Λοιπόν παίδες μια που συζητάτε για την Κρήτη χωρίς να γνωρίζετε την πραγματικότητα αλλά ούτε και την ζείτε να σας πω εγώ μερικά πράγματα
Είμαι μεγαλωμένος λοιπόν στην Κρήτη και μένω στην Κρήτη
(Συχνά μένω και σε όλο τον κόσμο).
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι δεν είμαι υπέρ της απόσχισης.
Πέρα απο κομματικές ταμπέλες υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν τα πιάνουμε στην σωστή τους βάση και έτσι και εγώ προτιμώ να χαριεντίζω το παπάκι παρά να σας γραφώ στην γενικότερη συζήτηση μέσα στο χάος (γιατί δεν έχει ΠΛΑΚΑ.
)
Θα σας πω μερικά πράγματα για την Κρήτη και καλό είναι να τα λάβετε υπόψη σας.
Η οικονομία του νησιού στην σημερινή εποχή βασίζεται στην Αγροτική οικονομία στον τουρισμό, στην αλιεία (πάει στο βρόντο και αυτή), και σε ελάχιστο βαθμό στην βιομηχανία (Τυχαίο παράδειγμα π.χ Πλαστικά Κρήτης).
Η Κρητική οικονομία εξ αρχαιοτάτων χρόνων βασίζονταν στο Εμπόριο (Οι Μινωϊτες ήταν και μεγάλη ναυτική και εμπορικη δύναμη), στην αγροτική παραγωγή και την την αλιεία.
Η Κρήτη πάντα είχε εμπορικές σχέσεις με την Λιβύη, Συρία, Ιταλία, Αίγυπτο και γενικά με όλη την μεσόγειο.
Σήμερα αυτό έχει σταματήσει (κακώς κατά την άποψη μου)
Αλλά για να μην πλατειάζουμε με την ιστορία να έρθουμε λίγο στο σήμερα.
Είναι ένα πολύ όμορφο νησί με άπειρες δυνατότητες οι οποίες μένουν στο ράφι (όπως και όλα τα υπόλοιπα εν Ελλάδι) λόγω έλλειψης πρωτίστως πολιτικής βούλησης.
Γνωρίζετε ότι η Κρήτη έχει ενεργειακό πρόβλημα και βάζει μέσα την ΔΕΗ μας συνεπώς την Ελληνική οικονομία, που αναγκάζετε να πουλάει το ρεύμα στην ίδια τιμή, με την υπόλοιπη Ελλάδα και να μπαίνει μέσα;;
Πιστεύεται ότι αν για παράδειγμα την είχαν οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα;;
Η Κρήτη έχει άπειρες δυνατότητες να εκμεταλλευτεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά κάποιοι παίζουν το ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ.
Η Κρήτη παράγει ένα από τα καλυτέρα ποιοτικά ελαιόλαδα και μέχρι πρωτίστως όλοι το αγόραζαν για βελτίωση της δικής τους ποιότητας και τώρα κυνδινεύει να μείνει επίσης στο ράφι (αν βγείτε εκτός Ελλάδας ή Ευρώπης βρίσκετε μόνο το Ισπανικό, Ιταλικό που είναι για το πέος μπροστά στο Κρητικό)
Κανείς δεν προώθησε ΣΟΒΑΡΑ αυτό το προϊόν σαν Εθνικό προϊόν και μάλιστα ανώτερο από τα άλλα και συνεπώς κανείς δεν το ξέρει.
Το αρχαίο εμπορικό μεγαλείο της ΚΡΗΤΗΣ και οι διασυνδέσεις της με ολη την μεσόγειο έχει πάει στο ΒΡΟΝΤΟ διότι κάποιοι παίζουν πάλι το ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ.
Στην Κρήτη τα θερμοκήπια που απλώνονται από την Ιεράπετρα το Τυπάκι το Ελαφονήσι μέχρι και τα Φαλάσσαρνα Χανίων το χειμώνα ταΐζουν όλη την Ελλάδα με πρώιμα κηπευτικά (συνεπώς έχει και πρωτογενή τομέα που παράγει χρήμα από το μηδέν)
Γίνονται μάλιστα και εξαγωγές σε κράτη όπως ή ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο Τουρισμός της Κρήτης, πάλι κατά την άποψη μου θέλει μερικώς βελτίωση στης υποδομές και την οργάνωση αλλά και αυτός ακόμη και έτσι όπως είναι εισφέρει πάρα πολύ χρήμα στην Ελληνική οικονομία.
Επίσης υπάρχουν και παράγονται προϊόντα προστατευμένης γεωγραφικής προελεύσεως τα οποία εξάγονται μέχρι την Αμερική π.χ (Παξιμάδια, παραδοσιακά γλυκά κ.α)
Όσο για τις βιομηχανίες που είπε ο LastMoican να του απαντήσω ότι έχει χαθεί το τρένο…Δυστυχώς και μακάρι να κάνω λάθος.. αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι
Να μην χάσουμε και τα υπόλοιπα.. Γιατί κινδυνεύουμε.
Να έρθουμε όμως στο θέμα της ανεξαρτησίας ή Απόσχισης..
Όπως γνωρίζεται η Κρήτη τα τελευταία 97 χρόνια είναι ενωμένη με την Ελλάδα.
Ποτέ άλλοτε δεν ήταν.
Η Κρήτη έχει προσφέρει πολλά στην Ελλάδα αλλά δεν έχει λάβει την δέουσα προσοχή από τις εκάστοτε κυβερνήσεις (κατά την άποψη μου).
Άσχετα αν η Κρήτη Ψηφίζει ΠΑΣΟΚ γενικότερα (ξέρετε τις απόψεις μου για αυτό)
Αυτό όμως μπορεί και να ΑΛΛΑΞΕΙ.
Κάποιοι θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν το ΠΟΥΛΑΚΙ τους γενικότερα
Και να καταλάβουν την αξία της (Αυτό έλεγε και ο Κακαουνάκης που ήταν ΠΑΣΟΚΟΣ)
Οι Κρητικοί κατά την άποψη μου δεν είναι ΥΠΕΡ της ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ αλλά αυτό δεν σημαίνει κάποιοι και σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα σας πουν ότι και να αποσχιστούμε μπορούμε να την παλέψουμε.
Προσοχή λοιπόν χρειάζεται, και να μην γράφουμε μαλακίες όταν γενικότερα τα έχουμε σκατώσει όλα.
Η Γεωγραφική και Στρατηγική αξία της Κρήτης έχουν ανυπολόγιστη αξία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς και για άλλους και αυτοί το ξέρουν.
Ας μην τους δίνουμε λοιπόν τροφή.
Αυτά έχω να σας πω εγώ πέρα από κομματικές ταμπέλες..
Φιλάκια σε όλους (και ιδιαίτερα στον κουτσουλό-παπο το ΒΛΑΚΑΚΟ
)