centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Δεν παίζει ρόλο. Είσαι λάθος ως προς την συκοφαντική δυσφήμιση, από την άποψη ότι ο Βαξεβάνης πρέπει να υποδεικνύει ρητά κάποιον ως φοροφυγά κτλ Από την συνέντευξη που άκουσα, μόνο μια ανέφερε ως τέτοια, και με επιφυλάξεις. Η δημοσίευση της λίστας από μόνη της, μόνο παράβαση προσωπικών δεδομένων μπορεί να στοιχειοθετήσει, αλλά με πολλά αλλά. Και αυτό γιατί αφενός η ύπαρξη της λίστας και ο τρόπος κτήσης της είναι γνωστός, άρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Βαξεβάνης για την υποκλοπή, αφετέρου η υποκλοπή έγινε εκτός Ελλάδος, οπότε τίθεται και θέμα δικαιοδοσίας. Η δημοσιοποίηση είναι προβληματική, αλλά μπορεί να στηριχθεί στην ελευθερία του τύπου.
Άν ακούσεις τις νέες του δηλώσεις μιλάει για "λίστα καταθετών που σε μεγάλο κομμάτι της έχουν παραβεί το νόμο και κλέψει το κράτος" ... αυτό μαζί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την αντίληψη της κοινής γνώμης για την εξίσωση λιστανθωπου/φοροκλέφτη/απατεώνα είναι αρκετό νομίζω (νομικός δεν είμαι άλλα άν ήμουν έντιμος καταθέτης χαλαρά θα του ζητούσα καμποσα χιλιάρικα αποζημίωση ΕΙΔΙΚΑ εάν ήμουν "δημόσιο πρόσωπο") ... η συνέχεια θα 'χει τρελή πλάκα, πάντως ...