Και φτανουμε στην ταμπακιερα. Γιατι να μας 'φτιαξουν' οι Γερμανοι?
Τι να 'φτιαξουν'?
Αλλος λαος αυτοι, αλλος εμεις.
Αλλιως εχουν μαθει αυτοι, αλλιως εμεις.
Ναι ειναι οργανωμενοι. Μπραβο τους, γουστο τους, δικαιωμα τους.
Δεν γινεται ομως να θελουν να κανουν ολους τους λαους της Ευρωπης να ζουν οπως αυτοι, για τον απλουστατο λογο οτι οι υπολοιποι δεν θελουν να ζησουν ετσι. Πως θα γινει δηλαδη?
Δεν μου αρεσει αυτο το πανηλιθιο τσουβαλιασμα 'οι ελληνες τεμπεληδες'.
Δουλευαν οι Γερμανοι 10ωρα για 700 ευρω προ κρισης?
Για 500? Ή μηπως στον ιδιωτικο τομεα δεν ειναι ετσι?
Ποιος αλλος λαος στην Ευρωπη δουλευει τοσες ωρες για τοσα λιγα λεφτα?
Δεν θελουμε ρε παιδακι μου να ζησουμε οπως οι Γερμανοι. Δεν γουσταρουμε.
ΝΑΙ, εχουν δικιο στο 50% οσων υποστηριζουν οτι θα επρεπε να γινουν εδω αλλα το αλλο 50% ειναι ολοτελα λαθος.
Γιατι δεν αντιλαμβανονται την διαφορετικοτητα που υπαρχει σε παραδοσεις, εθιμα, κλιμα, τροπο ζωης.
Πολυ περισσοτερο θα συμφωνουσα με καποιον που θα μου ελεγε οτι πρεπει να οργανωθουμε σε 10 βασικα πραγματα ωστε να υπαρχει μια λογικη συνεχεια σε ολη την κοινωνια, αρκει να κρατησουμε και τα καλα της φυλης μας. Τα οποια εννοειται οτι εχουμε. Και ειναι μαλακια μεγιστη να μην τα αναγνωριζουμε.
Στην μεση, βρισκεται η λυση σε αυτην την περιπτωση.
Φίλε μου, ο Γερμανός δε σου έθιξε ποτέ τους χορούς, τα τραγούδια, τις παραδόσεις, τα φαγητά, τα γλυκά, την αρχιτεκτονική των σπιτιών στα χωριά και στα νησιά, το παραδοσιακό ντύσιμο, τους ιδιωματισμούς, τα χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο, κλπ
Έθιξε ότι αυτό το κουσούρι που είχαν παλιά 1-2 άνθρωποι σε ολόκληρο χωριό, δηλαδή να είναι τεμπέληδες, σκαπουλατζήδες, να δουλεύουν λίγο, αλλά κατά περίεργο τρόπο να είναι συνεχώς χορτάτοι,
πλέον είχε γίνει τρόπος ζωής και ίνδαλμα σε ολόκληρη χώρα. Αυτοί δε που δουλεύαν ήταν τα κορόιδα, οι μαλάκες, οι λαντζέρηδες.
Αυτό γι αυτούς είναι καταπάτηση μιας από τις ιερότερες αρχές τους. Την εργατικότητα.
Διάβασε τι λέει το σχολικό τραγούδι που σου παρέθεσα πριν:
wer nur den lieben langen Tag, ohne Plag, ohne Arbeit verplempert, wer das mag, der gehört nicht zu uns - όποιος σπαταλά την ωραία μέρα χωρίς μόχθο και χωρίς δουλειά και σε όποιον αρέσει αυτό το πράγμα, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΑΣ
πίσω από αυτό το σχολικό τραγούδι κρύβεται μια ολόκληρη κοσμοθεωρία
Είναι απλά αδιανόητο γι αυτούς αυτό που συνέβαινε επί τόσα χρόνια στη χώρα μας.
Και όχι μόνο σ αυτούς. Πολλοί ήταν και οι Έλληνες που τα λέγαν όλα αυτά τόσα χρόνια, αλλά κανένας δεν τους άκουγε, ότι δε βγαίνει το κράτος με τόσους ΔΥ, με τέτοιους μισθούς, κλπ.