Νέα

Η πάπια

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα psaxnw(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Συνταγες για το μαγειρεμα της παπιας!!!

Πάπια σοταρισμένη με κυδώνια
Υλικά
Για τη φάβα

    * 2 φλιτζάνια βρασμένη, έτοιμη, σπιτική φάβα
    * 1/2 - 2/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
    * 1 κτ σούπας βούτυρο

Για το γλάσο

    * 2 κτ σούπας θυμαρίσιο μέλι
    * 3 κτ σούπας ξίδι μπαλσάμικο, κατά προτίμηση αρωματισμένο με σύκα

Για το κυρίως πιάτο

    * 2 κομμάτια στήθος πάπιας, χωρίς κόκαλο
    * 2 μικρά κυδώνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
    * 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    * 1 κτ σούπας βούτυρο
    * 3-4 φύλλα φασκόμηλο
    * 2 κτ σούπας ξίδι μπαλσάμικο, κατά προτίμηση αρωματισμένο με σύκα
    * 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
    * Αλάτι και πιπέρι
    * 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Έχουμε τη φάβα έτοιμη και σ' ένα τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Ανακατεύουμε το μέλι με το ξίδι και το κρατάμε στην άκρη.

Χαράσσουμε όλη την επιφάνεια της πάπιας διαγωνίως (σαν σχήματα «X»). Ζεσταίνουμε το τηγάνι για λίγα λεπτά και τοποθετούμε την πάπια, με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω. Τσιγαρίζουμε την πάπια σε σχετικά δυνατή φωτιά ώσπου να ροδίσει η πλευρά με το λίπους βαθιά και να λειώσει αρκετά το λίπος, αφήνοντας υγρό στο τηγάνι. Αφαιρούμε την πάπια, κρατάμε μια κουταλιά λίπους στο τηγάνι και το υπόλοιπο το βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε τη σχάρα του φούρνου.

Στο λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και κατόπιν το κυδώνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, το αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη, γυρίζουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρουν λίγο χρώμα ακόμα. Να είναι όμως ακόμα τραγανό. Ρίχνουμε 1-2 κτ σούπας μπαλσάμικο και στη συνέχεια την πάπια, τον ζωμό και το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά 5-6 λεπτά ώσπου να είναι σχεδόν έτοιμη η πάπια.

Απλώνουμε τη χλιαρή φάβα σε δύο πιάτα. Τοποθετούμε το στήθος της πάπιας σε ένα μικρό ταψί και αλείφουμε την πέτσα με το μείγμα του μελιού. Τα αφήνουμε κάτω από το γκριλ για περίπου 2 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν.

Για να σερβίρουμε: Πάνω από τη φάβα τοποθετούμε τα κυδώνια και τα κρεμμύδια. Κόβουμε το στήθος της πάπιας σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε από πάνω, σαν «βεντάλια».

 
OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ

Υλικά (για 4 άτομα)
• 4 στήθη πάπιας των 250-300 γρ., με το δέρμα τους
• 125 ml ζωμός βοδινού
• 125 ml κόκκινο κρασί
• 1 κουτ. του γλυκού πελτές ντομάτας
• 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
• 15 γρ. βούτυρο
• αλάτι και πιπέρι
• 1 κουτ. της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα

Για τη μαρινάδα
• 5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
• 1 κουτ. της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Φτιάχνετε τη μαρινάδα ως εξής: σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σκόρδο, το ξίδι και το δεντρολίβανο. Χαράζετε σταυρωτά τα στήθη πάπιας, τα αλατοπιπερώνετε και στις δύο πλευρές και τα βάζετε σε ένα δίσκο με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, τα καλύπτετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
• Βάζετε τα στήθη πάπιας με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά. Τα γυρίζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
• Αφαιρείτε το λίπος από το τηγάνι, ρίχνετε το ζωμό και το κρασί και μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γλασάρει το μείγμα. Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και το χυμό λεμονιού. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.
• Τοποθετείτε το κρέας σε ζεστά πιάτα, ρίχνετε γύρω του τη σάλτσα, γαρνίρετε με δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως.
 
OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Πάπια ψητή με λαχανικά,ρίγανη και ούζο

Υλικά


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα :1 πάπια,1 φλ. ούζο,1 κιλό πατάτες κομμένες,½ κιλό ρέβες καθαρισμένες και κομμένες,4 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα,½ φλ. ελαιόλαδο,αλατοπίπερο
Οδηγίες


Αφήνουμε την πάπια να ξεπαγώσει. Αν είναι φρέσκα τη μαδάμε, την καψαλίζουμε και αφαιρούμε τα εντόσθια εκτός από το συκώτι. Την πλένούμε και την αλατοπιπερόνουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Την περιχύνετε με ½ φλ. από το ούζο και την τρίβετε και εσωτερικά και εξωτερικά με τη μισή ρίγανη.
Βάζετε την πάπια σε πυράντοχτο σκεύος με σκέπασμα, ρίχνουμε ½ φλ. νερό και την ψήνουμε 3/4 της ώρας στους 200 βαθμούς. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ρέβες, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ούζο, ρίγανη και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε 1 ½ φλ. νερό ακόμη και αφήνουμε να ψηθεί 3/4 της ώρας.
 
OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Πάπια με πορτοκάλι

Υλικά

    * 1 πάπια 2 κιλά περίπου
    * 5-6 πορτοκάλια
    * 4 κουταλιές λάδι (οι Γάλοι προτιμούν βούτυρο)
    * 1 κούπα ζωμός κοτόπουλου σπιτικός
    * 2/3 της κούπας λικέρ Γκραν Μαρνιέ
    * 1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκό
    * 1 κουταλιά βούτυρο
    * 1 κουταλιά αλεύρι
    * Αλάτι
    * Πιπέρι






Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε 2 πορτοκάλια, κόβουμε την φλούδα σε μπαστουνάκια, τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό τα στραγγίζουμε, επαναλαμβάνουμε για να ξεπικρίσουν και τα διατηρούμε για το σερβίρισμα.
  2. Τα πορτοκάλια που ξεφλουδίσαμε τα στύβουμε.
  3. Ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε εγκάρσιες φέτες πάχους 5-7 χιλιοστών.
  4. Τσιγαρίζουμε την πάπια σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντάς την διαρκώς για 15 λεπτά, σβήνουμε με το 1/2 φλιτζάνι λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά γυρίζοντας την διαρκώς στην κατσαρόλα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε καμιά κουταλιά ζωμό, για να μη καεί.)
  5. Βγάζουμε την πάπια και την διατηρούμε ζεστή σε μια πιατέλα.
  6. Στην κατσαρόλα που μαγειρεύαμε προσθέτουμε το ξίδι, το χυμό των πορτοκαλιών, τον ζωμό και το υπόλοιπο λικέρ και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10-15 λεπτά.
  7. Σουρώνουμε την σάλτσα και αφαιρούμε το λίπος (που κανέναν δεν ωφελεί και την γεύση χαλάει).
  8. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σάλτσα για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τις αφαιρούμε.
  9. Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού γύρω-γύρω, περιχυμένη με λίγη από την σάλτσα και την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα χωριστά.
 
OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
με προλαβε ο φιλος παντρεμενος πανω που ημουν ετοιμος να πω οτι εναλακτικα μπορειτε στις παραπανω συνταγες να χρησιμοποιησετε την γνωστη παπια του σαιτ....
Αν και ΔΕΝ τρωγεται με τιποτα!!!
 

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.478
Like
12
Πόντοι
66
με προλαβε ο φιλος παντρεμενος πανω που ημουν ετοιμος να πω οτι εναλακτικα μπορειτε στις παραπανω συνταγες να χρησιμοποιησετε την γνωστη παπια του σαιτ....
Αν και ΔΕΝ τρωγεται με τιποτα!!!
Πραγματικα αυτός δεν τρώγεται με τίποτα.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

tyfeas

Μέλος
Εγγρ.
15 Νοε 2006
Μηνύματα
594
Like
3
Πόντοι
6
με προλαβε ο φιλος παντρεμενος πανω που ημουν ετοιμος να πω οτι εναλακτικα μπορειτε στις παραπανω συνταγες να χρησιμοποιησετε την γνωστη παπια του σαιτ....
Αν και ΔΕΝ τρωγεται με τιποτα!!!


πρεπει ν αλλαξεις και την υπογραφη...
''ειμαι εδω για να τσιμπουκωνω τη παπια''
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Συνταγες για το μαγειρεμα της παπιας!!!

Πάπια σοταρισμένη με κυδώνια
Υλικά
Για τη φάβα

    * 2 φλιτζάνια βρασμένη, έτοιμη, σπιτική φάβα
    * 1/2 - 2/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
    * 1 κτ σούπας βούτυρο

Για το γλάσο

    * 2 κτ σούπας θυμαρίσιο μέλι
    * 3 κτ σούπας ξίδι μπαλσάμικο, κατά προτίμηση αρωματισμένο με σύκα

Για το κυρίως πιάτο

    * 2 κομμάτια στήθος πάπιας, χωρίς κόκαλο
    * 2 μικρά κυδώνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
    * 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    * 1 κτ σούπας βούτυρο
    * 3-4 φύλλα φασκόμηλο
    * 2 κτ σούπας ξίδι μπαλσάμικο, κατά προτίμηση αρωματισμένο με σύκα
    * 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
    * Αλάτι και πιπέρι
    * 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Έχουμε τη φάβα έτοιμη και σ' ένα τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε ελαφρώς.

Ανακατεύουμε το μέλι με το ξίδι και το κρατάμε στην άκρη.

Χαράσσουμε όλη την επιφάνεια της πάπιας διαγωνίως (σαν σχήματα «X»). Ζεσταίνουμε το τηγάνι για λίγα λεπτά και τοποθετούμε την πάπια, με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω. Τσιγαρίζουμε την πάπια σε σχετικά δυνατή φωτιά ώσπου να ροδίσει η πλευρά με το λίπους βαθιά και να λειώσει αρκετά το λίπος, αφήνοντας υγρό στο τηγάνι. Αφαιρούμε την πάπια, κρατάμε μια κουταλιά λίπους στο τηγάνι και το υπόλοιπο το βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε τη σχάρα του φούρνου.

Στο λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και κατόπιν το κυδώνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, το αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη, γυρίζουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρουν λίγο χρώμα ακόμα. Να είναι όμως ακόμα τραγανό. Ρίχνουμε 1-2 κτ σούπας μπαλσάμικο και στη συνέχεια την πάπια, τον ζωμό και το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά 5-6 λεπτά ώσπου να είναι σχεδόν έτοιμη η πάπια.

Απλώνουμε τη χλιαρή φάβα σε δύο πιάτα. Τοποθετούμε το στήθος της πάπιας σε ένα μικρό ταψί και αλείφουμε την πέτσα με το μείγμα του μελιού. Τα αφήνουμε κάτω από το γκριλ για περίπου 2 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν.

Για να σερβίρουμε: Πάνω από τη φάβα τοποθετούμε τα κυδώνια και τα κρεμμύδια. Κόβουμε το στήθος της πάπιας σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε από πάνω, σαν «βεντάλια».

Ρε εσύ ούτε copy paste δεν ξέρεις να κάνεις.

Η φάβα που κολάει με την πάπια;;;

Και τι είναι η "σπιτική" φάβα;;;

Δηλαδή άμα την αγοράσω από τον μπακάλη δεν κάνει;;;

Η φάβα Σαντορίνης δεν κάνει;;;
 
OP
OP
P

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.745
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Ρε εσύ ούτε copy paste δεν ξέρεις να κάνεις.

Η φάβα που κολάει με την πάπια;;;

Και τι είναι η "σπιτική" φάβα;;;

Δηλαδή άμα την αγοράσω από τον μπακάλη δεν κάνει;;;

Η φάβα Σαντορίνης δεν κάνει;;;
διαβασε καλυτερα βρε μπαγλαμα..μερος της γαρνιτουρας ειναι...
 

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Μηνύματα
2.637
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.αφηστε ησυχους τους συγγενεις μου :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Μηνύματα
1.392
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
κανεις λαθος σκρουτζ. ο φεθρυ στα κομικ ειναι υπαλληλος σου νομιζω οχι συγγενης οπως ο ντοναλντ και τα ανηψακια..οποτε αφου ειναι και βαζελοπαπια καλως :rockon:
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.499
Κριτικές
22
Like
364
Πόντοι
5.795
φιλε πσαχνω ωραιο θεμα ανοιξες τι λετε να προτεινουμε στους αντμινιστρετορσνα  το συγχωνευσουμε σε ενα θεμα . συνταγες μαγειρικης...να δειτε που θα ξεπερασουμε τον μαμαλακη...και να μπενουν και οι γυναικες να μας βλεπουν,,,φανταστειτε σκηνικο να συζητανε δυο γυναικες μεταξυ τους που θα βρουν τις καλυτερες συνταγες μαγειρικης..και να λεει η μια στην αλλη μα φυσικα στα μπουρδελα...
 

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Μηνύματα
1.392
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
εχω μια συνταγη για παπιες λεμονατες στο site των βαζελων αφιερωμενο στην γνωστη παπια μας, αν ειναι να το συγχωνευσουμε με αυτο :dancing:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom