Νέα

Η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση στη Δύση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα BIG_BIG_BEN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 111
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Πάντως αν μιλήσεις με οποιονδήποτε σοβαρό άνθρωπο που γνωρίζει οικονομικά θα γελάσει αν του το πεις. Εγώ δεν είμαι γνωστής - είχα την ίδια γνώμη με εσένα.
Μπα;να το τεκμηριώσει αυτο γέλιο του.Ξερεις πόσοι δνταδες τραπεζών εγώ τους έλεγα το μακρινό 2009 έτσι όπως λειτουργείτε κάποια στιγμή θα πτωχεύσει η Ελλάδα και γελάγανε μαζί μου λέγοντας μου αποκλείεται;

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.459
Πόντοι
2.356
Μπα;να το τεκμηριώσει αυτο γέλιο του.Ξερεις πόσοι δνταδες τραπεζών εγώ τους έλεγα το μακρινό 2009 έτσι όπως λειτουργείτε κάποια στιγμή θα πτωχεύσει η Ελλάδα και γελάγανε μαζί μου λέγοντας μου αποκλείεται;
Μωρέ δίκιο έχεις αλλά Για το δολάριο μιλάμε όχι για το ασθενικό ευρώ ομως.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Μωρέ δίκιο έχεις αλλά Για το δολάριο μιλάμε όχι για το ασθενικό ευρώ ομως.
Το δολάριο επιβίωσε μέχρι τώρα γιατί φορτώθηκε χρέος της Αμερικής η Κίνα όταν άνοιξαν οι αγορές για τα προϊόντα της από το 2000 και μετά.τωρα έχει μπλοκάρει πάλι και έχει σοβαρό θέμα.εμενα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό οτι πίσω από τον πόλεμο του Ισραήλ δεν είναι οι Αμερικανοί.πανε να στήσουν νέα οικονομία με νέα ανάπτυξη στην Αφρική με δορυφόρο το Ισραήλ γιατί οι σειχιδες έχουν ανατολίτικη κουλτούρα που δεν μπόρεσαν να την διαχειριστούν οι δυτικοί.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.459
Πόντοι
2.356
Το δολάριο επιβίωσε μέχρι τώρα γιατί φορτώθηκε χρέος της Αμερικής η Κίνα όταν άνοιξαν οι αγορές για τα προϊόντα της από το 2000 και μετά.τωρα έχει μπλοκάρει πάλι και έχει σοβαρό θέμα.εμενα δεν μου το βγάζεις από το μυαλό οτι πίσω από τον πόλεμο του Ισραήλ δεν είναι οι Αμερικανοί.πανε να στήσουν νέα οικονομία με νέα ανάπτυξη στην Αφρική με δορυφόρο το Ισραήλ γιατί οι σειχιδες έχουν ανατολίτικη κουλτούρα που δεν μπόρεσαν να την διαχειριστούν οι δυτικοί.
Τι να σου πω; Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω. Ίσως αυτό που περιγράφεις να είναι μια εκδοχή αλλά από την άλλη για ποια ανάπτυξη στην Αφρική - αφού εκεί έχει τέρμα δικατατορίες και οι οποίες είναι σε μακροχρόνιους πολέμους μεταξύ τους και μάλιστα και σε εμφυλίους...

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Τι να σου πω; Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω. Ίσως αυτό που περιγράφεις να είναι μια εκδοχή αλλά από την άλλη για ποια ανάπτυξη στην Αφρική - αφού εκεί έχει τέρμα δικατατορίες και οι οποίες είναι σε μακροχρόνιους πολέμους μεταξύ τους και μάλιστα και σε εμφυλίους...
Για αρχη στα παράλια.Ήδη να ξέρεις εδώ και 5 χρόνια ζητάγανε Ελλάδα κατασκευαστές να πάνε να ασχοληθούν με το Κονγκό.Τυχαίο;Μέσα από το Υπουργείο επίσημα.

v1273

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2021
Κριτικές
7
Like
986
Πόντοι
361
Για αρχη στα παράλια.Ήδη να ξέρεις εδώ και 5 χρόνια ζητάγανε Ελλάδα κατασκευαστές να πάνε να ασχοληθούν με το Κονγκό.Τυχαίο;Μέσα από το Υπουργείο επίσημα.

Χειρότεροι και από το Κονγκό; Ωραία...

OP
OP
BIG_BIG_BEN

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Καζάνι που βράζει είναι όλα τα χρέη. Και το ζητούμενο πάντα το ίδιο. Ποιος θα πληρώσει τη νύφη.:P

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.532
Πόντοι
216
Πάντως αν μιλήσεις με οποιονδήποτε σοβαρό άνθρωπο που γνωρίζει οικονομικά θα γελάσει αν του το πεις. Εγώ δεν είμαι γνωστής - είχα την ίδια γνώμη με εσένα.
Φανταζομαι, περα απο τον πληθωρισμο με το δολλαριο (εχουν κοψει αβερτα επι μπαιντεν, δεν υπαρχει προηγουμενο),
δεν εχεις μαθει και το νεο συνασπισμο κρατων Brics που πετανε το δολλαριο απο τις συναλλαγες τους.

Οι αμερικανοι πανε φουντο, βγαζουν καπνους απο τα αυτια.
Το μονο καλο στην αμερικη, ειναι θα βγει ο τραμπ και προς το παρον δεν θα πανε χειροτερα.
Αλλα το δολλαριο, παιρνει τον πουλο. Να βαλει κι Ουρσουλα φον ντερ λαιν, τις κυρωσεις στον κ@λο της, που νομιζουν οτι με ενα γαμοδολλαριο και ενα γαμοευρω, θα κυβερνουν τον κοσμο!

OP
OP
BIG_BIG_BEN

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Φανταζομαι, περα απο τον πληθωρισμο με το δολλαριο (εχουν κοψει αβερτα επι μπαιντεν, δεν υπαρχει προηγουμενο),
δεν εχεις μαθει και το νεο συνασπισμο κρατων Brics που πετανε το δολλαριο απο τις συναλλαγες τους.

Οι αμερικανοι πανε φουντο, βγαζουν καπνους απο τα αυτια.
Το μονο καλο στην αμερικη, ειναι θα βγει ο τραμπ και προς το παρον δεν θα πανε χειροτερα.
Αλλα το δολλαριο, παιρνει τον πουλο. Να βαλει κι Ουρσουλα φον ντερ λαιν, τις κυρωσεις στον κ@λο της, που νομιζουν οτι με ενα γαμοδολλαριο και ενα γαμοευρω, θα κυβερνουν τον κοσμο!

Ισχύει, αλλά το θέμα είναι ακριβώς αυτό μπορεί να θέλουν κι οι Αμερικάνοι, κι οι τραπεζίτες μαζί.

Εξηγώ: Όλα τα χρέη είναι σε δολάριο. Εάν το δολάριο καταρρεύσει σε μηδαμινή αξία, θεωρητικά δεν θα χρωστάει κανένας τίποτα. Θεωρητικά!

Άρα: Πρέπει να μετακινηθούν τα χρέη πρώτα σε ένα άλλο «σκληρότερο» νόμισμα, και μετά να καταρρεύσει, έτσι ώστε στο τέλος να σβήσουν μόνο τα χρέη των στενών συμμάχων και φίλων της Δύσης, και να μείνουν με χρέη εκείνοι που επέλεξαν «το άλλο νόμισμα».

Κι η Δύση, οι ΗΠΑ, θα εισάγουν ένα νέο νόμισμα. Ας το πούμε, Νέο Δολάριο, αφού πρώτα έχουν διαγραφεί τα χρέη τους.

Κουλό, ε; Γίνεται. Αργεί όμως ακόμη λογικά. Το καταλληλότερο χρονικό σημείο είναι μάλλον στον επόμενο μεσοπόλεμο, στα χρόνια ανάμεσα στον Γ´ και τον Δ´ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακούγεται ίσως περίεργο, αλλά ας μην ξεχνάμε, καποιος που γεννήθηκε το 1890, πρόλαβε με άνεση να ζήσει και να πολεμήσει σε δυο παγκόσμιους πολέμους (1914-1918 & 1939-1945) συν τον afterhour πόλεμο της Κορέας (1950-1953) και να συνταξιοδοτηθεί στα μετέπειτα χρόνια του ψυχρού πολέμου.

Ο 21.αιώνας ίσα-ίσα που άρχισε! Οι ανθεκτικότεροι και τυχερότεροι από εμάς που θα αντέξουν στην πορεία, έχουν να δουν πολλά ακόμη.

:cool2:

OP
OP
BIG_BIG_BEN

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Τα σκαμπανεβάσματα στις τιμές του πετρελαίου μπορεί να κάνουν τη διαφορά, καθώς η ελεύθερη αγορά δεν είναι πια και τόσο ελεύθερη.

Περισσότερα κράτη πουλάν σε φιλικά τους προσκείμενες εθνότητες σε μια προσυμφωνημένη τιμή, διαφορετική από την επίσημη.

Γιατί το πετρέλαιο μπορεί να πέσει στα 30 δολάρια​

Στα 250 δολάρια το πετρέλαιο αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ​

OP
OP
BIG_BIG_BEN

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Προσθέτω ένα σύνδεσμο με την εξέλιξη του δημόσιου χρέους της Ελλάδας από το 1884 ως το 2020. Για όποιον τον ενδιαφέρει.

OP
OP
BIG_BIG_BEN

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Για τους επενδυτές, και τις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης, όλα ζεν ως τώρα τις τελευταίες δυο χρονιές.

Ακρίβεια, πόλεμοι, εκλογές: Πώς το «ασταθές» 2024 εξελίσσεται στην καλύτερη χρονιά του αιώνα για τις αγορές​

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom