Το σημαντικό στο σκεπτικό σου, ειναι οτι είσαι διατεθειμένος (οχι εν βρασμω.. αλλά απολύτως συνειδητά) να "φάς" κάποιον, ακριβώς επειδή θεωρείς εσύ ότι με τα δικά σου κριτήρια πρέπει να σκοτωθεί. Ευγε. Πρόθεση με τα όλα της. Τελικά παραδέχεται κάποιος ότι οι υπάλληλοι των φυλακώνανε έδειραν έχοντας πρόθεση.
Δε ξέρω τι πρόθεση είχαν, αν ήθελαν να τον σκοτώσουν ή να τον δείρουν. Φαντάζομαι συντριπτικά πιθανότερο ειναι να ήθελαν να τον δείρουν. ΤΙ ειμαι και τι δεν ειμαι διατεθειμένος να κάνω ασε να το ξέρω εγω. Οπως επίσης ξέρω οτι τα σκέφτεσαι σα γυναίκα τα πράγματα και οχι σαν άντρας. Εχεις βάλει τον εαυτό σου στη θέση του φύλακα που βλέπει μπροστά του τον συνάδελφο του να μαχαιρώνεται στο λαιμό και το αίμα να πηδάει συντριβάνι και ο άλλος να λέει "καλα έκαν και τον έφαγα"? Για μπες στην ψυχολογία τους και σκέψου. Εφαγε εναν. ΤΙ τον εμποδίζει νομίζεις να τους φάει ολους. Αυτός μπορεί να σκοτώνει και οι άλλοι οχι? Τι επιτ΄ρεπεται να του κάνουν, να τον πιάνουν και να τρώει άλλα 48649 χρόνια φυλακή? Ξαναφτιάχνει μαχαίρι, ξανασκοτώνει αλλον εναν, μεχρι να τους τελειώσει όλους, μένει χωρίς φύλακες η φυλακή και βγαίνουν ολοι εξω. ΣΟβαρά μιλάμε τώρα?
Αν πούμε οτι φταίνε μια οι φύλακες (εγω δε το λέω, τους δικαιολογώ απόλυτα να τον σπάσουν στο ξύλο και να τον φάνε κανονικα) τότε φταίει άλλη μια το σύστημα νόμων και διατάξεων που τους εχει τέτοιους κανόνες εμπλοκής. Σε κανένα σοβαρό κράτος δε γίνονται αυτά.
Τέλος, μη το παίζεις ανθρωπίστρια και ειρηνόφιλη γιατι ξέρω καλά πόσο μίσος εχεδις για τους εθνικιστές και ποσο θα χαιρόσουν αν έβλεπες λάιβ φόνους εθνικιστών (που είδες το βιντεάκι και πανηγύριζες δηλαδή) και σε εχω ικανότατη για αισχρά εγκλήματα, αρκεί το θύμα να ειναι αντίπαλος ιδεολογικοπολιτικός. Δεν εισαι αντικειμενική, εισαι υποκειμενική και σχετική, οπως ολοι οι αριστεροι.