jean-Claud
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2018
- Μηνύματα
- 18.303
- Κριτικές
- 9
- Like
- 7.826
προμοτορα ενα ματσο ασυναρτησιες λες.Ώρες ώρες αναρωτιέμαι.....
Μας έκλεισαν τα μπουρδέλα, μας απαγόρευσαν να περπατάμε, να χαιρετάμε, να μιλάμε, να γαμάμε, με πρόσχημα ότι τάχα τους έπιασε ο πόνος για την υγεία μας.
Μας γέμισαν με αλλόφυλους με πρόσχημα ότι τάχα κόπτοντε για τα δικαιώματα μας...
Με την δήθεν ελευθερία έκφρασης μας απαγόρευσαν να εκφράζουμε τις απόψεις μας διότι μας χαρακτηρίζουν ως ναζι, φασίστες κοκ...
Με τα δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα γκρέμισαν όλους τους ηθικούς φραγμούς, όρισαν τι σημαίνει επιστήμη, όρισαν τι σημαίνει τέχνη, όρισαν όλα τα μουσικά ακούσματα, όρισαν γενικά την ζωή μας.
Όταν η μοίρα δίνει την δυνατότητα σε ένα σύστημα να κυβερνάει για 50 χρόνια, το τι μπορεί η τι δεν μπορεί να κάνει αποδεικνύεται από τα επιτεύγματα του.
Λεηλάτησαν τα πάντα, κυριολεκτικά, δεν άφησαν ούτε ένα υγειές κομμάτι στην Ελληνική κοινωνία. Προεκλογικά, αυτοπαρουσιάζονται ως σωτήρες, λένε ότι θα κάνουν αυτά που δεν έκαναν 50 χρόνια που κυβέρνησαν.
Ήθελα να ξέρα, τι άλλο πρέπει να κάνουν έτσι ώστε να καταλάβετε πόσο ελεεινά και άθλια σας κοροϊδεύουν;
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να σας κάνουν.
λόγω μαλακίας που δέρνει το νήμα, σπανίως - πλέον - μιλάω και γράφω σοβαρά. απλά γελάω και παίζω με το ζανούλη...
παρόλ' αυτά και καθόσον το μήνυμά σου είναι ευπρεπές, δομημένο και λέει αρκετές αλήθειες και πραγματικότητες, και κυρίως επειδή διακρίνω μια υφέρπουσα πικρία και - κατανοητή - οργή που δυστυχώς όμως στρέφεται κατά πάντων αδιακρίτως αλλά και δεν σου αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας (πράγμα εξαιρετικά άσχημο και για εσένα αλλά και το σύνολο), θα μου επιτρέψεις να σου γράψω δυο πραγματάκια κι αν θέλεις σκέψου τα, ίσως κάπου να έχω κι εγώ δίκιο.
θα τα παραθέσω ως α, β, γ κλπ ώστε με τη σειρά που πιστεύω ότι πρέπει να ακουστούν.
λοιπόν
α. προσωπικά συμφωνώ ότι σε γενικές γραμμές πολλοί από τους κυβερνώντες τη νεότερη, από συστάσεως το 1832, ελλάδα, ήταν και είναι κατώτεροι των περιστάσεων. αυτό όμως δεν ισχύει για την ολότητα.
συνεπώς δεν μπορούν ούτε πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι και όλα. ακόμα και με δεδομένη τη μαλακία/ανικανότητα/προδοσία/τυχοδιωκτισμό (όπως θέλεις πάρε το) που έδειξαν πολλές - μα πάρα πολλές - κυβερνήσεις, οφείλουμε να διακρίνουμε διαβαθμίσεις καθώς δεν είναι όλοι το ίδιο καλοί ή κακοί.
δεν θα ονομάσω ούτε θα καταδείξω γιατί δεν είναι του παρόντος και απλά θα αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω αντιπαραθέσεις εδώ μέσα.
κράτα το όμως στο μυαλό σου ως δεδομένο καθώς στα πάντα, και ειδικά στην πολιτική, το ζητούμενο είναι όχι το καλύτερο (που δεν υπάρχει) αλλά το καλύτερο δυνατό...
βάλτο στο μυαλό σου αυτό όταν κρίνεις τους πολιτικούς και την πολιτική, καθώς και το γεγονός ότι, μοιραία, εμείς έχουμε μια πολύ μικρότερη εικόνα από αυτήν που πραγματικά ισχύει και με βάση την οποία θα πέρναμε αποφάσεις αν είμασταν στη θέση αυτού που κατακρίνουμε ή που επιδοκιμάζουμε.
β. το γεγονός ότι από ένα συνονθύλευμα χωριών μετά την επανάσταση (και χωρίς να έχουμε περάσει διαφωτισμό, βιομηχανική επανάσταση, με το αστικό κράτος να διαμορφώνεται σε υποπολλαπλάσιους χρόνους σε σχέση με την υπόλοιπη ευρώπη, με νοοτροπία ραγιά και κουτοπονηριά καραγκιόζη σε μεγάλο βαθμό ως φυσιολογικά απότοκα μιας μακροχρόνιας υποδούλωσης, με τις ξένες μεγάλες δυνάμεις να κάνουν κυριολεκτικά κουμάντο σε ένα νεοσύστατο, αδύναμο και τεχνοκρατικά αδαές κράτος), καταφέραμε 200 χρόνια αργότερα (και από αρκετά νωρίτερα) να περιλαμβανόμαστε μέσα στις 30 πιο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο, είναι από μόνο του ένα μικρό θαύμα που σίγουρα οφείλεται στον καθένα από εμάς ως πολίτες, αλλά χωρίς αμφισβήτηση οφείλεται και σε όσους κράτησαν το τιμόνι της χώρα στα χέρια τους.
άλλοι καλύτερα, άλλοι χειρότερα, άλλοι πατριώτες άλλοι προδότες, σούπερ ηγέτες ή ανθρωπάκια, το θέμα είναι ότι η κοινή συνισταμένη των κυβερνώντων και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που αυτοί κυβέρνησαν έφεραν τη χώρα εδώ που είναι τώρα.
πράγμα που δεν χωράει συζήτηση και αμφισβητήσεις γιατί απλά είμαστε στο επίπεδο που είμαστε. τελεία. να κρατηθεί κι αυτό στα υπόψη...
γ. Η γενικότερη αυτή άνοδος από το 1832 μέχρι και σήμερα κατά την προσωπική μου άποψη είναι αδιάλειπτη και συνεχής. έχει τα πάνω και τα κάτω της φυσικά, μια ημιτονοειδή μορφή (λογικό), αλλά στο πέρασμα των δεκαετιών η θέση της χώρας και το βιωτικό επίπεδο των πολιτών σε γενικές γραμμές αυξάνει.
όσοι είμαστε κοντά στα 50 και έχουμε μιλήσει με παππούδες και πατεράδες, το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.
θα πει κανείς - και ισχύει - ότι αυτή η άνοδος του βιωτικού επιπέδου έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό να κάνει και με την τεχνολογία που καλπάζει. σωστά, αλλά αυτό ισχύει για όλο τον πλανήτη, και όμως πίσω μας βρίσκονται οι 190 από τις 220 χώρες που τον απαρτίζουν.
γεγονός που καταδεικνύει μια ποιοτικά πολύ καλύτερη αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων/ευκαιριών κλπ κλπ από πλευράς μας ('ελληνες πολίτες και ελληνικές κυβερνήσεις) σε σχέση με άλλους.
ΚΑΙ τα τελευταία 50 χρόνια...(που τόσο αρνητικά αναφέρεις)
δ. τους ηθικούς φραγμούς ο καθένας από μας τους θέτει μόνος του. ανάλογα με τον χαρακτήρα, τα βιώματα, τη μόρφωση (όχι τις σπουδές). δεν μπορεί κάποιος να στο επιβάλει παρά μόνο αν εσύ το θελήσεις γιατί έτσι σε βολεύει, ή είναι τρέντυ ή ή ή...
και σίγουρα για αυτήν την ηθική καμπή (που κι εγώ προσωπικά βλέπω τα τελευταία 20 χρόνια) περισσότερο φταίει όχι το κράτος και οι κυβερνώντες αλλά εμείς οι ίδιοι (που αφεθήκαμε να γίνουμε έρμαιο των σόσιαλ μίντια), καθώς και η πνευματική ελίτ (μη χέσω) του τόπου...
και πολλά άλλα αλλά έχω δουλειά...
Εδω ο ανθρωπος λεει οτι οι κυβερνωντες διελυσαν τα παντα και εσυ αερολογεις.
Παραδεξου οτι τα εκαναν σκατα και ο κοσμος εχει απελπιστει,δεν ειναι κακο.
Και εσυ καταβαθος υποφερεις αλλα η αλαζονικη ιδεολογια σου δεν στο επιτρεπει να το πεις δημοσια.
Λοιπον θα βελτιωσω τηνbmw πες μου ποτε θα παμε καμια κοντρα.