Διακρίνω μια ανησυχία, όχι άδικα, από συναγωνιστές αν και πως θα ανοίξουν τα μπουρδέλα.
Ο καθένα γράφει ότι σαχλαμάρα σκεφτεί ο εγκέφαλος του, χωρίς φυσικά να στέκει.
Όποιος δεν θέλει να κοροϊδεύει τον εαυτό του, όποιος δεν θέλει να αποδράσει από την αλήθεια, μπορεί να δει, ότι τα μπουρδέλα είναι μαγαζιά αυτών που τα ανοίγουν και τα κλείνουν όποτε θέλουν, όπως όλες οι επιχειρήσεις παγκοσμίως. Δεν ξέρω, τι άλλο πρέπει να κάνουν, έστω και ο ποιο ηλίθιος να καταλάβει που βρίσκεται. Η ιδιοκτησία ως έννοια, έχει την σημασία της απόλυτης χρησιμοποίησης του αντικειμένου η της επιχείρησης από τον ιδιοκτήτη. Εάν για παράδειγμα, έχω ένα αμάξι και κάποιος άλλος ορίζει πως που και πότε θα το κινήσω, στην ουσία δεν είναι δικό μου. Στην πραγματικότητα όλα τα αντικείμενα, εργαλεία, επιχειρήσεις, χρήματα που έχουμε, δεν είναι δικά μας, με την πραγματική έννοια του όρου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ιδιοκτησία. Ο παγκόσμιος ιδιοκτήτης των πάντων, ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορεί να πάρει οτιδήποτε έχεις την ψευδαίσθηση ότι σου ανήκει.
Ο μόνος ο οποίος ξέρει αν και πως θα ανοίξουν τα μπουρδέλα, είναι αποκλειστικά και μόνο ο ιδιοκτήτης τους, κανένας άλλος, ούτε ο Μητσοτάκης. Μην γράφουμε λοιπών πίπες, τα μπουρδέλα λογικά θα ανοίξουν και θέμα χρόνου είναι να λειτουργούν όπως πριν κλείσουν. Αυτά τα οποία γράφονται για αύξηση τιμών, εντελώς διαφορετικός τρόπος λειτουργίας κτλ είναι μυθοπλασίες.
Στην αρχή σίγουρα θα είναι διαφορετικά, όπως παντού, σιγά σιγά, όταν ο μύθος του Κορωνοιού καταρρεύσει θα ξανά γίνουν όπως πριν.
Το πότε θα γίνουν όλα αυτά, κανείς δεν ξέρει, θα το δούμε με τους νόμους που θα εκδώσουν με την σταδιακή άρση των μέτρων. Μη περιμένετε να πουν στα κανάλια πως και αν θα ανοίξουν τα μπουρδέλα, αυτό θα το δούμε στους νόμους. Όπως δεν είπαν όταν έκλεισαν, έτσι δεν θα πουν όταν ανοίξουν.
Απλά υπομονή, ασχοληθείτε με κάτι άλλο γιατί όσο το σκέφτεστε τόσο ποιο αργά περνάει ο χρόνος.