Νέα

Η κλειστοφοβο-τσατσική ελληνική παρέα - κλίκα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Palios pounai alios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 227
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.534
Like
8
Πόντοι
16
Δεν χρειάζεται να είσαι διάνοια ή κοινωνιολόγος για να καταλάβεις ότι η σημερινή Ελληνική κοινωνία δεν είναι η πιο ιδανική (τα τρελά επεισόδια που έγιναν τελευταία και που συνεχίζουν να γίνονται το αποδεικνύουν βαρβάτα αυτό).

Ιδιαίτερα για κάποιον που έχει ζήσει και σε άλλες κοινωνίες (σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, Αμερική κ.λ.π.) υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα στην Ελληνική κοινωνία που «χτυπάνε» έντονα. Ένα από αυτά είναι η περιβόητη Ελληνική «παρέα – κλίκα»! Όχι ότι δεν υπάρχει και σε άλλες κοινωνίες το φαινόμενο της παρέας - κλίκας, αλλά ειδικά στην Ελληνική κοινωνία το φαινόμενο αυτό έχει χτυπήσει μπιέλες.

Την ξέρουμε όλοι εδώ στην Ελλάδα τη δύναμη της παρέας. Για να σου δίνουν κάποια σημασία, για να έχεις δυο ανθρώπους να μιλήσεις πρέπει να είσαι ενταγμένος σε κάποια παρέα (διαφορετικά αν κάθεσαι μόνος σου στην καφετέρια ή αν μιλάς ξεκάρφωτα στους διπλανούς σου, στην Ελλάδα θεωρείται ότι έχεις κάψει τα λάδια σου). Γκόμενα βρίσκεις μέσα από την παρέα, δουλειά βρίσκεις μέσα από την παρέα, «συμμάχους» κάνεις – για οποιαδήποτε υπόθεση σου, ακόμη και αν έχεις άδικο – μέσα από την παρέα.

Ειδικά σε ερωτικό επίπεδο, την ίδια γκόμενα που θα σου βγάλει μία απόλυτη αρνητικότητα αν επιχειρήσεις να επικοινωνήσεις μαζί της - χωρίς να γνωριζόσαστε - σε κάποιον κοινωνικό χώρο (π.χ. bar, pub) μπορεί να τύχει να τη συναντήσεις μερικές ώρες μετά να σου χορεύει όρθια στο τραπέζι και να διακρίνεις τα μουνόχειλα της κάτω από το μίνι και το στριγκάκι της (ενδεχομένως και να γλείψεις πιο μετά τα μουνόχειλα της), αλλά τότε να μην τρέχει τίποτα επειδή «είσαι της παρέας»!

Οι Έλληνες και οι (ακόμη περισσότερο υποψιάζομαι) Ελληνίδες έχουν αναδείξει σε μεγάλη κοινωνικά "αξία" την παρέα - κλίκα. Για ποιο λόγο όμως να χρειαζόμαστε τόσο πολύ την παρέα - κλίκα παρά μόνο αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, αν δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε από μόνοι μας, αν δεν είμαστε ανασφαλείς και με "κλειστούς" ορίζοντες, αν δεν είμαστε γενικά κακοπροαίρετοι και καχύποπτοι απέναντι στο συνάνθρωπο μας και θέλουμε να έχουμε συνέχεια τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω μας υπό το δικό μας έλεγχο;       

Η έξαρση του φαινομένου της «παρέας – κλίκας» σε μία κοινωνία φανερώνει ότι η κοινωνία αυτή είναι ανολοκλήρωτη, βρεφική. Δεν είναι υγιές το να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος την κοινωνία του σαν εχθρική και να χρειάζεται το καταφύγιο της «παρέας – κλίκας» για να προστατευθεί. Μέχρι κάποια ηλικία είναι ίσως φυσιολογικό (μόλις βγαίνει το παιδί από τους κόλπους της οικογένειας του) αλλά από ένα σημείο και έπειτα είναι κάπως αφύσικο. Το να μην εντάσσεται γενικά ένα άτομο αυθόρμητα σε μία κοινωνία και να προτιμά να ταμπουρώνεται και να λειτουργεί αποκλειστικά μέσα από μία παρέα - κλίκα, αν μη τι άλλο δείχνει την ελλειμματικότητα και ανωριμότητα του ίδιου του ατόμου.

Και αυτό που γίνεται είναι ότι σταδιακά η εφηβική – νεανική Ελληνική παρέα μεταλλάσσεται όσο περνάνε τα χρόνια σε κλίκα. Ειδικά στη δουλειά σου (για να βρεις δουλειά στα 20κάτι – 30κάτι και το σπουδαιότερο για να επιβιώσεις σε αυτή τη δουλειά και για να φτάσεις σε κάποιο προνομιούχο πόστο, θα πρέπει να ανήκεις σε μία ΚΛΙΚΑ! Διαφορετικά σε έφαγε η μαρμάγκα. Η έννοια του «δουλεύουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια – για το καλό όλων - και αυτοί που αξίζουν περισσότερο αμείβονται περισσότερο» που ισχύει σε μεγάλο βαθμό στα πολιτισμένα κράτη ακούγεται σαν κινέζικα στην Ελλάδα. Εδώ αμείβονται μόνο οι εκάστοτε κλίκες.

Μία τέτοια παρέα - κλίκα καθηγητών Ελληνικών Πανεπιστημίων (των οποίων δεν θυμάται κανείς πια το επίθετο)  τσιμπούκωσε γύρω στο 1920 το Δημήτρη Καραθεοδωρή, έναν από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς της ανθρωπότητας που συμβουλευόταν και ο ίδιος ο Αινστάιν. Ο Καραθεοδωρής είχε ήδη καταξιωθεί στη Γερμανία όταν έκανε τη μαλακία (από νοσταλγία;) να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δουλέψει στη χώρα μας και να προσφέρει τις υψηλές του υπηρεσίες εδώ. Και αντί να τον υποδεχτούν με κόκκινα χαλιά τι του έκαναν ρε παιδιά οι κλίκες καθηγητών της εποχής; Τον εξουδετέρωσαν με τον τρόπο τους (γιατί προφανώς θεώρησαν ότι τους επισκίαζε) διορίζοντας τον απλό καθηγητή γυμνασίου! Τον Καραθεοδωρή, τον μεγαλύτερο Έλληνα μαθηματικό τα τελευταία 1700 χρόνια! Και βέβαια οι Ελληνικές κλίκες των μετρίων δεν έχουν αλλάξει. Από το 1920 μέχρι σήμερα έχουν τσιμπουκώσει χιλιάδες καθηγητές, γιατρούς και άλλους άξιους Έλληνες επιστήμονες που είχαν καταξιωθεί έξω και έκαναν τη μαλακία να γυρίσουν στην Ελλάδα, για να υποβαθμιστούν εδώ από τις εκάστοτε κυρίαρχες κλίκες!

Στην τελική ποιος ζημιώνεται από αυτή την ιστορία; O άξιος Έλληνας επιστήμονας; Αυτός κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα επιστρέψει στο εξωτερικό. Η πατρίδα μας  η Ελλάδα ζημιώνεται, όλοι εμείς δηλαδή! Στο όνομα του να περνάνε καλά εδώ οι τσάτσοι – μέτριοι ζημιώνεται και βουλιάζει όλο και περισσότερο μία ιστορική χώρα. Πριονίζουμε εμείς οι ίδιοι το κλαδί πάνω στο οποίο στεκόμαστε και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μόνο ένα αποτέλεσμα: να γκρεμοτσακιστούμε σε λίγα σχετικά χρόνια όλοι μαζί!   
 

xaotikos

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2007
Μηνύματα
306
Like
1
Πόντοι
1
Μα μιά φαμίλια είμαστε ούλοι.....ν'ες πα?
 

algida

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2009
Μηνύματα
21
Like
0
Πόντοι
0
Είναι από τα χωριά όλα αυτά, αλλά αλλάζει σιγά σιγά.
 

Επισκέπτης
Δικε μου, ψιλο-μπερδεμενα μας τα λες. Τι σχεση εχουν οι παρεες και οι γκομενες με το παραδειγμα του καθηγητη που αναφερεις ? Αυτοι που "φαγανε" τον τυπο δεν σημαινει οτι ησαν και φιλαρακια μεταξυ τους.
 
OP
OP
P

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.534
Like
8
Πόντοι
16
Δικε μου, ψιλο-μπερδεμενα μας τα λες. Τι σχεση εχουν οι παρεες και οι γκομενες με το παραδειγμα του καθηγητη που αναφερεις ? Αυτοι που "φαγανε" τον τυπο δεν σημαινει οτι ησαν και φιλαρακια μεταξυ τους.

Δικέ σου ήταν σίγουρα όμως τυπική Ελληνική κλικαδούρα...
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δικε μου, ψιλο-μπερδεμενα μας τα λες. Τι σχεση εχουν οι παρεες και οι γκομενες με το παραδειγμα του καθηγητη που αναφερεις ? Αυτοι που "φαγανε" τον τυπο δεν σημαινει οτι ησαν και φιλαρακια μεταξυ τους.

συντεχνιακά συμφέροντα και πούτσες μπλε σε κόκκινα λιβάδια
 

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.280
Κριτικές
94
Like
11.001
Πόντοι
17.885
Ολοι εδώ άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο σε κάποια κλίκα ανήκουμε! Χαλάρωσε και απόλαυσέ το!
 

Επισκέπτης
μπορω να πω σιγουρα πως οσον αφορα τις παρεες ειναι λογικο να γινεται κατι τετοιο αφου ατομα ιδιων κοινωνικων καταβολων(ολοι φοιτητες,ολοι σερβιτοροι,ολοι εργαζομενοι σε μια εταιρια κτλ)κανουν παρεα συνηθως μεταξυ τους ως ομαδα,ασχετως αν προσπαθουν να βγαλουν ο ενας το ματι του αλλου.ειναι ''ενταγμενοι'' σε ενα κοινωνικο πλαισιο επομενως δημιουργουν την κλικα.
σχετικα με το αν αυτο ειναι σωστο,η απαντηση μου ειναι πως ειναι καθαρα θεμα ενταξης κι ομαδοποιησης,θεμα ατομου δηλαδη και πως συμπεριφερεται.πολλοι μπαινουν σε μια κλικα και ''σνομπαρουν''τους απεξω επειδη αυτοι ανηκουν καπου ενω οι αλλοι οχι,αλλοι παλι ανηκουν σε μια κλικα αλλα ειναι μια χαρα παιδια και αλλοι(σπανιο)δεν ανηκουν πουθενα ,ειναι λυκοι που λεει κι ο γονιδης...
ειναι ορμεμφυτη ταση του ανθρωπου να ανηκει σε μια ομαδα απο καταβολης κοσμου,το αν ομως θα συμπεριφερεται σα μαλακας στους υπολοιπους αυτο ειναι καθαρα θεμα προσωπικοτητας.

αναφορικα με το δευτερο σκελος του προβληματισμου του συναγωνιστη,η ευνοιοκρατια και οι ''κλικες'' στο πανεπιστημιο,στο δημοσιο,στις καφετεριες,στα μπουρδελα και παει λεγοντας ειναι δυστυχως φαινομενο παγκοσμιο που απλως στο ελλαντα ειναι πιο εντονο...
 

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
4.130
Like
12
Πόντοι
16
Παλιε μας τα εχεις πρηξει με τις παρεες και αναλυσεις περι αυτων........
Αυτα ειναι για πιτσιρικια..............
 

freddie krueger

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.120
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Η δικη μου ερωτηση προς τον παλιο ειναι:Και γιατι λοιπον να μην ενταχθει σε μια παρεα καποιος που αντιμετωπιζει αυτο το ειδος 'κοινωνικου ρατσισμου'?Γνωριζω οτι δεν ειναι το πιο ευκολο αλλα ουτε και το πιο δυσκολο πραγμα του κοσμου ειναι δα! :cheesy:

Να πω και το χιλιοειπωμενο 'ο ανθρωπος ειναι φυσει κοινωνικο ον'και το αλλο που ειπε ο Αριστοτελης 'Αυτος που ειναι μονος του η επιδιωκει τη μοναξια ειτε θηριο ειναι ειτε θεος'

Με δικα μου λογια η ζωη αυτη εδω ειναι πολυ μικρη για να ναι μιζερη...καλο ειναι λοιπον να βρισκουμε ομοιους με μας ανθρωπους σε καποια πεδια(πχ κοινο εργασιακο περιβαλλον,κοινα χομπυ,κτλ)ωστε να χρωματισουμε τις προσωπικες μας στιγμες με πιο 'ανοιχτα'χρωματα!Οταν ανηκουμε καπου ο πονος που εχουμε μοιραζεται με τους γυρω μας και γινεται πιο ελαφρυς αφου μας δινεται η ευκαιρια να τον εξωτερικευσουμε και να νοιωσουμε οτι μας καταλαβαινουν,η χαρα πολλαπλασιαζεται επι των αριθμο των χαμογελων που θα προκαλεσει η μοιρασια της και η ζωη αποκτα ξαφνικα πολυ πολυ διαφορετικο νοημα...Η αξια της παρεας λοιπον αδιαμφισβητητη αλλα και πανανθρωπινο,παγκομσιο φαινομενο κι οχι...Ελληνικο!Παρεπιπτοντως:Αμαν πια αυτη η νοοτροπια του νεο Ελληνα!Για οτι παει στραβα φταιει το κρατος,η χωρα,οι γυρω του...ενω ο ιδιος που ειναι και ο 'τιμονιερης' της ζωης του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ! :idiot:

Το αλλο πουθιγεις παλιε,το θεμα της κλικας διαφερει απο αυτο της παρεας...διοτι κλικα=μια ομαδα ανθρωπων που ανοικει σε ενα ΚΛΕΙΣΤΟ κοινωνικο,πολιτικο,εργασιακο,κτλ κυκλο η οποια εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ρολο και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ συνεπως μπορει να αποκτησει και αρνητικη σημασια οπως στην περιπτωση του καθηγητη μαθηματικων που αναφερεις,ενω παρεα=ομαδα ανθρωπων που ανηκει σε εναν ΑΝΟΙΧΤΟ κυκλο και η οποια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ρολο και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,συνεπως αν δειξεις τον ελαχιστο τον ανθωρπινο σεβασμο προς αυτην και εισπραξεις φυσικα το ιδιο ΤΙΠΟΤΑ δεν σε εμποδιζει απο το να γινεις κι εσυ ενα ΑΥΤΟΝΟΜΟ μελος αυτης της παρεας!

Κλειστοφοβικος τελος,ειναι αυτος που φοβαται να βγει απο το 'κλουβι' του κι οχι οι αλλοι επειδη φοβουνται να κλειστουν μαζι του μεσα σ αυτο!
 
OP
OP
P

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.534
Like
8
Πόντοι
16
Φίλε μου όταν "κλείνεσαι" γενικά, όταν δεν είσαι ανοιχτός και καλοπροαίρετος και θέλεις να τα έχεις όλα υπό τον έλεγχο σου σίγουρα δεν είσαι και ο ιδανικότερος εκπρόσωπος αυτού που λέμε άνθρωπος.

Και μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Δεν είπα να μην είναι οι άνθρωποι κοινωνικοί. Το να είναι κάποιος (με μέτρο) κοινωνικός είναι δείγμα καλής ψυχικής υγείας. Το να κλείνεται όμως κάποιος σε κλικο-παρέες είναι ελλειματικό. 
 
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Το ιδιο έγινε και με το Νανόπουλο, διαπρεπή Έλληνα φυσικό που πριν περίπου 10 χρόνια νομίζω εκανε την κινηση να γυρίσει κι οταν το ακουσαν οι μεγαλοκαθηγητάδες του πολυτεχνείου λυσαξαν να τον φανε και τα κατάφεραν. Τι φοβόντουσαν? Τη σύγκρηση, την αλλη, διαφορετική νοοτροπία που θα έφερνε αυτος ο ανθρωπος. Δεν ηταν "δικός" τους, δεν ειχαν κοινο προσωπικό πολιτισμό. Θα τους ξεμπροστιαζε και θα τους εκανε ρεζιλι. Και με την Ελληνίδα γιατρό που ανακάλυψε θεραπεία για τον καρκίνο, μολις εκανε κατα δω αμεσως απάνω της. Κλικες.
Και στο πεσιμο εχει μια σημασια. Αλο ειναι να πας να μιλησεις αμα εισαι μονος σου κι αλλο να δει η τυπισα οτι εχεις ισχυρους φιλους και μουρες κολοπιασμενους κτλ. Για αυτο πολλοι επιδιωκουν να γινονται αυλοκολακες πλουσιων ή ισχυρότερων κατα οποιαδήποτε ένοια. Η δύναμη των ανθρώπων ειναι σα τη μάζα, εχει βαρύτητα και τραβάει αδρανή υλικά απο τριγύρω.
Ειναι οντως πολυ ασχημη αυτη η πλευρα της Ελληνικης νοοτροπιας. 
 

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.280
Κριτικές
94
Like
11.001
Πόντοι
17.885
Το συμπέρασμα: Βυσματωθείτε γιατί χανόμαστε!
 

poly omorfos

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2007
Μηνύματα
232
Like
6
Πόντοι
1
ειναι ορμεμφυτη ταση του ανθρωπου να ανηκει σε μια ομαδα απο καταβολης κοσμου,το αν ομως θα συμπεριφερεται σα μαλακας στους υπολοιπους αυτο ειναι καθαρα θεμα προσωπικοτητας.

:thumbsup:

Να πω και το χιλιοειπωμενο 'ο ανθρωπος ειναι φυσει κοινωνικο ον'και το αλλο που ειπε ο Αριστοτελης 'Αυτος που ειναι μονος του η επιδιωκει τη μοναξια ειτε θηριο ειναι ειτε θεος'

Με δικα μου λογια η ζωη αυτη εδω ειναι πολυ μικρη για να ναι μιζερη...καλο ειναι λοιπον να βρισκουμε ομοιους με μας ανθρωπους σε καποια πεδια(πχ κοινο εργασιακο περιβαλλον,κοινα χομπυ,κτλ)ωστε να χρωματισουμε τις προσωπικες μας στιγμες με πιο 'ανοιχτα'χρωματα!Οταν ανηκουμε καπου ο πονος που εχουμε μοιραζεται με τους γυρω μας και γινεται πιο ελαφρυς αφου μας δινεται η ευκαιρια να τον εξωτερικευσουμε και να νοιωσουμε οτι μας καταλαβαινουν,η χαρα πολλαπλασιαζεται επι των αριθμο των χαμογελων που θα προκαλεσει η μοιρασια της και η ζωη αποκτα ξαφνικα πολυ πολυ διαφορετικο νοημα...Η αξια της παρεας λοιπον αδιαμφισβητητη αλλα και πανανθρωπινο,παγκομσιο φαινομενο κι οχι...Ελληνικο!Παρεπιπτοντως:Αμαν πια αυτη η νοοτροπια του νεο Ελληνα!Για οτι παει στραβα φταιει το κρατος,η χωρα,οι γυρω του...ενω ο ιδιος που ειναι και ο 'τιμονιερης' της ζωης του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ! :idiot:

Το αλλο πουθιγεις παλιε,το θεμα της κλικας διαφερει απο αυτο της παρεας...διοτι κλικα=μια ομαδα ανθρωπων που ανοικει σε ενα ΚΛΕΙΣΤΟ κοινωνικο,πολιτικο,εργασιακο,κτλ κυκλο η οποια εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ρολο και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ συνεπως μπορει να αποκτησει και αρνητικη σημασια οπως στην περιπτωση του καθηγητη μαθηματικων που αναφερεις,ενω παρεα=ομαδα ανθρωπων που ανηκει σε εναν ΑΝΟΙΧΤΟ κυκλο και η οποια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ρολο και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,συνεπως αν δειξεις τον ελαχιστο τον ανθωρπινο σεβασμο προς αυτην και εισπραξεις φυσικα το ιδιο ΤΙΠΟΤΑ δεν σε εμποδιζει απο το να γινεις κι εσυ ενα ΑΥΤΟΝΟΜΟ μελος αυτης της παρεας!

Κλειστοφοβικος τελος,ειναι αυτος που φοβαται να βγει απο το 'κλουβι' του κι οχι οι αλλοι επειδη φοβουνται να κλειστουν μαζι του μεσα σ αυτο!

:thumbsup:
 

ioan4591

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Μηνύματα
79
Like
0
Πόντοι
0
Αμαν πια αυτη η νοοτροπια του νεο Ελληνα!Για οτι παει στραβα φταιει το κρατος,η χωρα,οι γυρω του...ενω ο ιδιος που ειναι και ο 'τιμονιερης' της ζωης του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ! :idiot:

Το αλλο πουθιγεις παλιε,το θεμα της κλικας διαφερει απο αυτο της παρεας...διοτι κλικα=μια ομαδα ανθρωπων που ανοικει σε ενα ΚΛΕΙΣΤΟ κοινωνικο,πολιτικο,εργασιακο,κτλ κυκλο η οποια εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ρολο και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ συνεπως μπορει να αποκτησει και αρνητικη σημασια

Κλειστοφοβικος τελος,ειναι αυτος που φοβαται να βγει απο το 'κλουβι' του κι οχι οι αλλοι επειδη φοβουνται να κλειστουν μαζι του μεσα σ αυτο!

Δεν ξέρω πόσο παλιός στη ζωή είσαι, φίλε "παλιέ που είσαι αλλιώς", εγώ είμαι 55άρης, εργάζομαι απ' τα 16 μου,κατά διαστήματα και μακρυά απ την οικογένειά μου, μια πείρα ζωής θεωρώ ότι έχω.Προσυπογράφω αυτά που λέει ο freddie Krueger, ο οποίος δεν διαφωνεί με τους ισχυρισμούς σου νομίζω, απλώς ξεκαθαρίζει ότι άλλο είναι η κλίκα (που προϋποθέτει ιδιοτέλεια και από κοινού αντιμετώπιση οποιουδήποτε μπορεί να θίξει τα συμφέροντά της) και άλλο η παρέα, τα μέλη της οποίας συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς άλλης ποιότητας..
Φίλε παλιέ, μην είσαι αρνητικός στην αντιπαράθεση απόψεων, όταν βέβαια κάτι έχουν να πουν..Κανείς μας δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια...
 
OP
OP
P

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.534
Like
8
Πόντοι
16
Τώρα γιατί εμένα μου μυρίζει ότι διάφοροι τσατσο-κλικαδόροι εδώ μέσα θίχτηκαν και κάνοντας αλλαξο-κωλιές θα αρχίσουν να εμφανίζουν δεκάδες "αυθόρμητες" δημοσιεύσεις εναντίον των όσων έγραψα;
 

Επισκέπτης
"Παλιε που εισαι αλλιως" βαλε λιγη χαρα και χρωμα στη ζωη σου. Μελιγα λογια ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom