η περδικα ειναι φαγώσιμη ?? και αν ναι, ποιός ειναι ο καλλιτερος τροπος μαγειρεματος ????
Λοιπον παπα μου,σαφως και ειναι φαγωσιμη και νοστιμοτατη....
Την εχω φαει με ολους τους τροπους,θα σου πω ομως τον καλυτερο,ετσι οπως μας τις ετοιμασε ενας Γερος,εκει ψηλα στα Τζουμερκα....
Αφου καθαρισεις το πουλι απο το κολαντερο του-αλατιζεις -πιπερωνεις εις τον πρωκτον,το ξαπλωνεις σε ενα κεραμιδι απο εκεινα τα παλια τα λουκια......Μετα την καλυπτεις με λασπη που φτιαχνεις (ενταξ ο Γερος ειχε ευκαιρη μπολικη λασπη διπλα στο καλυβι του εκει ψηλα που μας φιλοξενουσε..)και την "παρκαρεις" στον ετοιμο φουρνο με τα ξυλα,που καιει απο νωρις....
Μετα απο 2 ωριτσες,την βγαζεις και τα πουπουλα ειναι κολλημενα στην ξεραμενη απο την φωτια λασπη της επικαλυψης,και το πουλι ειναι ετομο και χιονατο....
Εαν εχεις προσβαση σε αργιλολασπη,και υλικα (κεραμιδια και φουρνοι και τα ρεστα..) ειναι ΑΠΑΙΧΤΑΜΠΛ!!!!!!