Νέα

Ιδού η λίστα Λαγκάρντ!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kompe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 51K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Δεν παίζει ρόλο. Είσαι λάθος ως προς την συκοφαντική δυσφήμιση, από την άποψη ότι ο Βαξεβάνης πρέπει να υποδεικνύει ρητά κάποιον ως φοροφυγά κτλ Από την  συνέντευξη που άκουσα, μόνο μια ανέφερε ως τέτοια, και με επιφυλάξεις. Η δημοσίευση της λίστας από μόνη της, μόνο παράβαση προσωπικών δεδομένων μπορεί να στοιχειοθετήσει, αλλά με πολλά αλλά. Και αυτό γιατί αφενός η ύπαρξη της λίστας και ο τρόπος κτήσης της είναι γνωστός, άρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Βαξεβάνης για την υποκλοπή, αφετέρου η υποκλοπή έγινε εκτός Ελλάδος, οπότε τίθεται και θέμα δικαιοδοσίας. Η δημοσιοποίηση είναι προβληματική, αλλά μπορεί να στηριχθεί στην ελευθερία του τύπου.

Άν ακούσεις τις νέες του δηλώσεις μιλάει για "λίστα καταθετών που σε μεγάλο κομμάτι της έχουν παραβεί το νόμο και κλέψει το κράτος" ... αυτό μαζί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την αντίληψη της κοινής γνώμης για την εξίσωση λιστανθωπου/φοροκλέφτη/απατεώνα είναι αρκετό νομίζω (νομικός δεν είμαι άλλα άν ήμουν έντιμος καταθέτης χαλαρά θα του ζητούσα καμποσα χιλιάρικα αποζημίωση ΕΙΔΙΚΑ εάν ήμουν "δημόσιο πρόσωπο") ... η συνέχεια θα 'χει τρελή πλάκα, πάντως ...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
Μια χαρά κούκλα, λυπάμαι τον αξιολύπητο εαυτό μου βέβαια που κάθομαι κι ασχολούμαι με τους πίξηδες αλλά δε βαριέσαι??
Όλοι έχουμε τα κουσούρια μας  :-*

μαζευτηκαν πρωι πρωι δευτεριατικο ολα τα ελληνοπουλα  :2funny:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.437
Πόντοι
2.606
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: ΤΙ να σε κανω ρε πασακα που δεν μπορω να σου τετραγωνισω τον κυκλο στο βλακομυαλο σου..... :2funny: :2funny: ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ!Εχετε ολα τα νεοφιλελευθερα τσουτσεκια πειστει οτι με σκληρη δουλεια και τιμιο ιδρωτα θα κονομησετε και θα ΓΙΝΕΤΕ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αμερικαν ντρημ λεμε!.....ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΩΡΑ ΚΑΒΟΥΡΑ που τα αφεντικα σου θυμωσανε και θελουν ΑΙΜΑ(και το δικο σου) τι θα κανεις?ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ...ΧΑΡΗΚΕΣ που σου αφησανε λιγο καλουμπα να παιξεις για να ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙΣ και να σε γαμησουν πιο ευκολα?ΧΑΖΟΥΛΙ!
Υ.Γ..Οσο για την εμπειρια που λες,πηγε ΧΑΜΕΝΗ,οταν αρχισα να μαθαινω ΤΗΝ ουσια της λεξης ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!!!!Εβαλα μυαλο,εσυ να δω ποτε θα παρεις στροφες και κατι αλλοι δω μεσα!
Υ.Γ 2 -Έχεις σκεφτεί ότι σε αυτά τα 23 χρόνια απλά δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου? Ή ότι διάλεξες λάθος δουλειά? 5ΔΟΥΛΕΙΕΣ εχω αλλαξει και τωρα ειμαι στην 6η....μετα παω γυμνασιο.... :2funny: ... ΑΣΕ τις μπουρδες σου του στυλ ριχνω αδεια να πιασω γεματα....δεν ειμαι εγω και συ το θεμα και το ξερεις....Ενα ολοκληρο ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!...ΞΕΚΟΥΤΟΥΛΑ απο τις νεοφιλελευθερες παπαριες που σε ταιζουν 24ωρες το 24ωρο!
----ΖΩΗ ΡΕ!

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: ΤΙ να σε κανω ρε πασακα που δεν μπορω να σου τετραγωνισω τον κυκλο στο βλακομυαλο σου..... :2funny: :2funny: ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ!Εχετε ολα τα νεοφιλελευθερα τσουτσεκια πειστει οτι με σκληρη δουλεια και τιμιο ιδρωτα θα κονομησετε και θα ΓΙΝΕΤΕ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αμερικαν ντρημ λεμε!.....ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΤΩΡΑ ΚΑΒΟΥΡΑ που τα αφεντικα σου θυμωσανε και θελουν ΑΙΜΑ(και το δικο σου) τι θα κανεις?ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ...ΧΑΡΗΚΕΣ που σου αφησανε λιγο καλουμπα να παιξεις για να ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙΣ και να σε γαμησουν πιο ευκολα?ΧΑΖΟΥΛΙ!
Υ.Γ..Οσο για την εμπειρια που λες,πηγε ΧΑΜΕΝΗ,οταν αρχισα να μαθαινω ΤΗΝ ουσια της λεξης ΔΙΑΠΛΟΚΗ!!!!!Εβαλα μυαλο,εσυ να δω ποτε θα παρεις στροφες και κατι αλλοι δω μεσα!
Υ.Γ 2 -Έχεις σκεφτεί ότι σε αυτά τα 23 χρόνια απλά δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου? Ή ότι διάλεξες λάθος δουλειά? 5ΔΟΥΛΕΙΕΣ εχω αλλαξει και τωρα ειμαι στην 6η....μετα παω γυμνασιο.... :2funny: ... ΑΣΕ τις μπουρδες σου του στυλ ριχνω αδεια να πιασω γεματα....δεν ειμαι εγω και συ το θεμα και το ξερεις....Ενα ολοκληρο ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!...ΞΕΚΟΥΤΟΥΛΑ απο τις νεοφιλελευθερες παπαριες που σε ταιζουν 24ωρες το 24ωρο!
----ΖΩΗ ΡΕ!

λες να μην τα ξερει ολα αυτα που του λες; Μια χαρα τα ξερει το παπαρι, αλλα κανει την δουλεια του... Εχεις δει κανα λαμογιο να λεει οτι κλεβει; Με την δουλιτσα μου τα εβγαλα λεει.  :grin:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
----ΖΩΗ ΡΕ!

Μπορείς να μου αναφέρεις έστω και ένα (1) σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που δεν είναι δομημένο πάνω σε κάποιας έκτασης ανθρώπινη εκμετάλλευση?

Επί ΕΣΣΔ πχ το μέλος του πολίτ μπιρό στην Μόσχα είχε τα ίδια προνόμια με τον βιομηχανικό εργάτη της μεταλλουργίας στα Ουράλια?

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.437
Πόντοι
2.606
Μπορείς να μου αναφέρεις έστω και ένα (1) σύστημα οργάνωσης που δεν είναι δομημένο πάνω σε κάποιας έκτασης ανθρώπινη εκμετάλλευση?

Επί ΕΣΣΔ πχ το μέλος του πολίτ μπιρό στην Μόσχα είχε τα ίδια προνόμια με τον βιομηχανικό εργάτη της μεταλλουργίας στα Ουράλια?
H νο 1 κλασσικη απαντηση ειναι αυτη...και ποιος σου ειπε ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΣΔ?Η' ΚΙΝΑ η β.κορεα....γιατι πρεπει να διαλεξω/εις αναμεσα στην σκυλλα και την χαρυβδη....Η' πιστευεις οτι τωρα δεν ζουμε μεσα στην δινη ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ?την διαλεξαμε η μας την επεβαλλαν?...Το να προσπαθεις παντα να αλλαξεις τους ορους προς ενα καλυτερο μελλον σου κανει ουτοπικο να φανταστω?ΣΕ εχει καταπιει η αβυσσος πασακα ,ΨΑΞΟΥ!Παραδοθηκες,ισως να φταει και το "προοδευτικο " ξυλο που αρπαξες στα νιατα σου!

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
H νο 1 κλασσικη απαντηση ειναι αυτη...και ποιος σου ειπε ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΣΔ?Η' ΚΙΝΑ η β.κορεα....γιατι πρεπει να διαλεξω/εις αναμεσα στην σκυλλα και την χαρυβδη....Η' πιστευεις οτι τωρα δεν ζουμε μεσα στην δινη ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ?την διαλεξαμε η μας την επεβαλλαν?...Το να προσπαθεις παντα να αλλαξεις τους ορους προς ενα καλυτερο μελλον σου κανει ουτοπικο να φανταστω?ΣΕ εχει καταπιει η αβυσσος πασακα ,ΨΑΞΟΥ!Παραδοθηκες,ισως να φταει και το "προοδευτικο " ξυλο που αρπαξες στα νιατα σου!

Η επιλογή σου βρίσκεται μεταξύ του υπαρκτού και του ανυπάρκτου. ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ανούσιες θεωρητικές κατασκευές.

Συνεπώς είτε προσπαθείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες του υπαρκτού "συστήματος" προοδευτικά, είτε επιλέγεις την βίαιη αποδιοργάνωση του μέχρι σημείου καταρρεύσεως.

Το άμεσο αντίτιμο για το πρώτο είναι μια αργή, και συχνά με πισωγυρίσματα εξέλιξη, το αντίτιμο για το δεύτερο είναι ποταμοί αίματος και γενιές ανθρώπων χαμένες.

Η "παγκόσμια καπιταλιστική δικτατορία" έχει οδηγήσει σε ένα επίπεδο διαβίωσης τόσο υψηλό που ιστορικά ΠΟΤΕ ο άνθρωπος δεν είχε γνωρίσει (ακόμα και στις υπανάπτυκτες χώρες). Με άλλα λόγια η εναλλακτική του κινέζου βιομηχανικού εργάτη που δουλεύει 12 ώρες στο εργοστάσιο για 1 πιάτο ρύζι στην καπιταλιστική οικονομική ζώνη της κίνας ήταν να δουλεύει 16 ώρες στο χωράφι για μισό πιάτο ρύζι και με πολύ χειρότερες συνθήκες ...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.437
Πόντοι
2.606
Η επιλογή σου βρίσκεται μεταξύ του υπαρκτού και του ανυπάρκτου. ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι ανούσιες θεωρητικές κατασκευές.ειδες που στο γραψα,παραδοθηκες!

Συνεπώς είτε προσπαθείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες του υπαρκτού "συστήματος" προοδευτικά, είτε επιλέγεις την βίαιη αποδιοργάνωση του μέχρι σημείου καταρρεύσεως.
ευκολακι
Το άμεσο αντίτιμο για το πρώτο είναι μια αργή, και συχνά με πισωγυρίσματα εξέλιξη, το αντίτιμο για το δεύτερο είναι ποταμοί αίματος και γενιές ανθρώπων χαμένες.βασικα εκει οδηγουμαστε τωρα με μαθηματικη ακριβεια

Η "παγκόσμια καπιταλιστική δικτατορία" έχει οδηγήσει σε ένα επίπεδο διαβίωσης τόσο υψηλό που ιστορικά ΠΟΤΕ ο άνθρωπος δεν είχε γνωρίσει οταν δεις τους γυρω σου ΑΥΤΟΝ τον χειμωνα να τρωνε απο τον ερυθρο σταυρο -μπορει και να παρεις χαμπαρι τι χουνερι μας φτιαξανε!(ακόμα και στις υπανάπτυκτες χώρες). Με άλλα λόγια η εναλλακτική του κινέζου βιομηχανικού εργάτη που δουλεύει 12 ώρες στο εργοστάσιο για 1 πιάτο ρύζι στην καπιταλιστική οικονομική ζώνη της κίνας ήταν να δουλεύει 16 ώρες στο χωράφι για μισό πιάτο ρύζι και με πολύ χειρότερες συνθήκες-ενω τωρα περνανε γαμω! ...
ρε ρουφατε και τα λετε?

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
αν τα κλέβει από το κράτος όχι..

αν τα βγάζει από νόμιμες επιχειρήσεις (πχ σταθμό που κονομάει, εφημερίδα που πουλάει, κατασκευαστική που χτίζει αβέρτα, ναυτιλιακή που οργώνει τα πέλαγα, βιομηχανία που παλαβώνει στις εξαγωγές) δεν βρίσκω τον λόγο που θα πρέπει να τα μοιραστεί με κανέναν εφόσον καταβάλλει τα όποια νόμιμα προκύπτουν από τις δραστηριότητες του (μεροκάματα, ΙΚΑ, ΦΠΑ, φόρους και τέλη)...

τα ρέστα τα ακούω βερεσέ...

και αυτό που δεν καταλαβαίνεις βλήτο είναι ότι και να αρπαξεις αυτά που έχει ο όποιος Μπόμπολας στις τράπεζες, να του πάρεις τα αυτοκίνητα και τα σπίτια προκοπή δεν θα δείς.. θα τα φάς σε μια τρίμηνη περίοδο ευωχίας και μετά πάλι στον άσσο θα είσαι...

γιατί λές μαλακίες και το χειρότερο θέλεις να κάνεις μαλακίες...

Και νόμιμα να τα βγάζει δε λέει απολύτως τίποτα! Νόμιμα πλουτίζουν γιατί αυτό το γαμημένο νεοφιλελεύθερο κράτος νομιμότατα κάνει πλάτες στους μεγαλοκαρχαρίες, νομιμότατα απαλλάσει τους εφοπλιστές από φόρους, νομιμότατα κάνει ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλάει κάθε τι δημόσιο σε μεγαλοεπιχειρηματίες, νομιμότατα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους τα ευρωπρεζόνια τα παίρνουν από μένα και όχι απ' αυτούς η απ'τους ίδιους. Δε γίνεται ο άλλος που έχει εκατομμύρια να τη βγάζει συνέχεια καθαρή και να φορολογήσουν πάλι τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο! Να βάλουν τη νομιμότητα στην κωλάρα τους και να ξεκινήσουν να παίρνουν λεφτά από αυτούς που τρώνε με χρυσά κουτάλια. Καπιτάλες και πολιτικούς. Μέχρι να αλλάξει η κατάσταση ας τα πάρουν από αυτούς και ας κρατήσει κι ένα τρίμηνο. Γιατί όχι; Εσύ που το φυσάς το παραδάκι οι τρεις μήνες δε σου λένε τίποτα, στους άλλους όμως που έχουν κάνει διάσημη τη φράση "γιατί να περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος του μισθού" και είναι πανί με πανί είναι μια ανάσα.

Έχεις καταντήσει αηδία, επειδή μιλάς εκ του ασφαλούς νομίζεις ότι οι άνθρωποι είναι αριθμοί και μπορούν να στριμωχτούν μέσα στις στενές οικονομικές λογικές σου. Αν βρισκόσουνα στη θέση τους εκεί να δεις τότε το "αόρατο χέρι της οικονομίας" να σου βάζει δάκτυλο στον κώλο και το χέρι στην τσέπη σαν πορτοφολάς της πλατείας Ομονοίας! Ίσως τότε να μην έμπαινες εδώ για να μας ζαλίζεις τα αρχίδια με νεοφιλελεύθερες θεωρίες..        

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και νόμιμα να τα βγάζει δε λέει απολύτως τίποτα! Νόμιμα πλουτίζουν γιατί αυτό το γαμημένο νεοφιλελεύθερο κράτος νομιμότατα κάνει πλάτες στους μεγαλοκαρχαρίες, νομιμότατα απαλλάσει τους εφοπλιστές από φόρους, νομιμότατα κάνει ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλάει κάθε τι δημόσιο σε μεγαλοεπιχειρηματίες, νομιμότατα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους τα ευρωπρεζόνια τα παίρνουν από μένα και όχι απ' αυτούς η απ'τους ίδιους. Δε γίνεται ο άλλος που έχει εκατομμύρια να τη βγάζει συνέχεια καθαρή και να φορολογήσουν πάλι τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο! Να βάλουν τη νομιμότητα στην κωλάρα τους και να ξεκινήσουν να παίρνουν λεφτά από αυτούς που τρώνε με χρυσά κουτάλια. Καπιτάλες και πολιτικούς. Μέχρι να αλλάξει η κατάσταση ας τα πάρουν από αυτούς και ας κρατήσει κι ένα τρίμηνο. Γιατί όχι; Εσύ που το φυσάς το παραδάκι οι τρεις μήνες δε σου λένε τίποτα, στους άλλους όμως που έχουν κάνει διάσημη τη φράση "γιατί να περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος του μισθού" και είναι πανί με πανί είναι μια ανάσα.

Έχεις καταντήσει αηδία, επειδή μιλάς εκ του ασφαλούς νομίζεις ότι οι άνθρωποι είναι αριθμοί και μπορούν να στριμωχτούν μέσα στις στενές οικονομικές λογικές σου. Αν βρισκόσουνα στη θέση τους εκεί να δεις τότε το "αόρατο χέρι της οικονομίας" να σου βάζει δάκτυλο στον κώλο και το χέρι στην τσέπη σαν πορτοφολάς της πλατείας Ομονοίας! Ίσως τότε να μην έμπαινες εδώ για να μας ζαλίζεις τα αρχίδια με νεοφιλελεύθερες θεωρίες..        

δηλαδή βρίσκεις τον συντελεστή φορολογίας 50% χαμηλό  :think: :think: :think: :think: :think:

να τον πάμε στο 60%? στο 70% ? στο 80%? λέγε νούμερο και πάψε να είσαι νούμερο...

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
δηλαδή βρίσκεις τον συντελεστή φορολογίας 50% χαμηλό  :think: :think: :think: :think: :think:

να τον πάμε στο 60%? στο 70% ? στο 80%? λέγε νούμερο και πάψε να είσαι νούμερο...

Δεν ξέρω.. φόρο 500 ευρώ σε κάποιον που βγάζει λιγότερο από δέκα χιλιάρικα το χρόνο είναι χαμηλό;  :think:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Ο τραμουντάνας σου είπε κάτι σοφό ... άν υποθέσουμε ότι σε ένα βράδυ δημεύσεις την περιουσία των "πλούσιων" Ελλήνων (καταθέσεις, μετοχές, ακίνητα κτλ) που βρίσκεται εντός Ελλάδας μετά από λίγους μήνες θα βρίσκεσαι σε χειρότερη κατάσταση από την τωρινή.

Διότι αγαπητέ ο πλούτος δεν είναι δεδομένος, ο πλούτος δημιουργείται και εκείνοι που των δημιουργούν είναι - στον προηγμένο κόσμο - οι επιχειρηματίες και ο ΣΟΒΑΡΟΣ κρατικός τομέας ... Και εσύ ως Χώρα δεν θα διαθέτεις ΟΥΤΕ το ένα ΟΥΤΕ το άλλο πλέον.

Αν κρατικοποιήσεις πχ το σύνολο των εγκαταστάσεων των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική θα εξορύξεις τ'αρχίδια μου και μόνον αυτά ... Γιατί? Διότι δεν έχεις ούτε μπορείς να αναπτύξεις τεχνολογία και τεχνογνωσία εξόρυξης αν δεν ξεπουληθείς στις ξένες εταιρίες που τις διαθέτουν  (Ρώσικες ή Αμερικάνικες/καναδέζικες μικρή διαφορά έχει), τα ίδια ισχύουν για τα πετρέλαια ...

Άσε κατά μέρος την παπαρολογία λοιπόν.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ο τραμουντάνας σου είπε κάτι σοφό ... άν υποθέσουμε ότι σε ένα βράδυ δημεύσεις την περιουσία των "πλούσιων" Ελλήνων (καταθέσεις, μετοχές, ακίνητα κτλ) που βρίσκεται εντός Ελλάδας μετά από λίγους μήνες θα βρίσκεσαι σε χειρότερη κατάσταση από την τωρινή.

Διότι αγαπητέ ο πλούτος δεν είναι δεδομένος, ο πλούτος δημιουργείται και εκείνοι που των δημιουργούν είναι - στον προηγμένο κόσμο - οι επιχειρηματίες και ο ΣΟΒΑΡΟΣ κρατικός τομέας ... Και εσύ ως Χώρα δεν θα διαθέτεις ΟΥΤΕ το ένα ΟΥΤΕ το άλλο πλέον.

Αν κρατικοποιήσεις πχ το σύνολο των εγκαταστάσεων των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική θα εξορύξεις τ'αρχίδια μου και μόνον αυτά ... Γιατί? Διότι δεν έχεις ούτε μπορείς να αναπτύξεις τεχνολογία και τεχνογνωσία εξόρυξης αν δεν ξεπουληθείς στις ξένες εταιρίες που τις διαθέτουν  (Ρώσικες ή Αμερικάνικες/καναδέζικες μικρή διαφορά έχει), τα ίδια ισχύουν για τα πετρέλαια ...

Άσε κατά μέρος την παπαρολογία λοιπόν.

και το χειρότερο από όλα... σαν χώρα και σαν πολιτικό αλλά κύρια σαν κοινωνικό σύστημα κυνηγάμε με μανία κάθε σοβαρό επιχειρηματία που θέλει να κάνει κάτι σε αυτήν την χώρα

σαν κοινωνία είμαστε σκατά... και αυτό είναι το χειρότερο από όλα...

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.437
Πόντοι
2.606
-Αν κρατικοποιήσεις πχ το σύνολο των εγκαταστάσεων των χρυσωρυχείων στην Χαλκιδική θα εξορύξεις τ'αρχίδια μου και μόνον αυτά ... Γιατί? Διότι δεν έχεις ούτε μπορείς να αναπτύξεις τεχνολογία και τεχνογνωσία εξόρυξης αν δεν ξεπουληθείς στις ξένες εταιρίες που τις διαθέτουν  (Ρώσικες ή Αμερικάνικες/καναδέζικες μικρή διαφορά έχει), τα ίδια ισχύουν για τα πετρέλαια ...

-ΡΕ πελατη ειναι αναγκη να τα εξορυξεις? :think:...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν ξέρω.. φόρο 500 ευρώ σε κάποιον που βγάζει λιγότερο από δέκα χιλιάρικα το χρόνο είναι χαμηλό;  :think:

όχι .. αλλά είναι υψηλό να φορολογείς κάποιον που βγάζει 40.000 τον χρόνο με 40%...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
και το χειρότερο από όλα... σαν χώρα και σαν πολιτικό αλλά κύρια σαν κοινωνικό σύστημα κυνηγάμε με μανία κάθε σοβαρό επιχειρηματία που θέλει να κάνει κάτι σε αυτήν την χώρα

σαν κοινωνία είμαστε σκατά... και αυτό είναι το χειρότερο από όλα...

... αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τα 3/4 των χρηστών του bourdela.com χτυπάγανε παλαμάκια επιδοκιμάζοντας την αλητεία βαξεβάνη περί λίστας ... Ταξικός φθόνος & Ποινικοποίηση του πλούτου ... Λές και ο κάθε επιχειρηματίας κοιμάται και ξυπνάει με την σκέψη του πως να βασανίσει και να εξοντώσει τους εργαζόμενους στην επιχείρηση του ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom