Νέα

Η Ελλάδα ολοένα και φτωχότερη σε μυαλά και επιστημονικό δυναμικό...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gl
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 378
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πως κρίνετε αυτην την δραματικη διανοητικη αποστράγγιση που υφίσταται η χώρα;

• Είναι αναμφίβολα αρνητικη και καταστροφική

Ψήφοι: 14 26,4%
  • Είναι σε λογικά και ελεγχόμενα πλαίσια για να κινδυνολογούμε

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μπορεί να δράσει και θετικά για την χωρα μακροπροθεσμα

Ψήφοι: 3 5,7%
  • Είναι οργανωμένο σχέδιο ηθικης και πνευματικής εξόντωσης του εθνους μας

Ψήφοι: 14 26,4%
  • Είναι στα πλαίσια του πανγερμανισμου και του νεου γερμανικου ραιχ,ενα νεο παιδομαζωμα εγκεφαλων

Ψήφοι: 2 3,8%
  • Είναι σχεδιο έμμεσων οικονομικών αντιμέτρων

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι λογική συνέπεια για μια χώρα που βρίθει από επιστημονες αλλα πασχει απο βιομηχανια και πεδια ε

Ψήφοι: 20 37,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    53

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
μα αυτό ακριβώς λέω, αυτό είναι δικό μου επιχείρημα!

ότι δεν είναι οι κακοί Γερμανοί που κάνουν ντα σε όλους,

ο δίκος μας ο κώλος είναι που σηκώνει τις βιτσιές...

γι αυτό και η βέργα πάει μόνο σ εμάς...

Η βεργα παει μονο σε εμας και στους κυπριους επειδη αθροιστικα ειμαστε 11 εκατομμυρια.
Οι Ιταλοι ειναι 60 εκατομμυρια και οι Ισπανοι 50.
Κοινως τα κανουν οπου τους παιρνει.
Οταν πηγαν να τα κανουν στους Ιταλους το καλοκαιρι, τι εγινε?
Πηραν τα 3 του καραμπελα(Μοντι).

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
ετσι

τι τα θελεις τα υπολοιπα;

Πρεπει να τα βλεπεις και τα υπολοιπα. Αν μεινεις(οχι συγκεκριμενα εσυ, γενικα μιλαω)στο 'κανενας' θα την δεις αποκλειστικα και μονο για την παρτη σου, θα πατησεις επι πτωματων για να επιβιωσεις εσυ και μονο εσυ και οσα συζηταμε εδω δεν θα εχουν κανενα νοημα.

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
μα αυτό ακριβώς λέω, αυτό είναι δικό μου επιχείρημα!

ότι δεν είναι οι κακοί Γερμανοί που κάνουν ντα σε όλους,

ο δίκος μας ο κώλος είναι που σηκώνει τις βιτσιές...

γι αυτό και η βέργα πάει μόνο σ εμάς...

μαλλον ο δικος μας κωλο σηκωνει κεφαλι στους γερμανους....και το 1940 ,πανω στην ελλαδα σκονταψαν και εφαγαν τα μουτρα τους....φωναζε ο Ρομελ στον χιτλερ,να αφησει τις βοηθειες στον μαλακα ντουτσε ....αλλα ο γερμανος δεν τον ακουσε.....τελικα τους στοιχησε ενας παγκοσμιος πολεμο αυτη η κακομοιρη Ελλαδα !!! Αυτο το επιχειρημα πως σου φαινεται ??γιατι ολα τα υπολοιπα κρατη που περιεγραψες παραπανω....δεν προεβαλαν ουτε αντισταση,αντε κατι 2ημερα και τελος....καποιοι παρεδωσαν και στεμμα βασιλικο σε σε γερμανο μοτοσυκλετιστη να το παει στον Χιτλερ ,οπως εκαναν οι ΔΑΝΟΙ....με αυτους πας να μας συγκρινεις ????

Επισκέπτης
Και γω ποτε δεν γουσταρα τους Γερμανους επειδη εκαψαν το σπιτι των παππουδων μου και εκαναν ολα οσα εκαναν τον αιωνα που περασε.
Θα ειναι τρομερα ανωριμο ομως να πω οτι...δικαιωθηκα με αυτο που εγινε με την κριση.
Λογω επαγγελματος εχω γνωρισει ενα σωρο Γερμανους οι οποιοι ερχονται καθε χρονο στην Ελλαδα(ασκουμενοι εννοω) και αγαπανε πραγαματικα την χωρα μας και τους κατοικους της, οπως και τον τροπο ζωης μας. Πολλοι απο αυτους εχουν εκδηλωσει την επιθυμια οταν καταφερουν να μαζεψουν λεφτα, να ερθουν μονιμα στην Ελλαδα.
Εμαθα να ελεγχω τα συναισθηματα μου, να ειμαι ανοιχτος σε αλλη οπτικη και καπως ετσι η οποια απεχθεια μου για την Γερμανια, μετριαστηε σε μεγαλο βαθμο. Αυτο που εμεινε ειναι η επειθυμια για δικαιωση των παππουδων μου η οποια πιθανα να μην ερθει και ποτε. Για αυτο ομως δεν μου φταινε τα παιδια που ερχονται απο την Γερμανια.

Και αν ελπιζεις η πουτσα να μπει πιο βαθεια, απλα σου λεω να φυγεις φιλε μου.
Να πας στην Γερμανια. Για να μας ριξεις και εσυ πουτσα για να 'μαθουμε'.
Αρκει να καταλαβεις οτι το μονο που καταφερνεις ειναι να γινεις δεσμιος του μισους σου.
Το οποιο σε χει κανει να τσουβαλιασεις εναν ολοκληρο λαο και να τον τυλιξεις σε μια κολλα χαρτι.
Και γω ετσι ημουν το καλοκαιρι περιπου. Ελεγα καλα να παθουμε ας μας γαμησουν ολοι τωρα, το αξιζουμε. Δεν το αξιζουν ολοι ομως.....και ευτυχως αυτο το καταλαβα σχετικα νωρις.

όπως κατάλαβες, δεν είμαι με το μέρος της Γερμανίας, ούτε Γερμανόφιλος κλπ
ακόμη κι αν εξαφανιζόταν αύριο η Γερμανία για μένα το ίδιο θα ήτανε

είμαι με το μέρος της δικαιοσύνης. Για να σου πω την αλήθεια είμαι με το μέρος του παππού σου. Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αγκομαχούσε από μικρό παιδί σε δύσκολες δουλειές για το μεροκάματο.
Και θα αισθανόταν προδωμένος αν έβλεπε την κατάντια της χώρας του...
Το πως πήγε η γενιά των παιδιών του απ το ένα άκρο στο άλλο.
Από την λίγο πιο εύκολη ζωή από αυτήν που έζησε αυτός στα χωράφια-που ήταν ο στόχος,
στην απόλυτη κρεπάλη, ρεμπελιό, λοβιτούρα, κλεψιά, απάτη...

σ έναν τρόπο ζωής μέσα στον οποίο χάθηκε κάθε αίσθημα ντροπής, ενοχής, δικαιοσύνης, αξίας, ήθους,

σ έναν τρόπο ζωής που θα ντρεπόταν να πει ότι κατάντησε το παιδί του

και το χειρότερο απόλα είναι ότι το ίδιο δεν το καταλάβαινε, αλλά κοκορευόταν κι όλας...

Επισκέπτης
μαλλον ο δικος μας κωλο σηκωνει κεφαλι στους γερμανους....και το 1940 ,πανω στην ελλαδα σκονταψαν και εφαγαν τα μουτρα τους....φωναζε ο Ρομελ στον χιτλερ,να αφησει τις βοηθειες στον μαλακα ντουτσε ....αλλα ο γερμανος δεν τον ακουσε.....τελικα τους στοιχησε ενας παγκοσμιος πολεμο αυτη η κακομοιρη Ελλαδα !!! Αυτο το επιχειρημα πως σου φαινεται ??γιατι ολα τα υπολοιπα κρατη που περιεγραψες παραπανω....δεν προεβαλαν ουτε αντισταση,αντε κατι 2ημερα και τελος....καποιοι παρεδωσαν και στεμμα βασιλικο σε σε γερμανο μοτοσυκλετιστη να το παει στον Χιτλερ ,οπως εκαναν οι ΔΑΝΟΙ....με αυτους πας να μας συγκρινεις ????

άλλες εποχές τότε...

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
ημερες αντιστασης

Ελλάς:          219   
Νορβηγία        61   
Γαλλία            43  [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία        30   
Βέλγιο            18 
Ολλανδία          4   
Γιουγκοσλαβία 3 
Δανία              0 μέρες.[ Οι Δανοί παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή  για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ……………….]
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο  0

και ποσα αλλα ακομη που μοιαζουν σημερα.......

Επισκέπτης

προσωπικά, χωρίς να είμαι Γερμανόφιλος το ξανατονίζω,

θεωρώ ότι στην Ιστορία το ίδιο εχθρικοί και πούστηδες απέναντί μας στάθηκαν οι Άγγλοι

για να μη σου πω και χειρότερα.

Άμα αρχίσω να απαριθμώ πουστιές θα ξημερώσουμε

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
όπως κατάλαβες, δεν είμαι με το μέρος της Γερμανίας, ούτε Γερμανόφιλος κλπ
ακόμη κι αν εξαφανιζόταν αύριο η Γερμανία για μένα το ίδιο θα ήτανε

είμαι με το μέρος της δικαιοσύνης. Για να σου πω την αλήθεια είμαι με το μέρος του παππού σου. Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αγκομαχούσε από μικρό παιδί σε δύσκολες δουλειές για το μεροκάματο.
Και θα αισθανόταν προδωμένος αν έβλεπε την κατάντια της χώρας του...
Το πως πήγε η γενιά των παιδιών του απ το ένα άκρο στο άλλο.
Από την λίγο πιο εύκολη ζωή από αυτήν που έζησε αυτός στα χωράφια-που ήταν ο στόχος,
στην απόλυτη κρεπάλη, ρεμπελιό, λοβιτούρα, κλεψιά, απάτη...

σ έναν τρόπο ζωής μέσα στον οποίο χάθηκε κάθε αίσθημα ντροπής, ενοχής, δικαιοσύνης, αξίας, ήθους,

σ έναν τρόπο ζωής που θα ντρεπόταν να πει ότι κατάντησε το παιδί του

και το χειρότερο απόλα είναι ότι το ίδιο δεν το καταλάβαινε, αλλά κοκορευόταν κι όλας...

Κοιτα να δεις. Ο παππους μου(οπως και οι παππουδες ολων σχεδον εδω μεσα) εκανε τεραστια λαθη. Μολις τελειωσε η Κατοχη, καταταχτηκε στους ανταρτες και πηρε μερος στον εμφυλιο.
Οι Μανιατες ξαναεκαψαν το χωριο μου(δευτερη φορα) για αντιποινα και εκτελεσαν ποσα ατομα παλι για αντιποινα σε οσα εκαναν οι ανταρτες που εκαναν τα ιδια(μπορει και χειροτερα)στην Μανη.
Κοινως, εχει τεραστιο μεριδιο ευθυνης για το οτι η χωρα ακομα και 60 χρονια μετα αδυνατει να ξεπερασει τον εμφυλιο και τις πληγες που αυτος αφησε.

Ναι, οταν ο εμφυλιος επιτελους τελειωσε και αφου καταφερε να γλυτωσει πανω απ ολα, δουλεψε σαν το σκυλι για να κερδισει τα χαμενα χρονια. Και τα καταφερε. Αυτο ομως δεν τον αθωωνει. Οπως δεν αθωωνει και κανενα απο οσους πηραν μερος στον εμφυλιο.

Αλλο αυτο και αλλο το οτι οι Γερμανοι χρωστανε στην Ελλαδα πολυ περισσοτερα(και δεν εννοω μονο λεφτα) απο οσα ζητανε τωρα.
Δεν ειναι ευκολο να το δεις απο ολες τις πλευρες, το ξερω πολυ καλα γιατι βασανιζε το μυαλο μου πολυ καιρο. Πρεπει ομως.

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
προσωπικά, χωρίς να είμαι Γερμανόφιλος το ξανατονίζω,

θεωρώ ότι στην Ιστορία το ίδιο εχθρικοί και πούστηδες απέναντί μας στάθηκαν οι Άγγλοι

για να μη σου πω και χειρότερα.

Άμα αρχίσω να απαριθμώ πουστιές θα ξημερώσουμε

για αυτο φιλτατε υπαρχει και η Ιστορια ...για να διδασκει τα λαθη του παρελθοντος!!!!! το οτι ειμαστε ανικανοι να την ανατρεχουμε που και που , αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο !! παραταυτα το μενος και τα απωθυμενα τους ,οι γερμανοι εναντια της ελλαδος ,το δειχνουν και με το παραπανω καθε μερα.......στο τελος παντως ,απο οτι φαινεται ερχεται η σειρα τους παλι......και με 8 μηνες κρυα και χιονια εκει πανω , να δω οταν τους πεσουν οι αφραγκιες ,τι θα κανουν που δε φυτρωνει ουτε λειχηνας !!!!!

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
και ενα τελευταιο για σημερα απο εμενα ....για να δεις οτι οι λαοι δεν αλλαζουν ΠΟΤΕ ....

όταν η Γερμανία ηττήθηκε και ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει την Ελλάδα, ακολουθήθηκε η τακτική της καμμένης γης. Οι κατακτητές κατέστρεφαν κατά την αποχώρησή τους ό,τι μπορούσαν και ουσιαστικά διέλυσαν ό,τι είχε απομείνει από το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας.
Όλες οι γέφυρες, εκτός από όσες ήταν πολύ μικρές, καταστράφηκαν και το ίδιο συνέβη με τις σήραγγες και με κάθε τεχνικό έργο. Το 90% των γεφυρών με άνοιγμα άνω των 6 μέτρων ισοπεδώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν όλες οι γέφυρες (απώλειες) μήκους από 10 έως 40 μέτρα.
Μεγάλες ζημιές υπέστη και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, είτε από τους Γερμανούς, είτε από αντάρτες που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό του γερμανικού στρατού.
Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και με τα μηχανοστάσια, τις δεξαμενές και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Από όπου πέρναγαν οι δυνάμεις του άξονα άφηναν πίσω τους συντρίμμια και ερείπια.
Η απελευθέρωση βρήκε την Ελλάδα, χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο. Ελάχιστες γραμμές είχαν μείνει άθικτες σε όλη τη χώρα.
Ίδια εικόνα και στα λιμάνια. Οι Γερμανοί ανατίναζαν εγκαταστάσεις, μηχανήματα και προβλήτες, με αποτέλεσμα κάθε ανεφοδιασμός και επικοινωνία της Ελλάδας να διακοπεί.
Στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ακολουθήθηκε συγκεκριμένο πλάνο καταστροφής και κατεδαφίστηκαν ή ανατινάχθηκαν τα κυριώτερα κτίρια και εγκαταστάσεις.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ξεχωριστά η καταστροφή του Ισθμού της Κορίνθου. Οι Γερμανοί βύθισαν πλοία, ανατίναξαν τρένα και κατέστρεψαν γέφυρες, με αποτέλεσμα η διώρυγα της Κορίνθου να κλείσει για πολλά χρόνια.

αυτο δεν ηταν απλα μενος και απωθυμενα....ηταν μισος εναντια στους ελληνες ....απο την στιγμη,που τετοιες καταστροφες δεν εκαναν σε κανενα κρατος κατα την αποχωρηση τους απο αλλα κρατη υπο γερμανικη κατοχη οταν ηττηθηκαν !!!

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
και ενα τελευταιο για σημερα απο εμενα ....για να δεις οτι οι λαοι δεν αλλαζουν ΠΟΤΕ ....

έτσι είναι

και δεν πρόκειται για "τσουβάλιασμα", κάθε λαός έχει κάποια γενικά χαρακτηριστικά και η καταγραφή της ιστορίας μας βοηθάει να τα εντοπίζουμε και εφόσον επαναλαμβάνονται να τα πιστώνουμε

είναι άτοπο από την μία να μιλάμε για την κακή "νοοτροπία των ελλήνων" (με την ίδια λογική τσουβάλιασμα είναι και αυτό όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας επιβεβαιώνεται από την συλλογικότητα) και από την άλλη να μην δεχόμαστε ότι οι γερμανοί έψαχναν ανέκαθεν την ευκαιρία να επιβληθούν στους υπόλοιπους λαούς της ευρώπης

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.300
Πόντοι
8.645
Θέλεις να κάνουμε μια πληθυσμιακή ανάλυση;
Μην εκπλαγείς αν δεις ότι από τους 1.500.000 "καημένους" άνεργους οι μισοί βυζαίνουν από τα λεφτά του μπαμπά ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΠΑΠτζή μπαμπά, κλπ

Υπάρχουν κι άλλες πολλές επικαλύψεις που δε χρειάζεται να τις αναλύσουμε επί του παρόντος.
Γενικά οι πραγματικά αδικημένοι είναι-ακόμα-λίγοι.
Τρώγαν με 10 κουτάλες οι πούστηδες, από 10 καζάνια, δε σώνονται όλα αυτά με 2 χαράτσια και με 3 χρόνια ανεργία της κόρης. Θέλει πολλή πούτσα ακόμη για να ρθουν στα ίσα...

Φίλε σκίουρε, αυτήν την "ανάλυση" πώς ακριβώς την έκανες; Πώς έφτασες σε αυτά τα νούμερα κι ότι οι πραγματικά αδικημένοι είναι λίγοι;
Μήπως την κατέβασες από τη γκλάβα σου για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου, επειδή σε συμφέρει;

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φίλε σκίουρε, αυτήν την "ανάλυση" πώς ακριβώς την έκανες; Πώς έφτασες σε αυτά τα νούμερα κι ότι οι πραγματικά αδικημένοι είναι λίγοι;
Μήπως την κατέβασες από τη γκλάβα σου για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου, επειδή σε συμφέρει;

Αμα τον ρωτησεις αυτος απο που βυζαινει δεν σου απανταει ομως... καταλαβες τωρα γιατι λεω οτι ετσι και εμφανιστει θεσουλα ακομη και με ρουσφετι να μπει εφυγε αερα. Μετα αντε να τον δεις αμα θα ξαναμιλησει  :2funny:

Αυτοι ειμασταν τοσα χρονια οσο και αν δεν μας αρεσει και καποιος μου λεει κανω επιθεση. Τι επιθεση κανω? την αληθεια λεμε. Να ξερουμε που κινουμαστε.

υγ Εγω βυζαινω αυτη τη στιγμη απο τον Μπαμπα... και σε μια βδομαδα παω να παρω και το απολυτηριο του στρατου. Τελος και με αυτο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
δικαιολογίες. Ουτε να ζήσουμε καθημερινα δεν μπορουμε περα απο εμάς. Ποιο πλάνο θες ; ούτετην οικογενεια τους δεν μπορουν να κοντρολαρουν μερικοι. Δυνατα μυαλά είναι αυτα που ζουν οπως θελουν να τους φερονται, οχι οι φτυχιουχοι που παιρνουν 400 ευρω πλεον και πανε να ζησουν στο εξωτερικο . πνιγηκε ο κοσμος απο πτυχιουχους επιστήμονες που μπηκα στα πανεπιστημια με παπαγαλιες και φροντηστηρια. σιγα το κατόρθωμα, πας να μιλησεις στον επιστημονα μαι ας και δεν ξερει την γλωσσα του καλα καλα ..ποια χωρα να υπερασπισει;

ακόμη μία απόδειξις περί αυτού ....

Επισκέπτης
Εκροη ιδιοφυιων; Απο που προκυπτει; :think:

Μπολτεμορτης, Βατραχος, Ριγκομορτης, κοσαμφ ειναι ακομα εδω.
Ο Παπιας εχει χαθει και ανησυχω μηπως μας τον πηραν οι Γυφτοβουλγαροι...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom