Νέα

Η Ελληνική θρησκεία σε βοηθά να γίνεις πιο έξυπνος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ο Απόστολος Πάυλος δε συγκαταλέγεται στις αρχές κατά την άποψή μου. Μόνο οι conteborary μαρτυρίες.

Αγορίνα μου, ιστορικά, "ιδρυτής" του Χριστιανισμού δεν είναι ο ίδιος ο Χριστός!

Είναι ο Απόστολος Παύλος και ο Μέγας Κωνσταντίνος. Χωρίς αυτούς το παραλήρημα ενός αμόρφωτου μαραγκού από την Γαλιλαία θα είχε ξεχαστεί, όπως και τόσων άλλων αναλόγων "προφητών" της εποχής.
Δικό τους δημιούργημα είναι λοιπόν.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αγορίνα μου, ιστορικά, "ιδρυτής" του Χριστιανισμού δεν είναι ο ίδιος ο Χριστός!

Είναι ο Απόστολος Παύλος και ο Μέγας Κωνσταντίνος. Χωρίς αυτούς το παραλήρημα ενός αμόρφωτου μαραγκού από την Γαλιλαία θα είχε ξεχαστεί, όπως και τόσων άλλων αναλόγων προφητών της εποχής.

Άλλο η θρησκεία, άλλο δόγμα και άλλο η κατά κόσμον

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Tώρα, επειδή με προκαλείς, ο Απόστολος Παύλος συγκαταλέγεται στις "αρχές" ή όχι;
Αν δεν συγκαταλέγεται καλώς αν όμως συγκαταλέγεται (όπως υποθέτω βασίμως) για ρίξε μια ματιά στην "προοδευτικότητα" των απόψεών του! Στο ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία, ας πούμε...

ποιές ήταν δηλ. οι απόψεις του για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία? γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι ότι γυναίκα είναι η "επικεφαλής" όλων των αγίων σε αυτήν την θρησκεία και τιμάται και δοξάζεται όσο κανείς άλλος

σε κάθε περίπτωση πάντως, με την ίδια λογική θα έπρεπε να στιγματίσουμε τους αρχαίους έλληνες επειδή ουδέποτε κατήργησαν τον απάνθρωπο θεσμό της δουλείας (ο οποίος εν τέλει καταργήθηκε δεκάδες αιώνες αργότερα)

καθένας κρίνεται μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που κινείται και με τα δεδομένα που ίσχυαν την εποχή εκείνη, όχι με όσα πιστεύουμε 2.000 χρόνια μετά

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
ποιές ήταν δηλ. οι απόψεις του για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία? γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι ότι γυναίκα είναι η "επικεφαλής" όλων των αγίων σε αυτήν την θρησκεία και τιμάται και δοξάζεται όσο κανείς άλλος
ολα αυτα η γυναικα στον χριστιανισμο;
:think:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

σε κάθε περίπτωση πάντως, με την ίδια λογική θα έπρεπε να στιγματίσουμε τους αρχαίους έλληνες επειδή ουδέποτε κατήργησαν τον απάνθρωπο θεσμό της δουλείας (ο οποίος εν τέλει καταργήθηκε δεκάδες αιώνες αργότερα)

καθένας κρίνεται μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που κινείται και με τα δεδομένα που ίσχυαν την εποχή εκείνη, όχι με όσα πιστεύουμε 2.000 χρόνια μετά

Τύπε η όλη συζήτηση ξεκίνησε για το τί αναφέρουν οι "αρχές" του χριστιανισμού για κάποια θέματα και όχι η πρακτική...

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Ας πούμε ότι ιδρυτής του χριστιανισμού (γιατί αυτό είναι ένα θεμα που σηκώνει σεντόνια ολόκληρα αναλύσεων, που έχουν γραφτεί εξάλλου από ανθρώπους που κατέχουν το θέμα καλύτερα από ΟΛΟΥΣ μας και ούτε οι ΙΔΙΟΙ δε μπορούν να συμφωνήσουν) είναι ο Παύλος...Ένας Εβραίος με αυστηρή Ιουδαική μόρφωση ο οποίος όμως λόγω του τόπου που γεννήθηκε μπορούσε να μιλάει Ελληνικά, και υποθέτω και Ρωμαικά (αφού ο πατέρας του ήταν ρωμαίος πολίτης)...Φανατικός διώχτης του χριστιανισμού στην αρχή έγινε για τους δικούς του λόγους φανατικός υποστηρικτής του. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Παύλος ήταν αν μη τι άλλο ένας μορφωμένος άνθρωπος (οι απόψεις του για το θέμα της γυναίκας είναι αυστηρά προσωπικές του απόψεις και έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι πήρε ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ μια αυστηρή εβραική μόρφωση και έρχονται σε σύγκρουση με τα λόγια που φέρεται να έχει πει ο Ιησού)..Αυτό που δε ξέρω και δε μπορώ να βρώ είναι ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΤΑ ΙΔΡΥΣΕ το 12θεισμό;;;;Για να μπορούμε να συγκρίνουμε πράγματα, αφού το πάμε στις συγκρίσεις

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ας πούμε ότι ιδρυτής του χριστιανισμού (γιατί αυτό είναι ένα θεμα που σηκώνει σεντόνια ολόκληρα αναλύσεων, που έχουν γραφτεί εξάλλου από ανθρώπους που κατέχουν το θέμα καλύτερα από ΟΛΟΥΣ μας και ούτε οι ΙΔΙΟΙ δε μπορούν να συμφωνήσουν) είναι ο Παύλος...Ένας Εβραίος με αυστηρή Ιουδαική μόρφωση ο οποίος όμως λόγω του τόπου που γεννήθηκε μπορούσε να μιλάει Ελληνικά, και υποθέτω και Ρωμαικά (αφού ο πατέρας του ήταν ρωμαίος πολίτης)...Φανατικός διώχτης του χριστιανισμού στην αρχή έγινε για τους δικούς του λόγους φανατικός υποστηρικτής του. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Παύλος ήταν αν μη τι άλλο ένας μορφωμένος άνθρωπος (οι απόψεις του για το θέμα της γυναίκας είναι αυστηρά προσωπικές του απόψεις και έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι πήρε ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ μια αυστηρή εβραική μόρφωση και έρχονται σε σύγκρουση με τα λόγια που φέρεται να έχει πει ο Ιησού)..Αυτό που δε ξέρω και δε μπορώ να βρώ είναι ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΤΑ ΙΔΡΥΣΕ το 12θεισμό;;;;Για να μπορούμε να συγκρίνουμε πράγματα, αφού το πάμε στις συγκρίσεις

Το Μαντείο της Δωδώνης ίσως. Αναφέρεται μία διαμάχη μεταξύ των παλιών Θεοτήτων (Κρόνιοι) και το Δωδεκάθεο. Κατά τον Ησίοδο βεβαίως βεβαίως

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αλλά πάλι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, μιας και η αρχαία θρησκειολογία έχει Ιστορικά στοιχεία (δέχεται). Στο Μαντείο της Δωδώνης εμφανίζεται ο πρώτος ύμνος με στοιχεία για αρσενική θεότητα Διας και θηλυκή τη Γη

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι ότι γυναίκα είναι η "επικεφαλής" όλων των αγίων σε αυτήν την θρησκεία και τιμάται και δοξάζεται όσο κανείς άλλος

MIA σε αντίθεση με όλες τις άλλες! Η οποία παρεμπιπτόντως είχε συλλάβει και "αμώμως"! :o :o
Διότι η συνουσία είναι "βρώμικη" πράξη! ;)  Δηλαδή ΟΛΟΙ εμείς προερχόμαστε από βρώμικες πράξεις των γονέων μας (και τα παιδιά μας αντίστοιχα!) και μόνο ο συγκεκριμένος "Κύριος" ήταν γεννημένος "αγνά"!
Μετά μου λέτε πως δεν εκύρηττε την "αποχή" ο Χριστιανισμός! Ο ακρογωνιαίος του λίθος ήταν!
Συγγνώμην, αλλά "δεν θα πάρω!"

Κατά τα λοιπά στον Αμερικάνικο (Χριστιανικό) Νότο δουλεία υπήρχε μέχρι τον 19ο αιώνα και εθεωρείτο και απολύτως λογική.

Επισκέπτης
μπραβο στα αγορια!!!ξεκινησε καποιος ενα θρεντ γτπ και εντουτοις καταφερατε να αντιστρεψετε το κλιμα και να κανετε σοβαρη συζητηση για τις θρησκειες.οταν θελετε τα πατε πολυ καλα μπαγασικα.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
MIA σε αντίθεση με όλες τις άλλες! Η οποία παρεμπιπτόντως είχε συλλάβει και "αμώμως"! :o :o
Διότι η συνουσία είναι "βρώμικη" πράξη! ;)  Δηλαδή ΟΛΟΙ εμείς προερχόμαστε από βρώμικες πράξεις των γονέων μας (και τα παιδιά μας αντίστοιχα!) και μόνο ο συγκεκριμένος "Κύριος" ήταν γεννημένος "αγνά"!
Μετά μου λέτε πως δεν εκύρηττε την "αποχή" ο Χριστιανισμός! Ο ακρογωνιαίος του λίθος ήταν!

Κατά τα λοιπά στον Αμερικάνικο (Χριστιανικό) Νότο δουλεία υπήρχε μέχρι τον 19ο αιώνα και εθεωρείτο και απολύτως λογική.

Που γράφει για την άμμωμο σύλληψη η Αγ. Γραφή;
Αναφέρεται μόνο στο Λουκά και όχι ως άμμωμος σύλληψις, αλλά ως άγιο πνεύμα

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ολες οι αρχαιες θρησκειες ειχαν και γυναικιες θεοτητες
τι θελει να πει με αυτο ο ποιητης;

εδώ όμως πρόκειται για γυναίκα-άνθρωπο και όχι για γυναίκα-θεά, παρ'όλα αυτά όμως υμνείται θα μπορούσε να πει κανείς ως τέτοια (και δεν είναι άλλη μία εκ των αγίων, κατέχει ηγετική θέση ανάμεσά τους)
αυτό, περί του σχολίου για την θέση της γυναίκας στο χριστιανικό δόγμα (αν στην συνέχεια διαστρεβλώθηκε είναι άλλο θέμα)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Αυτό που δε ξέρω και δε μπορώ να βρώ είναι ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΤΑ ΙΔΡΥΣΕ το 12θεισμό;;;;

Ρε παίχτη ΑΥΤΟ σε κόφτει;
Εδώ σου λέω πως τον 5ο αιώνα μ.Χ. (επί δωδεκαθεϊσμού) υπήρχε στον κόσμο παραγωγή γνώσης και πρόοδος της επιστήμης (οι άνθρωποι ήξεραν και μελετούσαν φυσική, μαθηματικά, αστρονομία κλπ) και όλα αυτά σταμάτησαν ΒΙΑΙΩΣ για 13(!!!) αιώνες, λόγω του φανατισμού των επικρατησάντων χριστιανών.
Σε ΑΥΤΟ να αντιπαρατεθείς.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Στους προιστορικους χρονους εικαζεται οτι υπηρχε μητριαρχια και ολες οι (παγανιστικες) θεοτητες ηταν θυληκα.  Η μεταστροφη στις συνειδησεις των ανθρωπων ηρθε λογω τις σκληροτητας της γυναικειας εξουσιας και απο την μεση μινωικη περιοδο (1700πχ) εμφανιζονται τα πρωτα πατριαρχικα στοιχεια

Ο Φ. Ενγκελς ειχε πει οτι "ανατροπή της μητριαρχίας σημείωσε την ήττα σε παγκόσμια κλίμακα του γυναικείου φύλου", η οποια ΙΜΟ συνεχιστηκε μεχρι τον 20ο αιωνα

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Που γράφει για την άμμωμο σύλληψη η Αγ. Γραφή;
Αναφέρεται μόνο στο Λουκά και όχι ως άμμωμος σύλληψις, αλλά ως άγιο πνεύμα

Παραθέτω το κείμενο

"Hail, favored one! The Lord is with you."
But she was greatly troubled at what was said and pondered what sort of greeting this might be.
Then the angel said to her, "Do not be afraid, Mary, for you have found favor with God.
Behold, you will conceive in your womb and bear a son, and you shall name him Jesus.
He will be great and will be called Son of the Most High, and the Lord God will give him the throne of David his father,
and he will rule over the house of Jacob forever, and of his kingdom there will be no end."
But Mary said to the angel, "How can this be, since I have no relations with a man?" 12
And the angel said to her in reply, "The holy Spirit will come upon you, and the power of the Most High will overshadow you. Therefore the child to be born will be called holy, the Son of God.
And behold, Elizabeth, your relative, has also conceived a son in her old age, and this is the sixth month for her who was called barren;
for nothing will be impossible for God."

Αλλά και πάλι δε λέμε για κάτι που είπε ο Χριστός ή οι μαθητές του

Επισκέπτης

Αγαπητε κυριε gianevan το πιο κοινό θέμα το οποίο μπορεί να βρει κανείς στη ζωή των Σωτήρων του κόσμου είναι αυτό της άμωμου συλλήψεως από μια παρθένο μητέρα.Σε πολλες θρησκειες υπαρχει η γέννηση ενός θεού με αυτόν τον τρόπο.Ενδεικτικά να αναφερθώ στη γένννηση του Ηφαίστου απο την Ήρα.Αν ο Χριστιανισμος καταντησε μια θρησκεια αποστειρωμενη σ'αυτο φταινε οι εκπροσωποί της και όχι η φιλοσοφία της θρησκείας.

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Αυτό που ξέρω είναι πως σαν άνθρωποι είμαστε και ΓΑΜΩ τα εγωιστικά όντα...Αντί να κάτσουμε να δούμε τι απέραντη μικρότητα μας στο σύμπαν καθόμαστε και ασχολούμαστε για το ΑΝ υπάρχει θεός ή θεοί, και όχι μόνο αυτό αλλά θεωρούμε πως ο θεός/θεοί ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ και με την πάρτυ μας και θέλουν και την ευτυχία μας και την καλοπέραση μας, και δε σκεφτόμαστε πως ΑΝ υπάρχει θεός/θεοί και έχει να διαλέξει μεταξύ την ύπαρξη του σύμπαντος ή τη δική μας δε θα χρειαστεί ούτε ένα εκατομυριοστό του νανοσεκόντ να αποφασίσει....
Πάντως το τι φανατισμός υπάρχει δε λέγεται..Έχω πετύχει και Ιάπωνα που είχε τρελλό φανατισμό για την θρησκεία του...Κάνετε τη ζωή σας με τέτοιο τρόπο που να έχετε τη συνείδησή σας ήρεμη και όταν έρθει η στιγμή να φύγουμε από αυτό το μάταιο τούτο κόσμο βρίσκουμε ποίος έχει δίκιο και ποιός άδικο....Πάντως εμένα ο κολλητός μου 3 χρόνια είναι που έχει "φύγει" και ακόμα δεν έχει "γυρίσει" να μου πει αν τελικά είχε δίκιο αυτός ή εγώ...Υποθέτω πως μου το φυλάει για έκπληξη

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
μπραβο στα αγορια!!!ξεκινησε καποιος ενα θρεντ γτπ και εντουτοις καταφερατε να αντιστρεψετε το κλιμα και να κανετε σοβαρη συζητηση για τις θρησκειες.οταν θελετε τα πατε πολυ καλα μπαγασικα.

Εσύ γιατί δεν συμμετέχεις, χρυσό μου, παρά μόνον επικροτείς;
(Το π.μ.σου ήρθε εκ παραδρομής. Εξ αρχής να ποστάρω ήθελα.)

Άκυρο! Ποστάρισες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom