Νέα

Η Ελληνική θρησκεία σε βοηθά να γίνεις πιο έξυπνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αναφορά,κάνε αναφορά.

Άντε να δούμε λίγο αίμα επιτέλους. 

Λοιπόν… Υπάρχουν καλά και κακά νέα… Τα καλά νέα είναι, ότι «υπάρχει» Παράδεισος. Τα κακά νέα είναι, ότι η συντριπτική πλειοψηφία τών Ιουδαιοχριστιανών θα μείνει απ’ έξω. Οι «τυχεροί», θα είναι μόνο 144.000 Εβραίοι κι αυτοί θα πρέπει απαραιτήτως να μην έχουν «μολυνθεί» με γυναίκα (άρα, εξ ορισμού οι γυναίκες μένουν κι αυτές απ’ έξω)…

«Και είδα έναν άλλον άγγελο που ανέβηκε από την ανατολή τού ήλιου, έχοντας τη σφραγίδα τού ζωντανού Θεού• και έκραξε με δυνατή φωνή προς τους τέσσερις αγγέλους, στους οποίους δόθηκε να βλάψουν τη γη και τη θάλασσα, λέγοντας: “Μη βλάψετε τη γη ούτε τη θάλασσα ούτε τα δέντρα, μέχρις ότου σφραγίσουμε τους δούλους τού Θεού μας επάνω στα μέτωπά τους”. Και άκουσα τον αριθμό των σφραγισμένων• 144.000 ήσαν σφραγισμένοι από κάθε φυλή των γιων Ισραήλ… Αυτοί είναι εκείνοι που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες• επειδή, είναι παρθένοι» (Αποκάλυψις, 7: 2-4 & 14: 4).

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Αναφορά,κάνε αναφορά.

Άντε να δούμε λίγο αίμα επιτέλους. :sunglasses:
ποιος εγώ; αυτό είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πούστικο όποιος κάνει αναφορά στο διαδίκτυο και δεν είναι για κλοπή δεδομένων είναι τουλάχιστον πούστης.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Κλασσικές ελλείψης αρχαιόπληκτου:
"Κάθε ένας, στην κλήση στην οποία κλήθηκε, ας μένει σ' αυτή.
21 Κλήθηκες δούλος; Μη σε μέλει· αλλ' αν μπορείς να γίνεις ελεύθερος, μεταχειρίσου το καλύτερα.
22 Επειδή, όποιος κλήθηκε δούλος στον Κύριο, είναι απελεύθερος του Κυρίου· παρόμοια και όποιος κλήθηκε ελεύθερος, είναι δούλος τού Χριστού.
23 Αγοραστήκατε με τιμή· μη γίνεστε δούλοι ανθρώπων.
24 Κάθε ένας, αδελφοί, σε ό,τι κλήθηκε, ας μένει σ' αυτό μπροστά στον Θεό. "
" Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο, με ειλικρίνεια της καρδιάς σας όπως στο Χριστό.  6 Όχι με οφθαλμοδουλία ως ανθρωπάρεσκοι, αλλά ως δούλοι του Χριστού κάνοντας το θέλημα του Θεού από την ψυχή σας,  7 υπηρετώντας ως δούλοι με καλή διάθεση όπως στον Κύριο και όχι σε ανθρώπους.  8 Να ξέρετε ότι καθένας, αν κάνει κάτι αγαθό, αυτό θα το πάρει από τον Κύριο, είτε δούλος είτε ελεύθερος.  9 Και οι κύριοι, τα ίδια να κάνετε προς αυτούς, αφήνοντας την απειλή. να ξέρετε ότι και ο δικός τους και ο δικός σας ο Κύριος είναι στους ουρανούς και δεν υπάρχει προσωποληψία μπροστά του.  "
" ΟΣΟΙ είναι κάτω από ζυγό δουλείας, ας θεωρούν τούς κυρίους τους άξιους κάθε τιμής, για να μη δυσφημείται το όνομα του Θεού και η διδασκαλία.
2 Εκείνοι δε που έχουν κυρίους πιστούς, ας μη τους καταφρονούν, επειδή είναι αδελφοί· αλλά, ας δουλεύουν προθυμότερα, επειδή, αυτοί που απολαμβάνουν την ευεργεσία, είναι πιστοί και αγαπητοί. Αυτά να διδάσκεις και να νουθετείς. "
"ΕΣΥ, όμως, να λες όσα αρμόζουν στην υγιαίνουσα διδασκαλία·

"

thilia.jpg

Ο μαλάκας δένει την θηλειά μόνος του στον λαιμό του!

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
thilia.jpg

Ο μαλάκας δένει την θηλειά μόνος του στον λαιμό του!
και ο φιλελεύθερος του λέει ότι την δένει και ότι πρέπει να νοιαστεί, πότε θα καταλάβεις ότι τουλάχιστον ε΄γω παίζω μαζί σου, είναι διασκέδασή μου τα ηλίθια τα κολλήματά σου και οι λέξεις μου μου χαιδεύουν τα αυτιά αφού τα ακούω από έναν υπάνθρωπο που άλαξε θρησκεία για να θεωρεί τον εαυτό του απλά άνθρωπο.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
ΕΥΓΕΝΕΙΑ! λεξικό πήρες παιδί μου! Μπράβο για να μάθεις νέες ξένες, άγνωστες λέξεις. Με τη μαλακία την μονομερεία την ερριστικότητα  που σε χαρακτηρίζει να προσθέσω και την αρχαιοπληξία και το γεγονός ότι είσαι μυγιάγκιχτος, ναι πολύ ευγενείος είσαι, από όταν καταργήθηκε η ευγένεια και το τελευταίο καθίκι με ένα "κωλόχαρτο" της πλάκας μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ευγενή αν εννοείς αυτήν την ευγένεια , του δρόμου, να ησουν ευγενικός.

ευγενείος!

Ρε μαλάκα από που μας προέκυψες;

Που γεννήθηκες εσύ;

ΣΕ καμμία εξωτική χώρα;

albaniafegap_468x368.jpg

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
και ο φιλελεύθερος του λέει ότι την δένει και ότι πρέπει να νοιαστεί, πότε θα καταλάβεις ότι τουλάχιστον ε΄γω παίζω μαζί σου, είναι διασκέδασή μου τα ηλίθια τα κολλήματά σου και οι λέξεις μου μου χαιδεύουν τα αυτιά αφού τα ακούω από έναν υπάνθρωπο που άλαξε θρησκεία για να θεωρεί τον εαυτό του απλά άνθρωπο.

υπάνθρωπο;

Αυτά σου δίδαξε ο καλός Χριστούλης;

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
ευγενείος!

Ρε μαλάκα από που μας προέκυψες;

Που γεννήθηκες εσύ;

ΣΕ καμμία εξωτική χώρα;

albaniafegap_468x368.jpg
αναρωτιέμαι τι δουλειά έκανε ο πατέρας σου σκαταντής για να βγεις με τέτοια μυαλά; το άλλο θρεντ που ανοίχθηκε για την πάρτη σου το πρόσεξες;
"η ελληνική θρησκεία βοηθάει τον theodo να αυνανίζεται" τουλάχιστον εγώ βοήθησα σε αυτό πιο έμπρακτα με φωτογραφίες που θα σε διέγυραν και από όλο το κείμενο με κολακεύει που η νοημοσύνη σου φτάνει μέχρι να μου τονίσεις τα ορθογραφικά μου λάθη ,που μακάρι μόνο τέτοια πολλά να κάνει όλος ο κόσμος, αλλά πλέον αρχίζω να σε βαριέμαι, επαναλαμβάνεσαι Θεωδοσούλη, τρελό αγόρι!

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ο Εμμανουήλ Ροΐδης ταξινομεί τους Έλληνες με βάση τη σχέση της... κουτάλας τους με τη... «χύτρα» του προϋπολογισμού.

Σε τρεις φυλές χωρίζει τους Έλληνες ο Εμμανουήλ Ροΐδης ανάλογα με το..........

κατά πόσο βυθίζουν το «κουτάλι» τους στην... «χύτρα» του προϋπολογισμού.

Γραμμένο πάνω από έναν αιώνα πριν, το «Κοχλιάριον» του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη εμφανίζεται σήμερα ανατριχιαστικά επίκαιρο:

«Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:

α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.

β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των...»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τό θέμα αυτό το άνοιξα διότι μόλις πρότινος έμαθα πως οι Δικηγόροι μπορούν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι (καθηγητές στα Γυμνάσια, Λύκεια) και να ασκούν και το "λειτούργημα" του δικηγόρου ως ιδιώτες.

Αυτή η εξαίρεση δεν ισχύει σε κανένα άλλο.
(Άν και γνωρίζω κάποιες άλλες εξαιρέσεις, τις οποίες θα αναφέρω στο μέλλον).

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ο Εμμανουήλ Ροΐδης ταξινομεί τους Έλληνες με βάση τη σχέση της... κουτάλας τους με τη... «χύτρα» του προϋπολογισμού.

Σε τρεις φυλές χωρίζει τους Έλληνες ο Εμμανουήλ Ροΐδης ανάλογα με το..........

κατά πόσο βυθίζουν το «κουτάλι» τους στην... «χύτρα» του προϋπολογισμού.

Γραμμένο πάνω από έναν αιώνα πριν, το «Κοχλιάριον» του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη εμφανίζεται σήμερα ανατριχιαστικά επίκαιρο:

«Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:

α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντες κοχλιάριον βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.

β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον ζητούν επί παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχουν κοχλιάριον ούτε ζητούν τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των...»
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τό θέμα αυτό το άνοιξα διότι μόλις πρότινος έμαθα πως οι Δικηγόροι μπορούν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι (καθηγητές στα Γυμνάσια, Λύκεια) και να ασκούν και το "λειτούργημα" του δικηγόρου ως ιδιώτες.

Αυτή η εξαίρεση δεν ισχύει σε κανένα άλλο.
(Άν και γνωρίζω κάποιες άλλες εξαιρέσεις, τις οποίες θα αναφέρω στο μέλλον).
Καθηγητες σε γυμνασια και λυκεια οι δικηγοροι?
Και τι μαθημα ακριβως θα κανουν?
Πηγή για την υπεροχη αυτη πληροφορια υπαρχει?
Πολυ θα ηθελα να παω καθηγητης σε λυκειο να κοζαρω τα πιπινακια.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Priapus_Fresco.jpg

Τοιχογραφία με τον Πρίαπο, Casa Dei Vettii, Πομπηία

fallos.jpg

Χάλκινος λεοντόμορφος φτερωτός φαλλός

Επειδή ορισμένοι επηρεασμένοι απο την Χριστιανική ηθική τρομάζουν και εξεγείρονται όταν εμφανίζω ιθυφαλικούς θεούς τους πληροφορώ:

Στην Ελληνική μυθολογία ο Πρίαπος ήταν θεός της γονιμότητας, προστάτης των αγροτικών ζώων, των φρουτοπαραγωγών φυτών, των κήπων και των αντρικών γεννητικών οργάνων. O (Ρωμαϊκός του αντίστοιχος ήταν ο Mutinus Mutunus). Ήταν γιος του Διονύσου και της Αφροδίτης. Γλυπτά του Πριάπου με μεγάλα, ιθυφαλλικά γεννητικά όργανα ήταν τοποθετημένα σε κήπους και χωράφια για να εγγυηθούν μια άφθονη σοδειά. Ήταν πολύ πιο δημοφιλής στην Ρωμαϊκή μυθολογία απ' ό,τι στην Ελληνική. Συλλογή με περίπου 95 ποιήματα και επιγράμματα από τη Ρωμαϊκή εποχή για τον Πρίαπο έχει σωθεί στο βιβλίο Πριάπεια.[1]

Οι Σάτυροι ήταν κατώτερα μυθικά όντα "δαίμoνες" της ελληνικής μυθολογίας, (πνεύματα των βουνών και των δασών), τους οποίους η Ποίηση και η Τέχνη τους απεικόνιζαν από τη μέση και πάνω σχεδόν ανθρωπόμορφους, φαλακρούς και με μυτερά αυτιά, με πόδια και ουρά τράγου, σε αντίθεση με τους Σειληνούς, των οποίων το κάτω μισό του σώματος έμοιαζε με αλόγου. Ήταν, όπως και οι Σειληνοί, υπηρέτες και σύντροφοι του θεού Διόνυσου, τον οποίον είχαν μεγαλώσει από παιδί. Αγαπημένη τους ασχολία ήταν το παίξιμο αυλού και κιθάρας, ο τρύγος και το μεθοκόπημα, αλλά και το κυνήγι των κοριτσιών , που αποτελούσαν όλα μαζί την προσωποποίηση της γονιμότητας της Φύσης.

Η ακολουθία του θεού Διονύσου συμπληρώνεται με τους Σατύρους και τους Σειληνούς. Θεός εκπολιτιστής ο Διόνυσος συνέχισε την περιπλάνησή του, διδάσκοντας ανά τον κόσμο τις ιδιαίτερες τελετές του και την καλλιέργεια της αμπέλου. Αλλού έγινε δεκτός ως θεός, αλλού ως τυχοδιώκτης άνθρωπος, γεγονός που προκάλεσε σύμφωνα με τον μύθο και ανάλογες αντιδράσεις εκ μέρους του, ευνοώντας τους φίλους και τιμωρώντας τους εχθρούς, όπως φαίνεται στο παράδειγμα του Προίτου, βασιλέα της Τίρυνθας, των τριών θυγατέρων του βασιλέα Μινύα στον Ορχομενό ή τις κόρες του αττικού δήμου των Ελευθερών.

[move]ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ![/move]

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Φίμωση ειχε ο Πρίαπος?

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Καθηγητες σε γυμνασια και λυκεια οι δικηγοροι?
Και τι μαθημα ακριβως θα κανουν?
Πηγή για την υπεροχη αυτη πληροφορια υπαρχει?
Πολυ θα ηθελα να παω καθηγητης σε λυκειο να κοζαρω τα πιπινακια.

Μου αναφέρθησαν τα μαθήματα, αλλά νομίζω πως κάποιος θα καταφέρει να με πληροφορήσει ενδελεχώς, και θα μας ενημερώσει.

Πολιτειακά συστήματα, Αγωγή του πολιτη και άλλα ηχηρά παρόμοια  όπως θα έλεγε και ο Καβάφης!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Μου αναφέρθησαν τα μαθήματα, αλλά νομίζω πως κάποιος θα καταφέρει να με πληροφορήσει ενδελεχώς, και θα μας ενημερώσει.

Πολιτειακά συστήματα, Αγωγή του πολιτη και άλλα ηχηρά παρόμοια  όπως θα έλεγε και ο Καβάφης!
Με εφτιαξες τύπε...
Αν ισχυει, θα το ψαξω χοντρά!

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
ξεφυγε απο τον εαυτο σου, πηγαινε να ριξεις κανα πουτσο να ξελαμπικαρεις

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ "ΠΑΤΕΡΕΣ"

Κλήμης ο Αλεξανδρεύς

Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς στο έργο του «Προτρεπτικός προς Έλληνας» έγραφε:
• • • •
Ωριγένης
3 «Εγώ δεν αρνούμαι, ότι ο Πλάτων, αφού έμαθε τις φράσεις του "Φαίδρου" από κάποιους Εβραίους και ακόμη αφού ήλθε σε επαφή με τα λόγια των προφητών, παρέθεσε τα (δικά του) λόγια...» (Ωριγένης, «Κατά Κέλσου», 6,19.)

3 «Πως πραγματικά να μην είναι μικρός αυτός που λέει, ότι δεν υπάρχει (θεία) πρόνοια η ότι τα πάντα αποτελούνται από άτομα και κενό, και που λέει ακόμη τις ηλιθιότητες και φλυαρίες της έξω (=ελληνικής) θεωρούμενης σοφίας; Αυτός ο άνθρωπος είναι αληθινά μωρός και οι θεωρίες αυτές είναι αληθινά μωρές. Και αν εξετάσης με μια και μόνη ματιά κάθε ελληνική και βαρβαρική φιλοσοφία, θα πης, ότι στα σημεία που διαφωνεί προς τη διδασκαλία του Χριστού είναι μωρία.» («Πεπραγμένα εκ των έργων Βασιλείου και Γρηγορίου Ναζιανζηνού», 16,49.)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom