Νέα

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ίσως άνοιξε το δρόμο στον ιό του AIDS

• Μέλος που άνοιξε το νήμα konstantinos765
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
934656_b.jpg

Οι Ρωμαίοι ίσως άφησαν πίσω τους μια βαριά κληρονομιά
Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Η επέκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας επηρέασε τη γονιδιακή δεξαμενή πληθυσμών της Ευρώπης και τους άφησε πιο ευάλωτους στον HIV, εκτιμούν Γάλλοι ερευνητές.

Οι σημερινοί κάτοικοι των περιοχών που ήταν κάποτε κτήσεις των Ρωμαίων είναι λιγότερο πιθανό να φέρουν την παραλλαγή ενός γονιδίου που προστατεύει από τη μόλυνση, αναφέρει το περιοδικό New Scientist.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Προβηγκίας που πραγματοποίησαν τη μελέτη δεν πιστεύουν ότι αυτή η ιδιαιτερότητα οφείλεται σε γενετική ανάμιξη των Ρωμαίων με τους λαούς που κατέκτησαν.

Θεωρούν πιθανότερο ότι το γονίδιο που σήμερα προστατεύει από τον HIV ήταν κάποτε επικίνδυνο, καθώς αύξανε την πιθανότητα μόλυνσης από κάποια ασθένεια που μετέφεραν οι Ρωμαίοι. Ως αποτέλεσμα της «ρωμαϊκής» επιδημίας, το ποσοστό των ανθρώπων που φέρουν το γονίδιο μειώθηκε σημαντικά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συχνότητες του προστατευτικού γονιδίου CCR5-δ32 στη νότια Ευρώπη φαίνεται να ακολουθούν τα μετακινούμενα όρια της αρχαίας αυτοκρατορίας.

Στις χώρες που παρέμειναν για μεγάλο διάστημα εντός της αυτοκρατορίας, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία, η συχνότητα του CCR5-δ32 στον πληθυσμό είναι πολύ μικρή, από 0 έως 6 τοις εκατό. Αντίθετα, στις περιοχές που βρίσκονταν στην περιφέρεια της αυτοκρατορίας, όπως η Γερμανία και η Αγγλία, η συχνότητα του γονιδίου είναι από 8 έως 12 τοις εκατό, ενώ σε χώρες που ποτέ δεν κατακτήθηκαν από τους Ρωμαίους η συχνότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Πάντως η υπόθεση που διατυπώνουν οι Γάλλοι ερευνητές δεν είναι η μόνη πιθανή εξήγηση για τη γενετική ιδιαιτερότητα των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ είχαν προτείνει παλαιότερα ότι το γονίδιο CCR5-δ32 εξαπλώθηκε στη Βόρεια Ευρώπη επειδή προστάτευε από ασθένειες όπως η ευλογιά και η βουβωνική πανώλη.

πηγη: < >

OP
OP
K

konstantinos765

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
αν και λνε οτι ξεκινησε απο την αφρικη...,απο του πυγμαιους...

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
τρία πουλάκια κάθονταν, τα αμερικανάκια το 'εφήβραν' για να 'ξεπαστρέψουνε'
τους Αφρικανούς 'birth control'.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
οσο αληθεια ειναι οτι υπαρχει hiv τοσο αληθεια ειναι οτι η ελλαδα είναι η καλυτερη χωρα στον κοσμο στο badminton!

Επισκέπτης

Τι άλλη μαλακία θα ακούσουμε ΘΕΕ ΜΟΥ? :jerking: :jerking: :jerking: :think: :think: :think:

Επισκέπτης

Το AIDS είναι γνωστό ότι βγήκε στα μυστικά εργαστήρια της KGB επί Αντρόποφ στις αρχές της δεκετίας του 80!!! Ήταν μια ύστατη προσπάθεια των Σοβιετικών να διαβρώσουν το Δυτικό καπιταλιστικό κόσμο εκ των έσω!!!

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
"Είναι γνωστό"???

Ρωτάω από απλή περιέργεια: Δεν σας κουράζει το να βρίσκετε μία (ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολύ περισσότερες από μία) θεωρία συνωμοσίας πίσω από το καθετί? Όλα αυτά τα τραβηγμένα σενάρια σας φαίνονται αληθοφανή? Και όλος ο επιστημονικός κόσμος είναι συνένοχος στην παγκόσμια απάτη?

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
τρία πουλάκια κάθονταν, τα αμερικανάκια το 'εφήβραν' για να 'ξεπαστρέψουνε'
τους Αφρικανούς 'birth control'.

τους αφρικανους τους ξεπαστρευουν αλλιως....με "τροφιμα¨"......

Επισκέπτης
"Είναι γνωστό"???

Ρωτάω από απλή περιέργεια: Δεν σας κουράζει το να βρίσκετε μία (ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολύ περισσότερες από μία) θεωρία συνωμοσίας πίσω από το καθετί? Όλα αυτά τα τραβηγμένα σενάρια σας φαίνονται αληθοφανή? Και όλος ο επιστημονικός κόσμος είναι συνένοχος στην παγκόσμια απάτη?

"Το είναι γνωστό" είναι τρόπος του λέγειν.Ωστόσο η πληροφορία που δίνω είναι ακριβής!

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Ξεκολλατε. Ηρθε η ωρα να σπασω την σιωπη μου.
Τον ιο HIV τον ανακαλυψα εγω σε πειραματα που εκανα στην αποθηκη του σπιτιου μου. Δυστυχως το τριβλιο με τον επικινδυνο ιο το αφησα εκτεθειμενο και η καθαριστρια θεωρωντας το αχρηστο το μαζεψε και το πεταξε στα σκουπηδια, αφου πρωτα το ανοιξε για να το μυρισει (ηταν το πρωτο θυμα). Συντομα ανακαλυψα το εμβολιο κατα του ιου, αλλα ποτε δεν ανακοινωσα την ανακαλυψη μου. Δημιουργησα γνωστη εταιρια προφυλακτικων και τωρα ειμαι δυσεκατομμυριουχος. Sorry.

Επισκέπτης
Ξεκολλατε. Ηρθε η ωρα να σπασω την σιωπη μου.
Τον ιο HIV τον ανακαλυψα εγω σε πειραματα που εκανα στην αποθηκη του σπιτιου μου. Δυστυχως το τριβλιο με τον επικινδυνο ιο το αφησα εκτεθειμενο και η καθαριστρια θεωρωντας το αχρηστο το μαζεψε και το πεταξε στα σκουπηδια, αφου πρωτα το ανοιξε για να το μυρισει (ηταν το πρωτο θυμα). Συντομα ανακαλυψα το εμβολιο κατα του ιου, αλλα ποτε δεν ανακοινωσα την ανακαλυψη μου. Δημιουργησα γνωστη εταιρια προφυλακτικων και τωρα ειμαι δυσεκατομμυριουχος. Sorry.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

peter_forum

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
37
Πόντοι
1
βασικα δεν ξερω απο που και πως ξεκινισε
αλλα για ρωμαικη αυτοκρατορια δυσκολο το βλεπω
γιατι νομιζω ο ιος εγινε γνωστος περιπου στο 1975 πανω κατω !

SMOKER

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
...και καλα το εκανε ο ΟΗΕ τοτε σε συνεργασια με τους αμερικανους για να ξεπαστρεψουν ενα ειδος ψαριου  που ηταν σε μια λιμνη στην αφρικη (δεν ειμαι σιγουρος νομιζω στην λιμνη τιτικακα).Αυτο το ψαρι ανικε στην κατηγορεια των μη βρωσιμων ψαριων αλλα ετρογε ενα ειδος που εβδοκιμουσε στην λιμνη και ο ΟΗΕ το χρειαζοταν για να ταιση τους πεινασμενους.Τα φαρμακο ομως καθοτη δεν πιασαν τα κακα ψαρακια ενα αλλα το ριξαν στην λιμνη  περασε διαμεσουν των καλων(τα για φαγομα)ψαρια στον ανθρωπο και μετεξελιχθικε με αποτελεσμα την  τελιοτικη μεταλαξη σε αυτο που ειναι σημερα.

zouzis

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Like
1
Πόντοι
1

Πολύ μπέρδεμα το θέμα aids...  καλύτερα να μην το ξεμπερδέψουμε όμως εμείς, καλύτερα να μην χρειαστεί να ασχοληθεί κανένας μας με αυτό...

Προφύλαξη, μάγκες προφύλαξη. Αν όχι για το aids για χίλια δυο άλλα... μην ξεχνάμε και την ηπατ. c.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ο Vasos είναι power user.

Θυμάμαι ότι διάβαζα με ενδιαφέρον το σχετικό thread στο οποίο συμμετείχε και η δημοσιογράφος-συγγραφέας και "φορέας", που έχει και την ιστοσελίδα .

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα σχετικά με το AIDS που μοιάζουν να είναι αρκετά παράξενα.

Είναι μεγάλη η συζήτηση...

Υ.Γ.: Vasos, αυτή έχει διακόψει τη θεραπεία της εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο, νομίζω. Είχε βγει και στην εκπομπή του Βασιλικού και τα έλεγε...

Επισκέπτης
Το AIDS είναι γνωστό ότι βγήκε στα μυστικά εργαστήρια της KGB επί Αντρόποφ στις αρχές της δεκετίας του 80!!! Ήταν μια ύστατη προσπάθεια των Σοβιετικών να διαβρώσουν το Δυτικό καπιταλιστικό κόσμο εκ των έσω!!!

:2funny: καλό έγραψες μεγάλε  :cheesy:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom