str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Υποθέτω ότι δεν έχεις υπάρξει άνεργος
Πράγματι, δεν έχω υπάρξει αλλα ξέρω καλά ότι αυτό αλλάζει σε μια νύχτα και η δήεν σιγουριά μου θρυμματίζεται σε χρόνο dt...
Οι άνεργοι όμως υποφέρουν σε όλα τα καθεστώτα, η δε αντιμετώπισή τους έχει να κάνει με τα οικονομικά και με την οργάνωση του κράτους...Άλλο άνεργος στη Δανία, άλλο στην Ελλάδα..
Το αν"νιωθουν"η δεν"νιωθουν"ταυτιση με τον(αστοτατο)Ροβεσπιερο ειναι αδιαφορο.
Αυτη ειναι η Ιστορια και ετσι σωθηκε η επανασταση που στην διακυρηξη των δικαιωματων περιελαβε μεταξυ αλλων το δικαιωμα στην ιδιοκτησια,και απο την οποια καταγεται ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ η σημερινη αστικη Δημοκρατια.
Η ιδιοκτησία αναγνωρίζεται από κείμενα απείρως παλιότερα από τις διακυρήξεις της γαλλικής επανάστασης με πιο χαρακτηριστικό το ρωμαϊκό δίκαιο (αντίστοιχους θεσμούς είχαν και οι αρχαίοι έλληνες και άλλοι, πιο παλιοί πολιτισμοί) όπου περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια και σχετική ομοιότητα με τα σημερινά ισχύοντα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της κυριότητας...
Με εξαίρεση δε κάτι κοινωνίες ιθαγενών της αφρικής ή του αμαζονίου, σε όλη τη διάρκεια του ανθρώπινου πολιτισμού, υπήρχε η έννοια του "δικό μου"... Άλλοτε με ευεργετικές, άλλοτε με ολέθριες συνέπειες, για αυτό και το στοίχημα κάθε κοινωνίας είναι πως τα ατομικά αλλά και τα κοινωνικά δικαιώματα θα ασκούνται και προς ώφελος του φορέα τους χωρίς να βλάπτουν το σύνολο...
Η γαλλική επανάσταση έδωσε και πολιτική χρεια στο δικαίωμα αυτό, το οποίο κινδύνευε από τη δεσποτική βασιλεία που μπορούσε να αφαιρέσει περιουσία με το έτσι θέλω, όπως έκαναν ένα αιώνα και κάτι αργοτερα κάτι παλικάρια με επικεφαλής έναν καραφλό με μουσομούστακο, κάπου στη ρωσία...