Νέα

Η Ελληνική θρησκεία σε βοηθά να γίνεις πιο έξυπνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
MIA σε αντίθεση με όλες τις άλλες! Η οποία παρεμπιπτόντως είχε συλλάβει και "αμώμως"! :o :o
Διότι η συνουσία είναι "βρώμικη" πράξη! ;)  Δηλαδή ΟΛΟΙ εμείς προερχόμαστε από βρώμικες πράξεις των γονέων μας (και τα παιδιά μας αντίστοιχα!) και μόνο ο συγκεκριμένος "Κύριος" ήταν γεννημένος "αγνά"!
Μετά μου λέτε πως δεν εκύρηττε την "αποχή" ο Χριστιανισμός! Ο ακρογωνιαίος του λίθος ήταν!
Συγγνώμην, αλλά "δεν θα πάρω!"

Κατά τα λοιπά στον Αμερικάνικο (Χριστιανικό) Νότο δουλεία υπήρχε μέχρι τον 19ο αιώνα και εθεωρείτο και απολύτως λογική.

μετά από τόσα χρόνια όμως, εξακολουθούμε και θεωρούμε "αγνή" μια γυναίκα που είναι παρθένα (αντικειμενικά τουλάχιστον...κάποιοι θα την πουν μυξοπαρθένα :grin: )

αν το χριστιανικό δόγμα την ήθελε άσπιλη και αμόλυντη από το ο,τιδήποτε, τότε δεν βλέπω πού το κακό, απλώς φανερώνει την δύναμη του θεού να υπερβαίνει τους φυσικούς νόμους

οι αναγωγές περί του μολυσματικού τρόπου που γεννιόμαστε οι υπόλοιποι δε νομίζω ότι έχουν κάποιο νόημα να γίνονται, ούτε μου φαίνεται περίεργο που σε ένα θρησκευτικό δόγμα ο θεός του ήρθε στην γη με τρόπο διαφορετικό από τους υπόλοιπους θνητούς

Επισκέπτης
Εσύ γιατί δεν συμμετέχεις, χρυσό μου, παρά μόνον επικροτείς;
(Το π.μ.σου ήρθε εκ παραδρομής. Εξ αρχής να ποστάρω ήθελα.)
συμμετεχω παραπανω.γενικοτερα βιαζεστε απο οτι φαινεται.πμ εδω μεσα εχω μαθει να μην παρεξηγω. ;)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αγαπητε κυριε gianevan το πιο κοινό θέμα το οποίο μπορεί να βρει κανείς στη ζωή των Σωτήρων του κόσμου είναι αυτό της άμωμου συλλήψεως από μια παρθένο μητέρα.Σε πολλες θρησκειες υπαρχει η γέννηση ενός θεού με αυτόν τον τρόπο.Ενδεικτικά να αναφερθώ στη γένννηση του Ηφαίστου απο την Ήρα.Αν ο Χριστιανισμος καταντησε μια θρησκεια αποστειρωμενη σ'αυτο φταινε οι εκπροσωποί της και όχι η φιλοσοφία της θρησκείας.

Πολύ ωραία θέση...για να έρχεται από γυναίκα :grin: :cheesy:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
μετά από τόσα χρόνια όμως, εξακολουθούμε και θεωρούμε "αγνή" μια γυναίκα που είναι παρθένα (αντικειμενικά τουλάχιστον...κάποιοι θα την πουν μυξοπαρθένα :grin: )

αν το χριστιανικό δόγμα την ήθελε άσπιλη και αμόλυντη από το ο,τιδήποτε, τότε δεν βλέπω πού το κακό, απλώς φανερώνει την δύναμη του θεού να υπερβαίνει τους φυσικούς νόμους

οι αναγωγές περί του μολυσματικού τρόπου που γεννιόμαστε οι υπόλοιποι δε νομίζω ότι έχουν κάποιο νόημα να γίνονται, ούτε μου φαίνεται περίεργο που σε ένα θρησκευτικό δόγμα ο θεός του ήρθε στην γη με τρόπο διαφορετικό από τους υπόλοιπους θνητούς

Δεν υπάρχει πουθενά αυτό στην Αγ. Γραφή

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Στους προιστορικους χρονους εικαζεται οτι υπηρχε μητριαρχια και ολες οι (παγανιστικες) θεοτητες ηταν θυληκα.  Η μεταστροφη στις συνειδησεις των ανθρωπων ηρθε λογω τις σκληροτητας της γυναικειας εξουσιας και απο την μεση μινωικη περιοδο (1700πχ) εμφανιζονται τα πρωτα πατριαρχικα στοιχεια

Ο Φ. Ενγκελς ειχε πει οτι "ανατροπή της μητριαρχίας σημείωσε την ήττα σε παγκόσμια κλίμακα του γυναικείου φύλου", η οποια ΙΜΟ συνεχιστηκε μεχρι τον 20ο αιωνα
Δεν εικάζεται ΥΠΗΡΧΕ μητριαρχία....Τα πατριαρχικά στοιχεία εμφανίστηκαν λόγο αλλαγής της κοινωνικής ζωής. Ο άντρας πλέον δεν φεύγει μακριά από το σπίτι για να κυνηγίσει κτλπ.
Επίσης σε μια εκπομπή του Νατιοναλ Τζεογκράφικ (βασικά είναι σειρά εκπομπών) γίνεται έρευνα για τις μίξεις των διαφόρων θρησκειών στην ανατολική λεκάνη της μεσογείου με τις θρησκείες που έφεραν τα διάφορα φύλα...Π.χ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η θεά Άρτεμης συναντιέται (με παραπλήσιο όνομα) σα θεότητα στη μεσοποταμία πολλά χρόνια πριν κάνει την εμφάνιση της στον Ελλαδικό χώρο...Τα λεγόμενα και Ελληνικά φύλα με την εγκατάσταση τους στην Ελλάδα καταδίωξαν την λεγόμενη αρχαία θρησκεία και τους υποστηρικτές της (πελασγοί,κυκλαδίτες) και απλά αφομίωσαν στοιχεία της θρησκεία αυτής στη δική τους. Με τη σειρά ο χριστιανισμός καταδίωξε τον 12θεισμό και τους υποστηρικτές του και αφομίωσε στοιχεία....

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Αγαπητε κυριε gianevan το πιο κοινό θέμα το οποίο μπορεί να βρει κανείς στη ζωή των Σωτήρων του κόσμου είναι αυτό της άμωμου συλλήψεως από μια παρθένο μητέρα.Σε πολλες θρησκειες υπαρχει η γέννηση ενός θεού με αυτόν τον τρόπο.Ενδεικτικά να αναφερθώ στη γένννηση του Ηφαίστου απο την Ήρα.Αν ο Χριστιανισμος καταντησε μια θρησκεια αποστειρωμενη σ'αυτο φταινε οι εκπροσωποί της και όχι η φιλοσοφία της θρησκείας.

Στη λογική του δωδεκάθεου η συνουσία εθεωρείτο φυσιολογική πράξη ΑΚΟΜΑ κι για τους θεούς (μην αραδιάζω παραδείγματα) ακριβώς διότι ήταν ανθρωποκεντρικό.
Ουσιαστικά ολόκληρη η θρησκεία ήταν μια "θεοποίηση" ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Της γνώσης και μάθησης, του έρωτα, του εμπορίου, της μουσικής, της γεωργίας κλπ.

ΑΥΤΟ την καθιστά προτιμητέα του Ιουδαιοχριστιανισμού (και του μουσουλμανισμού βεβαίως!) για εμένα, ως "ολιγώτερον" θρησκεία, αν θέλετε.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν εικάζεται ΥΠΗΡΧΕ μητριαρχία....Τα πατριαρχικά στοιχεία εμφανίστηκαν λόγο αλλαγής της κοινωνικής ζωής. Ο άντρας πλέον δεν φεύγει μακριά από το σπίτι για να κυνηγίσει κτλπ.
Επίσης σε μια εκπομπή του Νατιοναλ Τζεογκράφικ (βασικά είναι σειρά εκπομπών) γίνεται έρευνα για τις μίξεις των διαφόρων θρησκειών στην ανατολική λεκάνη της μεσογείου με τις θρησκείες που έφεραν τα διάφορα φύλα...Π.χ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η θεά Άρτεμης συναντιέται (με παραπλήσιο όνομα) σα θεότητα στη μεσοποταμία πολλά χρόνια πριν κάνει την εμφάνιση της στον Ελλαδικό χώρο...Τα λεγόμενα και Ελληνικά φύλα με την εγκατάσταση τους στην Ελλάδα καταδίωξαν την λεγόμενη αρχαία θρησκεία και τους υποστηρικτές της (πελασγοί,κυκλαδίτες) και απλά αφομίωσαν στοιχεία της θρησκεία αυτής στη δική τους. Με τη σειρά ο χριστιανισμός καταδίωξε τον 12θεισμό και τους υποστηρικτές του και αφομίωσε στοιχεία....

Πιθανόν, αν και υπάρχουν μόνο εικασίες αν έχει πηγές βάλε.
Ως προς το περασμα από τις γυναικείες θεότητες στις ανδρικές, οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν ως τελετή προς τη θεά Ήρα, όπου γίνοταν μόνο αγώνες δρόμου γυναικών και ανδρών και οι νικητές......έπιαναν το Μάη :grin: :grin:

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Και ο ευαγγελισμός της θεοτόκου τι είναι;;; Και μη μου πείτε απλά τα καλά νέα, πως θα γεννήσει τον υιό του θεού!!!!!
Α! Και επισης στη χριστιανική παράδοση (δε ξέρω αν το λένε οι γραφές) μετά τη γέννα του Ιησού μια γυναίκα πήγε να βάλει χέρι για να δει αν η Μαριάμ όντως ήταν παρθένα (πως μετά από μια γέννα μια γυναίκα μπορεί να παραμείνει παρθένα δε ξέρω) και της ξεράθηκε το χέρι για την απιστία της

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Και ο ευαγγελισμός της θεοτόκου τι είναι;;; Και μη μου πείτε απλά τα καλά νέα, πως θα γεννήσει τον υιό του θεού!!!!!
Α! Και επισης στη χριστιανική παράδοση (δε ξέρω αν το λένε οι γραφές) μετά τη γέννα του Ιησού μια γυναίκα πήγε να βάλει χέρι για να δει αν η Μαριάμ όντως ήταν παρθένα (πως μετά από μια γέννα μια γυναίκα μπορεί να παραμείνει παρθένα δε ξέρω) και της ξεράθηκε το χέρι για την απιστία της

Πού το λένε οι Γραφές τύπε αυτό; Γιατί ακούμε ό,τι...

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Στη λογική του δωδεκάθεου η συνουσία εθεωρείτο φυσιολογική πράξη ΑΚΟΜΑ κι για τους θεούς (μην αραδιάζω παραδείγματα) ακριβώς διότι ήταν ανθρωποκεντρικό.
Της γνώσης και μάθησης, του έρωτα, του εμπορίου, της μουσικής, της γεωργίας κλπ.

ΑΥΤΟ την καθιστά προτιμητέα του Ιουδαιοχριστιανισμού (και του μουσουλμανισμού βεβαίως!) για εμένα, ως "ολιγώτερον" θρησκεία, αν θέλετε.
Την οποία γνώση και μάθηση την έκλεψε ο Προμηθέας και την χάρισε στους ανθρώπους και που φυσικά ο Δίας σα καλός πατερούλης τον τιμώρησε...Κάτι ανάλογο και με το φρούτο του καλού και του κακού...Η γνώση για τους/τον θεούς/ο και οι άνθρωποι να έχουν τα αρχίδια τους....Στη μία περίπτωση ο Προμηθέας στην άλλη το φίδι...Μήπως λατρεύουμε λάθος θεούς;;;;; :think: :think: :think:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
στην τελική ανεβήκαμε στον Όλυμπο και δεν βρήκαμε κανέναν εκεί πάνω :birdman:

για τις υπόλοιπες θρησκείες που δεν έχουμε επισκεφθεί ακόμα τον φερόμενο ως τόπο κατοικίας του εκάστοτε θεού, ας διατηρηθούν αμφιβολίες :grin:

υπεραπλουστευμένη, αλλά όχι αντιεπιστημονική προσέγγιση η ανωτέρω :sunglasses:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Την οποία γνώση και μάθηση την έκλεψε ο Προμηθέας και την χάρισε στους ανθρώπους και που φυσικά ο Δίας σα καλός πατερούλης τον τιμώρησε...Κάτι ανάλογο και με το φρούτο του καλού και του κακού...Η γνώση για τους/τον θεούς/ο και οι άνθρωποι να έχουν τα αρχίδια τους....Στη μία περίπτωση ο Προμηθέας στην άλλη το φίδι...Μήπως λατρεύουμε λάθος θεούς;;;;; :think: :think: :think:

Καμία σχέση τύπε. Οι θέοι έδωσαν στους ανθρώπους το Ήθος, την Αιδώ και την Πολιτική

Επισκέπτης

σεβομαι τις αντιληψεις σας και ομολογω οτι δε με βρισκουν και απολυτα αντιθετη.παρ'ολα αυτα ειμαι υποχρεωμενη να παραθεσω αυτο:
Όταν όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός απέστειλε προς τα έξω τον Υιό του, που γεννήθηκε από γυναίκα και που ήταν κάτω από το νόμο.(Αποστολος Παυλος επιστολη προς Γαλατας 4:4)

Ο νόμος, φυσικά, είναι ο νόμος της Ανθρώπινης Ψυχής, η έκτη εντολή, «ου μοιχεύσεις.» Η έκτη εντολή είναι η πρώτη εντολή της Ανθρώπινης Ψυχής. Κάποιος γεννημένος κάτω από αυτόν το νόμο είναι ένας νόμιμα γεννημένος. Ένας Δάσκαλος μπορεί να γεννηθεί μόνο από κάποιον που εκπληρώνει το νόμο της έκτης εντολής.

Προσωπικά λοιπον αυτο που εκλαμβανω ειναι οτι ο Ιησους γεννηθηκε νομιμα(εντος γαμου) και οχι απαραιτητα αμωμα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206

Που να το πούνε μωρέ κι εσύ;
τη φάτνη της Βηθλεέμ υπήρχαν (κατά τις γραφές) "γυναίκες" οι οποίες μάλιστα εγνώριζαν πως το μόλις γεννηθέν βρέφος ήταν "θεάνθρωπος";

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
και αποκριθείς ο άγγελος είπεν αυτή Πνεύμα άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι διό και το γεννώμενον άγιον κληθήσεται υιός Θεού...
Από αυτό εγώ με τα λίγα που ξέρω είναι πως ο άγγελος (Γαβρηίλ νομίζω) ουσιαστικά αναγγέλει την παρθενική σύλληψη του υιού του θεού

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Καμία σχέση τύπε. Οι θέοι έδωσαν στους ανθρώπους το Ήθος, την Αιδώ και την Πολιτική
Εγώ μιλησα για γνώση

Ο Προμηθέας έκλεψε σπίθες φωτιάς από τον τροχό του ήλιου ή από το καμίνι του Ηφαίστου και την έδωσε στους ανθρώπους, οι οποίοι βελτίωσαν έτσι τη ζωή τους, έφτιαξκαν εργαλεία, καλλιέργησαν τη γη κι εκπολιτίστηκαν. Ο Προμηθέας τους βοήθησε να αποκτήσουν ιατρικές γνώσεις, να παρασκευάσουν φάρμακα, τους δίδαξε αρχιτεκτονική, μαθηματικά, αστρονομία, μεταλλουργία, ναυσιπλοΐα.

Ο Δίας τιμώρησε και τους ανθρώπους και τον Προμηθέα. Εναντίον των ανθρώπων έστειλε την Πανδώρα, ενώ τον Προμηθέα, με τη βοήθεια του κράτους και της Βίας, τον έδεσε με ατσάλινες αλυσίδες επάνω στον Καύκασο κι έστειλε έναν αετό, γεννημένο από τον Τυφώνα και την Έχιδνα, να του τρώει το συκώτι, το οποίο κάθε πρωί ανανεωνόταν. Ο Δίας επίσης ορκίστηκε στα νερά της Στύγας να μη λύσει ποτέ από τα δεσμά του τον Προμηθέα.Α! Και ο Προμηθέας φέρεται να είναι ο δημιουργός των ανθρώπων...

Και ξαναλέω μήπως λατρεύουμε λάθος θεούς;;; Ποιος Δίας και μαλακίες (ο τύπος ήθελε να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος) και ποιος θεός; Φίδι και Προμηθέας το λοιπόν...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
και αποκριθείς ο άγγελος είπεν αυτή Πνεύμα άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι διό και το γεννώμενον άγιον κληθήσεται υιός Θεού...
Από αυτό εγώ με τα λίγα που ξέρω είναι πως ο άγγελος (Γαβρηίλ νομίζω) ουσιαστικά αναγγέλει την παρθενική σύλληψη του υιού του θεού

Άγιο Πνεύμα λέει τύπε

Επισκέπτης
Και ξαναλέω μήπως λατρεύουμε λάθος θεούς;;;
Μεσα απο την αναγκη για πιστη μπορει κανεις να καταλαβει οτι ειναι επομενο σταδιο να ερθει η αναγκη για τις θρησκειες.Αυτο σημαινει και την γεννηση των θεων.Πιστευω οτι ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα οποτε σιγουρα ενεχουν και την πιθανοτητα λαθους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom