Τι +7?
Εδώ αναμένεται καταιγίδα copy-paste. Πως λέμε Ελ Νίνιο? Ελ Μουνίνιο θα είναι. Τα μαζεύει στο notepad τώρα.
Φορέστε κράνη & εξαρτήσεις.
Τι +7?
Έχεις τη συνήθεια διαφωνώντας με τις απόψεις των άλλων να προσπαθείς να τους μειώσεις, να τους προσβάλλεις ακόμα και να τους βρίσεις, πιστεύοντας ότι έτσι στηρίζεις καλύτερα τις θέσεις σου. Σε ένα site αυτός ο τρόπος ίσως να είναι αποδεκτός, από τον κοινωνικό περίγυρο μάλλον όχι, γι' αυτό και συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο.
Σε όλες τις χώρες ακόμα και τώρα με την οικονομική κρίση η μεσαία τάξη αποτελεί την πλειοψηφία. Βέβαια εντός της μεσαίας τάξης υπάρχουν μεγάλες οικονομικές ανισότητες, αλλά δεν ταυτίζεται με το προλεταριάτο.
Όπως έχω πει ανήκω στη μεσαία τάξη και δεν πιστεύω ότι το μεγάλο κεφάλαιο με απειλεί γιατί:
1. Εργάζομαι πάνω από 8 ώρες, δλδ δεν με ενδιαφέρει η εργασία με ωράριο.
2. Με τις γνώσεις και τις δυνατότητές μου κερδίζω πολλά από το κεφάλαιο.
3. Έχω αρκετούς πελάτες και να χάσω κάποιους δεν με νοιάζει...
4. Έχω πλήρη ιδιωτική ασφάλεια. Το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ήδη κατέρρευσε, αλλά οι περισσότεροι ασχολείστε με τα βυζιά της Πετρούλας...
5. Έχω και άλλες πηγές εσόδων που εγώ δημιούργησα και μπορούν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες μου.
6. Δεν έχω δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
7. Έχω δικά μου ακίνητα.
Με λίγα λόγια υπάρχουν αρκετοί που με τις γνώσεις και την εργασία τους παράγουν πλούτο και φυσικά υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν να εργάζονται λιγότερο, να ζουν με δανεικά και πιστωτικές κάρτες. Οπότε όπως έστρωσε ο καθένας θα κοιμηθεί......
Τώρα αν δεν τηρώ τις προϋποθέσεις που θέτει το μεγάλο κεφάλαιο για την όποια ένταξή μου δεν θα τα βάψω μαύρα.... πάντως ποτέ δεν θα γίνω προλετάριος.....
+7...
Διότι από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου μπορείς αν όχι να προστατευτείς, να μετριάσεις τις συνέπειές της...
Από τη βλακεία και την απληστία σου πάλι όχι.
Δεν ξέρω ποιός είσαι ρε μάστορα αλλά αυτό το ποστ απλά λέει τα πάντα για την σημερινή Ελλάδα και τη νοοτροπία μας. Τα ειλικρινή μου σέβηάλλο μεσαία τάξη, άλλο εργατικότητα και άλλο στ αρχιδισμός.
Πάνω κάτω στα ίδια είμαστε (ωράριο δεν έχω) ανήκω σε πολυεθνική, αλλά αυτό που βλέπω είναι τυπάκια σαν και σένα που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα (και γω εκεί ανήκω) να αδιαφορούν τελείως για την κοινωνία και τον περίγυρό τους.
Και όχι ΦΙΛΑΡΑΚΟ όταν βλέπω πιτσιρικάδες να παίρνουν 700Ευρώ και να δουλεύουν σα σκυλιά όταν εγώ πριν 15-20 χρόνια ξεκίνησα με συλλογική σύμβαση και υπερωρίες και νορμάλ ωράρια αντιδρώ.
Γιατί σκέφτομαι ότι αύριο είναι σειρά των παιδιών μου.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι ο πατέρας μου πήρε σύνταξη στα 55 και γω ΔΕΝ ξέρω εάν θα πάρω στα 70.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι έχω μισό στρέμμα κήπο και διπλάσσιο στην εξοχή αλλά δεν ΑΝΑΠΝΕΩ από τον ΚΗΠΟ ΜΟΥ αλλά από την ΠΕΝΤΕΛΗ και την ΠΑΡΝΗΘΑ.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι κάποτε με 5 χιλιάρικα ήμουν άρχοντας και τώρα με 50 δεν μπορώ ούτε τη γκόμενά μου να βγάλω έξω αξιοπρεπώς.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι κάποτε έβγαζα 300 χιλιάρικα το μήνα και έκανα αποταμίευση, ενώ τώρα με τα πενταπλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.
Και γενικά ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ότι ΕΙΜΑΙ ΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και πρέπει ενίοτε να κοιτάω και τι κάνει ο γείτονας. Γιατί όταν αυτός πεινάσει ΠΡΩΤΑ εμένα θα κλέψει.
Για όλα αυτά είναι λογικό να ΘΕΩΡΕΙΣ ότι σε μειώνω όταν σε μπινελικώνω.
Εσύ βέβαια μπορείς ΟΛΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΛΟΡΔΟΣ να ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην οποία είσαι ενταγμένος.
Η διαφορά των ανθρώπων δεν είναι ούτε στο λόγο ούτε στα λεφτά ούτε στην μόρφωση.
Είναι στην κοινωνική αλληλεγγύη την οποία και στην Ελλάδα ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ. Βεβαίως συντόμως εκεί θα σας γράψει και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ανεξαρτήτως μοντέλου) στο οποίο ανήκετε.
Γιατί πολύ απλά ένας ευγενής Μόγλης είναι άχρηστος σε μια κοινωνία.
και με ποιον τροπο μπορει να προστατευτει κανεις απο τετοια φαση ?
Πες μου τι μετρα να πω στον μπαμπα μου να παρει γιατι φοβαμαι πολυ :'( :'( :'(
Θελω να συνεχισω να γαμαω ανηθικα πουτανακια
Δεν υπαρχει κανενας τροπος προστασιας... Μα δειτε τους ελληνες της Αιγυπτου η του Σουδαν η της Αφρικης γενικοτερα ( το 60-68). Οταν οι Δυτικοι κυβερνητες αποφασισαν να αφησουν τους Μαυρους στην -φαινομενικη ησυχια τους - τα σπιτια τους μπηκαν σε ενοικιοστασιο , οι μεταφορες συναλλαγματος εκτος χωρας δεσμευτηκαν, τα περιουσιακα τους στοιχεια δεν μεταβιβαζονταν και ολοι ηταν για κλαμματα. Αρα οτι ηχαν μαζεψει τοσα χρονια το εβαλαν στον κολο τους... Δεν λεω οτι ειναι κακο να εισαι προετοιμασμενος αλλα οταν τα πραγματα αγριεψουν μονο ο πολυ κλειστος κυκλος των ημετερων θα σωθει!!!
πχ. Μετα την υποτιμηση στην Νιγηρια μετα την ανεξαρτησια της μονο οσοι ηξεραν απο τον στενο πρωθυπουργικο κυκλο, μετετρεψαν τις καταθεσεις τους σε λιρες Αγγλιας και τις εσωσαν, οι υπολοιποι εκαναν τα χαρτονομισματα χαρτι τουαλετας
Η οικονομία της Ελλάδος είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει μάξιμουμ σε 1 χρόνο.
Οποιος δεν πάρει τα μέτρα που πρέπει, να ετοιμάσει μαντηλάκια για το κλάμα.
Σιγά ρε μάγκα με τις προβλέψεις σου. Άκου είναι δεδομένο......
Όταν λες ότι θα καταρρεύσει πως το εννοείς;;;;
Ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τα δάνεια του Δημοσίου;
Γιατί αυτό μέχρι το τέλος του χρόνου δεν παίζει. Έχουμε ήδη δανειστεί για όλο το έτος.
Και δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορέσουμε να δανειστούμε και του χρόνου.
Ήδη οι ξένοι επενδυτές επέστρεψαν στα ελληνικά ομόλογα:
www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=75279]Οι ξένοι επενδυτές ανακαλύπτουν ξανά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, κέρδη 8% φέτος[/url]
www.capital.gr/News.asp?id=783642]Ομόλογα: Τα PIIGS επιστρέφουν δριμύτερα[/url]
Δηλαδή εσύ τι λες, αυτοί που αγοράζουν ελληνικά ομόλογα τώρα θα μείνουν με το πουλί στο χέρι επειδή το προβλέπεις εσύ;
(Αααααα, ξέχασα σύμφωνα με τον Σκορπίνο θα πάρουν τα πετρέλαια κάτω από τον πυθμένα του Αιγαίου για να ισοφαρίσουν την χασούρα).
Για να σοβαρευτούμε λίγο με την άκρατη κινδυνολογία. Και όχι τίποτε άλλο τα ακούει ο πρόεδρος και δεν πρόκειται να αγοράσει διαμέρισμα ποτέ.
Επίσης να μην το ξεχάσω: Πριν μερικούς μήνες παρέα με τον Ιππότη προβλέπατε παγκόσμιο πόλεμο για να βγει ο καπιταλισμός από την κρίση.
Έχουμε τίποτε νεώτερο επ' αυτού;
άλλο μεσαία τάξη, άλλο εργατικότητα και άλλο στ αρχιδισμός.
Πάνω κάτω στα ίδια είμαστε (ωράριο δεν έχω) ανήκω σε πολυεθνική, αλλά αυτό που βλέπω είναι τυπάκια σαν και σένα που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα (και γω εκεί ανήκω) να αδιαφορούν τελείως για την κοινωνία και τον περίγυρό τους.
Και όχι ΦΙΛΑΡΑΚΟ όταν βλέπω πιτσιρικάδες να παίρνουν 700Ευρώ και να δουλεύουν σα σκυλιά όταν εγώ πριν 15-20 χρόνια ξεκίνησα με συλλογική σύμβαση και υπερωρίες και νορμάλ ωράρια αντιδρώ.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι ο πατέρας μου πήρε σύνταξη στα 55 και γω ΔΕΝ ξέρω εάν θα πάρω στα 70.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι έχω μισό στρέμμα κήπο και διπλάσσιο στην εξοχή αλλά δεν ΑΝΑΠΝΕΩ από τον ΚΗΠΟ ΜΟΥ αλλά από την ΠΕΝΤΕΛΗ και την ΠΑΡΝΗΘΑ.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι κάποτε με 5 χιλιάρικα ήμουν άρχοντας και τώρα με 50 δεν μπορώ ούτε τη γκόμενά μου να βγάλω έξω αξιοπρεπώς.
Οπως δεν ΞΕΧΝΑΩ ότι κάποτε έβγαζα 300 χιλιάρικα το μήνα και έκανα αποταμίευση, ενώ τώρα με τα πενταπλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.
Και γενικά ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ ότι ΕΙΜΑΙ ΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και πρέπει ενίοτε να κοιτάω και τι κάνει ο γείτονας. Γιατί όταν αυτός πεινάσει ΠΡΩΤΑ εμένα θα κλέψει.
Εσύ βέβαια μπορείς ΟΛΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΛΟΡΔΟΣ να ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην οποία είσαι ενταγμένος.
Η διαφορά των ανθρώπων δεν είναι ούτε στο λόγο ούτε στα λεφτά ούτε στην μόρφωση.
Είναι στην κοινωνική αλληλεγγύη την οποία και στην Ελλάδα ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ. Βεβαίως συντόμως εκεί θα σας γράψει και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ανεξαρτήτως μοντέλου) στο οποίο ανήκετε.
οι πόλεμοι γίνονται μέσα σε 2 σεζόν;
τα χρέη προς το Δημόσιο σου κόλλησαν εσένα;
με τις επιταγές δε μας είπες....
δεν ξέρω για πόλεμο παγκοσμίως αλλά βλέπω ένα θερμούλι επεισόδιο αλλά ιμια σύντομα.....
κάπου πήρε το μάτι μου για νομοσχέδιο εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο....
Εγώ κινδυνολογώ ρε μη σε αρχίσω και σένα στα μπινελίκια τώρα;
Δραματική υστέρηση σημειώνουν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 3,7% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 15%...
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 22,19 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού έφτασαν για την ίδια περίοδο τα 34,18 δισ. ευρώ.
Το έλλειμμα, για τους πρώτους έξι μήνες, διαμορφώθηκε στα 17,5 δισ. ευρώ, ενώ ο αναθεωρημένος στόχος ήταν στα 12,7 δισ. ευρώ.
Με τα στοιχεία αυτά, φαίνεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για ολόκληρο το 2009 δύσκολα θα πέσει στο 3,7% επί του ΑΕΠ, όπως ήταν ο στόχος του υπουργείου για φέτος.
Τελικός στόχος είναι η οριστική υποχώρησή του στο 3% το 2010, όπως έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με τα τωρινά στοιχεία, φαίνεται ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 5,1% επί του ΑΕΠ για το 2009.
Το υπουργείο Οικονομίας απέδωσε την υστέρηση αυτή στη διεθνή οικονομική κρίση και τη μείωση της συνολικής ζήτησης.
Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι ιδιαίτερα μειωμένες είναι οι εισπράξεις από ΦΠΑ, αλλά και από φόρους μεταβίβασης ακινήτων και τέλη ταξινόμησης.
Τα έσοδα, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένεται να αυξηθούν το δεύτερο εξάμηνο λόγω των εισπράξεων του ΕΤΑΚ για το τρέχον και το προηγούμενο έτος, της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, του ειδικού φόρου σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τέλη κινητής τηλεφωνίας, βενζίνης, τυχερών παιγνίων, την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
άλλο μεσαία τάξη, άλλο εργατικότητα και άλλο στ αρχιδισμός.
Αλλά τη σου λέω τώρα, άλλωστε εσύ ζεις στο εξωτερικό ......
έχω ελληνική ιθαγένεια, έχω δικαίωμα ψήφου βάσει συντάγματος και νόμων και ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΩ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχω άποψη. ΕΙΤΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.Εσύ δεν είχες πει ότι μας γράφεις στα πέλε σου και πας να ζήσεις στο εξωτερικό;
Η σχέση κρατικού δανεισμού και ακαλύπτω επιταγών είναι μικρή...
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα με τα δάνεια που σκάνε το είχαμε αντιμετωπίσει και τη δεκαετία του '60 με τις συναλλαγματικές αλλά η οικονομία δεν κατέρρευσε- μην σου πω ότι ωφελήθηκε γιατί έφυγε αρκετή σαβούρα...
Όσο για την κατάρρευση της οικονομίας, εθνικής ή/ και παγκόσμιας, θα δούμε...
Πάντως μιας και έθιξες το ζήτημα του κρατικού δανεισμού, όλες οι εκδόσεις ομολόγων υπερκαλύφθηκαν παρά τις προβλέψεις πράσινων και άλλων παπαγάλων...
Και τα επιτοκία δανεισμού μας είναι μικρότερα από την προ του 2004 περίοδο....
Τα δε μέτρα, με εξαίρεση την έκτακτη εισφορά που είναι αντισυνταγματική, είναι στη σωστή κατεύθυνση...
Θίγουν ως επί το πλείστον ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων, τζιπάρων και άλλους έχοντες...
Η δε επιστροφή των τεκμηρίων ήταν επιβεβλημένη και πρέπει να επεκταθεί..
Επίσης να μην το ξεχάσω: Πριν μερικούς μήνες παρέα με τον Ιππότη προβλέπατε παγκόσμιο πόλεμο για να βγει ο καπιταλισμός από την κρίση.
Έχουμε τίποτε νεώτερο επ' αυτού;
αντε να δω και λιγο multitasking ετα τις διακοπές να πάρω εμπρός
............
Τα δε μέτρα, με εξαίρεση την έκτακτη εισφορά που είναι αντισυνταγματική, είναι στη σωστή κατεύθυνση...
Θίγουν ως επί το πλείστον ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων, τζιπάρων και άλλους έχοντες...
Η δε επιστροφή των τεκμηρίων ήταν επιβεβλημένη και πρέπει να επεκταθεί...
.................
Ρε συ αν το 60 εσκαγαν συνναλγματικες ο Θωδορακης και ο Λεντακης δεν θα χτυπουσαν στον τοιχο τακ τακ εσυ τακ τακ εγω γιατι δεν θα ακουγοταν τίποτα αφου στα κελια θα ηταν 30 ατομα !!! Μεχρι πριν 20 χρονια εμπαινες στην μπουζου για ακαλυπτες επιταγες !!!
Ενα σωστο μετρο πηγε να παρει το υπουργειο , την εκτακτη εισφορα , και τελικα ειναι αντισυνταγματικη καλα ρα φουστη δεν εχουν εναν δικηγορο σε ολοκληρο υπουργειο ??????
Το ελληνικο Δημοσιο αν δεν βαλει φορους δεν θα εχει λεφτα σε 2 χρόνια
Τελος για το ασφαλιστικο ειναι κοινο μυστικο οτι θα καταρευσει μεχρι το 2015 (εξι χρονακια ειναι) οποτε το οτι πληρωνουμε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ ειναι ηλιθιο αλλα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
είσαι εγκάθετος...Το τρομερο ειναι αυτο που λενε για τον τουρισμο
Βγαινουν τα στοιχεια -10% οι αφιξεις -20% οι εισπραξεις και αντι τα υπουργεια να δουν τι θα κανουν λενε
"δεν επαληθευτηκαν αυτοι που καταστροφολογουσαν "
Ελπιζω πραγματικα αυτοι οι ανθρωποι να μην κανουν ποτε πόλεμο θα στελνουν 500 ανθρωπους να παρουν ενα λόφο και θα λένε οτι η επιχειρηση δεν απέτυχε επειδη γυρισαν 400 ζωντανοι
Αυτο που εννοω οτι με την μειωση 20% τα εσοδα σημαινει οτι μπορει 1 στις 5 επιχειρησεις να κλεισει ΧΩΡΙΣ αυτο να σημαινει οτι του χρονου δεν θα εχουμε νεα μειωση !!!