Νέα

Η Ελληνική θρησκεία σε βοηθά να γίνεις πιο έξυπνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
μια απλή παράμετρος ανιστορικής προσέγγισης (άλλως ιδεολογικής -κατα-χρήσης της "ιστορίας"):

η σύγχρονη έννοια του έθνους ανάγεται σε ανιστορική και προαιώνια ιδέα-έννοια.

η δική μου προσέγγιση είναι ότι

απλώς το νεοελληνικό έθνος αξιοποίησε την πολιτισμική συνεισφορά των αρχαιοελλήνων για να οικοδομήσει τη δική του εθνική ταυτότητα.

όπως προσπαθούν να κάνουν κι οι καημένοι οι νεο/σλαβο-μακεδόνες με την οικειοποίηση του Αλέξανδρου...

βέβαια οι πρώτοι είχαν και κάποια σχέση με τους "ενδόζους προγόνους"...

γι αυτο ακριβως σου ειπα οτι δε διαφωνω !

αλλά παλι, παραδέξου ότι οσο και να το προσπαθεις, πάντα θα νοιώθεις οικείος με τους "ομοεθνεις" σου (στρειτ, στρητ, νατσο, περσονα, βλακα κτλ), γιατι μιλατε την ιδια γλωσσα και μοιραζοσαστε την ιδια παραδοση.

κι εκει καπου χανεται η αυστηρη λογικη κι αρχιζεις να βλεπεις το εθνος σου οπως ακριβως και την ομαδα σου (ανιστορικοτητα, μεγαλομανία κτλ).

ειδικα σε καιρους χαλεπους....

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Όλα με τους υπολογιστές τα μετράς εσύ;;; :grin: :2funny:

Και έξω ζητάς χ GB ντομάτες αντί χ κιλά ντομάτες;;; :2funny:

Ρε συ θα σε ρωτησω κατι μην παρεξηγηθεις ομως...

εχω εγκαταλειψει την συζητηση απο τις 9.30 εχω παει εχω φαει...

εχω φτιαξει ενα προγραμμα , εχω μιλησει με κατι φιλους κτλπ

εσυ εισαι ακομη εδω.... εχεις αναλογιστει τι χρονο χαλας μεσα
σε αυτη τη μαλακια? Μετα σου φταινε οι πολιτικοι?

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
απλώς το νεοελληνικό έθνος αξιοποίησε την πολιτισμική συνεισφορά των αρχαιοελλήνων για να οικοδομήσει τη δική του εθνική ταυτότητα.

όπως προσπαθούν να κάνουν κι οι καημένοι οι νεο/σλαβο-μακεδόνες με την οικειοποίηση του Αλέξανδρου...

Αυτά που γράφεις τα διαβάζεις ρε καημένε;

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Ρε συ θα σε ρωτησω κατι μην παρεξηγηθεις ομως...

εχω εγκαταλειψει την συζητηση απο τις 9.30 εχω παει εχω φαει...

εχω φτιαξει ενα προγραμμα , εχω μιλησει με κατι φιλους κτλπ

εσυ εισαι ακομη εδω.... εχεις αναλογιστει τι χρονο χαλας μεσα
σε αυτη τη μαλακια? Μετα σου φταινε οι πολιτικοι?
Όντως πολύ καμμένος κ χαμένος χρόνος,καμία παρεξήγηση.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ενα καρο χρονος να μιλας με τον καθε ασχετο

και να μην βγαζεις τιποτα. Ωρες ωρες το σκεφτομαι και εγω αυτο

τι μαλακιες κανουμε.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
σε αντίθεση με σένα, ναι... :2funny:

Γεια σου πλακατζή ΠΠ. Πολύ πετυχημένο αυτό που έγραψες ρε συ. Επιπεδο δημοτικού. Δεν το εχεις ξεπεράσει ακόμα ε;

ποτε πηγες σκόπια τελευταία φορά; Πόσο έκατσες; Που έμεινες;

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
που ειναι η ενσταση σου ;

για δες τι λεει κι η Αρβελερ :

Εχεις την τάση να κανεις copy paste κείμενα και βίντεο χωρις να παραθέτεις τη δική σου άποψη. Προσωπικά δεν απαντάω σε βίντεο. Αν εχεις άποψη πες την. Αν κανεις copy paste προσπάθησε τουλάχιστον να το προσαρμόσεις ωστε να μη βγάζει μάτι οτι δεν ειναι δικό σου. Φοιτητάκος εισαι, ξέρεις απο αυτά

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Εχεις την τάση να κανεις copy paste κείμενα και βίντεο χωρις να παραθέτεις τη δική σου άποψη. Προσωπικά δεν απαντάω σε βίντεο. Αν εχεις άποψη πες την. Αν κανεις copy paste προσπάθησε τουλάχιστον να το προσαρμόσεις ωστε να μη βγάζει μάτι οτι δεν ειναι δικό σου. Φοιτητάκος εισαι, ξέρεις απο αυτά

παραθετω κειμενα και βιντεο που συμβαδιζουν με την αποψη μου ή για να το θεσω ορθοτερα - διαμορφωνουν την αποψη μου !

παντα βεβαια βαζω και το λινκ.

τη δική σου αποψη αντιπαρεβαλε με της Αρβελερ κι ασε εμας να αποφασισουμε ποια αυθεντια θα ακολουθησουμε - εσενα ή την αρβελερ !

Ή μηπως εισαι τοσο σπουδαιος για να ...απαντας σε βιντεακια ;

επισης δεν ειμαι φοιτητακος - φευ, αυτη η εποχη εχει περασει....

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
παραθετω κειμενα και βιντεο που συμβαδιζουν με την αποψη μου ή για να το θεσω ορθοτερα - διαμορφωνουν την αποψη μου !

παντα βεβαια βαζω και το λινκ.

τη δική σου αποψη αντιπαρεβαλε με της Αρβελερ κι ασε εμας να αποφασισουμε ποια αυθεντια θα ακολουθησουμε - εσενα ή την αρβελερ !

Ή μηπως εισαι τοσο σπουδαιος για να ...απαντας σε βιντεακια ;

επισης δεν ειμαι φοιτητακος - φευ, αυτη η εποχη εχει περασει....

Οταν λοιπον εχεις δει τα βιντεάκια σου, όταν εχεις διαβάσει τα κειμενα που λες και όταν έχεις διαμορφώσει άποψη τότε ελα πες την άποψή σου. Αλλα μεχρι τότε, δεν ασχολουμαι.

Αναμένω με αγωνία την άποψή σου (αλλά την πέφτω για ύπνο)

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Συγγνώμη είναι το ίδιο η εισβολή προς κατάκτηση του κόσμου,με ιδέες για ταξική ισότητα(Τσε) κ δημιούργια ελεύθερου κ ανεξάρτητου κράτους(1821);;;

O μέγας έκανε ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ,όχι αγώνα για επανάσταση κ κατάκτηση ιδανικών!!!!
Σου το είπα πολλές φορές πως ο πόλεμος του Αλέξανδρου στηριζόταν στην ιδεολογιά των Ελλήνων για εκδίκηση. Και μη μου πεις πάλι για το αν η εκδίκηση είναι ιδεολογία, μόνος σου το έγραψες πως είναι. Άρα όπως ο Τσε ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ έκανε ΕΙΣΒΟΛΗ (γιατί αν ξέρεις λίιιιιιιιιιιγο ιστορία οι Τσε με τον Φιντέλ και λίγους συντρόφους έκανα αποβίβαση στη Κούβα, άρα εισβολή) ΣΕ ΞΕΝΟΣ (προς αυτόν) ΚΡΑΤΟΣ στο οποίο είχε ισχυρή θέση (2ος πίσω από τον Φιντέλ) και άρα το ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ για κάποια χρόνια. Στη περίπτωση αυτή και στ δική σου (γιατί αν μιλούσα με άλλον θα ήταν αλλιώς τα πράγματα) δε με νοιάζουν οι διαφορές στις ιδεολογιες. Και οι 2 περιπτώσεις (εκδίκηση και ταξική ισοτητα) είναι ιδεολογίες. Άρα. "Σφαγέας" ο Αλέξανδρος; "Σφαγέας" και ο Τσε.
Όσο για την Ελληνική επανάσταση γνωρίζεις ( υποθέτω) πως το ξεκίνημά της είναι με το πέρασμα του Υψηλάντη από το Δούναβη προς τα εδάφη της Ρουμανίας (που ναι μεν είχαν έντονο το Ελληνικό στοιχείο αλλά δε μπορείς να πεις πως είναι και Ελλάδα). Οπότε Ο Υψηλάντης έκανε έναν κατακτητικό πόλεμο (αφού δε ξεκίνησε από την Ήπειρο πχ αλλά από τη Ρουμανία) σκότωσε πολλούς Τούρκους και άρα είναι "σφαγέας". Αν το πάμε παραπέρα κιόλας θα πρέπει και οι σύντροφοί του στη Φιλική εταιρεία να θεωρούνται "σφαγείς".
Το πάω με τη δική σου λογική. Και σου λέω ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ. Αν το πάρουμε με τη δική σου (και όχι μόνο) λογική δεν ΥΠΑΡΧΕΙ πόλεμος που να είναι για ιδανικά και ιδεολογίες.

Υ.Γ Για να μη παρεξηγηθώ, ούτε τον Τσε θεωρώ "σφαγέα", ούτε τον Υψηλάντη και τους αγωνιστές του 1821.

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Παίζει πολύ σοβαρά ο θεοδό να βρίζει τα πάντα που του "σφάξαμε" το θρεντ

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
ναι ναι θα εχει τρελαθει στο χεσιμο  :2funny: :2funny: :2funny:

LAMB

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2011
Κριτικές
43
Like
75
Πόντοι
10
χμ μαλλον λοιπον οι εβραιοι δεν εγιναν ποτε σαπούνι, μαζι με τους ρομά και τους σλαβους....

ενω στην Ελλαδα πχ μας φερθηκαν με το γαντι στα Καλαβρυτα, Διστομο, Κανδανο κτλ

οταν ο χιτλερ ξεκινησε το ΒΠΠ ο ρουσβελτ ηταν ουδετερος κι ο Τσωρτσιλ δεν ηταν πρωθυπουργος.

τα εγκληματα των αλλων δε μειωνουν στο ελαχιστο αυτα του χιτλερ.
Σε εμπόλεμη κατάσταση κανένας δεν φέρεται με το γάντι στους αντιπάλους του. Όμως εμάς τί μας έκαναν οι αγγλοαμερικάνοι που ήταν και "σύμμαχοι";;
Μάλιστα, ο Ρούσβελτ ουδέτερος, λες και στην πολιτική είσαι ό,τι δηλώσεις...
Και καλά, είσαι τόσο γκάγκα που να πιστεύεις ακόμα τις μαλακίες περί σαπουνιού;;;;
Για Δρέσδη, Χιροσίμα, Ναγκασάκι έχεις ακούσει ποτέ ή τις ιστορικές πληροφορίες σου τις παίρνεις από το Χόλλυγουντ;;
Και αφού τελοσπάντων οι "δημοκρατίες" νίκησαν τον "φασισμό" στον Β'Π.Πόλεμο, γιατί από τότε έχουμε φασισμό και συνεχείς εισβολές σε άλλα κράτη ανα την υφήλιο;; Ο Χίτλερ φταίει για την Κορέα, το Βιετνάμ, τις δικτατορίες της Λ. Αμερικής, τη δική μας χούντα, τον πόλεμο στο Κογκό, το Ιράκ και τόσα άλλα που θα γέμιζαν σελίδες μόνο για να αναφερθούν;;

LAMB

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2011
Κριτικές
43
Like
75
Πόντοι
10
Φανταζομαι οτι εισαι ναζιστής. Επισης εχεις διαβάσει βιβλία, όσα λες ειναι αποδεδειγμένα κλπ

Γιατί μας ζαλίζεις τ'αρχίδια;
Μπορείς να φαντάζεσαι ό,τι θέλεις, μου είναι εντελώς αδιάφορο. Ο φίλος σου ο Τσώρτσιλ κατεδάφισε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944, κάτι που δεν είχαν κάνει οι Γερμανοί! Τα βιβλία που έχω διαβάσει δεν προλαβαίνεις ούτε να τα μετρήσεις στην υπόλοιπη ζωή σου. Και τα αρχίδια σου άστα έξω από την κουβέντα, δεν αποτελούν επιχείρημα...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Εγώ από τοτε που αναβαπτίσθηκα "ως Ελλην" στην πατρωα θρησκεία του 12θεου και είδα το "φως το ελληνικόν-αληθηνόν", έχω περισσότερες κάβλες

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Μπορείς να φαντάζεσαι ό,τι θέλεις, μου είναι εντελώς αδιάφορο. Ο φίλος σου ο Τσώρτσιλ κατεδάφισε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944, κάτι που δεν είχαν κάνει οι Γερμανοί! Τα βιβλία που έχω διαβάσει δεν προλαβαίνεις ούτε να τα μετρήσεις στην υπόλοιπη ζωή σου. Και τα αρχίδια σου άστα έξω από την κουβέντα, δεν αποτελούν επιχείρημα...

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Οταν λοιπον εχεις δει τα βιντεάκια σου, όταν εχεις διαβάσει τα κειμενα που λες και όταν έχεις διαμορφώσει άποψη τότε ελα πες την άποψή σου. Αλλα μεχρι τότε, δεν ασχολουμαι.

Αναμένω με αγωνία την άποψή σου (αλλά την πέφτω για ύπνο)

στο συγκεκριμενο θεμα, οπως το θετει η Αρβελέρ, ταυτιζομαι απολυτα με την αποψη της.

δεν περιμενω καμια απαντηση απο σενα, γιατι συνηθως βαρυμαγκίζεις κι υπεκφευγεις.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Σε εμπόλεμη κατάσταση κανένας δεν φέρεται με το γάντι στους αντιπάλους του. Όμως εμάς τί μας έκαναν οι αγγλοαμερικάνοι που ήταν και "σύμμαχοι";;
Μάλιστα, ο Ρούσβελτ ουδέτερος, λες και στην πολιτική είσαι ό,τι δηλώσεις...
Και καλά, είσαι τόσο γκάγκα που να πιστεύεις ακόμα τις μαλακίες περί σαπουνιού;;;;
Για Δρέσδη, Χιροσίμα, Ναγκασάκι έχεις ακούσει ποτέ ή τις ιστορικές πληροφορίες σου τις παίρνεις από το Χόλλυγουντ;;
Και αφού τελοσπάντων οι "δημοκρατίες" νίκησαν τον "φασισμό" στον Β'Π.Πόλεμο, γιατί από τότε έχουμε φασισμό και συνεχείς εισβολές σε άλλα κράτη ανα την υφήλιο;; Ο Χίτλερ φταίει για την Κορέα, το Βιετνάμ, τις δικτατορίες της Λ. Αμερικής, τη δική μας χούντα, τον πόλεμο στο Κογκό, το Ιράκ και τόσα άλλα που θα γέμιζαν σελίδες μόνο για να αναφερθούν;;

ρε μαστορα, μην τα μπερδευεις !

συμφωνω απολυτα μαζι σου, σε σημειο που να σκεφτομαι οτι θα μπορουσες να με εχεις κανει κοπι πειστ, απο παλιοτερα ποστ μου.

η δικη μου η ενσταση ειναι στο οτι,  ο,τι κι αν εκαναν οι "δημοκρατες", ο Χιτλερ παραμενει ενας παρανοικος μου αιματοκυλησε τον κοσμο, τη στιγμη που οι δυτικοι, ειχαν παει πασο με την Αυστρια και την Τσεχοσλοβακια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom