Νέα

Η εκκλησία μας/Eκκλησιαστική περιουσία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 52K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Αυτή τη λογική ρε Hris ποτέ δεν την κατάλαβα. Η απολύτη σιγουριά για το τι είναι και δεν είναι ο αλλος. Στην προκειμενη περίπτωση οτι η Εκκλησία είναι 10000000000000000000000% σίγουρο οτι αναφέρετε σε μαλάκες. Και το λέτε με τόση σιγουριά σαν να τους έχετε γνωρίσει όλους έναν προς έναν. Όπως λές και συ ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελέυθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει όπου θέλει αλλά από την άλλη οι πιστοί που πάνε στην Εκκλησία είναι μαλάκες, άβουλοι και φοβισμένοι. Μου κάνει λίγο σαν αντίφαση αυτό.
τι δεν μπορεις να καταλαβεις????δεν μπορεις να καταλαβεις οτι υπαρχει ενα συγκεκριμενο συστημα που σε αναλαμβανει απο πολυ μικρη ηλικια οπου δεν εχεις συνειδηση σε βουταει σε ενα ζωμο σαν τον οβελιξ και μετα  αντε να ξεμπερδεψεις!!!!!!τι σημαινει ρε φιλε βουληση????θεληση,ετσι δεν ειναι????πως γινεται νε εχει καποιος ελευθερη βουληση οταν ''ακολουθει''αυτα που του ''υπαγορευουν??????πως γινεται στην ελλαδα να ειναι χριστιανοι,στην τουρκια μουσουλμανοι,στη ρωσια επισης χριστιανοι,στη ινδια ινδουιστες κοκ....
το θεωρεις τυχαιο το γεγονος????πιστευεις οτι μοιραστηκαν ετσι οι θρησκειες επειτα απο ''ελευθερη βουληση'' των πιστων?????δεν καταλαβαινεις οτι αναλογως που γεννιεσαι ''προκαθοριζεται ''το τι θα πιστεψεις?????
Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις σαν τπυ λογου μου που απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα????
δηλαδη ασχετα αν διαφωνεις με αυτα που εγω πιστευω ,τι λες ποιος ειναι πιο αβουλος????ενας που δεχτηκε οτι του ειπαν επειδη ετυχε να γεννηθει καπου η εγω που ενω μου ειπαν το ποιημα  εγω το πεταξα στα σκουπιδια γιατι δεν μου εκανε????
Ασχετως σου ξαναλεω με το γεγονος οτι μπορει να μην ειναι ετσι τα πραγματα οπως πιστευω εγω...
ηρεμησε και προσπαθησε να καταλαβεις το νοημα αυτων που θελω να πω....δεν ξερω αν σου δινω να καταλαβεις τι εννοω αλλα προσπαθω....μιλαμε για βουληση.Μονο για αυτο!!!!!

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
ισως σε βοηθησω να καταλαβεις τι θελω να πω αν σου δωσω ενα παραδειγμα:εγω προσωπικα ειμαι αθεος,αντιθεος οπως γουσταρεις πες με....μια φορα ειμαι αυτο που μου υπαγορεψε η γκλαβα μου.....
Θα καταλαβαινα απολυτα εναν μουσουλμανο η ενα χριστιανο που παροτι γεννηθηκαν εκει που γεννηθηκαν και δεχτηκαν μια συγκεκριμενη πλυση εγκεφαλου ,εν τουτοις θα πιστευαν σε μια αλλη θρησκεια απο αυτη που τους ''υπαγορεψαν''
Με εμενα παλι θα διαφωνουσαν (σαν αθεος που ειμαι)αλλα δεν θα μπορουσα να πω οτι δεν πιστευουν αυτο που ΑΥΤΟΙ θελουν !!!!!
Δεν ξερω αμα σε βοηθησα αλλα τουλαχιστον προσπαθησα ;) ;) ;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Με εμενα παλι θα διαφωνουσαν (σαν αθεος που ειμαι)αλλα δεν θα μπορουσα να πω οτι δεν πιστευουν αυτο που ΑΥΤΟΙ θελουν !!!!!

Πειράζει που δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις?

Σπάστο και ξαναρίχτο, αν θέλεις.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
τι δεν μπορεις να καταλαβεις????δεν μπορεις να καταλαβεις οτι υπαρχει ενα συγκεκριμενο συστημα που σε αναλαμβανει απο πολυ μικρη ηλικια οπου δεν εχεις συνειδηση σε βουταει σε ενα ζωμο σαν τον οβελιξ και μετα  αντε να ξεμπερδεψεις!!!!!!τι σημαινει ρε φιλε βουληση????θεληση,ετσι δεν ειναι????πως γινεται νε εχει καποιος ελευθερη βουληση οταν ''ακολουθει''αυτα που του ''υπαγορευουν??????πως γινεται στην ελλαδα να ειναι χριστιανοι,στην τουρκια μουσουλμανοι,στη ρωσια επισης χριστιανοι,στη ινδια ινδουιστες κοκ....
το θεωρεις τυχαιο το γεγονος????πιστευεις οτι μοιραστηκαν ετσι οι θρησκειες επειτα απο ''ελευθερη βουληση'' των πιστων?????δεν καταλαβαινεις οτι αναλογως που γεννιεσαι ''προκαθοριζεται ''το τι θα πιστεψεις?????
Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις σαν τπυ λογου μου που απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα????
δηλαδη ασχετα αν διαφωνεις με αυτα που εγω πιστευω ,τι λες ποιος ειναι πιο αβουλος????ενας που δεχτηκε οτι του ειπαν επειδη ετυχε να γεννηθει καπου η εγω που ενω μου ειπαν το ποιημα  εγω το πεταξα στα σκουπιδια γιατι δεν μου εκανε????
Ασχετως σου ξαναλεω με το γεγονος οτι μπορει να μην ειναι ετσι τα πραγματα οπως πιστευω εγω...
ηρεμησε και προσπαθησε να καταλαβεις το νοημα αυτων που θελω να πω....δεν ξερω αν σου δινω να καταλαβεις τι εννοω αλλα προσπαθω....μιλαμε για βουληση.Μονο για αυτο!!!!!

Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω φίλε μου. Ισχυρίζεσε οτι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν πιστευεί με την θελησή του. Εμένα προσωπικά κανείς δεν μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Προφανώς ούτε και σένα αφού έχεις την επιλογή να πετάξεις στα σκουπίδια αυτά που σου είπαν (και καλά έκανες αν έτσι νοιώθεις). Για το "μοίρασμα" των θρησκειών δεν έχω να σου πώ κάτι. Αλλού έγινε με το λεπίδι και αλλού με ιεραπόστολους. Όπως με πολλά που έχουν σημαδέψει την ανθρώπινη ιστορία (πολιτικά συστήματα, ιδεολογίες κτλ).
και απαντάω στην παρακατω ερωτησή σου : ποιος ειναι πιο αβουλος????ενας που δεχτηκε οτι του ειπαν επειδη ετυχε να γεννηθει καπου η εγω που ενω μου ειπαν το ποιημα  εγω το πεταξα στα σκουπιδια γιατι δεν μου εκανε????

Γιατί αυτός που το ποίημα του έκανε είναι άβουλός, γιατί αποκλείεις την περίπτωση σε κατάλληλη ηλικία να το σκέφτηκε και να συμφώνησε? Για μένα είναι σαφός χειρότερος ο τύπος με το σημαιάκι σε μια πολιτική συγκέντρωση.

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Πειράζει που δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις?

Σπάστο και ξαναρίχτο, αν θέλεις.
μιλαμε για τους αβουλους ανθρωπους....
Λεω λοιπον οτι ενας που γεννιεται στην τουρκια και τρωει πλυση εγκεφαλου για να γινει μουσουλμανος,αλλα παρολαυτα επειδη ΑΥΤΟΣ πιστευει οτι ο χριστιανισμος ειναι η πραγματικη θρησκεια δεν υποκυπτει στις γαλουχισεις και γινεται χριστιανος ,αυτος αν και πιστευει κατι διαφορετικο απο εμενα (που ειμαι αθεος)οφειλω να ανγνωρισω οτι πιστευει σε αυτο που πιστευει με ΔΙΚΗ του ΒΟΥΛΗΣΗ!!!!!
Τι να κανω δεν μπορω να τα μεταφερω οπως τα σκεφτομαι :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω φίλε μου. Ισχυρίζεσε οτι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν πιστευεί με την θελησή του. Εμένα προσωπικά κανείς δεν μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Προφανώς ούτε και σένα αφού έχεις την επιλογή να πετάξεις στα σκουπίδια αυτά που σου είπαν (και καλά έκανες αν έτσι νοιώθεις). Για το "μοίρασμα" των θρησκειών δεν έχω να σου πώ κάτι. Αλλού έγινε με το λεπίδι και αλλού με ιεραπόστολους. Όπως με πολλά που έχουν σημαδέψει την ανθρώπινη ιστορία (πολιτικά συστήματα, ιδεολογίες κτλ).
και απαντάω στην παρακατω ερωτησή σου : ποιος ειναι πιο αβουλος????ενας που δεχτηκε οτι του ειπαν επειδη ετυχε να γεννηθει καπου η εγω που ενω μου ειπαν το ποιημα  εγω το πεταξα στα σκουπιδια γιατι δεν μου εκανε????

Γιατί αυτός που το ποίημα του έκανε είναι άβουλός, γιατί αποκλείεις την περίπτωση σε κατάλληλη ηλικία να το σκέφτηκε και να συμφώνησε? Για μένα είναι σαφός χειρότερος ο τύπος με το σημαιάκι σε μια πολιτική συγκέντρωση.
μα ρε φιλε σε μια ευρεια εννοια μαχαιρι στο λαιμο δεν ειναι η χριστιανικη προπαγανδα απο τρυφερες ηλικιες????τα θρησκευτικα στα σχολεια?????οι ''γιορτες των χριστουγεννων και του πασχα?????
Με τις λεξεις θα παιζουμε????τα βαφτισια που βρισκεσαι προ τετελεσμενου γεγονοτος οταν πια αποκτησεις συνειδηση?????ο θεσμος του γαμου?????το πως εισαι εγκλωβισμενος σε μια κοινωνια που ''πρεπει''να βαφτισεις τα παιδια σου???? ας μην κοροιδευομαστε.....
Μεταφορικα μαχαιρι στο λαιμο ειναι και οφειλεις αν σου αρεσει η αληθεια να το παραδεχτεις!!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Για μένα είναι σαφός χειρότερος ο τύπος με το σημαιάκι σε μια πολιτική συγκέντρωση.

Δε μπορείς να κρίνεις έτσι τους ανθρώπους.

Από τη μια είναι οι "πιστοί" (150 νεκρούς είχε προχτες στην Ινδία μεταξύ πιστών που ποδοπατήθηκαν),
από την άλλη αυτούς με τον πλαστική σημαία στα πολιτικά,
από την τρίτη αυτόν με το κασκόλ στο γήπεδο.

Και οι οπαδοί των rock συγκροτημάτων κατά κάποιο τρόπο στην ίδια κατηγορία εντάσσονται.

Εσύ που κρίνεις, είσαι ΕΞΩ απ' όλα αυτά?

Προσωπικά, δεν είμαι "οπαδός" κανενός πράματος. Ιδεολογίας, θρησκείας, ομάδας, τραγουδιστή, πολιτικού, ή οτιδήποτε άλλο.

Με πειράζει το "οπαδιλίκι".

Αλλά παρά τούτο, δεν "κρίνω" τους οπαδούς.  Μπορείνα μη τους κάνω παρέα, αλλά αυτό είναι άλλο.  Έχουν δικαίωμα να είναι ότι θέλουν.

succubi

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2008
Like
0
Πόντοι
16
υπαρχει ακομα κοσμος κατω απο 30 που παει εκκλησια????

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
μα ρε φιλε σε μια ευρεια εννοια μαχαιρι στο λαιμο δεν ειναι η χριστιανικη προπαγανδα απο τρυφερες ηλικιες????τα θρησκευτικα στα σχολεια?????οι ''γιορτες των χριστουγεννων και του πασχα?????
Με τις λεξεις θα παιζουμε????τα βαφτισια που βρισκεσαι προ τετελεσμενου γεγονοτος οταν πια αποκτησεις συνειδηση?????ο θεσμος του γαμου?????το πως εισαι εγκλωβισμενος σε μια κοινωνια που ''πρεπει''να βαφτισεις τα παιδια σου???? ας μην κοροιδευομαστε.....
Μεταφορικα μαχαιρι στο λαιμο ειναι και οφειλεις αν σου αρεσει η αληθεια να το παραδεχτεις!!!!

Όπα όπα. Θα ξεκινησω από το τελευταίο. Υποδείξεις δεν θέλω, μιλάμε μια χαρά μέχρι τώρα.
Στο θέμα μας. Το οτι βαφτίστικες σε επηρέασε σε κάτι? Οι γιορτές είναι επίσημες του κράτους, δεν σε αναγκάζει κανείς να ψήνεις αρνιά και να βάφεις αυγά, ούτε να τρώς γαλοπούλες. Ο θεσμός του γάμου υπάρχει και εκτός Εκκλησίας. Τα θρησκεύτικα έχουν πάψει να είναι υποχρεωτικό μάθημα. Γιατί πρέπει να βαφτίσεις τα παιδιά σου. Έχεις το ελεύθερο τα δικά σου τα παιδιά να μην τα βαφτίσεις.
Δεν στο παίζω τρελλός αλλά ειλικρινά δεν δέχτηκα καμμία προπαγάνδα ποτέ από την Εκκλησία. Το βιβλίο των θρησκευτικών ήταν το πρώτο που γινόταν φύλλο και φτερό υπό metal ήχους και πιστεψέ με δεν "έστρωσα" καθόλου.

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
εγω ειμα οπαδος.Του θρυλου!!!!!αλλα ξερω τι ακριβως ειμαι....
Υποστηριζω μια ομαδα τυχαια ετσι και κανω χαβαλε για καποια πραγματα...
Δεν υποστηριζω ουτε οτι η ομαδα μου δημιουργησε και τελικα θα σωσει τον κοσμο ουτε οτι ο ολυμπιακος θα καλυτερευσει την κοινωνια και την χωρα!!!!!!
Ενα βιτσακι ,ενα χομπι,ενα καπριτσιο ειναι και μεχρι εκει....
οι οπαδοι που πορωνονται (θρησκειες,κομματα)και οπλιζονται με ''ιερο''φανατισμο γιατι πιστευουν οτι η δικη τους θρησκεια η το δικο τους κομμα η η δικη τους ΠΑΤΡΙΔΑ ειναι το σωστο και οι αλλοι οπαδοι ειναι ''κακοι''και ''εχθροι'',ε αυτοι ναι ειναι επικινδυνοι.....
Πιστευω να μην ξαναχρειαστει να ξαναεξηγησω τι θελω να πω.... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Όπα όπα. Θα ξεκινησω από το τελευταίο. Υποδείξεις δεν θέλω, μιλάμε μια χαρά μέχρι τώρα.
Στο θέμα μας. Το οτι βαφτίστικες σε επηρέασε σε κάτι? Οι γιορτές είναι επίσημες του κράτους, δεν σε αναγκάζει κανείς να ψήνεις αρνιά και να βάφεις αυγά, ούτε να τρώς γαλοπούλες. Ο θεσμός του γάμου υπάρχει και εκτός Εκκλησίας. Τα θρησκεύτικα έχουν πάψει να είναι υποχρεωτικό μάθημα. Γιατί πρέπει να βαφτίσεις τα παιδιά σου. Έχεις το ελεύθερο τα δικά σου τα παιδιά να μην τα βαφτίσεις.
Δεν στο παίζω τρελλός αλλά ειλικρινά δεν δέχτηκα καμμία προπαγάνδα ποτέ από την Εκκλησία. Το βιβλίο των θρησκευτικών ήταν το πρώτο που γινόταν φύλλο και φτερό υπό metal ήχους και πιστεψέ με δεν "έστρωσα" καθόλου.
φιλε επειδη εχω αρχισει και κουραζομαι και δεν υπαρχει λογος να γινει αυτο θα σου κανω μια ερωτηση και αν θες απαντας....
Κανει ΝΑΙ η ΟΧΙ προπαγανδα η εκκλησια?????

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
για να το ρωτησω ακομα πιο απλα:Σε μια ηλικια που ΔΕΝ ειχες κριση σου μαθανε ΝΑΙ η ΟΧΙ πως και ποιος δημιουργησε τον κοσμο?????

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
φιλε επειδη εχω αρχισει και κουραζομαι και δεν υπαρχει λογος να γινει αυτο θα σου κανω μια ερωτηση και αν θες απαντας....
Κανει ΝΑΙ η ΟΧΙ προπαγανδα η εκκλησια?????

Το ερώτημα δεν το θέτεις σωστά, φίλε Χρηστίδη.
Το ζήτημα δεν είναι αν η Εκκλησία (ή όποιος άλλος) κάνει προπαγάνδα εν γένει.
Και η καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά π.χ. προπαγάνδα είναι, άλλωστε.
Το ζήτημα -κατά τη γνώμη μου- είναι ΤΙ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ στην προπαγάνδα της.

τοκος

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2008
Like
81
Πόντοι
0
για να το ρωτησω ακομα πιο απλα:Σε μια ηλικια που ΔΕΝ ειχες κριση σου μαθανε ΝΑΙ η ΟΧΙ πως και ποιος δημιουργησε τον κοσμο?????

και τοτε μου ειχαν μαθει οτι τα παιδια τα φερνει ο πελαργος
και οτι υπαρχει η κοκκινοσκουφιτσα

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Δε μπορείς να κρίνεις έτσι τους ανθρώπους.

Από τη μια είναι οι "πιστοί" (150 νεκρούς είχε προχτες στην Ινδία μεταξύ πιστών που ποδοπατήθηκαν),
από την άλλη αυτούς με τον πλαστική σημαία στα πολιτικά,
από την τρίτη αυτόν με το κασκόλ στο γήπεδο.

Και οι οπαδοί των rock συγκροτημάτων κατά κάποιο τρόπο στην ίδια κατηγορία εντάσσονται.

Εσύ που κρίνεις, είσαι ΕΞΩ απ' όλα αυτά?

Προσωπικά, δεν είμαι "οπαδός" κανενός πράματος. Ιδεολογίας, θρησκείας, ομάδας, τραγουδιστή, πολιτικού, ή οτιδήποτε άλλο.

Με πειράζει το "οπαδιλίκι".

Αλλά παρά τούτο, δεν "κρίνω" τους οπαδούς.  Μπορείνα μη τους κάνω παρέα, αλλά αυτό είναι άλλο.  Έχουν δικαίωμα να είναι ότι θέλουν.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, φυσικα και δεν είμαι έξω...αλλά δεν κρίνω, εσύ είπες οτι οι πιστοί ειναι "Άβουλα και τρομαγμένα". Εγώ αυτό που λέω είναι οτι δεν μπορείς ούτε και συ ούτε και γώ να ξέρουμε γιατί ο καθένας επιλέγει αυτό που πιστεύει. Καλά κάνει και το επιλέγει.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
και τοτε μου ειχαν μαθει οτι τα παιδια τα φερνει ο πελαργος
και οτι υπαρχει η κοκκινοσκουφιτσα

Δεν στα έμαθε όμως η οργανωμένη κοινωνία, αλλά η γιαγιά σου, ενδεχομένως.
Έχει διαφορά, νομίζω.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, φυσικα και δεν είμαι έξω...αλλά δεν κρίνω, εσύ είπες οτι οι πιστοί ειναι "Άβουλα και τρομαγμένα". Εγώ αυτό που λέω είναι οτι δεν μπορείς ούτε και συ ούτε και γώ να ξέρουμε γιατί ο καθένας επιλέγει αυτό που πιστεύει. Καλά κάνει και το επιλέγει.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ καλά κάνει, κατά τη γνώμη σου;

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Το ερώτημα δεν το θέτεις σωστά, φίλε Χρηστίδη.
Το ζήτημα δεν είναι αν η Εκκλησία (ή όποιος άλλος) κάνει προπαγάνδα εν γένει.
Και η καμπάνια ενάντια στα ναρκωτικά π.χ. προπαγάνδα είναι, άλλωστε.
Το ζήτημα -κατά τη γνώμη μου- είναι ΤΙ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΕΡΧΕΤΑΙ στην προπαγάνδα της.
μα και φυσικα ειναι ειναι πρωτα πρωτα αν κανει προπαγανδα....
Απο το αλφα θα ξεκινησουμε....
Μη νομιζεις οτι επειδη εσυ το εχεις δεδομενο και οι αλλο πιστευουν το ιδιο.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom