα σβάρνα όλα σχεδόν τα στριπ των Αθηνών.
Παραθέτω εδώ την εμπειρία μου γιατί δεν θέλω να επεκταθώ με κριτικές:
1) Golden Queens: κάνοντας κανείς μια βόλτα στην πλατεία Μπουρναζίου θα αντικρίσει μπαράκια και κλαμπάκια ως επί το πλείστον άδεια. Με το που μπήκα όμως στο γκολντεν αντίκρισα ένα ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί. Τρελός κόσμος πραγματικά. Οι κοπέλες οι κλασικές που ήταν πάντα, ίσως με 2-3 νέες προσθήκες. Γενικά όχι κάτι το συνταρακτικό. Κάποια χαζό σοους και ένα live sex show. Όλα σε αρκετά ερασιτεχνικό επίπεδο. Πάνε οι καλές εποχές με Ινα-Τεο.
Το μαγαζί μαζεύει πολύ πιτσιρίκι και αρκετή εργατιά από τις τριγύρω περιοχές. Χοροί στα 5 ευρώ, μέτρια πράγματα γενικά.
Στα μείον η πολλή βαβούρα.
2) Kinky Opera: πολύ πεσμένο. Ίσως φταίει ότι το επισκέφθηκα Δευτέρα. Κόσμος σε αρκετά καλά επίπεδα για καθημερινή. Καλή εξυπηρέτηση. Κοπέλες πολύ μέτριες εμφανισιακά, αρκετές σε αριθμό. Στο μαγαζί αυτό έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ πέφτει κέρασμα παρά χορός. Δεν μπορώ να το εξηγήσω.
3) Casa Babylon: Περίεργο μαγαζί. Για την ακρίβεια περίεργο στήσιμο. μακρόστενο, με χώρους για τις go-go dancers του μαγαζιού. Καθήμενος στο μπαρ, η αλήθεια είναι πως με ενοχλεί η άλλη να χορεύει ακριβώς από πάνω μου, με τα τακούνια πάνω από το ποτό μου. Μαζί με το ποτό φαίνεται πως σερβίρουν και λίγη σκόνη από τακούνια των κοριτσιών. Κοπέλες αδιάφορες και παρατήρησα πως έχουν 3-4 προσθήκες από το Ανατολή. Έκανα έναν χορό για την τιμή των όπλων και κλασικά έπεσε στο τραπέζι η προσφορά για πριβέ. Αδιάφορο μαγαζί.
4) Dream Girls: Με μια φράση θα το χαρακτήριζα "ξεχασμένο από το Θεό" ή "μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στο dreams". Παρακμιακό μαγαζί, με 7-8 κοπέλες, ημέρα Τρίτη που το επισκέφθηκα. Πήρα και εδώ ένα χορό, ως ένδειξη ελάχιστης στήριξης και προσπάθειας για διατήρηση πολυφωνίας στον χώρο του στριπ. Έχει κανά δυό μαυρούλες που παίζουν παιχνίδι στο πριβέ για τους λάτρεις. Μην φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο, Πατησίων style. Μπαίνοντας μέσα αντίκρισα κάποιους τελειωμένους τουρίστες να αποχωρούν. Γενικά προτείνεται σε πιωμένους και τελειωμένους.
Πάμε και στην απέναντι πλευρά της Συγγρού, η οποία κρατάει ψηλά τον πήχη του χώρου
5) Caissa: σταθερά καλό μαγαζί, έχει 4-5 δυνατά ταλέντα που μπορούν να σε στείλουν στην χρεοκοπία. Οι φάτσες, προσωπικού και πελατών μυστήριες, τα έχουμε ξαναπεί. Το πριβέ είναι το δυνατό σημείο του μαγαζιού, τα ποτά (των κοριτσιών) λόγω ζέστης φεύγουν λίγο πιο γρήγορα το καλοκαίρι. Καλοκαίρι και δίψα πάνε μαζί ως γνωστόν. Σχετικά καλό vfm, λίγος κόσμος από πλευράς πελτατών, που το προτιμώ, σχετικά αραιοί χοροί στην πίστα. Τουλάχιστον σε αυτό το μαγαζί, σε σχέση με όλη την απέναντι πλευρά της Συγγρού, έχει κοπέλες που υποστηρίζουν τον όρο στρίπερ σε θέμα ομορφιάς. Εάν έριχναν τον χορό στα 5 ευρώ θα γινόταν χαμός. Δεν ακούνε όμως.
6) Αλκατράζ: Πολύς κόσμος, το νέο καμπαρέ-κλαμπ της Συγγρού. Έχει τραβήξει όλο τον κόσμο από τα διπλανά μαγαζιά. Ήταν που ήταν σε πτώση ο χώρος του στριπ, τα ζημίωσε ακόμα περισσότερο. Το επισκέφθηκα Παρασκευή 6 το πρωί (με ενημέρωσαν πως Παρασκευή και Σάββατο κλείνουν 10-11 το πρωί). Στα συν οι ωραίες παρουσίες και η διαρκής κίνηση σε πίστα, στα μείον η πολλή φασαρία και η αδυναμία να κάτσεις σε ένα τραπέζι χωρίς κράτηση και μπουκάλι. Οι κοπέλες επιβεβαιώνουν τον τίτλο της "κρύας ομορφιάς" ή "όμορφης απάτης". Διαλέξτε όποιο θέλετε. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Δύσκολα θα κάτσει με τόσο κόσμο, μεγάλο ανταγωνισμό και πιθανώς αυστηρούς κανόνες του μαγαζιού να πει μια κουβέντα παραπάνω με τον πελάτη. Είναι ψεκάστε-τελειώστε-σκουπίστε (αν και αμφιβάλλω πως το "τελειώστε " περιλαμβάνεται στην εξίσωση του εν λόγω μαγαζιού). Για 1-2 απλούς χορούς είναι οκ, πριβέ δεν το συνιστώ. Ίδιος με τον απλό χορό, full nude, σε πιο σκοτεινό χώρο. Ποτά δεν κέρασα, σε προηγούμενη επίσκεψη θυμάμαι πως ήταν αερο-ποτά.
Για ένα απλό χαλαρό ποτό, με καμιά γκόμενα που θέλετε να την κάνετε να ζηλέψει είναι οκ. Για στριπολάτρες, τα έχω ξαναπεί, δεν συνιστάται.
7) FBI: Τόσο όσο. Καλός για τα γούστα μου χώρος, με αρκετές κοπέλες αναλογικά με τα τ.μ. του μαγαζιού. Έχει 3-4 νέες προσθήκες που είναι γατόνια. Μου έφυγαν κάποια χρήματα σε ποτά, που είναι πολύ κακό vfm. Χοροί καλοί. Θα ήθελα περισσότερους χορούς στην πίστα. Μέτρια επιλογή με κάποια καλά ταλέντα ομολογουμένως.
8) Athens Queens: Γεμάτο μεν, μηδενική κατανάλωση από ποτά/χορούς δε. Πολλά πιτσιρίκια και εδώ που κάθονται με ένα ποτό όλο το βράδυ και παίρνουν μάτι. Οι κοπέλες πάνω κάτω οι ίδιες εδώ και καιρό. Στα συν οι αρκετά συχνοί χοροί στην πίστα και το 5αρι του απλού χορού. Έχει κάτι αρπακτικά που λόγω ομορφιάς σε ξεγελούν και σε ξεπετούν σε ποτά και χορό. Ο dj Βασίλης πολύ δυνατός σε αυτό που κάνει. Ίσως ο καλύτερος dj σε στριπ. Γενικά σε αυτό το μαγαζί παίζει ο κανόνας όσο πιο όμορφη τόσο πιο ξεπέτα* εκτός εάν σε γνωρίζει.
9) Toys (Γκάζι); Επίσκεψη καθημερινή. Μπήκα, έκαψα τον τσάμπα χορό μου σαν να έκανα καταναγκαστικά έργα και αποχώρησα στο 10λεπτο. Τίποτα με μπόλικο καθόλου αυτό το μαγαζί. Κοπέλες πολύ κάτω του μετρίου.
10) Elite (Γκάζι): Επίσκεψη και εδώ καθημερινή, Τρίτη νομίζω. Ωραίος καθαρός χώρος. Εκ των 8-9 γυναικών που είχε η μια ήταν μοντέλο (την είχε καβατζώσει ένας θείος με ποτά όλη νύχτα) και 2-3 αρκετά καλές παρουσίες. Εντύπωση μου έκαναν οι συνεχείς χοροί στην πίστα. Ο απλός χορός 10 ευρώ, με καλή σχετικά διάρκεια. Εάν είστε Γκάζι, εκ των τριων στριπ σίγουρα υπερισχύει. Εάν είστε αλλού, υπάρχουν και καλύτερα.
Συμπερασματικά, εάν ο απλός χορός δεν πέσει στα 5 ευρώ ο κλάδος των στριπ βλέπω να συρρικνώνεται περαιτέρω.
Η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει παρέλθει προ πολλού. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί μαγαζιά στη Συγγρού επιμένουν στο 10αρι ενώ είναι άδεια.
Όντας υπέρ της πληθώρας επιλογών, παρατηρώ πως οι πολλοί ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Μαγαζιά όπως το Athens και το Golden ανέκαθεν επιβίωναν και θα συνεχίσουν να επιβιώνουν καθώς δείχνουν μια προσαρμοστικότητα στην αγορά.
Το παράδειγμα του Αλακτάζ αφενός δύσκολο να το αντιγράψει κάποιος και αφετέρου απευθυνόμενο σε άλλο κοινό, δεν είναι ενδεικτικό του χώρου. Το μαγαζί στοχεύει (και) στη γυναικεία αγορά, η οποία ως γνωστόν είναι υπερκαταναλωτική.
Γενικά μια στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα, με μικρές εξαιρέσεις από εδώ και από εκεί.
Μακάρι να ανοίξει κάποιο νέο μαγαζί, αλλά δύσκολος καιρός για επενδύσεις.