Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
μηπως κανετε λαθος ? υποτιθεται οτι η δεη σου πληρωνει το πλεονασμα ... ειτε με συμψηφισμο με τον επομενο λογαριασμο ειτε με πληρωμη
Εγώ αναγκάστηκα να το εντάξω γιατί είναι υποχρεωτικό πλέον σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα. Πράσινες δράσεις με απαίτηση ΕΕ. Οπότε μιλάμε για νετ-μέτερινγκ με σύνδεση στο δίκτυο. Όπως με ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ στους τακτικούς λογαριασμούς γίνεται συμψηφισμός, και στο τέλος της τριετίας βγαίνει εκκαθαριστικός λογαριασμός. Οποιο πλεόνασμα αυτοπαραγωγού χάνεται ως απόθεμα και δεν αποζημιώνεται. Και η μέτρηση ξεκινά από την αρχή.Αν έχεις οικιακό Φ/Β πάρκο για να χρησιμοποιήσεις εσύ ο ίδιος το ρεύμα που παράγεις θες μετασχηματιστή και ολόκληρη διάταξη. Το net metering όπως και το προηγούμενο μοντέλο στα οικιακά πάρκα είχε σαν προϋπόθεση ΟΛΟ το ρεύμα να πηγαίνει στο δίκτυο. Στο net metering ξέρω ότι όταν έχεις πλεόνασμα απο κιλοβατώρες σε ένα λογαριασμό (παραγωγής - κατανάλωση) αυτές οι κιλοβατώρες πάνε στον επόμενο λογαριασμό. Το κόψανε κι αυτό;
Και η ΔΕΗ και η εταιρεία που θα το εγκαταστήσει μου είπαν πως σημαντικό είναι το σύστημα να επιλεγεί προσεκτικά ώστε να προσεγγίζει η παραγωγή την ετήσια κατανάλωση. Ειδάλλως δε συμφέρει.