Νέα

Η ειδωλολατρία ξαναρχεται ....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα musician
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 109
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.330
Πόντοι
22.785
Εγώ έχω άρκετές φορές άκούσει σέ συζητήσεις !!!!!!!!
Ο Αλάχ τί είναι δηλαδή ???????
Ο ίδιος θεός ???????
Ο Βούδας ?????
Ο ίδιος πάλι.  Το ίδιο πράγμα είναι.
Ο Δίας ?????
Αυτό είναι είδωλο.
Καλά,το είδωλο δεν σημαίνει ''είκόνα'' ?????????

Άντε κάνε εσύ τώρα διάλογο!!!!!!!!!!!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ας το δεχθούμε.
Η τίμια ζώνη για παράδειγμα που περιοδεύει σα θεατρικό μπουλούκι τι είναι??

Ό,τι και το κουφάρι του πουστοκαραφλομουσάτου πράκτορα του κάιζερ στη κρεμλίνο: Αντικείμενο λατρείας από αφελείς έως εντελώς κρετίνους και αντικείμενο εκμετάλλευσης από ευφυείς...

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Ό,τι και το κουφάρι του πουστοκαραφλομουσάτου πράκτορα του κάιζερ στη κρεμλίνο: Αντικείμενο λατρείας από αφελείς έως εντελώς κρετίνους και αντικείμενο εκμετάλλευσης από ευφυείς...
Καλά , χαλάρωσε λίγο . Δεν σε προσβάλλαμε ...

Επισκέπτης
Για να σε βοηθήσω, στην ως άνω φράση μου συμπλήρωσε "και τις αντίστοιχα βλακώδεις θεωρίες με θρησκευτική υφή, τύπου μαρξισμός"

Aν θες να πικάρεις εμένα με αυτά,βρήκες λάθος άνθρωπο ν'ανάψεις κερί (για να είμαστε εντός κλίματος).
Βρες έναν Μαρξιστή να κάνεις δουλειά σου και μην τα μπερδεύεις..

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Πάντως , για να πω και τη γνώμη μου για την ουσία του θέματος, αυτά τα νεοπαγανιστικά κινήματα είναι το προπέτασμα καπνού , πίσω από το οποίο κρύβονται ναζιστικές και αντισημιτικές απόψεις.
Θέλει τεράστια προσοχή (το λέω για τον φίλο που τα είπε "ακίνδυνα")  .

Ναι, έχεις δίκιο, υπάρχουν αντισημιτικές προεκτάσεις σε διάφορα παρακλάδια του νεοπαγανισμού.

Κυρίως αναφερόμουν στην ανταλλαγή απόψεων / σύγκριση μεταξύ ενός που εγκολπώνεται τον παγανιστικό τρόπο ζωής και την συνεπακόλουθη κουλτούρα σε αντίθεση με τον χριστιανό (αυτόν που πιστεύει στη Βίβλο κτλ).

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Μα  καλά  Ειδωλολάτρες  δεν είμαστε  και  σήμερα .
Γιορτάζουμε  Χριστούγεννα , την  ημέρα  της  Γέννησης  του Μίθρα .
Μεγάλη  Παρασκευή , και  ο Χριστός πεθαίνει σαν το Υάκινθο .
Ο Αη Γιώργης  κάνει  σε  Βελερεφόντη .
Απλά  στο DNA μας  αντικαταστήσαμε  τους  πνευματικότατους Θεούς του Ολύμπου, με  τον οικονομικώτερο  Γιαχβέ ( ένας , φαντάσου  να  χαμε  12  με  23% ΦΠΑ ) . Το  κακό  είναι ότι  γκαινιαστήκαμε  και όλα  τα  σημιτικά  ταμπού  για  το σώμα μας , τη  γυναίκα  και  το σεξ .

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Πάντως  ο Παγανισμός , δεν έχει σχέση  με  το  12θεο.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.330
Πόντοι
22.785
Μέ αύτό και κλείνω φίλοι μου , γενικότερα, δεν πιστεύω στην άναγκαιότητα της
όμολογίας της πίστεως...

Ο καθείς πιστεύει ότι κρίνει καλλίτερο γιά τόν έαυτό του καί αύτό πρέπει να είναι σεβαστό άνεξαρτήτως τής προσωπικής μας θεωρήσεως........

Καλό μεσημέρι !!!!!!!!

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ιn God we Trust

Συνημμένα

• Veronika_Fasterova.jpg
    Veronika_Fasterova.jpg
    44,2 KB · Εμφανίσεις: 53

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Aν θες να πικάρεις εμένα με αυτά,βρήκες λάθος άνθρωπο ν'ανάψεις κερί (για να είμαστε εντός κλίματος).
Βρες έναν Μαρξιστή να κάνεις δουλειά σου και μην τα μπερδεύεις..

Μου είναι δύσκολο να καταλάβω τις θεολογικές σας διαφορές, όπως δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν πεντηκοστιανό από έναν ιεχωβα...
Συγκλίνεται όλοι βέβαια στον αταβιστικό ανθελληνισμό.

Μα  καλά  Ειδωλολάτρες  δεν είμαστε  και  σήμερα .
Γιορτάζουμε  Χριστούγεννα , την  ημέρα  της  Γέννησης  του Μίθρα .
Μεγάλη  Παρασκευή , και  ο Χριστός πεθαίνει σαν το Υάκινθο .
Ο Αη Γιώργης  κάνει  σε  Βελερεφόντη .
Απλά  στο DNA μας  αντικαταστήσαμε  τους  πνευματικότατους Θεούς του Ολύμπου, με  τον οικονομικώτερο  Γιαχβέ ( ένας , φαντάσου  να  χαμε  12  με  23% ΦΠΑ ) . Το  κακό  είναι ότι  γκαινιαστήκαμε  και όλα  τα  σημιτικά  ταμπού  για  το σώμα μας , τη  γυναίκα  και  το σεξ .

Για την ακρίβεια, η ορθοδοξία είναι μια ... ειδωλολατρική εκδοχή του ιουδσαιοχριστιανισμού...
Η επικράτηση των εικονολατρών στην εικονομαχία ήταν η εκδίκηση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας στη λατρεία του γιαχβε...

Πάντως  ο Παγανισμός , δεν έχει σχέση  με  το  12θεο.

+1...
Καμία σχέση η αρχαία ελληνική θρησκεία με τους πάγανιστές της δ. ευρώπης...
Pagan άλλωστε σημαίνει αγράμματος χωρικός...

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Θρησκεία ο δρυϊδισμός

Επίσημο θρήσκευμα θεωρείται εις το εξής στη Βρετανία ο δρυϊδισμός, ένα κελτικό θρησκευτικό δόγμα που δοξάζει τα πνεύματα της φύσης.

«Αυτή ήταν μία μακρά και σκληρή μάχη, που πήρε πάνω από πέντε χρόνια», τονίζει στον ιστότοπό του το Δίκτυο των Δρυϊδών. Πρόκειται για την πρώτη παγανιστική δοξασία που αναγνωρίζεται ως «θρησκεία» στη Βρετανία.

Ο δρυϊδισμός κηρύσσει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Η ανακήρυξή του ως «θρησκεία» συναντά την αντίδραση ορισμένων οπαδών του, οι οποίοι προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα». Τα μέλη της δρυϊδικής κοινότητας τιμούν ως θεότητες φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός, ο ήλιος και η Γη, καθώς και τα πνεύματα που κατοικούν στα βουνά, στα ποτάμια, κ.ο.κ.

Γεννημένο στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, το κίνημα έχει απλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως στη Γαλλία και την Ολλανδία και σήμερα αριθμεί κάποια εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον πλανήτη. Η σύγχρονη προσήλωση των ανθρώπων στην οικολογία και η αποξένωσή τους από τις παραδοσιακές θρησκείες έχει προκαλέσει ένα αυξημένο ενδιαφέρον, ιδίως στη Βρετανία, για τον δρυϊδισμό, όπου σύμφωνα με τους πιστούς του ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο δημοφιλής αφότου επικράτησε ο χριστιανισμός στη χώρα.

:rockon: :rockon: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom