Νέα

Η Ελληνική θρησκεία σε βοηθά να γίνεις πιο έξυπνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Δεν παρακολουθησα την κουβεντα
Απλα ηθελα να επισημανω κατι
Πιο εξυπνο σε κανουν τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ, οχι οι Θεοι και οι Διαολοι. Γι αυτο καθηστε να διαβασετε τιποτα μαθηματικα αν θελετε να μην σε "ποιμνια" ,μαντρια και στανες....
μαζι σου περιπου σε ολα.Αλλα η αληθεια ειναι φρικαρα λιγο με το ποσο προβατα ειναι.Ετσι η αλλοιως,ασπρο μαυρο .... οι τυποι δογμα. το κεφαλακι τους δεν χωραει τιποτα αλλο.....

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Oι αρχικές απαντήσεις κυμάνθηκαν από γρυλίσματα σε εμετοξεράσματα.

Σιγά σιγά μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι.

Συγνώμη καλοί μου Χριστιανοι και τσουκνίδες από τον "κήπο του Επίκουρου".

mixalis mixoy

Μέγας
Εγγρ.
31 Δεκ 2007
Κριτικές
16
Like
957
Πόντοι
3.925
γιατί έχουμε τους θρησκόληπτους να μας τα πρήζουν και να ασελγούν στην πατρίδα μας, μαζι με τα κομματόσκυλα βέβαια. Εχετε σκάσει τα τελευταία χρόνια μύτη και οι δωδεκαθειστες, λες και σας είπε κανείς ότι ξεμείναμε από επίδοξους νεους αφεντάδες. αισταδιάλα τσουτσεκια
            :coffee:  Πρόσεχε ... Θα σου αστράψει κεραυνό ο ... Δίας  :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Did Christians Destroy Classical Culture and Create the Dark Ages?
/ christianity / 0780Bookburning.php

Abstract

Once the Empire was administered by Christians, public libraries had their Pagan books progressively replaced by Christian books. Christians closed Pagan temples and academies, destroying or scattering their libraries. Even as early as 235 AD Christians, like Sextus Julius Africanus, were in powerful and influential positions in Rome. By 391 AD, an edict of Theodosius prohibited visiting Pagan temples and even looking at their ruins. In Alexandria, Pagans revolted, led by the philosopher Olympius. They locked themselves inside the temple of the god Serapis—the Serapeion. Christians violently sieged and captured the building, demolished it, burnt its famous library and profaned its images. Christians try to deny that they ravaged the Pagan learning accumulated over the whole of previous history. Since this vandalism started the Dark Ages, it is difficult to prove…

adistaktos mermygas

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Oι αρχικές απαντήσεις κυμάνθηκαν από γρυλίσματα σε εμετοξεράσματα.

Σιγά σιγά μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι.

Συγνώμη καλοί μου Χριστιανοι και τσουκνίδες από τον "κήπο του Επίκουρου".
ρε ανθρωπε δεν είναι ντροπη να πας σε κανενα ρδελο ή σε κανενα γιατρο.  :thumbsup:

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Για να υπενθυμίσω ότι τυρανικά αθεϊστικά καθεστώτα την πίστη στην θρησκεία την θεωρούσαν ψυχασθένεια ..... και σε κλείνανε στο ψυχιατρείο.

adistaktos mermygas

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Για να υπενθυμίσω ότι τυρανικά αθεϊστικά καθεστώτα την πίστη στην θρησκεία την θεωρούσαν ψυχασθένεια ..... και σε κλείνανε στο ψυχιατρείο.
δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά δεν σε κόβω να το γλιτώνεις ούτε εσύ το ψυχιατρείο  :2funny:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Η επικράτηση της Ελληνικής στην Αυτοκρατορία συνέβει σταδιακά. Κατ' αρχήν αμέσως μετά τον οριστικό διαχωρισμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε Ανατολικό και Δυτικό τμήμα (ο Θεοδόσιος ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Ενωμένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και με τον θάνατό του το 395 μ.Χ. άφησε το Ανατολικό τμήμα στον μεγαλύτερο γιό του Αρκάδιο και το Δυτικό στον μικρότερο, τον Ονώριο), ο Αρκάδιος έλαβε την απόφαση ότι μπορούν οι διαθήκες να συγγράφονται είτε στην Λατινική είται στην Ελληνική. Ο λόγος ήταν ότι αναγνώρισε το εξής λογικό πράγμα: αν όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ελληνόφωνοι τότε είναι βλακώδες να συγγραφεί η διαθήκη στα λατινικά.
Το επόμενο βήμα έγινε με την δημιουργία του Πανδιδακτηρίου (δηλ. του Πανεπιστημίου) Κωνσταντινουπόλεως από τον γιο του Αρκάδιου και εγγονό του Θεοδοσίου Α', τον Θεοδόσιο Β' (στην ουσία με ενέργειες της Ελληνίδας συζήγου του Αθηναϊδας, κόρης του σοφιστή Λεοντίου από την Αθήνα, η οποία εστέφη Αυτοκράτειρα αφού βαφτίστηκε Χριστιανή με το όνομα Ευδοκία - ) στο οποίο 16 μαθήματα διδάσκονταν στην Ελληνική και 15 στην Λατινική, άρα η Ελληνική άρχισε να επικρατεί στην Δημόσια εκπαίδευση.
Το επόμενο βήμα έγινε όταν ο Ιουστινιανός Α' συνέστησε 15μελή επιτροπή υπό τον Τριβωνιανό - , για να αναθεωρήσει το Ρωμαϊκό Δίκαιο και δημιούργησε αυτό το οποίο έμεινε γνωστό ως Ιουστινιάνιος Κώδικας - , και το οποίο αποτελεί την βάση του Εωρωπαίκού (και του Ελληνικού) Δικαίου. Τμήμα αυτού αποτελούσαν οι Novellae ή αλλιώς οι Νεαραί (οι νέοι νόμοι δηλαδή). Οι πρώτες 6 νεαρές γράφηκαν στην Λατινική. Η 7 είναι στα Λατινικά και τα Ελληνικά. Οι υπολοιπες 161 είναι μόνον στα Ελληνικά. Στην 7η Νεαρά εξηγήται ότι "διόπερ...συνεγράψαμεν ταύτην δε τη κοινή τε και Ελλάδι, ώστε άπασιν αυτήν είναι γνώριμον, δια το πρόχειρον της ερμηνείας". Με άλλα λόγια, γράψαμε τους νέους νόμους στα Ελληνικά, τα οποία μιλούν όλοι, για να μπορούν να τους διαβάσει ο οποιοσδήποτε. Από κει και πέρα η Ελληνική επικρατεί και στην Δικαιοσύνη, όχι λόγω του ότι ο Ιουστινιανός ή ο Τριβωνιανός ήταν φιλέλληνες αλλά γιατί οι υπήκοοι της Αυτοκρατορίας ήταν Ελληνόφωνοι.
Το τελευταίο κάστρο της Λατινικής έπεσε επί Αυτοκράτορος Ηρακλείου, στις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα, όταν και κατέστησε την Ελληνική ως επίσημη γλώσσα της Αυτοκρατορίας και εγκατέλειψε τους Λατινικούς τίτλους "imperator"", "ceasar", ""augustus", κόβωντας για πρώτη φορά νομίσματα με την Ελληνική επιγραφή "Βασιλεύς Ρωμαίων". Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η wikipedia, "Perhaps the most important legacy of Heraclius was changing the official language of the East Roman Empire from Latin to Greek in 620 [6].", στο .

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τα παραπάνω συνέβησαν πριν τις Εικονομαχίες και την τελευταία απόπειρα του Λατινικού στοιχείου να επανακαταλάβει την εξουσία. Έκτοτε το Ελληνικό στοιχείο επικρατεί στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία μέχρις της Αλώσεως του 1204.

Περί ξαφνικής εξαφανίσεως των Ελλήνων επί Ρωμαϊκής κατακτήσεως

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Η γλώσσα όντως από Λατινική έγινε η Ιωνική
και αυτό έγινε όπως ακριβώς περιγράφη πάνω
δεν σημαίνει όμως ότι οι παπάδες χριστιανοί αγάπησαν τους εθνικούς
αν και δεν είμαι με το δωδεκάθεο οφείλω να παραθέσω σειρά διωγμών κατά Ελλήνων εθνικών από την τότε τάξη πραγμάτων

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Η γλώσσα όντως από Λατινική έγινε η Ιωνική
και αυτό έγινε όπως ακριβώς περιγράφη πάνω
δεν σημαίνει όμως ότι οι παπάδες χριστιανοί αγάπησαν τους εθνικούς
αν και δεν είμαι με το δωδεκάθεο οφείλω να παραθέσω σειρά διωγμών κατά Ελλήνων εθνικών από την τότε τάξη πραγμάτων

Δεν είπα ότι αγάπησαν τους Εθνικούς. Ανέφερα τη μετάβαση και τελικά την επικράτηση του Ελληνικού στοιχείου. Η διαμάχη υπήρξε εώς το τέλος
Πλήθων Γεμιστός και Σχολάριος, Plethon was the author of De Differentiis, a detailed comparison between Plato and Aristotles' conceptions of God. Scholarios later defended Aristotle and convinced the Byzantine emperor Manuel II Palaiologos that Plethon's support for Plato amounted to heresy. Manuel had Plethon confined in Mistra, though he remained somewhat of a celebrity. In 1415 and 1418[4]

Επισκέπτης
Φιλε μου πιστευετε στους ελληνες θεους ως θρησκεια ή απλα ως λατρεια της φυσης ή της αρχαιας μας ιστοριας? Δηλαδη πιστευεις στα Ηλυσσια Πεδια, τον Αδη και τα Ταρταρα?

Εσύ πιστεύεις στον Αυνάν , τον Κάιν , το προπατορικό αμάρτημα κτλ ;;;;;
Αισθανεσαι ενοχές που ο Αδαμ γάμησε την Εύα από τον κώλο;;;

Εγώ δεν αισθάνομαι ενοχές ούτε για όσες γάμησα και γαμάω εγώ από τον κώλο,
όχι για το κωλοξέσκισμα της Ευας από τον Αδάμ.

Επισκέπτης
  Αντιθέτως τον Χριστιανισμό για πάρα πολύ φανατισμένο τον κόβω, με εμμονές και προσπάθεια να μας "χειραγωγήσει" την ζωή μας και να την κάνει δύσκολη.
Από τον Ιουδαϊσμό χειρότερος και μόλις κατά τι καλύτερος από τον μουσουλμανισμό...

Ο χριστιανισμός νταξ ...
απλά τις μισές μερες δεν θέλει να σε αφήνει να τρώς κρέας
και να γαμάς.

Ωστόσο πολλές φορές τάσομαι με το μέρος της εκκλησίας
γιατί μισώ απεριόριστα κάτι πολέμιους της θηρσκείας όπως τα κουμμούνια
που είναι μουτζαχεντίν της δικής τους μαλακισμένης θρησκείας , του μαρξισμού.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Υπαρχουν ΚΑΙ ΟΙ ΎΠΟΥΛΟΙ.

Σου λέει εγώ είμαι "Επικούριος" που σημαίνει: Αρχειομαρξιστής, ΚΚΕμλ, μλΚΚΕ, κλπ.
Δεν προχωρά να σου την βγεί αντρίκια.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Υπαρχουν ΚΑΙ ΟΙ ΎΠΟΥΛΟΙ.

Σου λέει εγώ είμαι "Επικούριος" που σημαίνει: Αρχειομαρξιστής, ΚΚΕμλ, μλΚΚΕ, κλπ.
Δεν προχωρά να σου την βγεί αντρίκια.

Κατά τη διάρκεια του διαφωτισμού, υπήρξαν προσωπικότητες που ακολούθησαν τις αρχές του Επίκουρου και τις διέδωσαν ανά το κόσμο. Μια μεγάλη μορφή της παγκόσμιας ιστορίας, ο Τόμας Τζέφερσον (αγγλ. Thomas Jefferson, 13 Απριλίου 1743 - 4 Ιουλίου 1826), ο τρίτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1801-1809) και κύριος συγγραφέας της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, είχε γράψει σε επιστολή προς το φίλο του, Γουίλιαμ Σορτ, (γραμμένη στο Μοντιτσέλο της Βιρτζίνια στις 19 Οκτωβρίου 1819), τα εξής:
"Όπως λες για τον εαυτό σου, έτσι κι εγώ είμαι Επικούρειος. Θεωρώ ότι η αυθεντική (όχι η πλαστή) διδασκαλία του Επίκουρου περιέχει καθετί λογικό από την πρακτική φιλοσοφία που μας άφησαν η Ελλάδα και η Ρώμη."
Επίσης είχε πει την εξής φράση για την αρχαία Ελλάδα:
"Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι στους αρχαίους Έλληνες για το ΦΩΣ εκείνο που μας οδήγησε μακριά από το σκοτάδι."
Σήμερα τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, το φιλοσοφικό αυτό ρεύμα έχει υποστηρικτές που συνεχίζουν την παράδοση των επικούρειων της αρχαιότητας στον σύγχρονο κόσμο μας, ακολουθώντας την τελευταία φράση του Επίκουρου,
«ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΘΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ».

Δε μου φαίνονται σχετικοί τύπε

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
λεοντορο ιστορικος εισαι τυπε μου ή φιλολογος; :think:

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν αναφέρθηκα στους Επικούριους αλλά στους "Επικούριους".

Είναι σαφές αυτό που έγραψα.
Χρησιμοποιούν τον Επίκουρο που δεν ήταν άθεος, για να προωθήσουν τις αρχές στις οποίες είναι στρατευμένοι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom