Νέα

Ιατροδικαστής: Εδειραν με γκλοπ έως θανάτου τον ισοβίτη στο Μαλανδρίνο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Γιώργος Ξύδης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Η χώρα δεν προχώρησε ποτέ! Η πλειοψηφία των νεοελλήνων αποτελούν ντροπή για το ανθρώπινο είδος (όπως ισχύει και για άλλους λαούς). Μια ζωή τζάμπα-μάγκες, θρασύδειλοι.. Θεωρουν το να τη στήσουν πχ με καλάσνικοφ και να εκτελέσουν έναν άσχετο , πράξη τιμής (βλέπε βεντέτα σε Κρήτη, Μάνη)..Και το χαίρονται κιόλας. Τουλάχιστον σε άλλες χώρες/πολιτισμούς υπήρχε ο θεσμός της μονομαχίας. Εδώ κρυβόμαστε στις σκιές και το παίζουμε ήρωες.  Έτσι και εδώ οι φερόμενοι ως δράστες αντι να κάνουν εξαρχης τη δουλειά τους, περίμεναν να δράσουν μετά. Από τους πιο διεφθαρμένους δημοσιους υπαλλήλους, οι σωφρονιστικοί αντί να επιτελούν το καθήκον τους κάθονται και κάνουν πάρτι με τους εγκληματίες, κάνουν τα στραβά μάτια στα ναρκωτικά (πιο εύκολα βρίσκεις ναρκωτικά  σε φυλακή παρά στην Ομόνοια). Ο "θεοσεβούμενος" χριστιανός-νεοέλληνας που επικαλείται το Ισλάμ!
Και τι ήθελες βρε φίλε να τον κάνουν? Να τον βάλουν σε μια σουίτα να του δώσουν βραβείο για τα ανδραγαθήματά του και να του κάνουν και αέρα???
Ή μήπως ο καθένας θα σκοτώνει και αντί να μπαίνει φυλακή με την πραγματική έννοια της λέξης θα του φέρονται σαν ξενοδοχείο???

Και επιγόντως επαναφορά της Θανατικής ποινής! Περιπτώσεις σαν τον πακιστανό της Πάρου πιάνουν μόνο χώρο επί της γής και επιβαρύνουν το αποχετευτικό ....  

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
489
Πόντοι
446
θα πω το εξης...κινδυνευω να παρεξηγηθω αλλα ξερω οτι μιλαω τη γλωσσα της λογικης...
πρωτον απολυτως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ καταδικαστεα και αποτροπαια η πραξη του ισοβιτη...
αλλα πρωτον υποτιθεται οτι ζουμε σε κρατος δικαιου ,που σημαινει σε οποιοδηποτε εγκλημα συλληψη δικη καταδικη...
κατα δευτερον δεν το παιζω πολιτικαλυ κορεκτ αλλα...
σαφως (γιαυτους που θα βιαστουν να πουν αν το εκανε στο παιδι μου γυναικα μανα μου αδελφο μου κλπ )
ειμαι σαν ανθρωπος υπερ του οφθαλμος αντι αφθαλμου  αλλα εγω σαν πολιτης...
αυτο δεν το δεχομαι απο το κρατος που υποριθεται οτι ειναι κρατος δικαιου....
και τριτον ο ισοβιτης εκανε οτι εκανε ο ιδιος ,στα ισα και φυσικα χρεωθηκε την πραξη του...
το οδοντας αντι οδοντα το φανταζομαι και εγω καπως ετσι...παω στα ισα αφου ειμαι μαγκας και σε θεωρω καθηκι σε καθαριζω και ΣΚΥΛΕΥΩ ΤΟ ΒΡΩΜΙΑΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ...
συγνωμη αλλα με την καλυψη κρατους ,εξουσιας και ''καθηκοντος'' δεν ειναι και τοσο αντρικιο....
ξαναλεω ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ απολυτως κατακριτεα και ειδεχθης η πραξη του αλητη ισοβιτη...
αυτα και οποιος καταλαβε καταλαβε...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Παντως δεν δειχνει ενα θρασσος που τον σκοτωσαν κατα αυτον τον τροπο, και τοσο συντομα;
Δεν δειχνει μια σιγουρια πως δεν θα παθουν τιποτα;
Μπα.
Προφανως τον χτυπησαν παραπανω απο οσο υπολογιζαν και τους πεθανε.
Προσωπικα δεν μπορω καν να διανοηθω οτι πηγαν σαν εκτελεστικο αποσπασμα.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Το κακό είναι πως η κρίση αντί να φέρει ομόνοια κι αλληλεγγύη βλέπω να φέρνει ακόμα πιο πολύ μίσος.
όλοι θα ψάχνουμε κάποιον,πιθανότατα βολικό στόχο, να στραφούμε εναντίον του.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.675
Πόντοι
41.129
Ευτυχώς δε δικάζουν οι παπάδες παίχτη.Στο μεσαίωνα υπήρχε ιερή εξέταση.Θες να την επαναφέρουμε?

το ανεφερα σαν επιχειρημα στο ότι καλα κανουμε και ζητάμε εκδικηση με τον ιδιο τροπο και δεν γιναμε ξαφνικα ισλαμιστες

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.474
Πόντοι
6.305
τυπε μου και η θρησκεια μας λεει «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, οδόντα αντί οδόντος, χείρα αντί χειρός...» (Έξοδ. 21,24).
βέβαια λέει και "Ηκούσατε ότι ερρέθη, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Εγώ όμως σας λέγω να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν· αλλ' όστις σε ραπίση εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην· και εις τον θέλοντα να κριθή μετά σου και να λάβη τον χιτώνα σου, άφες εις αυτόν και το ιμάτιον· και αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο. Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής. Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου. Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων" κλπ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Το κακό είναι πως η κρίση αντί να φέρει ομόνοια κι αλληλεγγύη βλέπω να φέρνει ακόμα πιο πολύ μίσος.
όλοι θα ψάχνουμε κάποιον,πιθανότατα βολικό στόχο, να στραφούμε εναντίον του.
Φιλε αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Ενας λαος που ειχε κακομαθει σε δανεικα, ρουσφετια και χατιρακια, εγινε σαν κακομαθημενο παιδι.
Που οταν του κοβεις το χαρτζιλικι, γινεται θηριο και βαραει τα αδερφια του.
Τωρα ζηταμε απλως να εκτονωθουμε κανιβαλιζοντας. Ευτυχως οχι ολοι βεβαια.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
βέβαια λέει και "Ηκούσατε ότι ερρέθη, Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Εγώ όμως σας λέγω να μη αντισταθήτε προς τον πονηρόν· αλλ' όστις σε ραπίση εις την δεξιάν σου σιαγόνα, στρέψον εις αυτόν και την άλλην· και εις τον θέλοντα να κριθή μετά σου και να λάβη τον χιτώνα σου, άφες εις αυτόν και το ιμάτιον· και αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο. Εις τον ζητούντα παρά σου δίδε και τον θέλοντα να δανεισθή από σου μη αποστραφής. Ηκούσατε ότι ερρέθη, θέλεις αγαπά τον πλησίον σου και μίσει τον εχθρόν σου. Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους, οίτινες σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους, οίτινες σας μισούσι, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων" κλπ
Respect ρε φιλε. Με προλαβες ενω το εψαχνα κι εγω το χωριο.
Μπραβο σου ρε τύπε. Ειλικρινα.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Δηλαδη το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, οτι μεσα στη φυλακη ακομη ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, δεν ειναι νοητό να βλαψεις κανεναν, παραδεχομαστε οτι ειναι ανεφικτο?
Μα τι λες ρε φιλε, εισαι σοβαρος?
το καταλαβαινει καθε νοημων ανθρωπος οτι αυτο ΔΕΝ ειναι δυνατο να τηρηθει-ελεγχθει ακομη και αν η καθε φυλακη τηρει αψογα τους κανονες ασφαλειας 365 μερες το χρονο.

αυτο γιατι εγω μπορει να ειμαι 1.90-100κγ και να μη χρειαζομαι αιχμηρο αντικειμενο για να σκοτωσω καποιον,παρα μονο τα δυο μου χερια για να σπασω εναν αυχενα λχ.

εκτος βεβαια αν ο καθε κρατουμενος μενει σε μονοκλινο,απαγορευτει ο προαυλισμος κλπ...δηλαδη αν φτιαξουμε ατομικες φυλακες.

πολυ ρεαλιστικα τα επειχειρηματα σου,αναλογα με αυτα της καινης διαθηκης..μαλλον δεν ειμαι σοβαρος.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
το ανεφερα σαν επιχειρημα στο ότι καλα κανουμε και ζητάμε εκδικηση με τον ιδιο τροπο και δεν γιναμε ξαφνικα ισλαμιστες
Η θρησκεία στα καντήλια και τις εικόνες και τα τρισάγια.
Για την εφαρμογή του νόμου υπάρχουν δικαστήρια.

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
489
Πόντοι
446
αλεξ συμφωνω απολυτως με τις αποψεις σου...ψυχραιμες και λογικες !!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μπα.
Προφανως τον χτυπησαν παραπανω απο οσο υπολογιζαν και τους πεθανε.
Προσωπικα δεν μπορω καν να διανοηθω οτι πηγαν σαν εκτελεστικο αποσπασμα.

μπααα... φταίε μάλλον ότι μετά τον μετακινήσανε σε άλλη φυλακή... ήταν χτυπημένος και η κατάσταση επιδεινώθηκε...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.675
Πόντοι
41.129

αυτό σηκωνει μεγαλη μεγαλοψυχια που εγω δεν διαθετω ουτε θελω να αποκτησω προτιμω να ειμαι ζωο και να ζηταω το θανατο αυτου που αφαιρεσε μια ζωη.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Μάλλον αδυνατείς να κατανοήσεις ότι ο ρόλος του κράτους δεν είναι να ικανοποιεί τις εκδικητικές αιμοβόρες ορέξεις του κάθε φανατισμένου τραμπούκου-μόγγολου, ούτε να ξεσυνερίζεται τον κάθε εγκληματία-δολοφόνο. Υπάρχει σύνταγμα και νόμοι που ορίζουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει.

Γι'αυτό είναι κρίμα που ο Παπανδρέου κατάργησε (και τυπικά) τη θανατική ποινή.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.904
Πόντοι
2.606

ναι ειναι γεγονος ειναι κανεις πολυ ψυχραιμος οταν δεν συμβαινει στο ιδιο του το περιβαλλον και δεν τον αφορα αμεσα...

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
το καταλαβαινει καθε νοημων ανθρωπος οτι αυτο ΔΕΝ ειναι δυνατο να τηρηθει-ελεγχθει ακομη και αν η καθε φυλακη τηρει αψογα τους κανονες ασφαλειας 365 μερες το χρονο.

αυτο γιατι εγω μπορει να ειμαι 1.90-100κγ και να μη χρειαζομαι αιχμηρο αντικειμενο για να σκοτωσω καποιον,παρα μονο τα δυο μου χερια για να σπασω εναν αυχενα λχ.

εκτος βεβαια αν ο καθε κρατουμενος μενει σε μονοκλινο,απαγορευτει ο προαυλισμος κλπ...δηλαδη αν φτιαξουμε ατομικες φυλακες.

πολυ ρεαλιστικα τα επειχειρηματα σου,αναλογα με αυτα της καινης διαθηκης..μαλλον δεν ειμαι σοβαρος.
Θα μπορουσαν σε ορισμενους να τους αρνηθουν καποιες ελευθεριες και να ειναι πολυ πιο περιορισμενοι. Αυτο μπορω να το δεχτω, το να δεχτω απλα πως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα και πρεπει να εξαλειψουμε το προβλημα δεν μπορω.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
σκοπος της φυλακισης συμφωνα με το νομοθετη ειναι ο σοφρονισμος του κρατουμενου,
και η προστασια του συνολου απο αυτον μεχρι το σωφρονισμο..

οταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ο σωφρονισμος εχει αποτυχει,δηλαδη ο κρατουμενος επαναλαμβανει το εγκλημα για το οποιο καταδικαστηκε σε ιδεχθεστερη μορφη,για ποιο λογο ο κρατουμενος παραμενει εν ζωη;;με ποιο σκοπο εφοσον η τιμωρια και ο σωφρονισμος ειναι εκτος της εξισωσης πλεον;

για να αντιληφθει κανεις το μεγεθος της παρανοιας,με την καταργηση της θανατικης ποινης λοιπον,
μου δινεται η δυνατοτητα εμενα,του ισοβιτη-δολοφονου-ψυχοπαθη να εκτελω ΚΑΘΕ πρωι με την ανατολη του ηλιου εναν ανθρωπο εντος φυλακης,και να μην αλλαζει επι τη ουσιας τιποτε στην ποινη μου.
ο μεσαιωνας τελειωσε αλλα καψτε τις πουσταρες κατα τ αλλα.

οτι να ναι.
υπάρχουν πολλες θεωρίες και απόψεις μερικες απο αυτές πλησιάζουν την δική σου. Εγιναν χρόνια διάφορες πρακτικές πειραματικές και αλλες ερευνες παγκομίως. όσο κι αν σου φαίνεται παράδοξο ακόμα κι αν πάντα θα υπάρχει μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, οι φυλακές ακόμα κι αν παρουν την μορφη που θεωρείς εσυ καλη δεν μειώνεται η εγκληματικότητα τέτοιων δραστων, εν πασει περιπτωσει αυτα διδαχθήκαμε εμεις, αυτα διαβάσαμε, και όποιες επαφες έχουμε με φυλακες αυτό δείχνουν.
Ο κόσμος όμως πάντα έχει την αίσθηση δικαίου συνδεδεμένη με το παρορμητικό θυμικό.. και το πρίσμα αλλοιώνει. Οι κανόνες δικαίου δεν μπορεί να διαμορφώνονται και δεν πρέπει απο θυμικά, προσωπικές απόψεις και εντυπωσεις.  τεσπα αυτη η κουβεντα στο επιπεδο που γινεται εδω δεν εχει και ουσια

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.675
Πόντοι
41.129

ναι τυπε ας παει καποιος στη γυναικα και στα παιδια του φυλακα και ας τους πει φερθείτε ψυχραιμα και λογικα μετα από αυτό..

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Δυστυχώς προκλητικό το συγκεκριμένο τόπικ και εντελώς προκάτ - ο θεματοθέτης μάλιστα απαντά σε ενα ερώτημα που δεν ξέρω καν αν τέθηκε κιόλας . Που κολλά η χ.α. ??
Σαφώς και δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά , κανείς δεν έδωσε στους υπαλλήλους το ρόλο του δικαστή και εκτελεστή ( εφόσον έγινε κάτι τέτοιο). Ας περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας .

Ο προοδευτικός στα δύσκολα φαίνεται. Αν είσαι από αυτούς που λένε 'σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι κατά της αυτοδικίας και της θανατικής ποινής αλλά αν πχ μου σκοτώσουν το παιδί θα τους σφάξω όλους' τότε τι να το κάνω;

Πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ υπεράνω για να μπορείς να πεις κάτι τέτοιο .
Υπάρχει έστω ένας εδώ μέσα που να είναι είναι τόσο προοδευτικός που ακόμα κι αν του σφάξουν το παιδί θα πει απλά , η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει .
Δεν το πιστεύω ακόμα κι αν βγει κάποιος . Γιατί απλά είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση να μην ζητήσει εκδίκηση (έστω κι αν τελικά δεν το κάνει ποτέ).

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom